Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Noua viziune de GEOPOLITICA ACTUALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
apkah
Thu Oct 05 2017, 06:52PM
arcan
Registered Member #566

djebel wrote ...

...

In rest, nu cred ca cineva a zis de Rusia ca ar avea un rol decisiv prin Europa, dar e chiar suparator sa-i gasesti urmele (asta daca vrei sa le vezi) in spatele fiecarui rahat destabilizator (vezi si finantarea extremismului in Europa, inclusiv prin Romanica). Daca cineva accepta lucrul asta sau i se pare o bagatela, ma rog, chestie de gusturi.

Ma gandesc asa io,fiind mai inteligent putin ca coada de lopata(Terentius sezi!) ca si in spatele lui Soros tot Putin sta cu manivela..
Back to top
Boribum
Thu Oct 05 2017, 09:35PM
boribum
Registered Member #2395

Prima parte a frazei conține o supraevaluare vădita și pentru confirmare e nevoie de dovezi. Aport ! (din fr. apporter, desigur).
Back to top
Pârvu Florin
Fri Oct 06 2017, 12:28PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Declaratia unui parlamentar, membru al unui partid loialist, englez adica, din Irlanda de Nord, apropo de ce se intampla in Spania.

Sunt total de acord cu ce zice, baietii astia stiu ei ce stiu, au mai vazut filmul asta si n-a fost deloc bine pentru ei, a durat 30 de ani si a lasat in urma 3 500 de morti, si chiar si acum, la 20 de ani dupa ce povestea aia s-a incheiat oficial, nu se poate spune deloc ca lucrurile sunt pe roze.

Au existat situatii in istoria Irlandei de Nord in care, chiar daca fortele de impunere a ordinii aveau legea de partea lor, acestea si-au pierdut autoritatea morala din cauza felului in care situatia a fost prezentata in presa.

In ultima instanta, in Spania, jurnalistii n-a facut nimic altceva decat sa prezinte ce au vazut, si, fundamental, ceea ce au vazut a fost violenta de stat exercitata in Barcelona si in alte locuri cu obiectivul de a ii impiedica pe oameni sa voteze, si cred ca evenimentele vor evolua intr-o directie diametral opusa fata de intentiile guvernului de la Madrid.

In legatura cu evenimentele din '68 din Irlanda de Nord LINK , se poate argumenta ca demonstratiile erau interzise, dar acest argument si-a pierdut validitatea in urma actiunilor politiei si statului, vine o vreme cand statul trebuie sa cantareasca foarte atent ce inseamna raspuns proportional la proteste de strada si marsuri.

Sunt situatii in care fortele statului reactioneaza exagerat, si asta nu se intampla numai in Irlanda de Nord, iar consecintele acestor exagerari sunt in general contrare celor pe care le urmareste statul.

A DUP MLA has compared the reaction to the Catalan independence referendum to clashes during civil rights marches in Northern Ireland in the 1960s.

The South Belfast MLA told the BBC's The View programme that the force used against protesters had been "totally counterproductive".
"There have been instances in Northern Ireland's history where. even if the forces of the state had the law on their side. they lost the moral argument by the sway in which events played out in the press," he said.
He said he was not criticising the media: "Ultimately they report what they see and what you seen in Barcelona and places like that was state violence used to prevent people from voting and I think that that will have a totally counterproductive outcome to that which the government in Madrid intended."
Mr Stalford added: "In relation to the events in '68 it is true to say that the law prohibited marches from taking place, but the argument was lost in terms of the fall out that followed the actions of the police and the state and so there is a time when the state needs to consider what is a proportionate response to people protesting and people marching on the streets.
"Sometimes the state authorities, not only in Northern Ireland, can overreact and the consequences of overreaction are generally to produce the reverse effect to that which the state wanted."

LINK

[ Edited Fri Oct 06 2017, 05:37PM ]
Back to top
djebel
Fri Oct 06 2017, 03:34PM
Registered Member #3603

apkah wrote ...

... ca si in spatele lui Soros tot Putin sta cu manivela..

Neah, dar uite un caz mai special: Viktor Orban. Si-a inceput cariera cu o bursa Soros si a terminat in plasa lui Putin (bine, nu a terminat inca, mai are de aratat).

Edit: Daca nici chestia asta nu te deranjeaza (imi cer scuze ca murdaresc foile SF cu propaganda rusa, dar am vrut sa dau un exemplu) " SONDAJ: Referendum pentru autonomia secuilor după modelul Cataloniei?"...

LINK

Si vezi ca modelul catalan e de fapt independenta, nu autonomia. Smecheri rusii

[ Edited Fri Oct 06 2017, 04:12PM ]
Back to top
apkah
Fri Oct 06 2017, 04:54PM
arcan
Registered Member #566

Boribum wrote ...

Prima parte a frazei conține o supraevaluare vădita și pentru confirmare e nevoie de dovezi. Aport ! (din fr. apporter, desigur).

Si tu Brutus? )
Esti loial sustinatorului tai.Recunosc,este calitate.Aia,loialitatea.
P.s.
Daca nu ii activezi pe Plikk si pe RDX tot degeaba...Haide,fa-mi o placere.

Djebel,eu nu contest dar mi se pare atat de infantila asocierea lui Putin cu orice nu ne place in lumea asta...incat imi amintesc de situatia din Timisoara in care primarul (nu ca ar fi prea breaz) este invinuit de orice.Si de ce a facut si de ce cred unii ca e vinovat...ca de exemplu...vremea...

[ Edited Fri Oct 06 2017, 04:57PM ]
Back to top
Mihais
Sat Oct 07 2017, 12:08AM

Registered Member #2323

Pârvu Florin wrote ...

Declaratia unui parlamentar, membru al unui partid loialist, englez adica, din Irlanda de Nord, apropo de ce se intampla in Spania.

Vezi ca cica nu conteaza filmele vazute anterior.Acum totul e nou si diferit

Reactia guvernului spaniol nu e nici cine stie ce brutala,nici excesiva.E adevarat ca nu realitatea conteaza pana la un punct ci perceptia.

Nu exista o traditie catalana a luptei de gherila.Irlandezii aveau.Pana sa inceapa ''provos'' in '69 mai fusese o campanie din 56 pana prin 63.Catalonia are autonomie,impreuna cu Galicia si Tara Bascilor.In buna parte,treaba asta e un soi de moft.Desi unul cu istorie lunga.
In ce masura ar fi acesti prosperi si destul de ''refugees welcome'' soi de hipsteri de Barcelona dispusi sa moara pt independenta,ramane de vazut.

Cat despre rahatisurile cu ungurii de la noi,care e noutatea?Rusii au fost amenintarea care la convins pe Hitler sa faca tigania de la Viena.Bela Kun a fost acceptat de elita aristocratica si economica a Ungariei tot in ideea ca vor primi o mana bolsevica de ajutor.Ce s-a intamplat mai apoi a lamurit disputa romano-maghiara.
Nu cu multa vreme in urma au fost saltati cativa agitati din 64 Comitate care se laudau cu sprijinul Rusiei.
Ce naiba s-a schimbat pt ca mananca unii delicatese turcesti?Cum se modifica strategia noastra de a salta tembelii si de a lucra cu normalii la cap,protejand in aceasi masura drepturile minoritatii maghiare?
Cand a inceput treaba cu haholii vecini,orice Dorel a putut ghici ca Rusia va incerca marea cu degetul.Incercarea o fi ruseasca,dar aia din teren sunt tot ai nostri ca brazii secui.

Fratilor albi,nu stiu cum or mai fi prin academii predate chestiile astea,dar cica una din calitatile ofiterului ar fi sa nu fie impresionat de toate stirile de duzina,zvonuri,alarme false si informatii irelevante si/sau contradictorii ce-i ajung la ureche.
Back to top
Mihais
Sat Oct 07 2017, 12:34AM

Registered Member #2323

djebel wrote ...

Mihais wrote ...

Din cate stiu,rusii au calcat cam toata tara.Nu exista amici ai lor in tara noastra scumpa.

Zici? Habar nu ai cate cozi de topor am intalnit care i-ar pupa in bot pe rusi! Culmea, cativa poarta uniforma. Si da, sunt romani, romani.
Probabil ca ti-a scapat informatia, dar eu sunt din bucata aia de Romanie numita Bucovina. Departe de mine gandul de a-ti da lectii de istorie (ar fi chiar culmea!), dar rusii au trecut pe aici de trei ori in ultima suta de ani: in WW1, WW2 si cu "ocazia" ultimatumului din 1940 (in 1940, noroc cu Ioan Toba Hatmanul, ca cine stie unde se mai opreau sovieticii).

In rest, nu cred ca cineva a zis de Rusia ca ar avea un rol decisiv prin Europa, dar e chiar suparator sa-i gasesti urmele (asta daca vrei sa le vezi) in spatele fiecarui rahat destabilizator (vezi si finantarea extremismului in Europa, inclusiv prin Romanica). Daca cineva accepta lucrul asta sau i se pare o bagatela, ma rog, chestie de gusturi.

Acceptatul sau nu e irelevant.Nu depinde de noi incercarea lor,depinde de ei.De noi depinde raspunsul.Daca tie ti se pare normal sa iti dispara libertatile ce fac Europa sub pretextul luptei cu rusii,nu rezolvi problema ci devii mai rau decat problema.Incercari rusesti de a baga batul prin gard au tot fost si nu au avut succesul scontat.

Ca vorbesti de istorie,daca compari URSS a lui Stalin care era o amenintare pt existenta fizica a tuturor popoarelor din zona(60 de milioane cat e scorul lui Iosif Visarionovici era cam populatia Romaniei si Poloniei la un loc) cu frectia de azi...Ce naiba,se bat rusii intre ei si pierd.
Ce au fost si ce sunt e diferenta de la cer la pamant.Si ca vorbesti de Hatman,daca vin ii primim cu foc de voie.Sa ne plangem de natura sovieticului e pierdere de vreme si nervi.

Iar cu extremismul european,definitia sa se tot modifica.Daca te referi la FN,era destul ca bancile europene sa faca finantarea campaniilor politice,cum fac pt toate partidele.Iar daca un val de negrotei pe strazi nu-ti pare suficienta explicatie pt AfD...Asa ca sa fie amicii nostri europeni mai putin tampiti.Erau intr-o vreme,deci se pot destepta.Pe cand rusii sunt inamici de 300 de ani.Nu avem ce astepta de la ei.E drept,merita felicitari ca au ajuns cu imperiul dinaintea tratatului de la Pereiaslav.

p.s Daca cozile de topor sunt tradatori de nivelul lui Vasilescu,cand incepe showul e simplu:lopata,secure,padure.Daca is doar tampiti,da-i dracu si pune-i la carat saci de nisip,ca de altceva prostii nu-s buni.

Back to top
Boribum
Sat Oct 07 2017, 01:09AM
boribum
Registered Member #2395

Care sunt acele libertăți care dispar sub pretextul „luptei cu rusii” , în opinia ta ?
Back to top
chimistul
Sat Oct 07 2017, 03:12PM
Registered Member #1234

Boribum wrote ...

Care sunt acele libertăți care dispar sub pretextul „luptei cu rusii” , în opinia ta ?

Hmmm....o variantă de răspuns...care face vorba aceea ,,cât o mie de cuvinte,,
O fotografie de la o gradiniţă din Rusia ....nevinovată

Back to top
Boribum
Sat Oct 07 2017, 08:16PM
boribum
Registered Member #2395

Sper (cred) ca nu despre genul asta de libertate scria Mihais. Nu știu, poate ne va explica el la ce anume se referea.

Personal nu am nicio înțelegere pentru adulții care pun arme de război în mânile unor copii, sub niciun pretext.
Back to top
Terentius
Sun Oct 08 2017, 01:59PM
Terentius
Registered Member #2186

Földes András - The Villagers Were So Horrified Of The Refugees That They Even Banished Their Beloved Mayor
In the tiny village of Őcsény, locals turned to intimidation to prevent an inn keeper from hosting a few refugees for a couple of days as a charity gesture. The people from the village have never met any refugees, they only know about them through the media.
Due to the propaganda campaign that the Orbán government has been running for two years, people believe that refugees rape women and children, rob their houses and kill people. In a heated village hall meeting, locals threatened the owner of the motel and the refugees. The locals’ accusations against refugees resonate with the state-run propaganda campaign: George Soros is responsible for the refugees wave in Europe, and all migrants are terrorists.
Such was the panic that the mayor was forced to resign. He had been the village leader for 11 years and had brought investment and prosperity to the community. The once peaceful village has become a place of conflict and fear.
LINK
The refugees who would have stayed at the motel were women and children with asylum status issued by the Hungarian authorities. After the incident, Prime Minister Viktor Orbán defended the illegal actions of the locals.
The original version of this video (without English subtitles) was published on September the 29th, 2017.
LINK

[ Edited Sun Oct 08 2017, 02:02PM ]
Back to top
apkah
Sun Oct 08 2017, 08:57PM
arcan
Registered Member #566

Nacka buys homes in Saltsjöbaden for 14 million for an immigrant with three wives
Nacka Municipality has bought three condominiums for a 57-year-old man with three wives and 16 children
In total, the municipality has spent half a billion crowns on buying condominiums for immigrants
"Right up the walls" when the Swedish youth of the municipality can not move from home, according to SD Nacka
LINK

Suedia nu mai este o tara,este o boala mintala...

[ Edited Sun Oct 08 2017, 08:57PM ]
Back to top
Boribum
Sun Oct 08 2017, 10:19PM
boribum
Registered Member #2395

Terentius wrote ...

The refugees who would have stayed at the motel were women and children with asylum status issued by the Hungarian authorities. After the incident, Prime Minister Viktor Orbán defended the illegal actions of the locals.

Foarte coerent, omulețu' ! De fapt, toți patriotii ăștia gata să-și puie piepții stavila au asa, niște coerente cognitive foarte speciale.

Par un pic cam țigani, multi dintre sătenii aia

[ Edited Sun Oct 08 2017, 10:22PM ]
Back to top
Mihais
Mon Oct 09 2017, 09:12AM

Registered Member #2323

Boribum wrote ...

Sper (cred) ca nu despre genul asta de libertate scria Mihais. Nu știu, poate ne va explica el la ce anume se referea.

Personal nu am nicio înțelegere pentru adulții care pun arme de război în mânile unor copii, sub niciun pretext.

Copiii sunt incantati.Intre copiii care au practicat tirul nu se gasesc prea multi psihopati odata ce ating varsta adulta.Probabil e fix invers.Sunt mai multi aia normali si responsabili.

Asa in general,nu vad motive sa privesc cu ochi buni un sistem ce vrea sa reduca numarul armelor in mainile cetatenilor.E un simptom ce nu da gres al inclinatiei spre tiranie.

Despre libertate,as zice ca discutia actuala e arhisuficienta.Cand asociezi optiuni de politica interna cu un inamic extern,incerci sa manipulezi optiunile publicului.Demonizezi idei care trebuie sa circule liber si sa fie evaluate pe baza meritelor proprii.

E interesant cum procedeaza adversarii rusi.Nu vb de posturile externe,ci de media interna,care e alta mancare de peste.La ei,pe toate posturile publice e plin de invitati straini.Le plac teribil ''ucrainienii'',''polonezii'' sau ''americanii''.Care ''sustin'' tot ceea ce rusii considera ca e propaganda anti-rusa in media vestica.Scrie careva un roman despre al 3-lea razboi mondial?Se invarte treaba pana reiese ca e pregatire psihologica pt razboi.Se face un documentar despre apararea in tarile din est?Se arata ca e ridicol,pt ca nici un rus in toate mintile nu ar ataca NATO. Concluzia e ca vestul uraste Rusia puternica,dar iubeste una slaba.Se ajunge acolo ridiculizand tot ce se spune si se face in vest(har cerului,au marfa destula),dar care lasa impresia de ostilitate.

Din multe puncte de vedere,muscalii au inversat rolurile cu vestul,fata de razbelu' rece.Noi am devenit tampiti,incat dam cu ciomagul,in loc sa expunem caraghioslacurile.Nu doar ca suntem tampiti,dar parem si lasi in ochii muscalilor,la cat ne vaietam de propaganda lor.
Back to top
djebel
Mon Oct 09 2017, 10:35AM
Registered Member #3603

Mihais wrote ...

Daca tie ti se pare normal sa iti dispara libertatile ce fac Europa sub pretextul luptei cu rusii

@Mihais, vezi ca disparitia libertatilor despre care faci vorbire (ma gandesc ca te referi la legile Big Brother -identificarea utilizatorilor de cartele prepay, stocarea datelor la operatorii de telefonie mobila, etc., instituirea controalelor la frontiere in Spatiul Schengen), nu s-au facut sub pretextul luptei cu rusii, ci ca raspuns la amenintarile teroriste.

Edit: Cum noi iubim o Rusie slaba, conform aceluiasi principiu, asa si Rusia iubeste o Europa slabita, fragmentata, dezbinata. Nu e nevoie sa-ti intre rusul cu bocancul la propriu pe ulita, dar e de ajuns un melanj de campanii de informare/dezinformare și intermediari prin usa din dos (adicatelea razboiul hibrid) ca sa te dea peste cap. Basca prezenta fortelor speciale (nu mai pomenesc de atacurile cibernetice). In alta ordine de idei, nu mai departe decat in Siria Putin a ajuns mediator in OM (vezi cate carari au batut Erdogan si Netanyahu la Moscova).

Ca o concluzie, ma deranjeaza mai mult 100 de omuleti verzi decat 10.000 de refugiati.

[ Edited Mon Oct 09 2017, 10:52AM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF