Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
SISTEMUL SANITAR ROMANESC
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ALM
Sat Jul 13 2013, 07:55AM
Registered Member #2039

Stimată Criss-cross, au fost şi sunt milioane de oameni care-şi fac "treaba" cu conştiinciozitate şi nu primesc nimic suplimentar pentru prestaţia lor. Unii nici măcar nu au vreo pretenţie sau, "nici cu gândul nu gândesc" la astfel de "cadouri". Am o singură întrebare: de câte ori aţi simţit nevoia să daţi "cadouri" altor categorii socio-profesionale care şi-au făcut meseria cu conştiinciozitate? De exemplu jandarmi, pompieri, şoferi, poliţişti, vânzători etc ...
Back to top
criss-cross
Sat Jul 13 2013, 09:43AM
Registered Member #4853

ALM wrote ...

Stimată Criss-cross, au fost şi sunt milioane de oameni care-şi fac "treaba" cu conştiinciozitate şi nu primesc nimic suplimentar pentru prestaţia lor. Unii nici măcar nu au vreo pretenţie sau, "nici cu gândul nu gândesc" la astfel de "cadouri". Am o singură întrebare: de câte ori aţi simţit nevoia să daţi "cadouri" altor categorii socio-profesionale care şi-au făcut meseria cu conştiinciozitate? De exemplu jandarmi, pompieri, şoferi, poliţişti, vânzători etc ...

Stimate d-le ALM,sunt si eu un om, n-am pretentia ca sunt perfecta si nici vreun munte de virtute....imi place,totusi, sa cred ca nu respir degeaba si ca sunt necesara,nu astept sa ma sfinteasca locul pe mine!
Asadar,cand e vorba de sanatatea copilului meu si de a actiona cu constiinta in mana, nu ma mai bazez pe buna credinta,nu! diagnostice gresite,tratamente asemenea,probleme agravate in timp - astea sunt unele efecte ale superficialitatii; si,atunci, ajung sa supraapreciez pe cel care se manifesta firesc ocolindu-i pe cei care nu inteleg ca un moment de atentie din partea lor poate salva viata si linistea unor oameni.....
Back to top
justme
Mon Aug 12 2013, 10:28AM

Registered Member #2073

Stateam de vorba, aseara, cu o mai tanara prietena, cand ea imi spune: „Uite, acolo este un om cazut! Daca l-a lovit o masina?”. Intr-adevar, in directia aratata era o silueta intinsa pe asfalt. Ma ridic de pe banca, parcurg cei aproximativ 40 de metri pana la respectivul si vad ca urla si se tavalea. „Ma vezi? Ma auzi?” pun primele intrebari cu voce tare si il bat pe umar. Omul se uita la mine, baiguie ceva neinteligibil, dar face semn ca da, ma vede si ma aude. „Unde te doare?” intreb iarasi. Arata cu mana in partea dreapta a abdomenului. In jurul nostru, lumea - inclusiv copii - se strange ca la circ. „Aoleu, ma doare”, reincepe barbatul sa se vaite. Sun la 112, operatoarea (care merita nota 10 pentru profesionalism!) ma asculta, apoi imi face legatura la Ambulanta. Relatez si acolo, cu amanunte, tot ce vazusem, iar dispecerul imi spune ca va veni o masina. Atunci incepe minunea: cel care urla si se tavalea de durere se ridica in picioare si, fara probleme, se duce in boscheti sa-si faca nevoile. Am incremenit la faza asta. Nu trece mult si sunt sunat de la Ambulanta. Profit de ocazie si spun ca cel care se tavalea s-a ridicat, se poate deplasa pe propriile picioare, asa incat nu stiu daca mai este nevoie de o masina care sa implice consum de benzina si blocarea unui echipaj. „Dar vrea sa mearga la spital?”, ma intreaba interlocutorul. Il intreb, la randul meu, pe omul care se vaitase, iar el da din cap ca da. Repet intrebarea, raspunsul este acelasi. Ca urmare, operatorul imi spune ca, totusi, va veni o masina. E decizia lor, imi zic in gand, poate vor sa se asigure ca nu rateaza un caz grav.

Totul era, insa, departe de a se termina. La un moment dat, individul respectiv vede o ambulanta care venea spre locul faptei si se repede, efectiv, pe sosea, in fata masinii, gesticuland cu mainile ridicate. Il prind de guler si-l trag spre trotuar, in timp ce soferul ambulantei, cu un reflex, il ocoleste cu un scurt viraj la stanga si isi vede de drum. „Daca mai faci asa ceva, iti rup gatul", ii spun celui pentru care sunasem la 112. Ambulanta era chemata, politia imi lipsea daca inconstientul se lovea de masina de urgente! Apare si ambulanta noastra. Le fac semn, masina vine exact unde trebuie. Cand coboara, celor din echipaj le cade fata la vederea victimei: „Tu erai...?” Tavalitul da din cap ca da, zambeste incantat si vrea sa le stranga mana. Toata lumea ramane stupefiata. Apar cativa „baietasi de cartier” care il iau la intrebari: „Iar te prefaci, ma?” „Ai abonament de lux, mergi numai cu Salvarea, hai?” Banuiala devine certitudine: omul este al strazii si, din cand in cand, simuleaza o durere sau o criza pentru a fi dus la Unitatea de Primire Urgente, unde isi gaseste adapost cateva ore. Echipajul medical isi face treaba si il ia pe tavalit la spital. Enervat ca am luat teapa, ii spun ce am patit unei fete de la spital, cerandu-mi scuze ca i-am incarcat inutil cu inca un caz. „Ei, ai vrut sa faci si tu o fapta buna”, imi raspunde ea zambind.

Cat timp echipajul de la Ambulanta si-a facut treaba, dar si dupa, n-am putut sa nu ma gandesc ca, undeva, un pacient reprezinta, intr-adevar, o urgenta medicala, iar echipajul este blocat, din cauza mea, pentru o prostie. Daca nu ajuti, respectivul poate sa moara, pentru ca nu stii aproape niciodata daca nu este vorba de un caz cu adevarat grav. Daca chemi Ambulanta si ai „noroc” cu un individ cum am avut eu aseara, risti amenda pentru apelare abuziva a serviciilor de urgenta. Oare cum o fi mai bine?
Back to top
1 User said Thank to justme for this Post :
 dorobant (01 Sep 2013, 11:46)
ALM
Mon Aug 12 2013, 12:37PM
Registered Member #2039

@Justme
Aţi făcut ceea ce era corect! Nu aveţi datoria să luaţi referinţe atunci când vedeţi un om căzut la pământ. De fapt, răspunsul la "frământările" dvs l-aţi primit de la serviciul 112: au venit imediat, l-au investigat sumar şi l-au dus la spital. Mai departe este treaba organelor abilitate să-l sature de abuzuri.
Rezumând, aţi procedat mai mult decât corect!
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 dorobant (01 Sep 2013, 11:45)
Boribum
Mon Aug 12 2013, 01:45PM
boribum
Registered Member #2395

+1. Decizie buna,reactie buna,actiune buna. Sa fie primit,cum se spune.

Back to top
Pârvu Florin
Mon Aug 12 2013, 04:28PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Fiindcă am habar despre cum merg lucurile, mă alătur și eu antevorbitorilor mei și vă confirm că ați acționat cât se poate de corect, amendă îți iei dacă alarmezi forțele de intervenție cu rea-credința sau pentru chestii care nu sunt urgențe (adică nu amenință viața, sănătatea sau proprietatea).

Chestia asta... cu diverși care sună la ambulanță în miez de noapte pentru o durere de dinți care durează de câteva zile sau care vor să se bucure de atenție pentru câteva ore există și va exista, din păcate nu se poate face nimic, cel puțin nu în actualul context legislativ.

Cum credeți că se simt cei de la urgență, când asaltați de cazuri reale fiind, și sunt! credeți-mă! la urgență se lucrează destul de mult într-un ritm infernal! le vine unul în comă alcoolică, c***t și p***t pe el, și e a patra oară luna asta când se întâmplă?

[ Edited Mon Aug 12 2013, 04:29PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
criss-cross
Mon Aug 12 2013, 04:53PM
Registered Member #4853

Situatia asta demonstreaza ca:
-omul strazii avea incredere in reactiile pozitive ale omului de pe strada...
-uneori, disperarea este o boala crunta!
Back to top
djebel
Mon Aug 12 2013, 08:10PM
Registered Member #3603

@Justme a procedat corect, dar mai e un punct de vedere: cei de pe ambulanta isi fac treaba chiar daca stiu ca tavalitul e un simulant.
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
criss-cross
Tue Aug 13 2013, 08:54PM
Registered Member #4853

justme wrote ...

Stateam de vorba, aseara, cu o mai tanara prietena, cand ea imi spune: „Uite, acolo este un om cazut! Daca l-a lovit o masina?”. Intr-adevar, in directia aratata era o silueta intinsa pe asfalt. Ma ridic de pe banca, parcurg cei aproximativ 40 de metri pana la respectivul si vad ca urla si se tavalea. „Ma vezi? Ma auzi?” pun primele intrebari cu voce tare si il bat pe umar. Omul se uita la mine, baiguie ceva neinteligibil, dar face semn ca da, ma vede si ma aude. „Unde te doare?” intreb iarasi. Arata cu mana in partea dreapta a abdomenului. In jurul nostru, lumea - inclusiv copii - se strange ca la circ. „Aoleu, ma doare”, reincepe barbatul sa se vaite. Sun la 112, operatoarea (care merita nota 10 pentru profesionalism!) ma asculta, apoi imi face legatura la Ambulanta. Relatez si acolo, cu amanunte, tot ce vazusem, iar dispecerul imi spune ca va veni o masina. Atunci incepe minunea: cel care urla si se tavalea de durere se ridica in picioare si, fara probleme, se duce in boscheti sa-si faca nevoile. Am incremenit la faza asta. Nu trece mult si sunt sunat de la Ambulanta. Profit de ocazie si spun ca cel care se tavalea s-a ridicat, se poate deplasa pe propriile picioare, asa incat nu stiu daca mai este nevoie de o masina care sa implice consum de benzina si blocarea unui echipaj. „Dar vrea sa mearga la spital?”, ma intreaba interlocutorul. Il intreb, la randul meu, pe omul care se vaitase, iar el da din cap ca da. Repet intrebarea, raspunsul este acelasi. Ca urmare, operatorul imi spune ca, totusi, va veni o masina. E decizia lor, imi zic in gand, poate vor sa se asigure ca nu rateaza un caz grav.

Totul era, insa, departe de a se termina. La un moment dat, individul respectiv vede o ambulanta care venea spre locul faptei si se repede, efectiv, pe sosea, in fata masinii, gesticuland cu mainile ridicate. Il prind de guler si-l trag spre trotuar, in timp ce soferul ambulantei, cu un reflex, il ocoleste cu un scurt viraj la stanga si isi vede de drum. „Daca mai faci asa ceva, iti rup gatul", ii spun celui pentru care sunasem la 112. Ambulanta era chemata, politia imi lipsea daca inconstientul se lovea de masina de urgente! Apare si ambulanta noastra. Le fac semn, masina vine exact unde trebuie. Cand coboara, celor din echipaj le cade fata la vederea victimei: „Tu erai...?” Tavalitul da din cap ca da, zambeste incantat si vrea sa le stranga mana. Toata lumea ramane stupefiata. Apar cativa „baietasi de cartier” care il iau la intrebari: „Iar te prefaci, ma?” „Ai abonament de lux, mergi numai cu Salvarea, hai?” Banuiala devine certitudine: omul este al strazii si, din cand in cand, simuleaza o durere sau o criza pentru a fi dus la Unitatea de Primire Urgente, unde isi gaseste adapost cateva ore. Echipajul medical isi face treaba si il ia pe tavalit la spital. Enervat ca am luat teapa, ii spun ce am patit unei fete de la spital, cerandu-mi scuze ca i-am incarcat inutil cu inca un caz. „Ei, ai vrut sa faci si tu o fapta buna”, imi raspunde ea zambind.

Cat timp echipajul de la Ambulanta si-a facut treaba, dar si dupa, n-am putut sa nu ma gandesc ca, undeva, un pacient reprezinta, intr-adevar, o urgenta medicala, iar echipajul este blocat, din cauza mea, pentru o prostie. Daca nu ajuti, respectivul poate sa moara, pentru ca nu stii aproape niciodata daca nu este vorba de un caz cu adevarat grav. Daca chemi Ambulanta si ai „noroc” cu un individ cum am avut eu aseara, risti amenda pentru apelare abuziva a serviciilor de urgenta. Oare cum o fi mai bine?

Dincolo de faptul ca nu cred ca mai ai dubii privind reactia ta,justme da-mi voie sa apreciez modul in care ai reusit relatarea faptelor...demna de o pagina de carte,cu o coerenta incredibila,dialoguri furisate printre ganduri intime,descrierea actiunii cu tot cu atenta observare a personajelor,echilibrul continutului,plasarea strategica a intrebarilor si framantarilor proprii ....recunosc,am citit si am recitit! recunosc,d-aia ai obtinut ,,da"-uri in primul rand, a fost foarte vizuala prezentarea ta...daca ai fost ziarist, pierdere...daca esti, prea bine...daca nu esti si n-ai fost, fa-te!
Back to top
bushes
Fri Aug 16 2013, 09:39AM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

apropos de cenacluri literare , ode si off-topicareala :

off-topic off !

[ Edited Fri Aug 16 2013, 09:41AM ]
Back to top
1 User said Thank to bushes for this Post :
 Radu89 (16 Aug 2013, 19:07)
criss-cross
Fri Aug 16 2013, 10:04AM
Registered Member #4853

Eterna poveste a neputintei de a aprecia atunci cand se cuvine....si eterna ,,umflare in pene" la usoara adiere a vantului ...mare lucru si greu lucru este acceptarea si recunoasterea binelui, frumosului, corectului indiferent cui apartine....
Back to top
Radu89
Thu Aug 22 2013, 01:09PM

Registered Member #918

Romania investeste intr-un an in Sanatate cat Elvetia in 20 de zile

Guvernul Romaniei investeste in sistemul sanitar doar 500 de dolari pe cap de locuitor in fiecare an, suma ce plaseaza Romania pe ultimele locuri in Uniunea Europeana, dupa Polonia, Ungaria sau Bulgaria, potrivit unui studiu realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) in martie 2013, scrie romanialibera.ro.

Trei dintre cei cinci vecini ai Romaniei au investitii mai mari in domeniul sanitar comparativ cu tara noastra, astfel ca Ungaria investeste 1.085 de dolari pe cap de locuitor, Serbia 622 de dolari pe cap de locuitor, iar Bulgaria 522 de dolari.

Cele mai mici investitii din Europa

Bosnia-Hertegovina, 493 de dolari pe cap de locuitor.
Macedonia, 334 de dolari.
Ucraina, 263 de dolari.
Albania, 225 de dolari.

Cele mai mari investitii din Europa

Elvetia, 9.121 de dolari pe cap de locuitor,
Norvegia, 8.987 de dolari,
Franta, 4.952 de dolari,
Germania, 4.875 de dolari.

Daca facem un calcul, Romania investeste in domeniul sanitar 500 de dolari pe cap de locuitor intr-un an. In Elvetia, 500 de dolari acopera doar 20 de zile de serviciu sanitar public, iar in Germania, doar 37 de zile.

LINK
Back to top
1 User said Thank to Radu89 for this Post :
 dorobant (01 Sep 2013, 11:47)
Axinia
Thu Sep 12 2013, 05:10PM
Registered Member #2088

Cu ceva timp in urma, aproape toata lumea am dat votul de incredere noii guvernari U.S.L., cu dorinta noastra de a scapa de vechea guvernare ( PDL ) si cu gandul la o viata mai buna.
Prima dorinta s-a indeplinit.
Pentru cea de a doua dorinta, ca sa se implineasca, trebuie sa muncim, sa avem incredere in alesii nostri si sa-i lasam sa lucreze si ei linistiti, pentru-ca stim foarte bine cu totii ca bugetul tarii este saracit, iar daca sarim cu totii acum ca vrem aia si aia, s-ar putea sa saracim de tot.
De aceea este nevoie de munca, de intelegere si de rabdare, pentru ca guvernarea si parlamentul sa aseze pe normalitate toate cele din tara noastra.
Credem ca sindicatul " Sanitas " si tot personalul medical si auxiliar din Sanatate neafiliat la sindicate, sa se mai gandeasca inainte de a pune de o greva sau alte proteste.
Daca le-am dat un vot de incredere celor de la guvernarea din prezent, atunci hai sa-i lasam sa munceasca linistiti, pentru viitorul nostru.

Multumim de intelegere.

Axinia.
Back to top
1 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (14 Sep 2013, 13:36)
criss-cross
Thu Sep 12 2013, 05:58PM
Registered Member #4853

...sa fie primit (votul de incredere), consultat, diagnosticat si tratat spre vindecare!
Back to top
Axinia
Fri Sep 13 2013, 06:35PM
Registered Member #2088

De mistocarii si alte porcarii, sunt in stare sa faca multi care nu au ce face sau n-au ce face.
Credem ca multi din tara asta ar trebui sa se caute si sa se trateze inainte de a fi prea tarzi si nu " votul de incredere ".
Cat despre votul nostru de incredere, stim ca este bine sanatos, si pe maini bune.
Avem incredere in ei, in alesii nostri, si le dorim multa putere de munca si sa fie bucurosi, pentru faptul ca avem incredere in ei.
Suntem alaturi de ministrul Sanatatii si actuala gevernare U.S.L.

Axinia.
Back to top
1 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (14 Sep 2013, 13:36)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF