Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
Airsoft-modalitate de antrenament
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
djebel
Mon May 05 2014, 02:33PM
Registered Member #3603

Mihais wrote ...

Armata engleza la un moment dat exersa cu cozi de matura,iar armata germana exersa razboiul mecanizat cu tancuri de carton.Nici chiar armata americana nu a fost mai presus de tunuri de lemn.

Poate ca nu ti-ai dat seama,dar ai subliniat perfect. Nu e o diferenta de nuanta, e ideea insasi: de toate astea se ocupa Armata (engleza, germana, americana, etc.), adica acea entitate a statului cu atributiuni de aparare a tarii. Adica un sistem unitar si integrat. Cat despre airsoft, e un sport (bravo lor si nu rad), Arcan a sintetizat foarte bine. In realitate nu dai resume game sau restart.

Iar in legatura cu Fallujah, da-mi voie sa ti-o intorc (prieteneste, desigur): e minunat cu airsoftistii, dar de cati airsoftisti e nevoie pentru a lua una bucata Fallujah cu asalt?

Back to top
Mihais
Mon May 05 2014, 03:11PM

Registered Member #2323

De nici unul . Ca sa-l parafrazez pe Vladimir Vladimirovici,unitatea de autoaparare se formeaza local,cu haine cumparate la colt.Armele se gasesc ele undeva
Putem discuta mult si bine pe marginea subiectului,dar monopolul statului pe forta nu mai e de actualitate.Putem sa luam orice conflict recent,o sa gasim mereu o armata contra unui ''actor non-statal''.Deseori gasim si o armata alaturi de un astfel de factor.Ignorarea acestui adevar nu intareste puterea militara a Romaniei.Nu inseamna ca statul dispare.Problema ta e simpla.Daca iti vin 30 de insi echipati pe banii lor,dumneata,Djebel,ii bagi in ma-sa ori incerci sa-i integrezi in misiunea ta?Aia de plecat acasa nu pleaca intr-o situatie de criza.
Comparatia cu trecutul nu am facut-o pt. a devia de la subiect,ci pt. a arata ca se poate face o pregatire utila folosind mijloace primitive.Nu inseamna ca nu se poate mai bine de atat.Ci doar ca elementul nr. 1 este vointa.
Back to top
djebel
Mon May 05 2014, 03:51PM
Registered Member #3603

Da, putem discuta si o putem da in balarii mult si bine. Legat de vointa si de cine vine in caz de..., totul e primit. Si airsoftistul, si pensionarul, si strungarul, si somerul. Eu in schimb ma intorc la titlul topicului si ma intreb -retoric- cum e mai logic: "folosirea strategiilor din jocul de airsoft in lupta reala" sau "folosirea strategiilor din lupta reala in jocul de airsoft"? Cine pe cine a copiat? Hm?
Back to top
Mihais
Mon May 05 2014, 07:29PM

Registered Member #2323

Aici va impartasesc pct. de vedere.Oricum strategia e alta ciorba de peste.
Back to top
Boribum
Mon May 05 2014, 08:38PM
boribum
Registered Member #2395

Daca îti vin 30 (sau 40,sau 50 sau 5000 ) de airsoft-isti e mai bine sa-i trimiti acasa decât sa-i integrezi în "ceva"-ul tau. Pot fi utili ca "ultima solutie",când aproape totul e pierdut. Si vezi atunci daca chiar mai vor sa se bata,sau nu.
1. Daca e un "ceva" serios,nu ai cum sa formezi unitate cu niste straini
(si de sistem,si de functionare,si de proceduri,si de tot).

2. Oamenii aceia,mânati de cele mai nobile sentimente,pot face mai mult rau decât bine. Pot fi,adica periculosi. Mai ales pentru tabara lor.Armata presupune instructie,material si armament unitar,si astea nu se stapânesc de la o zi la alta.

Sigur,daca ai o armata de novici,neputinciosi,nepriceputi,si lotul de ping-pong e mai bun. Dar nu e cazul militarilor români. Cred si sper... .
Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 ALM (05 May 2014, 21:02) , alin (06 May 2014, 22:25)
ALM
Mon May 05 2014, 09:01PM
Registered Member #2039

Vă urmăresc cu atenţie, doar, doar, începe o discuţie seriosă. Prin analogie, putem spune că plimbatul cercului pe stradă ne oferă cunoştinţe cu privire la conducerea autoturismelor? Probabil, dar numai la cele cu o singură roată.

Airsoftul este un joc în care, după cum ne-au arătat clipurile, nici măcar regulile minime de manevrare a armamentului nu se respectă. Dacă tot a venit vorba de armament, ca posesor a trei pistoale airsoft (alese ca reprezentative), vă pot spune ca evreul: mare diferenţă! De fapt, nicio asemănare în afară de formă.

Despre ce strategii ar fi vorba în jocul airsoft? Până acum, n-am observat vreo diferenţă notabilă între "strategiile" airsoft şi cele aplicate când eram copii şi ne jucam "dea hoţii şi vardiştii". În realitate, când ştii că şi un glonţ rătăcit te poate pune la pământ, nu te plimbi precum un clapon încercând să-l imiţi pe Rambo! Dar, revenind la airsoft, ce se întâmplă dacă încasezi o biluţă de 0,2 grame din teflon? Dacă o vede arbitrul te poate scoate din joc, dacă nu ... nu! Prin uniformele alea nici măcar nu o simţi, aşa că de ce să-ţi "activezi" spiritul de autoconservare? Să nu ştii cum să te faci una cu pământul, fără să te gândeşti că-ţi murdăreşti mândreţe de uniformă de camuflaj (pe puţin 600 de lei, fără cască şi ochelari, cât un costum bun şi elegant).
Ce pot să mai adaug? O părere personală: nici uniforma şi nici arma nu face soldatul!
Back to top
2 User said Thank to ALM for this Post :
 apkah (06 May 2014, 10:36) , alin (06 May 2014, 22:25)
Mihais
Mon May 05 2014, 09:07PM

Registered Member #2323

Nu am sustinut sa-i integrezi peste noapte in unitati,ci sa la gasesti un rol pe masura capacitatilor.Daca s-a inteles altceva,imi torn singur cenusa in cap.
Experienta exista.Indiferent ca vorbim de completarea unitatilor germane acum 70 de ani cu Hiwis,combatantii din razboaiele iugoslave,cazacii in Caucaz sau in zilele noastre de ce fac rusii in Ucraina.Vorbim de o adunatura intreaga in Ucraina zilelor de acum,dar grosul e alcatuit din razboinici de duminica.In Crimea au fost cazaci,bande de motociclisti,contractori privati si chiar cativa cetnici sarbi,totul pe langa armata si speciali.Nu e vorba de amestecarea unitatilor cu grupurile paramilitare,ci de o comanda unica.

[ Edited Mon May 05 2014, 09:24PM ]
Back to top
djebel
Mon May 05 2014, 09:43PM
Registered Member #3603

Domnule ALM, cred ca puteti astepta mult si bine pana discutia sa fie serioasa. Ma repet, sa faci o paralela intre airsoft si realitate e o gluma buna. Chiar si pentru cei care se iau prea in serios. Mi-am spus punctul de vedere si am sa ma opresc aici.
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 apkah (06 May 2014, 10:37)
Resboiu
Mon May 05 2014, 11:10PM

Registered Member #2526

Propun sa ii ardem pe rug.

Mai ales pe nevinovati, conform traditiei.
Back to top
Resboiu
Mon May 05 2014, 11:23PM

Registered Member #2526

EvigNatt, la cum ai stiut sa pui problema si mai ales la cum ai continuat... filozof ramaneai.
Back to top
Boribum
Tue May 06 2014, 02:12AM
boribum
Registered Member #2395

Nu am amintire sa fi spus cineva sa arda pe rug niste pasionati de sport. Gândul ce încercasem sa transmit e(ra) ca un sef militar în situatie de razboi are interesul sa stie a tine departe de câmpul de lupta sportivi civili,pasionati de arme & militaria si neinstruiti. Nu e niciun fel de condescendenta în ce spun(eam).

În plus,asa cum s-a mai spus,dejà titlul topicului pune problema de-a-ndoaselea : strategiile din airsoft (care sunt acelea ?!?) sunt moarte sigura în lupta reala,tot asa cum sunt strategiile din badminton,tenis,dactilografie si mecanica cuantica. Razboiul nu e o operatiune de curatare a unei pajisti de pet-uri,unde e suficient sa ai bunavointa,un sac de plastic si sa fii voluntar ca sa ajuti. În cazul asta,al razboiului,airsoft-istul ajuta mai mult daca sta acasa si face exact ce-i spune CMZ-ul,daca îi spune. Sa fie,adica,un cetatean disciplinat.

Când s-o ajunge la Marele Razboi de Aparare a Patriei,atunci va fi altceva. Dar mai e pâna atunci. Mult.
Back to top
alin
Wed May 07 2014, 10:57AM
Registered Member #1206

EvigNatt wrote ...

Am vrut sa urmez o cariera militara insa din pacate viata m-a dus pe alta cale. Mai banoasa, dar nu e ce mi-am dorit dintotdeauna.
Asa cum ati spus si dvs, militaria de weekend nu ca cea adevarata.
Razboiul e groaznic, dar e si mai groaznic cand te prinde si nu stii sa-ti aperi viata sau a celui de langa tine sau nu ai capacitatea psihologica sa faci asta. Probabil de aceea ma gandesc uneori, daca ar veni un razboi, ce as face? Cum m-as descurca? Care sunt lipsurile mele?
In alte tari exista stagiul militar obligatoriu sau exista firme care ofera cursuri cu programa militara.
Era frumos daca reuseau alesii sa se abtina de la furat suficient incat sa sa se stranga bani pentru un program de cursuri militare. Eventual doar un plan si cu contributia cursantului.

@EvigNatt
Daca ai dorinta de a acumula cunostinte si pregatire gen "operator militar privat" iti recomand sa incepi cu basicul: LINK
Daca ai banii necesari poti merge mai departe: LINK Oferta lor de cursuri este impresionanta iar profesionalismul si seriozitatea instructorilor la fel.. Inclusiv rapel, kill house, etc..
Succes!
Back to top
1 User said Thank to alin for this Post :
 EvigNatt (08 May 2014, 21:43)
djebel
Wed May 07 2014, 04:15PM
Registered Member #3603

Am promis ca nu ma mai bag, dar nu m-am putut abtine (mea maxima culpa)! Chiar cu noul facelift tema topicului s-a terminat inca de la nivelul titlului: "Airsoft-modalitate de antrenament". Da, la antrenamente se folosesc arme airsoft si cam gata cu subiectul. Despre procedee, tehnici, proceduri, tactici folosite, astea le intalnim pe alte thread-uri. Daca le intalnim.
Back to top
alin
Wed May 07 2014, 07:39PM
Registered Member #1206

Ai dreptate, Djebel!
Roger & out!
Back to top
Mihais
Wed May 07 2014, 08:26PM

Registered Member #2323

Djebel,da TTP-urile sunt cele reale.La fel e in toate exercitiile force-on force,indiferent ca se folosesc simunition,UTM,MILES.Discutia insa nu e incheiata,pt. ca nu s-a discutat de avantaje,dezavantaje,limitari,comparatii cu altceva.
Pana acum s-a facut misto de airsoft plecand de la 2 filmulete cu o evidenta tema umoristica,cele postate de Bushes.Eu presupun ca genul de probleme si jucatori vazuti acolo reprezinta doar o parte practicanti.Si mai presupun ca o alta parte sunt oameni seriosi.Nu de alta dar o investitie de cel putin 1500-2000 lei presupune o anumita maturitate si un anume profil social.Si se mai intampla sa stiu niste baieti aparte(care intamplator au simtit realitatea pe propria piele) care s-au infiltrat printre astfel de omuleti.Si n-au avut prea multe de rau de zis despre ei.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF