Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Proiect SEMPERFIDELIS :: Infiintare, activitati, proiecte, programe

<< Previous thread | Next thread >>
trecerea pe formula cu acces restrictionat
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Stel
Mon Jul 19 2010, 11:41PM
Registered Member #2461

S-au exprimat multe pareri interesante dar eu subscriu parerii lui ALM. Si vreau sa imi argumentez putin pozitia.

Inca din ziua cand am descoperit site-ul l-am privit ca pe o punte intre institutiile ce alcatuiesc SNS si societatea civila. Comunicarea intre acestea mi se pare la fel de necesara ca si cultura de securitate, lipsa acestora dovedindu-se, in timp, extrem de paguboasa. In plus, celui aflat in interiorul unui sistem, implicat inclusiv afectiv, ii este mai greu sa fie si echidistant, pe cand un outsider lipsit de stresul indus de implicarea directa poate fi de un real folos. Restrictionarea postarilor ar putea lipsi forumul de pareri interesante.

Va inteleg ingrijorarea pentru supraincarcarea site-ului, peste doua mii de membrii este un numar imens, mai ales ca destul de putini sunt activi, dar aici se poate lua masura stergerii conturilor neutilizate sau neaccesate o perioada mai indelungata, desi si aici se impune prudenta, pentru ca ar putea fi sterse conturile unor useri aflati in diverse misiuni (sau teatre) si care se afla in imposibilitatea accesarii conturilor. Ar fi o nedreptate sa fie sterse.

Mai exista posibilitatea banarii userilor care incalca regulile in mod repetat. Nu este vorba aici, dupa parerea mea, despre offtopic. Cine vreodata ar putea stabili clar limita de la care o argumentare devine offtopic?!

In final, repet: eu cred ca site-ul este perfect asa cum este. Dar decizia va apartine.
Back to top
SAS
Tue Jul 20 2010, 02:21AM
Registered Member #2168

Hai sa intelegem totusi ce insemna implicat afectiv? Ca se apuca sa comenteze la adresa altor institutii? Ca isi permite sa vb despre salariul mizer si despre pensii? Ca isi permite sa vorbeasca despre neregulile din sistem sau despre greselile altor colegi? Sau ca observa altfel decat un outsider uscaturile din propriul sistem?
Iar outsiderii sunt si ei de mai multe feluri si se pot enumera catev aexemple:
1. cei care posteaza doar ca sa scrie si ei ceva
2. cei care realmente au interes si cauta informatii
3. cei care cauta scandal
.....si lista poate continua! Raman totusi cu ideile mele referitoare la restrictii!
Back to top
Stel
Tue Jul 20 2010, 11:55AM
Registered Member #2461

SAS, eu nu vreau sa intru in polemica, mi-am exprimat doar o parere de outsider care nu se regaseste la nici unul din cele trei categorii prezentate de tine, poate doar la "...si lista poate continua". Si iti mai spun o parere de outsider: NU SUNT DELOC DE ACORD CU CEI CARE "DAU DIN CASA" PE UN FORUM, fie el oricat de restrictionat. De fapt, restrictionarea outsiderilor nu este o solutie, pentru ca adevaratul pericol il reprezinta profesionistii care stiu sa recunoasca importanta unei informatii si sa o exploateze, fie ca e vorba despre cutumele sistemului, fie despre defectele sau slabiciunile insiderilor.

"Implicat afectiv", rupt din context, nu inseamna nimic. Vorbeam despre oricare om aflat in interiorul unui sistem, oricare ar fi el, chiar si familial, si care in mod automat si involuntar emite pareri subiective fiind implicat total.

Fireste, reiterez, este doar parerea mea. Voi accepta fara proteste sau contestatii decizia oricare ar fi ea.
Back to top
Boribum
Tue Jul 20 2010, 12:17PM
boribum
Registered Member #2395

Zic si eu ca acela : faceti ce-oti face,numai faceti bine. Oricum,dupa unele propuneri de mai sus,va fi nevoie de un masterat în forumistica si stiinte sociale (plus poza de identitate si CNP,cu copie dupa legitimatia de serviciu) pentru a spune/citi ceva.

Parca,la baza,ideea era ca militarii si functionarii statului sa se poata exprima,iar decidentii sa poata lua act de gândirea acestora (parca asa era,nu ?) sub protectia anonimatului oferit de internet . Daca devine o chestie închisa,va fi ca vorbitul în punga. Chiar daca risca sa fie (este,un pic) precum Radio Erevan,forumul citit la liber e o chestie buna. Iar cei care scriu tâmpenii si îsi fac visul vietii pe internet...aceia oricum nu fac rau nimanui.
Back to top
ex-ad
Thu Jul 22 2010, 11:24PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

ok, am inteles... coroborind si cu mesajele primite pe privat, inteleg ca majoritatea doreste ca forumul sa ramina cu acces liber la citire, lucru care mi se pare si mie corect... dar ca sa impacam toate dorintele, voi cauta o formula restrictiva prin care cei care posteaza doar de dragul de a posta, nu respecta limba romana si in general freaca menta aiurea pe site, sa fie zburati d-aici...

e ok?

PS - intru in curind in concediu, asa incit ma voi ocupa de finalizarea stergerii conturilor fara postari, precum si de curatarea oleaca a forumului si reorganizarea lui...

daca mai sint pareri, le astept.
Back to top
Boribum
Fri Jul 23 2010, 12:19AM
boribum
Registered Member #2395

Uite o propunere/sugestie :

De ce nu va faceti voi un forum al moderatorilor,în care sa va consultati ? Chestii de genul "membrul X spune asta si asta,cum procedam ?" ,va puneti de acord si cel desemnat sa actioneze actioneaza. Uneori e o buluceala de moderatori care parca nu prea stiu ce sa faca (scuze,dar asa se vede de afara) ,alteori poti sa tragi cu tunu si nu-i nici unu'. În plus,dincolo de partea "prestigiu" ar mai fi si faptul ca împartindu-va (ca responsabilitate) forumul,ati vedea mult mai repede unde si cum se derapeaza. Si când un moderator zice ceva,ca el sa fie ! Uneori se scriu mari porcarii,si de vazut le vedeti,de multe ori,niciodata. Stiu,exista butonul acela de "alerta" dar folosirea lui face apel la spiritul de delatiune (eu unul nu-s de acord cu chestia asta).

Apoi,chestia cu banatul : poate o fi posibil (tehnic) sa graduati pedeapsa. X zile fara dreptul de a a scrie (e nasol sa citesti si sa nu poti raspunde !) ,urmata de...altceva. Si ar mai fi simpatic ca banatul sa primeasca un mesaj privat,sa va asigurati ca l-a citit,si-apoi sa-l deferiti justitiei.

Oricum,ceva mai multa fermitate n-ar fi de lepadat. Momentan,doar ex-ad poate pune punctele pe i...chestie care vazuta din afara nu pare foarte serioasa.

Zic si io...

[ Edited Fri Jul 23 2010, 12:22AM ]
Back to top
ex-ad
Fri Jul 23 2010, 12:28AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

e facut chiar de cind s-a instituit formula cu moderatori... doar ca nu e lasat la vizualizare.....
Back to top
spk
Fri Jul 23 2010, 12:28AM
primum non nocere

Registered Member #537

Bori, no offense, dar tu esti unul dintre cei care ignora complet atentionarile moderatorilor.
Back to top
Boribum
Fri Jul 23 2010, 12:35AM
boribum
Registered Member #2395

Sunt oarecum de acord cu tine,în masura în care moderarea se face la foc automat : fiind în învalmaseala,cel care raspunde unui atac e mitraliat odata cu agresorul,ceea ce nu e OK. Oricum,nu exista motiv pentru care eu sau un alt membru sa fim tratati cu masuri diferite. Când gresesc...badabum !

Sugestia de mai sus o faceam pentru ce mi se pare mie ca ar fi bine pentru bunul mers al lucrurilor,nu pentru propria-mi persoana.
Back to top
Boribum
Fri Jul 23 2010, 12:39AM
boribum
Registered Member #2395

Si mai e ceva : atunci când (sa spunem) înjur literalmente un membru,nu cred ca e suficient un "Boribum,las-o mai moale". Ca eu am sa zic "bineee" ,dar înjuratura respectiva ramâne scrisa (de multe ori). Ar trebui gasita o solutie...cred.

Ma iau ca exemplu ca-mi sunt la-ndemâna. Pe de alta parte,am investit ceva timp cu topicul Légion Étrangère (de exemplu),si chiar daca într-o zi va trebui sa plec sau o sa primesc ordin de permisie definitiva...îmi pasa un pic.

Verba volant,scripta manent.
Back to top
spk
Fri Jul 23 2010, 12:40AM
primum non nocere

Registered Member #537

Uite, in scoala militara cand 2 se bat sunt exmatriculati amandoi, nu conteaza cine a inceput, cine a dat primul, poti sa iti iei bataie fara sa dai o palma si esti exmatriculat (pare aiurea, dar e foarte eficienta politica asta), asa si aici.
Back to top
Boribum
Fri Jul 23 2010, 12:50AM
boribum
Registered Member #2395

Nu stiu cum e în scoala militara de aici,dar în regiment chestiile astea se aranjeaza sau la toaleta,sau pe scari,sau prin spatele companiei. Arestul e pentru cei doi beligeranti,daca sunt prosti si se lasa prinsi. Corect.

Dar daca tot e sa fie ca la armata,atunci hai sa luam si chestia aia cu "va rog sa-mi permiteti sa raportez din formatie". Functie de grad si toane,s-ar putea ca raspunsul sa fie "nu".

Oricum,astea sunt niste sugestii,stiti voi ce si cum sa faceti ca sa fie bine.

[ Edited Fri Jul 23 2010, 12:52AM ]
Back to top
Mihais
Fri Jul 23 2010, 12:55AM

Registered Member #2323

Nu stiu cum faceti voi la armata,dar io propun sa votam.
Back to top
Kuji In
Fri Jul 23 2010, 03:49AM
Registered Member #1400

si uite asa am trecut la mustata de epoca aia nasoala...., pai dak voiai sefa un forum shadow puteai sa o faci de la bun inceput, acum esti ca si Boc, scuze de asemanare, umbla pe la pensiile ale nesimtite ale militarilor, acum si tu umblii pe la conturile multe ale forumistilor.....:(
Back to top
emi
Fri Jul 23 2010, 05:17AM
emi
Registered Member #1691

@Kuji In: mai citeste si observa, ca ce ai de spus e inregistrat.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF