Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Proiect SEMPERFIDELIS :: Infiintare, activitati, proiecte, programe

<< Previous thread | Next thread >>
PREZENTARE
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Sun Jan 31 2010, 11:20PM
boribum
Registered Member #2395

Ma gândeam ca ar fi bine si politicos si interesant ca membrii sa aiba o prezentare. Sumara,si daca se poate ne-mitomana. Ceva de genul : sunt ...... am facut.........fac...... cutare sau cutare experienta (MApN,MI,etc). Ar fi,cred,mai usor de "vorbit" ,pentru toata lumea. Desigur,fara nume si prenume,fara grade,unitati,etc. Doar o "localizare".

Daca un membru spune "ofiter superior,pensionar,artilerist" iar altul " am 14 ani si ma intereseaza serviciile secrete" e mai probabil sa primeasca ceea ce cauta...decât o "observatie" de-a lungul timpului si posturilor. Oricum,mitomanii sfârsesc prin a marturisi,deci nu ar fi în interesul nimanui sa spuna povesti.

S-ar evita si numeroase off-topic-uri ,chestii de genul "stiu cutare chestie pentru ca am fost jandarm,dar apoi am trecut la politie si acum sunt soldat".

O parere...

[ Edited Sun Jan 31 2010, 11:22PM ]
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Radu89 (02 Jan 2014, 15:21)
msimula
Mon Feb 01 2010, 08:26PM
Registered Member #2287

Ideea cu prezentarea membrilor este interesanta. Sincer, nu stiu daca toti sunt pregatiti pentru asa ceva, iar sinceritatea ar fi primordiala. Eu in mare, mi-am cam format o parere As fi curios sa aflu si parerea celorlalti.
Back to top
apkah
Mon Feb 01 2010, 08:41PM
arcan
Registered Member #566

nu poti avea nici o garantie ca toata lumea va fi sincera...eu de exemplu ma pot prezenta ca Superman din Ferentari fost betiv de performanta..:))...
incercam o gluma...
proasta gluma....
Back to top
spk
Mon Feb 01 2010, 08:56PM
primum non nocere

Registered Member #537

Ar fi o ideie buna, dar pt membrii inscrisi in asociatie, parca ai un pic garantia ca e adevarat ce spune.
Back to top
Contele
Mon Feb 01 2010, 10:22PM
"ATUM" - RA.
Registered Member #2201

Propunerea este buna din punctul meu de vedere. Eu cred ca intr-o eventualitate ar fi multumitor daca am cunoaste varsta si studiile persoanei ascunsa in spatele numelui afisat.
Ar fi un exercitiu de sinceritate si de asumare a unei responsabilitati. Din nefericire la foarte multi dintre noi lipseste aceasta calitate.
Nu putem cere unui spion sa-ne spuna obiectul lui de activitate, dar cu usurinta poate dezvalui cu sinceritate varsta si studiile.
Back to top
apkah
Mon Feb 01 2010, 10:40PM
arcan
Registered Member #566

subscriu la propunerea Contelui..cred ca asta putem spune toti...
Back to top
birdone
Mon Feb 01 2010, 11:45PM
birdone
Registered Member #2129

Mai usor...nu va calcati pe picioare sa nu blocati serverul
Era doar o gluma, in contextul replicilor aprobatoare la adresa initiativei, dar care nu sunt urmate si de scurta si sumara prezentare a emitentilor!!!
Ma intreb: De ce oare, dupa atitia ani de existenta a forumului, abia acum a aparut aceasta necesitate? Dar mai ales ce garantie ai ca informatiile sunt corecte? Si daca nu ai nici cea mai mica garantie, in baza principiului "need to know" la ce ne poate folosi informatia/cum o putem exploata?
Eu am rezerve ca unii ar percepe-o doar ca pe o carte de vizita si nu ar specula datele de identificare(virsta, studii, experienta).
Back to top
ex-ad
Tue Feb 02 2010, 12:07AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

1. Boribum a facut o propunere si a argumentat-o... in plus, birdone, citeste mai atent inainte de a comenta - ai raspuns concret la toate problemele ridicate de tine, exceptie ultima cu cartea de vizita care e haioasa fiindca forumul abunda de prezentari personale... nu in ultimul rind, nu stiu pentru ce esti tu pe forum, dar majoritatea nu sint aici pentru a exploata informatii, ci mai ales pentru a le impartasi comuntatii... iar procesul are niste componente numite socializare, educatie, comunicare, chestii d-astea mai putin complicate...
2. topicul vad ca a fost deschis cu tema clara, in consecinta v-as ruga pe toti sa-l lasati pentru asa ceva.

[ Edited Tue Feb 02 2010, 12:41AM ]
Back to top
birdone
Tue Feb 02 2010, 01:05AM
birdone
Registered Member #2129

off-topic...or not:

ex-ad wrote ...

...nu in ultimul rind, nu stiu pentru ce esti tu pe forum, dar majoritatea nu sint aici pentru a exploata informatii, ci mai ales pentru a le impartasi comuntatii... iar procesul are niste componente numite socializare, educatie, comunicare, chestii d-astea mai putin complicate...

Cred ca te contrazici putin: nu suntem in fata unui auditoriu sa impartasim informatii! Auditoriul suntem noi! Daca primim o informatie avem doua posibilitati:
a) e redundanta si trece pe linga noi
b) e interesanta si o folosim/procesam/exploatam.....zi cum vrei

A doua problema: noi comunicam aici, iar comunicarea ne ajuta sa socializam, sa ne educam..... Iar, ca sa fac pledoaria informatiei, comunicarea inseamna vehicularea informatiei.

Si ca sa revin la topic, motivatia imi pare ca o...vinatoare de vrajitoare. Cred ca pentru indepartarea/descurajarea celor care se cred...se viseaza...mimeaza ca sunt cine stie ce super-militari, agenti sau spioni se gasesc alte solutii. Daca chiar avem nevoie de o prezentare, intr-un mediu asupra caruia pluteste un aer de conspirativitate, exista solutia editarii profilului. Cine are curiozitati il poate completa pe al sau si il poate consulta pe al altora. Asta conditionat de introducerea de catre admini a cimpurilor necesare/obligatorii introducerii: virstei, studiilor, experientei profesionale, hobby-urilor...etc.

[ Edited Tue Feb 02 2010, 01:31AM ]
Back to top
SAS
Tue Feb 02 2010, 01:11AM
Registered Member #2168

Pai daca tot esti asa de PRO, atunci chiar iti propun sa incepi tu prin a te prezenta, pentru a stopa vanatoarea de vrajitoare, sau ma rog, asa-zisa vanatoare! Nu de alta dar informatia asta ar fi redundanta si ar trece pe langa noi, dar macar asa stim cu cine stam de vorba!
Back to top
ex-ad
Tue Feb 02 2010, 06:45AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

ultimul offtopic: birdone, de la a sta spectator si a citi pina la participa proactiv si a impartasi e cale cam ca de la a gindi in termeni de exploatarea informatiei si a comunica, bro... in al doilea rind, auditoriul e ceva mai larg decit crezi... in al treielea rind, a privi comunicarea ca pe un proces de vehiculare a informatiei e, fara suparare, o abordare oleaca primitiva... comunicarea este transfer de sens si semnificatie, iar redundanta (sau zgomotul, cum au spus niste baieti destepti cind s-a incercat pentru prima data o definitie) devine absolut nerelevanta in contextul discutiei de mai sus...
nu in ultimul rind, unde o fi frate, aerul de conspirativitate pe forumul asta? dar sint dragalasi termenii folositi de tine: vinatoare de vrajitoare, conspirativitate, exploatarea informatiei... evident, fiecare priveste acest forum din perspectiva experientei si/sau dependentei de produsele hollywoodiene...

pentru toata lumea: boribum a facut o propunere, cui nu-i convine sau cine nu este interesat merge pe alte topicuri si gata... personal, cred ca propunerea nu-i deloc rea...

[ Edited Tue Feb 02 2010, 06:45AM ]
Back to top
Mihais
Tue Feb 02 2010, 08:35AM

Registered Member #2323

Nu vi se pare mai eficient sa se ataseze o ''eticheta'' langa avatarul fiecaruia?Stii din prima daca discuti cu un expert militar(cineva activ sau care a fost activ)expert in probleme de interne sau de securitate privata,fara sa mai cauti pe forum.Cine-i interesat trimite un mesaj privat adminului in care sa spuna pe scurt scoala si anii de serviciu si primeste titlul onorific.Iar cu ''shpionii'' care exploateaza in orb si alte chestii, sa faca bine sa se legendeze ca lumea daca vor titluri si alte alea .Altfel vom ajunge sa umplem topicul cu CV-uri si nu cred ca intereseaza pe nimeni ca eu am la activ facultatea de Istorie si Politehnica.
Back to top
dorobant
Tue Feb 02 2010, 08:46AM

Registered Member #457

... entuziasmante comentariile de pe margine ! Am pieptul plin de mandrie patriotarda citind ! ... iara noi, noi epigonii ... Pot sa sparg gheata ?
Militar de cariera (de piatra ... sau ce o fi), pensionar, Liceu Militar, Scoala Militara de Ofiteri Activi, Academia de Inalte Studii Militare, curs postuniversitar de conducere (militar), 28 de ani de ofiter pe functii tehnice, de comanda si stat major ... pentru detalii pe privat !

[ Edited Tue Feb 02 2010, 08:54AM ]
Back to top
spk
Tue Feb 02 2010, 06:48PM
primum non nocere

Registered Member #537

Militar de cariera (inca nu e de piatra), academie militara (promotia 2010), liceu de arhitectura, 8 ani gimnaziu si 7 ani de acasa...si niste sport
Back to top
8523
Tue Feb 02 2010, 07:58PM
Registered Member #1028

@birdone
Motivul pentru care dupa atatia ani a aparut aceasta propunere este simplu.
Don' Boribum, la o zeama, ne-a spus o poveste. Boribume corecteaza-ma daca gresesc.
Un militar din Franta dorea si el ca omu sa intre pe net sa schimbe pareri cu unii camarazi. Nu se prea pricepea in ale netului, asa ca fiu-su care avea 14 ani si le avea cu ordinatoarele le-a facut un mic locusor sa stea si oameni de vorba. Site-ul a crescut asa de mult incat a devenit domeniu de referinta pentru Statul Major sau ceva de genul. Acest forum avea optiunea "sunt ...... am facut.........fac...... cutare sau cutare".

Pe de alta parte, acest forum n-a aparut pentru ca fondatorii lui o duceau prea bine in sistem. In felul asta sustin si punctul de vedere al lui ex-ad. Asa s-a ajuns si la ideea de think-tank si multe altele.

[ Edited Tue Feb 02 2010, 07:58PM ]
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF