Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Rezervisti
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Hannibal
Tue Oct 30 2018, 08:17PM
.
Registered Member #1460

Da, păi e ceva foarte normal. Doamne, bine că am plecat din sistemul ăsta....
Back to top
Pârvu Florin
Fri Nov 02 2018, 01:40AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

truepride wrote ...

Pentru cei prinsi in planurile de mobilizare... nu vreau sa va spun, desi cu siguranta stiti, cat de actuale sunt aceste planuri. Chemare cred ca trebuie trimisa la cimitir.

De la: Florin Parvu [parvu_f@yahoo.com]
Trimis: 15 martie 2018 01:51
Către: um02527
Subiect: Clarificare situatie militara

Buna ziua!

Numele meu e Pirvu Florin, am domiciliul in comuna Tatarani, satul Caprioru, judetul Dambovita, si am inteles de la tatal meu ca in urma cu o saptamana am fost cautat la domiciliul sus-mentionat de catre cineva din partea Centrului Militar Judetean Dambovita "pentru clarificarea situatiei militare".

Putem, va rog, rezolva problemele pe care le aveti folosind posta electronica?

Va rog sa confirmati primirea acestui mesaj.

Multumesc anticipat!

Florin Parvu

On Friday, March 16, 2018, 10:11:03 AM GMT, um02527 wrote:

Buna ziua,
Referitor la solicitarea dumneavoastra, va comunicam faptul ca nu va putem rezolva aceasta problema prin posta electronica, dacat personal la sediul Centrului Militar Judetean Dambovita, str, I.H. Radulescu Nr.16 Targovste, cu cartea de identiate si livretul militar.
Cu respect,
Cpt. ********

De la: Florin Parvu [parvu_f@yahoo.com]
Trimis: 16 martie 2018 20:21
Către: um02527
Subiect: Re: Răsp.: Clarificare situatie militara

Cu tot respectul, sunt plecat din tara, nu am de gand sa revin prea curand, si rezervist responsabil fiind, cand am plecat am anuntat despre asta Centrul Militar Judetean Dambovita si mi-am predat livretul militar.

Asadar, reiau intrebarea:

Va multumesc anticipat.

Florin Parvu

um02527
To:Florin Parvu

Mar 20 at 11:45 AM

Dintr-o eroare umană, livretul militar al dumneavoastră a fost introdus greșit în memoriul original aflat în arhiva C.M.J. DB, fapt pentru care ne cerem scuze pentru disconfortul creat și ironiile stârnite. Avem rugămintea să dați dovadă în continuare de spirit cetățenesc și patriotic și să vă îndepliniți obligațiile militare în calitate de rezervist și la înapoierea în România/localitatea de domiciliu, așa cum dumneavoastră ați afirmat în e-mailul anterior.

Cu respect
Cpt. *****
Tel. ****119

[ Edited Fri Nov 02 2018, 01:49AM ]
Back to top
2 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Hannibal (02 Nov 2018, 10:14) , djebel (02 Nov 2018, 11:36)
djebel
Fri Nov 02 2018, 11:38AM
Registered Member #3603

Hai că a fost tare asta: "Avem rugămintea să dați dovadă în continuare de spirit cetățenesc și patriotic...".
Back to top
criss-cross
Sun Nov 04 2018, 12:58AM
Registered Member #4853

Pârvu Florin wrote ...

Cu tot respectul, sunt plecat din tara, nu am de gand sa revin prea curand, si rezervist responsabil fiind, cand am plecat am anuntat despre asta Centrul Militar Judetean Dambovita si mi-am predat livretul militar.

Asadar, reiau intrebarea:

Va multumesc anticipat.

Florin Parvu

To:Florin Parvu

Mar 20 at 11:45 AM

Dintr-o eroare umană, livretul militar al dumneavoastră a fost introdus greșit în memoriul original aflat în arhiva C.M.J. DB, fapt pentru care ne cerem scuze pentru disconfortul creat și ironiile stârnite. Avem rugămintea să dați dovadă în continuare de spirit cetățenesc și patriotic și să vă îndepliniți obligațiile militare în calitate de rezervist și la înapoierea în România/localitatea de domiciliu, așa cum dumneavoastră ați afirmat în e-mailul anterior.

Cu respect
Cpt. *****
Tel. ****119
[/i]

De remarcat faptul ca d-l Cpt a identificat o ironie... n-am inteles de ce si-a cerut scuze pentru asta si care era ironia, totusi?! Acel ,,le aveti" era o atentionare ca omul se simtea in regula si isi facuse deja datoria cu spirit cetatenesc si patriotic, intuind(parca) email-ul pe care-l va primi peste ani...
Back to top
truepride
Mon Nov 05 2018, 04:39PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Extraordinar… si cand credeam ca le-am auzit/citit pe toate.

Atentie la ironie domnule. Mai ca v-au spus ca-i neregulamentara.
Va felicit pentru cum ati pus problema.
Back to top
Pârvu Florin
Mon Nov 05 2018, 10:35PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Nu stiu cati ma vor crede cand voi spune ca daca, cat timp voi respira Romania are nevoie de oameni ca mine, voi raspunde intotdeauna "Prezent!" .

Asta era si sensul acelui "Știu eu mai bine ca voi ce am de făcut dacă România e în pericol."

Pârvu Florin wrote ...

Fiindcă în octombrie se prefigurează în Dâmbovița un exercițiu de mobilizare al rezerviștilor MAI, vă rog eu frumos, dragi birocrați burtoși, faceți un efort și săriți-mă din schemă când veți trimite ordinele de chemare la mobilizare.

Nu de alta, dar nu cred că ați dori să apară pe semperfidelis fotografia acelui ordin pe care am scris cu carioca neagră: "SUGEȚI P**A!!!!"

Știu eu mai bine ca voi ce am de făcut dacă România e în pericol.

Si da, n-am ce sa caut in MAI, m-as cere la o unitate de parasutisti, ca de cercetare in dispozitiv sunt prea batran.

Caci, cum zice batranul Will in Henry V:

And gentlemen in England now a-bed
Shall think themselves accursed they were not here,
And hold their manhoods cheap whiles any speaks
That fought with us upon Saint Crispin’s day.

voi incerca o traducere, dar e greu tare, e engleza arhaica...

Si gentilomi care acuma dorm in Anglia
Blestemati s-or crede ca nu sunt cu noi aici,
Si rusinati vor asculta cand vom vorbi,
Noi, cei care am luptat in ziua Sfantului Crispin.

Si din acelasi discurs, ceva ce n-are nevoie de traducere:

We few, we happy few, we band of brothers...

[ Edited Thu Nov 22 2018, 10:41PM ]
Back to top
Lt_M
Tue Feb 12 2019, 11:24AM
Registered Member #22752

Va salut cu respect dle truepride, sper ca am postat unde trebuie. Va multumesc in primul rand pentru clarificarile din privat pe care mi le-ati mai oferit. Va intreb acum public deoarece poate este informatia utila si pentru altii. In legatura cu rezervistii voluntari, de ce credeti ca s-au ocupat foarte putine locuri in anii trecuti?
Back to top
truepride
Tue Feb 12 2019, 05:19PM

Registered Member #996

Mi-ati pus o intrebare cat 100 si am sa incerc sa fiu punctual in raspuns, eu am spus ca nu sunt cadrist dar sunt la curent cu legislatia in domeniul apararii, partea de resurse umane imi este mai cunoscuta deoarece acolo mi s-a mai cerut si mie o parere, pe lege si argumentata in anumite contexte.
Cred ca dansii au dorit popularea corpului soldatilor rezervisti voluntari in pincipal. Ulterior, au scos multe functii de cadre militare insa inaccesibile unor persoane fara pregatire militara.Deci punctul forte a fost tot corpul sg-rv. Foarte puntine functii au fost la baza ierarhiei corpurilor respective, majoritatea necesitand deja grade in rezerva. S-a dorit pe cat posibil ca persoanele interesate sa ajunga in coprupul SG-RV insa acest aspect a fost incompatibil cu multi candidati, majoritatea din cei interesati avand studii superioare. Nu tin partea ministerului insa nu poti avea 50 de ofiteri si 3 soldati. Nu asa este structurata o unitate militara. Cert este si ca CMZ-urile au smintit o sumedenie de situatii in care prin consiliere unii putea primi o optiune viabila. S-au limitat insa in a se comporta precum functionarul de la un ghiseu. Finantele sunt ultimul aspect, am gasit multe opinii pe internet care faceau o lista de nereguli sesizate de catre oamenii care au trecut prin aceste procese, dar nu s-a mentionat pe undeva aspectul pecuniar ca problema principala.

Edit: In completare, nu inteleg de ce nu sunt anuntate inca locurile. Acolo unde este interes, omul sa stie de la inceputul anului ce are de facut.

[ Edited Wed Feb 13 2019, 04:55PM ]
Back to top
Lt_M
Thu Mar 14 2019, 10:08AM
Registered Member #22752

Mai stiti ceva despre proiectul rezervistilor? Locuri, ceva? Anul trecut le-au anuntat in martie. Am fost zilele trecute la CMZ si nu au primit nimic. Mare surpirza. Not!
Back to top
truepride
Thu Mar 14 2019, 04:11PM

Registered Member #996

Nu stiu sa va spun, cel mai porbabil se va respecta graficul cadru pentru anul trecut as spune ca sfarsit de martie inceputul lui aprilie. Personal eu as fi procedat diferit, cu doua sesiuni de selectie. Vedeam in a doua parte ce as putea corecta, ma refer aici la partea de norme astfel incat sa pot admite mai multe persoane.Mai exact, redistribuirea unor locuri in alte garnizoane acolo unde este posibil sau pentru candidatii care accepta, oferirea unor posturi in alte locatii/unitati.La fel, cei care pica probele se pot pregati si reincerca.
Back to top
IloveArmy
Sat Mar 23 2019, 04:15PM
Registered Member #11159

Buna ziua.

Am intrebat si eu la CMZ, insa se pare ca pana in acest moment nu se stie nimic legat de rezervistii voluntari.

Oare care sunt motivele, nu or sa mai fie concursuri in acest an pentru aceasta categorie?

Domnule truepride, ideea cu cele 2 sesiuni mi se pare excelenta. Poate se va implementa, ma gandesc ca multi oficiali ai MAPN citesc pe acest forum.

Daca aveti informatii in acest sens, va rog sa scrieti, sunt interesat de incadrarea rezervistilor voluntari. Stiu ca anul precedent din luna aprilie au inceput recrutarile, poate si in acest an va fi la fel, insa nu stiu ce sa spun, din moment ce nici la CMZ-uri nu se stie nimic in acest sens...

Back to top
Hannibal
Sun Mar 24 2019, 05:55PM
.
Registered Member #1460

Da, deci citesc, numai ca nu-s oficialii aia care ar trebui sa citeasca
Back to top
IloveArmy
Sun Mar 24 2019, 06:53PM
Registered Member #11159

...

[ Edited Sun Mar 24 2019, 08:58PM ]
Back to top
victor79
Sun Mar 24 2019, 09:46PM
Registered Member #981

i3403a_1.pdf
r3403a_1.pdf
b_pauliuc_2484_b_ip.pdf
Back to top
Lt_M
Mon Mar 25 2019, 11:59AM
Registered Member #22752

Ca de obicei BIR ul nu stie nimic. Este enervant deja si pentru persoane care au activat in domeniul militar.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF