Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
Pledoarie pentru pacea lumii
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Thu May 02 2013, 10:30PM
boribum
Registered Member #2395

Contraproductiv,de acord : concluziile articolului de mai sus sunt niste racursiuri bazate pe alte racursiuri. Neadevarate,în parte.

Ca istoria nu lucreaza cu "daca.." o stiu preabine. Cu certitudine,însa,interventia railor americani (asa cum sunt ei descrisi ca fiind în articolul de mai sus) a fost benefica pentru mare parte din Europa. Pentru partea perdantilor,nu a fost,iar România -ca membra a Axei- a tras ponoase cât a cuprins. Asa e cu învinsii,unde mai pui ca sunt si oportunisti. De ce sunt învinsi,Istoria e mai putin interesata. Conteaza sa sunt.
Nu prea e nimic de polemicat asupra izvorului discutiei asteia,articolul acela fiind partinic,documentat generalist si fara nicio întrebare. Doar afirmatii !

Despre viziunile acestea "mesianice" asupra istoriei României,sunt de acord : plecând de la rezultatul actual si concret asupra starii natiunii a comunismului (cel mai îndelungat si coerent regim politic din România,de la 1918 încoace) si al religiei ortodoxe,cred ca n-a prea reusit treaba
Back to top
djebel
Thu May 02 2013, 11:05PM
Registered Member #3603

Klaus wrote ...

1. Vietnam (1964-1975)

Minciună mediatică: Pe 2 și 3 august 1964, forţele militare ale Vietnamului de Nord au atacat două distrugătoare americane aflate în Golful Tonkin.
Ce am aflat ulterior: Acest atac nu a avut loc niciodată. A fost o invenție a Casei Albe. (Vezi anunțul mincinos al președintelui Lyndon Johnson aici: LINK
Scop: Împiedicarea câștigării independenţei de către Vietnam şi menţinerea dominaţiei americane în zonă.
Consecinţe: Milioane de victime, malformaţii genetice (Agentul Orange) uriașe probleme sociale.

Nu stiu care sunt dedesubturile declansarii fiecarui razboi (si cred ca sunt prea putini cei care stiu), dar legat de razboiul din Vietnam, amintesc cuvintele congresmanului Knowland, cuvinte spuse cu ocazia semnarii sub mediere internationala ( Geneva 1954) a pactului de incheiere a razboiului in Indochina: "Vom ajunge sa regretam ca i-am fortat pe francezi sa semneze un asemenea acord".

Cine sapa groapa altuia...
Back to top
Mihais
Thu May 02 2013, 11:14PM

Registered Member #2323

In afara de aia cu Kosovo,restul is rau di tat pi langa.Aud si eu acum ca talibanii s-au oferit sa-l extradeze pe Bin Laden.Sau ca se chinuie cineva sa tina Somalia in haos.
Iar cu Vietnamul e chiar o mica mare obraznicie.Auzi colo,impiedicarea obtinerii independentei Vietnamului.Ghinionisti vietnamejii astia domle' .Daca jumatatea comunista ar fi intrat cu tancurile de la bun inceput ,poate s-ar fi terminat ca-n Coreea(apropos,pe astia i-a uitat).Dar au intrat conventional la spartul targului,la 2 ani dupa ce Congresul american a luat masuri contra independentei Vietnamului:le-au taiat fondurile pt. armament.
Back to top
Boribum
Fri May 03 2013, 03:37PM
boribum
Registered Member #2395

Ideea care trebuia retinuta (sic!) era ca suntem mintiti prin media. Asa este. Presa este însa foarte colorata,curentele de opinie si tendintele de formare a opiniilor sunt de multe ori influentate de alte ratiuni decât cea a informarii,iar faptul ca oamenii (o majoritate covârsitoare) iau drept bune cele ce se "dau la ziar" sau la televizor e binecunoscut. Exista presa de stânga si presa de dreapta,si mai exista si presa independenta. Autodeclarata sau/si declarata.
Dar pentru a avea o parere fundamentata despre ceva e nevoie de mult mai mult decât de citit multe ziare. Pentru ca,la un moment dat (un moment de satietate,în general) omul alege sa creada ceva si îsi dovedeste siesi ca are dreptate. Dupa care -functie de împrejurari-începe sa-i bata si pe altii la cap cu pasarelele lui. Cazuri notorii sunt cele al convinsilor ca suntem dirijati de extraterestrii,de oculta mondiala disimulata ...peste tot,de servicii secrete,de evrei,etc.

Nu stiu altii cum sunt,vorba lui Creanga,dar eu unul marturisesc ca înca nu stiu ce sa cred despre (de exemplu) atacurile de la 11 SEP. Informatii circula,multe,dar bagajul meu intelectual nu îmi permite sa-mi formez o parere limpede si definitiva asupra a ceea ce a fost atunci,acolo. Ambele curente de opinie (cel conform caruia atentatele au fost fabricate de niste servicii speciale si cel care zice ca niste nebuni cu cuttere au deturnat avioane) îmi par prea radicale si simpliste."Dovezi" se gasesc,si într-un sens,si în celalalt.Dar ce calitate au acele dovezi ? Cine le produce ? Asta e doar un exemplu. Cred însa ca e suficient pentru a sustine ca tratarea bicolora (si unidirectionala,asadar) a evenimentelor e daunatoare. Asa si cu afirmatiile de mai sus,potrivit carora "10 razboaie,10 minciuni" : chiar afirmatia aceasta contine o minciuna,în sine însasi.

Edit : am luat doua lingurite de productivism solutie buvabila si va las sa remarcati efectul.

[ Edited Fri May 03 2013, 03:40PM ]
Back to top
Mihais
Fri May 03 2013, 06:36PM

Registered Member #2323

Bori,treaba cu 11.09 la mine s-a rezolvat simplu.E pretextul ideal pt. o noua etapa a vechiului razboi cu lumea islamica.Ca e pe bune facuta de harapi,ca israelienii i-au rezolvat pe americani,ca CIA,ca masonii,ca dusmanii libertatii aveau nevoie de pretext pt. tiranie,e fix pix.Razboiul cu lumea islamica era pe cale sa inceapa atunci,e in plina desfasurare acum si se va termina peste o generatie-doua,cu multe maceluri si purificari etnice care vor face ca Bosnia si Rwanda sa fie la grupa mica.
Sa dai zoom-out la imagine te scuteste te intrebari de genul a fost sau nu a fost.Intrebarea devine irelevanta.
Parerea mea ca imensa majoritate prefera sa fie mintita frumos din comoditate.E mai lesne asa decat sa te apuci sa investighezi fiecare eveniment,sa-l pui intr-un context etc...Omuletii mei angajati imi dau clasa la analizat nus'ce echipe de fotbal sau nu stiu ce papitoi de apar la TV.Fiecare cu hobby-ul lui,pe care-l stapaneste mai mult sau mai putin.In fond,razboiul din Siria sau semifinala la fotbal ne afecteaza viata in mod egal-zero.

Back to top
ALM
Fri May 03 2013, 09:55PM
Registered Member #2039

Eu am "percutat" la mesajul lui Klaus fiindcă n-am nici cea mai mică încredere în PR-ul american. Începând cu Pearl Harbor şi continuând pe toată durata WWII, americanii au tras la minciuni cât n-au tras toate părţile beligerante la un loc! Unele, care puteau fi amuzante (dacă n-ar fi fost tragice), sunt descrise în cartea cu amintiri ale lui Pierre Closterman. De exemplu, în raidul de la Schweinfurt (august 1943), pierderile au fost cumplite pentru Aliaţi. Ce au anunţat? Câteva bombardiere uşor lovite şi mii de Messerschmitt-uri doborâte. Cum era posibil să nu răsufle nimic? Simplu, sub pretextul iminentei debarcări cenzura era totală!
Back to top
Boribum
Fri May 03 2013, 10:36PM
boribum
Registered Member #2395

In propaganda carei super-puteri se poate avea încredere ? Totusi,parerea mea e e mai bine ca super-puterea asta a reusit sa câstige meciul cu cealalta,caci,iata,se poate vorbi cam despre orice. Fisati,cipati,înregistrati,amprentati,supravegheati,dar se poate. Cu ceilalti nu stim cum ar fi fost daca ar fi câstigat (caci istoria nu lucreaza cu "daca",nu-i asa ..) dar stim cum a fost când reprezentau 1/2 de lume. Unora le-a placut,altora nu. Eu sunt dintre cei din urma.

Back to top
Mihais
Fri May 03 2013, 11:00PM

Registered Member #2323

Si inca superputerea raposata era la grupa mica fata de una care se ridica,.O pata galbena pe planeta albastra
Asa ca vrem-nu vrem,mai inghitim vrajeli si abureli.Inca o repriza,tovarasi.
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF