Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
SISTEMUL SANITAR ROMANESC
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Axinia
Fri Sep 13 2013, 06:50PM
Registered Member #2088

Sunt multe persoane din cadrul personalului medical si auxiliar, care muncesc fara sa astepte laude si fara sa se simta deranjati ca salariul lor este de mizerie.
Satisfactia lor, cea mai mare, este atunci cand vad ca au salvat o viata,sau mai multe, si nu atunci cand semneaza statul de plata pentru cativa lei.
Cu toate acestea, totusi va trebui ca in timp sa se rezolve si situatia personalului medical si auxiliar,d.p.d.v. al salarizarii, in asa fel incat si acest personal sa duca o viata decenta, si sa nu mai fie nevoiti, ca unii dintre ei sa plece in " strainataturi ".
Traim si muncim cu speranta ca intr-o buna zi " va veni si soarele pe strada noastra ".

Mergem inainte cu P.S.D. - P.N.L. - P.C. si maine - poimaine cu Crin Antonescu presedinte al Romaniei.

Axinia.
Back to top
1 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (14 Sep 2013, 13:36)
Boribum
Fri Sep 13 2013, 11:47PM
boribum
Registered Member #2395

Axinia wrote ...

Cu toate acestea, totusi ..................................

si sa nu mai fie nevoiti, ca unii dintre ei ................

Mergem inainte cu P.S.D. - P.N.L. - P.C. si maine - poimaine cu Crin Antonescu presedinte al Romaniei.

Axinia.

E ca când a vrut un coleg cu mine sa scrie si el o fraza la,extemporal,la româna si ia dat profesoara trei. Palme dupa ceafa.

Vârsta când se da dreptul de vot o cunosc,o sa ma interesez când se si ia.
Back to top
Radu89
Sat Sep 28 2013, 03:36PM

Registered Member #918

Institutul "Cantacuzino" Iaşi se închide. Dispar din piaţă vaccinuri imunologice, iar România va importa serul antitetanic la preţuri astronomice

Angajaţii institutului au primit preavize de concediere, iar de pe 18 octombrie vor intra în şomaj. La Iaşi se produceau seruri fără echivalent în lume.

Singurul institut din România în care se mai producea ser antitetanos va fi închis definitiv, printr-o decizie a Ministerului Sănătăţii. 23 dintre cei 34 de angajaţi ai unităţii medicale au primit preavize de concediere şi vor intra în şomaj de luna viitoare. Până la 31 octombrie 2013, tot patrimoniul filialei din Iaşi a Institutului "Cantacuzino" trebuie inventariat, iar clădirea va fi închisă cu lacătul.

Situaţia proastă a institutului din Iaşi datează din 2010, atunci când Agenţia Naţională a Medicamentelor i-a ridicat autorizaţia de funcţionare pe motiv de proastă tehnologizare. Oficialii centrului din Iaşi spun că s-a ajuns în această situaţie din rea-voinţă şi dezinteres. Ar fi fost nevoie de o investiţie de câteva milioane de euro, dar institutul ar fi fost pus pe picioare şi ar fi putut fi profitabil.

„Finanţarea pentru o linie tehnologică ar fi fost în jur de 5-6 milioane de euro, finanţare pe care nu am avut-o, nu am înţeles de ce nu s-au atras fonduri europene. Sindicatul a făcut memorii şi la preşedintele României, şi la Guvernul României şi la Parlamentul României,” a declarat Rodica Hlihor, reprezentanta Sindicatului TESA Bucureşti, pentru Digi24Iaşi.

Iaşiul a fost singurul centru din România în care se produceau vaccinuri imunologice, seruri pentru tratarea unor afecţiuni respiratorii, precum şi vaccinul antitetanos. Specialişii de la "Cantacuzino" Iaşi spun că imunomodulatori produşi la Iaşi, precum Polidin, Orostim, IBC 10, Bronhodin, Aerodin, anatoxina tetanică şi vaccinul polimicrobian, n-au echivalent în alte centre de profil din lume şi vor dispărea pur şi simplu de pe piaţă. „Vaccinul tetanic adsorbit a fost de importanţă strategică şi este de importanţă strategică. Am înţeles că se importă cu 43 de lei doza comparativ cu 2 lei doza cu cât s-a produs la noi la Institutul Cantacuzino", a mai spus Rodica Hlinor.

LINK

Back to top
Resboiu
Sun Sep 29 2013, 01:34AM

Registered Member #2526

Axinia wrote ...

Sunt multe persoane din cadrul personalului medical si auxiliar, care muncesc fara sa astepte laude si fara sa se simta deranjati ca salariul lor este de mizerie.
Satisfactia lor, cea mai mare, este atunci cand vad ca au salvat o viata,sau mai multe, si nu atunci cand semneaza statul de plata pentru cativa lei.
Cu toate acestea, totusi va trebui ca in timp sa se rezolve si situatia personalului medical si auxiliar,d.p.d.v. al salarizarii, in asa fel incat si acest personal sa duca o viata decenta, si sa nu mai fie nevoiti, ca unii dintre ei sa plece in " strainataturi ".
Traim si muncim cu speranta ca intr-o buna zi " va veni si soarele pe strada noastra ".

Axinia.

Axinia, ma uit virtual in stanga si in dreapta pe Semper Fidelis si vad oameni inteligenti: mesajul tau politic este apa de ploaie, pentru ca daca nu cumva toata lumea fumeaza verde... e lucida si vede o lipsa de lideri. Iar Crin Antonescu e praf. Desigur, constructia imaginii false de lider la Crin Antonescu a inceput cu noaptea in cap, precum implementarea arogantei medicilor inca din prima parte a studiilor.

Nu ma contrazice, incearca doar sa iti imaginezi ca la mine doar fata e de prost.

Despre partea cu personalul medical si auxiliar care munceste de se uda cu apa fara sa astepte laude... as zice sa ne oprim un pic aici: vrajeala!

Te uiti la televizor si iti place sa vezi decorurile emisiunilor tv. Ei bine, eu as face ca pop-cornul daca m-ai complimenta ca am fost tare. Pentru ca am pierdut zile si nopti si am muncit de mi-au iesit ochii ca la melci. Evident, nu scrie nicaieri ca Iulian Iamandi a proiectat, a descarcat tone, a manipulat tone, a prelucrat pe CNC tone, a supervizat asamblarea.

Si mai ales nu scrie nicaieri ca daca eu as fi gresit, as fi platit. Ceea ce... va doresc si dumneavoastra, ca sa zic asa. Adica, sa platiti (cumva) atunci cand gresiti.

Eu unul, daca gresesc ceva pe o placa de plexi de 20 platesc mai mult decat salariul net pe o luna. Vede cineva asa ceva in partea medicinei?

Ca si completare, sunt multi inclusiv pe aici care ar putea spune cat se "da" personalului auxiliar chiar (si mai ales) in spitalele militare.

Eu sunt proletar. Asta am zis ca sunt, pentru ca imi si place. Scoale, experienta, etc, sunt apa de ploaie. Personalul auxiliar din orice amarat de spital scoate mai mult ciubuc decat castig eu pe luna + ore suplimentare.

E corect?

Mai al dracului este faptul ca eu nu dau spaga la angajari. Dimpotriva, se feresc sa ma angajese. Am o varsta si o experienta, care in bani inseamna ceva in pretentiile mele. Daunez...

Satisfactiile alea cu salvat de vieti si semnat de state, in realitate se traduc prin alte tepe. Date noua, ca si sistem sanitar romanesc platit de catre cetateni si mai ales fata de buzunarele noastre ca si muritori de rand.

Recunoaste Axinia ca spaga da si personalul medical atunci cand nu are incredere in propriul spital si doreste sa se duca la un spital mai bun.

Zi-ne cat costa sa ti se astearna ceva normal pe pat. Cat costa o injectie facuta asa cum trebuie si mai ales cati bani trebuiesc dati spaga celor care iti fac o operatie. Oriunde. Stim cat costa diverse si in spitalele militare.

Haide sa vedem cati ani de scoala avem si cati bani castigam. Atat in "cartea de munca", dar si in realitate. Te tine? Eu sunt angajat in hartii pe jumatate de norma si am 19 ani plus specializari.

Iulian, pseudo-inginer.
Back to top
2 User said Thank to Resboiu for this Post :
 Radu89 (29 Sep 2013, 10:51) , djebel (11 Aug 2016, 22:44)
Mese
Sun Sep 29 2013, 08:02PM
Registered Member #1078

Axinia wrote ...

Axinia.

Ce-mi mai plac mesajele electorale prin zona in care poate nu sunt potrivite.
Nu zice nimeni de munca. Sa muncesti ca sa ai o viata decenta este cel mai bun lucru. Sa muncesti cinstit pentru o viata decenta este si mai bine. Dar sa muncesti si cinstit si sa nu poti trai mie personal m-i se pare o porcarie.
Grevele si protestele sunt ok intr-o societate pentru ca lipsiti de presiunea poporului cei de la conducere se imbata cu iluzia puterii si duc lucrurile intr-o directie nu tocmai potrivita. De aceea trebuiesc facute si nu numai facut ci facute cu simt de raspundere si cu un program clar. De data asta spre deosebire de alte ture, programul si obiectivele sunt foarte clare. Si sper sa se tina oamenii de ele si sa aiba rezultatele scontate.
Back to top
1 User said Thank to Mese for this Post :
 Radu89 (29 Sep 2013, 21:57)
Mese
Sun Sep 29 2013, 08:16PM
Registered Member #1078

Resboiu wrote ...

Si mai ales nu scrie nicaieri ca daca eu as fi gresit, as fi platit. Ceea ce... va doresc si dumneavoastra, ca sa zic asa. Adica, sa platiti (cumva) atunci cand gresiti.

Eu unul, daca gresesc ceva pe o placa de plexi de 20 platesc mai mult decat salariul net pe o luna. Vede cineva asa ceva in partea medicinei?

Ca si completare, sunt multi inclusiv pe aici care ar putea spune cat se "da" personalului auxiliar chiar (si mai ales) in spitalele militare.

Eu sunt proletar. Asta am zis ca sunt, pentru ca imi si place. Scoale, experienta, etc, sunt apa de ploaie. Personalul auxiliar din orice amarat de spital scoate mai mult ciubuc decat castig eu pe luna + ore suplimentare.

E corect?

Satisfactiile alea cu salvat de vieti si semnat de state, in realitate se traduc prin alte tepe. Date noua, ca si sistem sanitar romanesc platit de catre cetateni si mai ales fata de buzunarele noastre ca si muritori de rand.

Recunoaste Axinia ca spaga da si personalul medical atunci cand nu are incredere in propriul spital si doreste sa se duca la un spital mai bun.

Zi-ne cat costa sa ti se astearna ceva normal pe pat. Cat costa o injectie facuta asa cum trebuie si mai ales cati bani trebuiesc dati spaga celor care iti fac o operatie. Oriunde. Stim cat costa diverse si in spitalele militare.

Iulian, pseudo-inginer.

Hai nu mai fi atata de carcotas. Sti bine ca lucrurile sunt pe undeva la mijloc. Nu sunt nici cum zice madam dar nici cum zici tu. Lucrurile sunt naspa in anumite locuri, dar sunt si locuri din sistemul sanitar romanesc de stat unde lucrurile stau bine.
Back to top
bushes
Sun Sep 29 2013, 08:22PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

Mese wrote ...

De data asta spre deosebire de alte ture, programul si obiectivele sunt foarte clare. Si sper sa se tina oamenii de ele si sa aiba rezultatele scontate.

i-auzi .... si care ma rog ar fi programul asta cu obiective clare:

salvati rosia montana !???

[ Edited Sun Sep 29 2013, 08:23PM ]
Back to top
Mese
Sun Sep 29 2013, 08:46PM
Registered Member #1078

Vorbeam aici despre protestele din sistemul sanitar. Despre Rosia Montana discutia este in alta parte. Vorbeam despre programul si obiectivele protestelor din/de la sistemul sanitar.
Back to top
Pârvu Florin
Thu Aug 11 2016, 09:45PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Zilele trecute domnul secretar de stat cu rang de ministru Arafat ne spunea că cine nu vrea să acopere gărzile suplimentare din urgență e liber să plece. Las la o parte că exact aceeași replică am auzit-o la Băsescu în urmă cu vreo zece ani, ceva de genul "medicii cărora nu le convine salariul nu au decât să plece" , și uite unde s-a ajuns.

Ce vreau să spun e că io cre' că domnul Arafat nu prea înțelege realitatea din bătătura pe care o păstorește.

Cu vreo lună-două în urmă am ajuns ca pacient la camera de gardă a Spitalului de urgențe oftalmologice București, nimic grav, vânt extrem de puternic, un corp străin inclavat în cornee, o tânără domnișoara medic rezident a rezolvat problema în două minute.
Locul era plin de copii, fiindcă în nici un spital de pediatrie din București nu exista medic oftalmolog de gardă.

În Dâmbovița, la Găești și Moreni, garda de pediatrie nu mai e asigurată decât de un singur medic în vârstă de 72 de ani și dependent de dializă.
Omul ăla stă 24 de ore la Găești, 24 la Moreni, a treia zi merge la ședința de dializă, mai ajunge și el acasă, și apoi o ia de la capăt!

Bă, voi s'teți nebuni? Cum să te mai turezi la din ce în ce mai puținii medici care mai fac gărzi în urgență și care oricum lucrează mult peste limita legală de 48 de ore de lucru pe săptămână?

De parcă medicii aceia ar fi numai medici, de parcă nu ar avea și ei copii de bătut și neveste de ....

[ Edited Thu Aug 11 2016, 09:49PM ]
Back to top
3 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 djebel (11 Aug 2016, 22:43) , Terentius (12 Aug 2016, 08:32) , Boribum (12 Aug 2016, 15:44)
Hannibal
Fri Aug 12 2016, 09:57AM
.
Registered Member #1460

OFF-TOPIC: Aia cu "cui nu-i convine, e liber sa plece" a zis-o Bas in 2010, cand s-au taiat salariile. La 6 ani distanta, sunt tot mai aproape sa-i ascult sfatu`. Adica sa plec de pe plantatia lui (si a altora ca el - daca nu mai e in prim-plan, nu inseamna ca nu mai e mosier) catre alte plantatii...
Back to top
Mese
Fri Aug 12 2016, 10:50AM
Registered Member #1078

Oricum solutia nu este ceea ce se vehiculeaza. Adica plecam toti si ultimul stinge lumina... ???
Sunt probleme intradevar cu sistemul de urgenta. Dar intotdeauna este o problema a banilor si nu a oamenilor. Daca banii ar fi cheltuiti cu cap eu sunt convins ca lucrurile ar fi mult mai bine...
Dar din pacate cnas este o gaura fara fund in care se pune si se scoate la nevoie de catre cine doreste...
Back to top
Boribum
Fri Aug 12 2016, 03:45PM
boribum
Registered Member #2395

Mese wrote ...

Dar intotdeauna este o problema a banilor si nu a oamenilor. Daca banii ar fi cheltuiti cu cap eu sunt convins ca lucrurile ar fi mult mai bine...

Problemele cu banii le fac oamenii, nu viceversa. Cheltuitul banilor îl face omu', nu pomu'.
Back to top
Pârvu Florin
Tue Aug 16 2016, 09:59AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Zilele trecute domnul secretar de stat cu rang de ministru Arafat ne spunea că cine nu vrea să acopere gărzile suplimentare din urgență e liber să plece. Las la o parte că exact aceeași replică am auzit-o la Băsescu în urmă cu vreo zece ani, ceva de genul "medicii cărora nu le convine salariul nu au decât să plece" , și uite unde s-a ajuns.

Ce vreau să spun e că io cre' că domnul Arafat nu prea înțelege realitatea din bătătura pe care o păstorește.

Cu vreo lună-două în urmă am ajuns ca pacient la camera de gardă a Spitalului de urgențe oftalmologice București, nimic grav, vânt extrem de puternic, un corp străin inclavat în cornee, o tânără domnișoara medic rezident a rezolvat problema în două minute.
Locul era plin de copii, fiindcă în nici un spital de pediatrie din București nu exista medic oftalmolog de gardă.

În Dâmbovița, la Găești și Moreni, garda de pediatrie nu mai e asigurată decât de un singur medic în vârstă de 72 de ani și dependent de dializă.
Omul ăla stă 24 de ore la Găești, 24 la Moreni, a treia zi merge la ședința de dializă, mai ajunge și el acasă, și apoi o ia de la capăt!

Bă, voi s'teți nebuni? Cum să te mai turezi la din ce în ce mai puținii medici care mai fac gărzi în urgență și care oricum lucrează mult peste limita legală de 48 de ore de lucru pe săptămână?

De parcă medicii aceia ar fi numai medici, de parcă nu ar avea și ei copii de bătut și neveste de ....

O functie de conducere in justitie permite o viziune de ansamblu si poate fi o experienta interesanta si utila atat pentru tine, cat si pentru colectiv. Exista insa si riscuri: urcand pe culmi administrative, poti pierde in profunzimea profesiei. De sus, vezi mai degraba in exterior si mai putin in interiorul tau. Petre Tutea avea o vorba: „Dispretuieste-te in fiecare zi, pentru ca in locul lasat de tine in interiorul tau sa intre Dumnezeu!”. Indemnul este valabil si pentru (cu atat mai mult pentru) sefi. Daca ocupi o functie de conducere o perioada indelungata, trebuie sa fii constient ca la panda stau si cei 3 R: rutina, rugina si ruina. O masura trebuie sa existe in toate.

LINK
Back to top
Pârvu Florin
Wed Aug 31 2016, 09:48PM

Registered Member #1287

Mai mult de jumatate din medicii care asigura garda spitalului clinic de urgenta Floreasca si-au scris miercuri demisiile.

Medicii din UPU SMURD Floreasca sunt cei care asigura si interventiile pe 2 dintre cele 4 unitati mobile de terapie intensiva aflate in Bucuresti, dar si in jurul Capitalei. Totodata ei participa si la interventiile in care sunt transportati cu elicopterul pacientii aflati in stare grava. Demisa lor colectiva ar putea bloca activitatea in camera de garda a spitalului.

Cei 17 doctori sustin ca le e imposibil sa-si faca datoria in conditiile in care aprovizionarea cu materiale si medicamente este defectuoasa. In plus, tot ei spun ca nu mai suporta injuraturile managerului spitalului.

Unul dintre demisionari a adaugat ca unii medici care isi desfasoara activitatea la UPU-SMURD si care nu sunt acum in spital vor demisiona in perioada urmatoare: "Zilele urmatoare vor veni si alte demisii”.

LINK

Exista precendentul slovac:

În noiembrie 2011, 2.000 dintre cei 7.000 de doctori ai Slovaciei şi-au prezentat demisia în masă din cauza veniturilor mici şi a condiţiilor dificile de muncă. Mişcarea de protest a medicilor a constrâns guvernul de la Bratislava să declare stare de urgenţă în 13 districte din ţară, unde spitalele nu mai asigurau decât îngrijiri în regim de urgenţă.

Situaţia a fost atât de critică încât Cehia a trimis în Slovacia aproximativ 30 de medici militari, în timp ce Polonia şi Austria au primit la tratament pacienţi slovaci.

LINK

Ce n-am inteles eu, e in ce tara traieste si dupa ce Cod al muncii se ghideaza domnul doctor Sorin Paun, sotul doamnei Diana Loreta Paun, consilier prezidential la Departamentul de sanatate publica, cand spune

Există o regulă în Spitalul de Urgenţe. Orice demisie trebuie să fie prezentată managerului spitalului şi discutată punctual. În aceste demisii, aşa cum le-am văzut scrise, nu există nicio motivaţie.
LINK

Cu siguranta nu in Romania, caci nici o lege din Romania nu il obliga pe angajat sa isi motiveze demisia.

Si cati astfel de vatafi care confunda institutiile de stat pe care le conduc vremelnic cu mosia lor proprie mai sunt...
Back to top
Mese
Wed Aug 31 2016, 10:57PM
Registered Member #1078

Demisia este un act unilateral. Doar managerul i-a la cunostiinta si gata. Treaba este facuta.
Acuma, poate lucrurile nu sunt poate 100% asa cum sunt prezentate in media. Adica POATE acele 17 demisii prezentate in bloc, sunt doar o forma de protest si o forma de a aduce o problema la cunostinta media despre ce se intampla in spital recte UPU.
Programul este infernal in UPU. Si sa mai ai si un manager pus pe "pile" ca sa te coordoneze aduce o cantitate suplimentara de stres asupra ta.
Indiferent care va fi COA, acei medici isi pot gasi de lucru. Dar am asa o vaga impresie ca nu vor pleca de la Floreasca... va vor fi "convinsi" sa nu plece... (unde convinsi = momiti).
Om vedea.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF