Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Noua viziune de GEOPOLITICA ACTUALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
apkah
Mon Sep 28 2015, 10:44PM
arcan
Registered Member #566

Eh. Sper ca vă referiţi la Paris Texas. Nu la supercivilizatia din Paris Franţa.
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 ALM (28 Sep 2015, 22:58)
ALM
Mon Sep 28 2015, 10:57PM
Registered Member #2039

Deh, speranţa moare ultima! D-aia am pus o poză cu un mare bulevard din Paris. Îmi pare rău că nu am poze de la metroul parizian. Am vrut să mergem la Luvru şi a fost imposibil să ne înţelegem cu casieriţa coreană. Ne tot arăta un automat şi, după ce am înţeles, am băgat euroii în el. Când am ajuns la Luvru ne-am trezit că nu puteam să trecem spre exterior. Ne-am înţeles greu cu marocanu' şi am plătit nuş' ce diferenţă. Mai bine ne întorceam, că n-am văzut ceva în plus decât văzusem pe Internet. Altfel a fost frumos şi, din hotelul IBIS scăldat în întunericul zonei, vedeam centrul strălucitor al oraşului luminii ...
Back to top
apkah
Mon Sep 28 2015, 11:06PM
arcan
Registered Member #566

Domnule...am înţeles: nu sunteti multicultural !
Back to top
Mihais
Mon Sep 28 2015, 11:08PM

Registered Member #2323

Boribum wrote ...

Bon,acum sunt dezertori (de unde ? de la Asad ? de la ISIS ? ) .

Si ai nitica rabdare,sa vedem razboinicii de foc si para ai ANA si ANP cum vor da buluc.Pe aia ii putem lua.Dupa 10 la ei si inca vreo 10 la noi vom reusi sa-i invatam sa tina arma si poate vor reusi 20 de flotari corecte.

Marea vina a vestului nu e ca face razboaie,cum tot acuzai.Marea vina e ca face razboaie pe baze ideologice.Stra-strabunicii frantujilor faceau mai mult decat a facut generatia noastra si la modul destept pe deasupra.
Noi o ardem cu dimocrasi si drepturile omului.Suntem precum in sceneta cu castravetele.
Back to top
justme
Tue Sep 29 2015, 01:28AM

Registered Member #2073

Ce zic baietii de la Tel Aviv...

Back to top
Boribum
Tue Sep 29 2015, 08:14AM
boribum
Registered Member #2395

Domnilor,adevarul e ca e foarte grea situatia în Vestul decadent,si foarte foarte dificil de întrezarit ziua de mâine. Nu e nicio civilizatie,sunt numai "tuciurii" si "ciocolatii" pe strazi,soarele rasare invers,nu e nicio fericire. Nici pe departe frumusetea trupului alb (si creierului asemenea) din România profunda.

Regret,domnule ALM,ca nici ONT-ul nu mai e ce a fost odata. E bine ca ati vazut Parisul,dar si mai bine e sa le spuneti si celorlalti cât de îngrozitor poate fi. Poate stau acasa,si nu-si mai pun în pericol vietile,credinta si integritatea intelectuala,vazând Occidentul decadent si riscându-si vietile pe strazi,prin muzee si magazine. Sa evite Parisul,Londra,Berlinul,Rotterdamul,Barcelona,Roma. Baile Govora si Techirghiolul sunt arhisuficiente si ofera tot le trebuie acestora,daca nu cumva chiar prea mult.

Mi-aduc aminte de o babuta isterica din copilaria mea,care iesea pe geamul de la bucatarie si tipa catre noi,jucându-ne în fata blocului : "mai,lua-v-ar dracu' de copii cu cine v-a facut pe voi,ia plecati de aici si jucati-va fiecare lui" . Cred ca avea dreptate,si filozofia doamnei e valabila si azi. Sa evitam amestecul genurilor.

Poate ar trebui sa accept ca apostolii dreptatii,victimele manipularii,odata demontata manipularea,nu au nicio tresarire . E imposibil,odata ce creierul a fost detasat de corp.

Si pentru ca onoratilor comeseni le plac link-urile si Google,o sa va dau câteva citate,foarte în ton si legatura cu chestiunea. Un (alt) inamic al natiei,un tigan,un incult,un corupt,un tradator,fireste : "Un om care nu pricepe e un om manipulabil. Prostul ii prosteste si pe altii. A nu fi prost inseamna sa ai prezenta de spirit. Prostul are o absenta de spirit si, prin asta, el este un risc pentru comunitatea in care traieste. E foarte grav cand prostia ajunge sa fie indusa, sa fie strecurata in masa." Eu as zice ca e un risc pentru comunitatea în care traieste atunci când se mai poate alege ceva din ea,din comunitate. Dar când ea e pilaf,ce risc sa mai prezinte ? Niciunul ! Liber,deci,la prostie.

Voie buna si credinta de nestramutat !
Back to top
Boribum
Tue Sep 29 2015, 08:27AM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Marea vina a vestului nu e ca face razboaie,cum tot acuzai.Marea vina e ca face razboaie pe baze ideologice.Stra-strabunicii frantujilor faceau mai mult decat a facut generatia noastra si la modul destept pe deasupra.
Noi o ardem cu dimocrasi si drepturile omului.Suntem precum in sceneta cu castravetele.

Mihais,cu tine înca se mai pot schimba oarece idei,chiar daca ideile nu se pot schimba : ideologia e cea care determina actiunea,nu invers,si e imposibil sa nu actionezi ideologic. Fiecare cu a a lui,de ideologie,desigur. Apoi,pentru ca mereu si peste tot observ întoarcerea asta la origini ca motiv si argument suprem bun la orice : oamenii de azi nu sunt cei de ieri si lumea de azi nu e cea de ieri. Niciunul dintre noi toti cei traitori azi pe Terra nu suntem direct raspunzatori de ce au facut stra-strabunicii nostri. Si sa continuam actiunile acelora fara sa fim ei înseamna sa ajungem la origini,ziduri,sabii,populatii ceresti,zei,etc. Poate ca pentru unii nu e rau,desigur,poate ca altii sunt incapabili de altceva (asta e vadit sigur) dar meciul e departe de a fi jucat. Vom vedea,mult mai târziu.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 djebel (29 Sep 2015, 11:57)
ALM
Tue Sep 29 2015, 09:26AM
Registered Member #2039

Domnule Boribum, dacă nu v-aş fi cunoscut aş zice că aţi trecut la Islam şi încercaţi să băgaţi Sharia în Forumul Semper Fidelis. Citesc şi, afară de respectul faţă de limba română care vă caracterizează, nu vă recunosc. Vă luptaţi cu fiecare dintre colegi, mai ceva ca la Vidin, încercând să ne convingeţi că noi greşim dacă nu vrem să ne căptuşim cu câteva mii de musulmani (nici nu iau în seamă dacă sunt refugiaţi sau ambasadori ai Statului Islamic). Nu sunt o victimă a manipulării, dacă vă referiţi la manipularea de stat, fiindcă perioada ante-decembristă m-a vaccinat. Nici manipularea pe care o încercaţi dvs nu mă atinge. Citesc, văd filme (cum am văzut şi filmul cu crimele declanşate de caricaturi din Charlie Hebdo) şi gândesc cu bruma de minte şi cultură pe care le am. Şi nu-mi place! Nu-mi place fiindcă a apărut iar virusul poliomielitei, nu-mi plac munţii de gunoaie lăsate în urma de musulmani, nu-mi place că se cufuresc pe unde-i apucă (inclusiv în autocarele şi trenurile care i-au transportat), nu-mi place agresivitatea lor faţă de cei care le oferă mijloace de trai, nu-mi plac lenea şi pretenţiile lor - într-un cuvânt nu-mi place nimic la ei, fiindcă nu mai au nimic în plus de oferit!
Aţi făcut bine că v-aţi deconectat de la România profundă, unde abundă creierele albe (probabil spălate) şi aţi devenit purtătorul de stindard al "multiculturalismului". Aşa era şi în tinereţea mea revoluţionară, cine nu iubea popoarele sovietice era ori incult, ori manipulat de Vocea Americii, ori răuvoitor. Aşa spuneau (şi spun) apostolii dreptăţii, fie de la est, fie de la vest, fie localnici obedienţi.
Nu înţeleg ce sarcini v-aţi asumat dar combătutul cu capul în gură nu este productiv: n-aţi reuşit să convingeţi pe nimeni! Poate fiindcă suntem prea proşti, o comunitate "pilaf" (influenţă musulmană?) din care au apărut numai indivizi asociali. În final, după ce am lecturat cu elan patriotic mesajele dvs, am un fel de concluzie personală: nici cu Franţa nu mi-e ruşine când de vorba de spălat creiere ...

[ Edited Tue Sep 29 2015, 09:28AM ]
Back to top
2 User said Thank to ALM for this Post :
 Mihais (29 Sep 2015, 09:58) , alex.en.gabriel (29 Sep 2015, 11:26)
Mihais
Tue Sep 29 2015, 09:57AM

Registered Member #2323

Neah,ce vreau io a zice e ceva mult mai simplu.E destul sa vezi de unde s-a plecat-carul cu boi si unde s-a ajuns-era spatiala si in cat timp-foarte putin la scara istoriei,vreo 100 si ceva de ani.Apoi ne privim pe noi si vedem ca ritmul dezvoltarii incetineste.
Problema nu e ca oamenii se schimba,ci ideologia,sau daca vrei cultura se schimba.Oamenii sunt tot aia ca potential.Cadrul de manifestare a potentialului difera.

O diferenta ar fi ca tu folosesti cuvantul responsabilitate pt trecut,in sensul de ce rai au fost aia,colonialistii dracului care au stricat Africa.Eu as folosi pt aia cuvantul merit,in sensul pozitiv,ca au oprit sclavia,canibalismul,genocidul si le-au facut cai ferate.Metodele le stim:va desecam mlastinile sa nu mai crapati de malarie daca va supuneti sau radem satul cu artileria daca ridicati privirea.Noi acuma consideram cool sa facem doar prima parte,iar apoi ne miram ca ne iau toti de fraieri.Diferenta intre europeni si imperiul otoman,cel mongol,cel zulus sau cel aztec e ca nu am facut doar partea a doua.De asta suntem noi cei mai buni.

Ideologiile pot fi comparate privind rezultatele pe termen mediu si lung.Cea curenta,care are totusi deja vreo 50 de ani a reusit sa piarda influenta pozitiva in lumea a 3-a,sa mute industria si o buna parte din cercetare in Asia-nu in totalitate,dar in prea buna parte,sa descurajeze investitii in tehnologii avansate gen robotica,preferand in loc sa importe maturatori pe strada si asistati sociali.Ocazie cu care a reusit si o criza demografica.Adicatelea nus cum au reusit oamenii de azi cu ideile de azi sa aduca perspectiva disparitiei noastre fizice in orizontul a inca 2-3 generatii.

Io nu am zis vreodata sa ne intoarcem in trecut si de fapt nici o ideologie conservatoare,fie c vorbim de una politica,bisericeasca sau filosofica nu a sustinut asa ceva.Dar sunt anumite principii validate in milenii,care odata respectate conduc la succes.Acei stramosi ai nostri le indeplineau intr-o parte suficient de mare ca sa aiba succes.Noi le respectam intr-o pondere suficient de mica ca sa dam chix.
Omul fiind o chestie educabila prin experienta,trag nadejde ca vom reusi sa schimbam acest trend pana se ajunge in punctul critic.

Si apropos,esti un tip plin de contradictii.Acum 2-3 pagini spuneai ca meciul e pierdut,ca vor fi babulanii la putere inevitabil in 30 de ani,deci sa ne purtam gigea cu ei,poate-poate nu ne iau la iatagan.O afirmatie corecta,daca trendul nu se schimba si se dovedeste intradevar inevitabil.Acum faci misto de aia care spun ca occidentul e decadent.

In acest caz,is dezolat ca nu pot oferi oamenilor bucuria de a rade de mine.Is unul care crede ca vestul isi va reveni inainte de ceasul fatidic.Om fi decadenti,dar nu muribunzi.
Daca pt asta trebuie strigat Deus Vult ori Sieg Heil,strig ce trebuie.Faptul ca zbieri ceva,orice,dovedeste ca esti viu.
Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 ALM (29 Sep 2015, 11:56)
Boribum
Tue Sep 29 2015, 10:16AM
boribum
Registered Member #2395

Domnule ALM, nu ma lupt cu nimeni,zau ca nu. Despre religii si manifestarea lor,parerea si optiunea mea personala o cunoasteti : le consider niste povesti utile altadata,niste idiotenii bagatoare de zâzanie în epoca asta. Cu credinta...aia e o chestie intima,nu se discuta,nu se afiseaza. Si fiecare cu a lui. Eu cred în chimie si în biologie. Asta este.

Pe mine unul ma interesau rationamentele celor care discutau,nu parerile.Si ma interesau ca sa verific pe mine,nu sa "combat" ceva sau pe cineva.Nu am nicio multumire sa vad ca un prost e prost,si sa-mi si confirme asta. Ca pareri avem toti,si ele sunt desigur subiective. Am gasit oameni care îsi fondeaza parerile pe istorie,altii pe cultura,altii -din pacate cei mai multi- pe parerile altora,pe care nu numai ca nu-i cunosc dar sunt si incapabili sa-i situeze. Nu ma încânta sa-mi dovedesc eu mie ca boul e bou si tot ce poate sa vada e un arc de cerc de 5°.

Nu stiu cum e pentru dumneavoastra,dar pentru mine multiculturalismul trait e un lucru frumos si bun. Mie îmi plac toate culturile,toate culorile,toate cutumele : atunci când se încadreaza în bunul-simt comun acceptat. Consider,adica,multiculturalismul ca fiind un lucru bun,daca e tratat cu creierul si nu cu altceva. Si nu sunt deloc împotriva încadrarii lipsei de bun-simt prin lege.

În ultimul rând,nu cred ca antitezele sunt bune pentru a judeca. Nu gândirea eu/religia mea/culoarea mea/cultura vea versus ale ceiluilalt sunt elemente de judecata valabile. Lumea,în general,e gregara si merge cu turma. Peste tot,în toate culturile,turmele nu prea gândesc si reactioneaza. Eu ,cum ziceam,cautam sa vad cum se gândeste (pe aici,în speta) nu cum se reactioneaza. Ca nu ma astept de la nea' Gigi de la Baicoi sa aiba alta reactie la lume decât aia pe care o au si altii,aiurea si peste tot.

Nu comparatiile ne dau masura justa a lucrurilor (în cazul asta noi,românii,ar trebui sa tacem mâlc când e vorba de curaj,de consecventa,de multe!) . De noi,cei de azi,de aia vorbesc,nu de aia care au murit la Smârdan. Si m-ar fi interesat idei care sa "traga în sus" discutia,nu catre morti,ziduri,etnii ce trebuie eliminate. Caci si eu tot în antiteze as fi tentat sa gândesc,si în cazul asta le-as opune interlocutorilor mei experientele lor,asa inexistente cum sunt, de razboaie,ziduri,pogromuri,purificari etnice,alea pe care nu le doresc nici macar sa le vada în poze,daramite sa le traiasca,chiar daca ei par netematori de asa ceva.

Înteleg ca si pentru dumneavoastra islam = refugiat = "tuciurii" si "ciocolatii" = sharia = no good si dracu sa-i ia. Bun,asta este. Unde traiesc eu e mai altfel,caci multi din astia "tuciurii" si "ciocolatii" au murit pentru tara asta în doua razboaie mondiale,au facut cai ferate,au construit orase. Ca unii dintre urmasii lor sunt niste cretini...cum stim si vedem nimeni nu are monopol pe prostie , e o chestie universala,si se trateaza. În ultima instanta,chiar cu bombe si gloante.

P.S Fiti pe pace,daca ar fi dupa mine as interzice orice fel de religie în orice manifestare publica. E ceva foarte intim,si intim sa ramâna. Optiune personala,nu altceva.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 djebel (29 Sep 2015, 11:56)
Boribum
Tue Sep 29 2015, 10:21AM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Si apropos,esti un tip plin de contradictii.Acum 2-3 pagini spuneai ca meciul e pierdut,ca vor fi babulanii la putere inevitabil in 30 de ani,deci sa ne purtam gigea cu ei,poate-poate nu ne iau la iatagan.O afirmatie corecta,daca trendul nu se schimba si se dovedeste intradevar inevitabil.Acum faci misto de aia care spun ca occidentul e decadent.

Nu e nicio contradictie : meciul demografic e pierdut -daca ne uitam la cifre si prognoze. Meciul asta,al luptei asteia între noi contral lor,azi,despre terori si lupte de strada,nu e înca jucat. Mai dureaza.

Nu fac deloc misto ! E chiar bine sa stea fiecare acasa la el,sa nu se expuna inutil în partea asta de lume unde,iata,suntem incapabili s avedem ceva frumos si e numai rahat ! Da,Occidentul s-a nascut,a crescut,s-a facut mare si într-o zi va muri.Asta ne arata istoria. Când ? Sper când nu voi mai fi eu pe lumea asta.
Back to top
Boribum
Tue Sep 29 2015, 10:43AM
boribum
Registered Member #2395

ALM wrote ...

Nu-mi place fiindcă a apărut iar virusul poliomielitei, nu-mi plac munţii de gunoaie lăsate în urma de musulmani, nu-mi place că se cufuresc pe unde-i apucă (inclusiv în autocarele şi trenurile care i-au transportat), nu-mi place agresivitatea lor faţă de cei care le oferă mijloace de trai, nu-mi plac lenea şi pretenţiile lor - într-un cuvânt nu-mi place nimic la ei, fiindcă nu mai au nimic în plus de oferit!

E posibil sa nu va placa oamenii,e evident însa -în rândurile astea- ca nu-i cunoasteti. Ati vazut vreodata ce ramâne dupa un meci de fotbal ? Dupa un concert în aer liber ? Sunteti dezolat ca refugiatii aia nu migreaza decent,lasând curat în urma ? Ati vazut mase de oameni (de orice fel de oameni) migrând ?

Nu stiu ce au ei de oferit emigrantii sau nu în România. Aici au oferit actori,artisti,diplomati,filozofi,profesori,sportivi,teroristi,destepti,idioti. Ca orice alti oameni.

De fapt,daca ma gândesc doar un pic,parca tot un imigrant,refugiat cumva în România,a organizat sistemul de ajutor medical de urgenta. Un...sirian,parca ?! Poate gresesc,nu stiu.

Edit : palestinian,nu sirian. Mai rau !!! Doamne-pazeste,nu ?

P.S : sublinierea aceea îmi pare o motivatie suficienta,în cele din urma. Mersi !

[ Edited Tue Sep 29 2015, 10:46AM ]
Back to top
Boribum
Tue Sep 29 2015, 11:35AM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

Am gasit si referinte despre acest ziarist,sunt aici: LINK

Nu pare a fi neo-nazist.nici exaltat.nu are nici probleme cu logica si nici nu e cu capul in Biblie/
Pe asta il luam in considerare?

Bravo ! Limba polona pare ca ti-e una familiara (ea,polona) eu nu am reusit sa gasesc (cât am putut sa caut) decât referinte în polona despre domnul respectiv. Google translate nu ma încânta deloc,dar eu sunt mai subiectiv si chiar vreau sa aiba sens ce citesc.

Da,articolul asta,niste umori plus filmele Youtube sunt un dosar beton. Intel CTS, sa dam drumul la cruciada.
Back to top
Mihais
Tue Sep 29 2015, 11:46AM

Registered Member #2323

Boribum wrote ...

Mihais wrote ...

Nu e nicio contradictie : meciul demografic e pierdut -daca ne uitam la cifre si prognoze. Meciul asta,al luptei asteia între noi contral lor,azi,despre terori si lupte de strada,nu e înca jucat. Mai dureaza.

Nu fac deloc misto ! E chiar bine sa stea fiecare acasa la el,sa nu se expuna inutil în partea asta de lume unde,iata,suntem incapabili s avedem ceva frumos si e numai rahat ! Da,Occidentul s-a nascut,a crescut,s-a facut mare si într-o zi va muri.Asta ne arata istoria. Când ? Sper când nu voi mai fi eu pe lumea asta.

Si care-i frumusetea pe care ar trebui sa o vad?Ca iete,muzeele sunt facute de diavolii albi rasisti si nu foarte multiculti,cel putin nu in sensul de azi.Realizarile stiintifice contemporane sunt cam tot apanajul lor.
Argumentul Raed Arafat e tipic si nerelevant.Indivizi de genul asta se gasesc in toate timpurile si tarile.

Problema discursului de tip contemporan si vestic este ca voi ati descoperit multiculti acum vreo 20 de ani si ne predicati noua virtutile lui.Noi,care am descoperit chestiile astea acum cateva sute de ani,nu picam in fund,pt ca-i stim si beneficiile si dezavantajele.Prin cel mai bun test,cel al timpului.Si la drept vorbind ni se pare nitel penibil ca vestul sa zbiere ce mare si tare e cu o chestie pe care estul o stie de mult.Mai ales ca va manifestati nitel comunist in impunerea asta,alta chestie pe care stim sa o recunoastem.
Adica mai pe scurt,vestul se comporta ca un copil nu prea destept.
''Uaaau,tatii,apa e uda.../Da fiule,stiu/Arunca-te musai in baltoaca,sa te umpli de noroi,ca sa vezi si tu ce uda e apa. /Nu,mersi,stiu ca-i uda./Uaaaa,uaaaa,uaaa,ce raaauuu eeestii,nu vreau sa mai vorbesc cu tine...''

Amu,legat de demografie,e interesat ca tu pierzi meciuri pe baza de prognoza .Si e foarte interesant ca vrei sa iei banii alora care-i mai produc,in loc sa-i lasi in pace sa faca copii si sa aiba cu ce sa-i creasca.Banii astia ii iei si-i bagi in aia care oricum fac copii,dar ii tin in buna parte in strada.Adica declari meciul pierdut si ca sa-ti iasa prognoza te chinui sa bagi cat mai multe autogoluri.
Tot legat de bani,,cu cati bani se cheltuie aiurea pe tovarasii imigranti,viitorul luminos al asistentei sociale,se pot investi in infrastructura.
Sau se poate incuraja piata masinilor electrice.Sau a robotilor industriali care ar putea aduce din nou industria in micile si mijlociile comunitati.Pensiile,chiar daca generatia care nu a facut copii nu prea le merita,se platesc din productivitate.
Dupa cum vezi,nu vreau sa omor pe nimeni.
Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 ALM (29 Sep 2015, 11:55)
djebel
Tue Sep 29 2015, 11:47AM
Registered Member #3603

Eu ma mir cat de putina incredere avem in autoritatile romane in modul de gestionare a situatiei si in modul de a discerne riscurile si amenintarile la adresa Romaniei. Totusi avem cel mai numeros serviciu de informatii din UE, nu?

Domnilor, imi place sa cred ca Romania este o tara cu principii si valori, iar accesul la procedura de azil se face indiferent de rasa, religia si nationalitatea solicitantului, ca de aia e protectie umanitara. Exista o institutie care se ocupa cu asta, institutie care are experienta in domeniu si ea nu a fost creeata azi-noapte. Procedura acordarii azilului este foarte clara, indiferent de ce crede ALM, Boribum, Mihais, Arcan sau daca ii infiaza djebel pe refugiati(sic!).

PS:
Mihais wrote ...

Dar e util de stiut cine cum si unde.E genul ala de alegere personala cum era in anii 50-60.

Atunci cand vor veni Turcanu&Co sa-mi faca reeducarea, eu unul sper ca o sa am puterea fizica si psihica sa nu-mi schimb ideile si lucrurile in care cred.

[ Edited Wed Sep 30 2015, 02:03AM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF