Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
Airsoft-modalitate de antrenament
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
djebel
Wed May 07 2014, 09:25PM
Registered Member #3603

ANTRENAMÉNT, antrenamente, s. n. 1. Proces de instruire sistematică, fizică, psihică etc., în scopul obținerii unor performanțe (sportive) LINK

Bine, cine se antreneaza si pentru ce? Care e finalitatea? Vorbim de sport? Vorbim de un segment de pregatire profesionala? Nu tin neaparat, dar daca se antreneaza pentru realitate, as vrea sa vad cum reactioneaza unii cand face bum cu adevarat la urechile lor. Altfel nu e decat loisir.
Imi cer scuze pentru ca am facut un colaj cu propriile-mi postari (maaaare clasic in viata, bleah), altfel nu as face decat sa reiau aceleasi idei dar cu alte cuvinte:

djebel wrote ...

Asta cu airsoftul tine de loisir. Da, am vazut politisti de la SAS care foloseau arme de airsoft la antrenamente, dar doar pentru un plus de realism. Adica au adaptat airsoftul la ceva deja existent, la procedurile specifice de interventie.
De la Rambo de duminica pana la a te crede soldat nu e decat...descretirea fruntilor. Cam ca fasolea fermecata a lui Jack.

djebel wrote ...

Mai real decat glontul care sfarteca nu exista. Airsoftul de duminica e diferit de cel care se muleaza pe niste cunostinte deja existente (ma refer la tehnicile operative, indiferent ca e vorba de politie sau de armata).

djebel wrote ...

A-propos, "tot soiul de exercitii,pe care oamenii statului nu le viseaza" sunt facute/gandite/aratate tot de oameni ai statului (update: citeste politisti si militari, adica aia infiltrati).

PS: Chestia aia cu banii si cu profilul social ma jeneaza putin (e nitica discriminare).

Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 apkah (07 May 2014, 22:09)
EvigNatt
Thu May 08 2014, 09:56PM
Registered Member #9291

alin wrote ...

EvigNatt wrote ...

Am vrut sa urmez o cariera militara insa din pacate viata m-a dus pe alta cale. Mai banoasa, dar nu e ce mi-am dorit dintotdeauna.
Asa cum ati spus si dvs, militaria de weekend nu ca cea adevarata.
Razboiul e groaznic, dar e si mai groaznic cand te prinde si nu stii sa-ti aperi viata sau a celui de langa tine sau nu ai capacitatea psihologica sa faci asta. Probabil de aceea ma gandesc uneori, daca ar veni un razboi, ce as face? Cum m-as descurca? Care sunt lipsurile mele?
In alte tari exista stagiul militar obligatoriu sau exista firme care ofera cursuri cu programa militara.
Era frumos daca reuseau alesii sa se abtina de la furat suficient incat sa sa se stranga bani pentru un program de cursuri militare. Eventual doar un plan si cu contributia cursantului.

@EvigNatt
Daca ai dorinta de a acumula cunostinte si pregatire gen "operator militar privat" iti recomand sa incepi cu basicul: LINK
Daca ai banii necesari poti merge mai departe: LINK Oferta lor de cursuri este impresionanta iar profesionalismul si seriozitatea instructorilor la fel.. Inclusiv rapel, kill house, etc..
Succes!

Sunt interesante dar sunt facute sa te faca mercenar.
Multi dintre noi regreta(eu unul da) ca nu am facut armata si am vrea sa simtim atmosfera de garnizoana, instructie si disciplina. Lipsa ierarhiei e si una din cele mai mari probleme la airsoft. Te duci duminica, alergi in directia dorita, ataci sau aperi cum vrei tu. Nu e nimeni care sa-ti zica ce sa faci.
Back to top
Mihais
Thu May 08 2014, 10:21PM

Registered Member #2323

Djebel,pardon,dar de ce te simti discriminat?Cine are chef,n-are decat sa faca economii.Ceea ce inseamna ca trebuie sa fie si nitel pasionat.
Personal,la banii aia as mai face ceva economie si as lua scule reale.Sau fac si mai multa economie si iau de amandoua,pt. ca nu poti exersa cu AK-ul in curte mare lucru.
Nu inteleg de ce pari asa ofensat de expresia aia cu oamenii statului.Sunt oameni interesati si oameni pe care-i doare-n zona carnoasa.Majoritatea populatiei civile are alte preocupari,iar intre purtatorilor de uniforma nu-s nici ei cine stie ce multi pasionati.Aia pasionatii se intalnesc cum si unde pot.

[ Edited Thu May 08 2014, 10:54PM ]
Back to top
Resboiu
Thu May 08 2014, 11:13PM

Registered Member #2526

[/quote1399574894]

Multi dintre noi regreta(eu unul da) ca nu am facut armata si am vrea sa simtim atmosfera de garnizoana, instructie si disciplina. Lipsa ierarhiei e si una din cele mai mari probleme la airsoft. Te duci duminica, alergi in directia dorita, ataci sau aperi cum vrei tu. Nu e nimeni care sa-ti zica ce sa faci.
[/quote1399579396]

Adica multi dintre voi vreti sa fiti injurati, palmuiti, sutuiti, suduiti, "sexuiti"?

Nu v-a zis nimeni ca atunci cand armata era obligatorie, in unele unitati militare viata batea filmul?

Gad, ce regrete aveti si voi...

Dincolo de misto, treaba cu lipsa disciplinei si fiecare facand ce vrea, ar trebui sa te faca sa nu te mai joci cu respectivii. Sunt deja grupuri care s-au organizat foarte bine si unde se merge pana la datul afara la al doilea bec calcat.
Back to top
Boribum
Fri May 09 2014, 04:34AM
boribum
Registered Member #2395

EvigNatt wrote ...

Multi dintre noi regreta(eu unul da) ca nu am facut armata si am vrea sa simtim atmosfera de garnizoana, instructie si disciplina.

Îhm,daca faceai armata ai fi simtit din plin si atmosfera de garnizoana,si instructia,si disciplina. Nici nu stii ce ai pierdut !

Nu sunt adeptul anunturilor publicitare,dar daca vrei un stagiu rapid 100 % soldatesc si românesc, îti fac un pret. Materiale necesare : o patura jegoasa,niste încaltari împutite,apa rece,câteva "motorole" de votca si mâncare proasta. Înjuraturile de mama si mitocania sunt cadou din partea casei. Daca sunt si alti corporatisti interesati de asemenea proiect,fac reduceri.

P.S ca referinta,folosesc o arma de elita,perioada postdecembrista timpurie.

Back to top
ALM
Fri May 09 2014, 08:18AM
Registered Member #2039

Dar chiar toţi aţi făcut armata la "batalionul disciplinar"? În afară de perioada de instrucţie intensivă (cam o lună), când au cam scos sufletul din noi, n-am amintiri groaznice. Nu-mi amintesc de înjurături şi palme (cu toate că aveam caporal oltean), mâncarea nu era excelentă dar, când veneai de la "câmp", mâncai şi pietre. Echipamentul era "second hand" dar fusese curăţat şi dezinfectat, armele erau uzate însă perfect funcţionale. Recunosc că nu era un concediu pe litoral. Rostul acelei perioade a fost aplatizarea şi uniformizarea personalităţilor individuale, astfel încât, de la soldat la companie, totul să funcţioneze unitar.
Back to top
apkah
Fri May 09 2014, 08:50AM
arcan
Registered Member #566

Resboiu wrote ...

Adica multi dintre voi vreti sa fiti injurati, palmuiti, sutuiti, suduiti, "sexuiti"?

Nu v-a zis nimeni ca atunci cand armata era obligatorie, in unele unitati militare viata batea filmul?

Gad, ce regrete aveti si voi...

Nu mai lua de bune toate ,,legendele,,militaresti...Mai ales daca nu ai facut armata.
Din experienta mea va spun ca prin nici o unitate prin care am umblat nu am vazut asa ceva.Nici ca militar in termen si nici ca si militar angajat.
E clar,nu a fost nici ,,loc de odihna si relaxare,, ca in Biblie,dar departe de legende...

[ Edited Fri May 09 2014, 11:30AM ]
Back to top
2 User said Thank to apkah for this Post :
 ALM (09 May 2014, 09:26) , djebel (09 May 2014, 17:29)
EvigNatt
Fri May 09 2014, 11:07AM
Registered Member #9291

Posibil unii sa fi facut o armata grea. Si tata mi-a povestit ca in ciclul unu a fost chinuit destul de mult de cei din ciclul doi. Unchiul meu a plans zile in sir cand a plecat in armata. Ar fi dus-o rau acolo.
E o experienta si asta si, la final, raman cu pregatirea si amintirile. Iar in caz de razboi, nu sunt complet neajutorat si inutil.
Back to top
1 User said Thank to EvigNatt for this Post :
 apkah (09 May 2014, 11:30)
Resboiu
Fri May 09 2014, 12:57PM

Registered Member #2526

Sa nu facem o bucla prea mare cu o divagare din topicul asta chinuit...

EvigNatt, iti recomand sa te alaturi unui grup - sau sa incerci sa cunosti mai multe grupuri - cu airsofteri care au reguli. Cu siguranta ai sa gasesti mai interesante experientele langa oameni care s-au organizat bine, se pregatesc si nu fac doar o alergata cu bile.
Back to top
djebel
Fri May 09 2014, 01:01PM
Registered Member #3603

Mihais, desi folosim acelasi fond de cuvinte... "limba noastra-i o comoara" si are o gramada de sensuri. Posibil sa-mi lipseasca mie cheia cifrului. Te citez:

1." Nu de alta dar o investitie de cel putin 1500-2000 lei presupune o anumita maturitate si un anume profil social". Nu cred ca presupune niciun fel de maturitate si niciun profil social (stii doar, o conditie necesara nu e intotdeauna si suficienta). Este doar standardul cerut in acest sport. Daca, de exemplu, investesc o anumita suma in schiuri, clapari&celelalte, asta nu ma transforma in profesionist si nu pot sa ma compar cu Tomba. Sincer, nu ma simt discriminat in niciun fel. Discriminat e ala care poate ca nu are acesti bani, dar care are cunostintele mai mult decat necesare jocului. Personal, si nu sunt singurul pentru ca lucrez in echipa, am bagat de cateva ori banii astia in echipamente si in lucruri care nici nu-ti trec prin cap. Si o sa mai bag.

2."Si in plus poate face tot soiul de exercitii,pe care oamenii statului nu le viseaza,iar in mare parte nu-i intereseaza". Nu te contrazic, in mare parte nu-i intereseaza, dar tot tot soiul asta de exercitii au fost facute deja de oamenii statului. Principiile CQB si FOMECBLOT (de exemplu) au fost gandite de militari&politisti, nu sunt rezultatul vreunui sport. Daca pentru unii este doar o modalitate de recreere, pentru altii nu reprezinta decat obiectul de activitate. Si supravietuire.
Asta nu inseamna ca nu am vazut militari&politisti jucandu-se alaturi de corporatisti si nu numai.

Back to top
djebel
Fri May 09 2014, 05:28PM
Registered Member #3603

EvigNatt wrote ...

Iar in caz de razboi, nu sunt complet neajutorat si inutil.

In caz de razboi niciunul nu e inutil si neajutorati sunt multi. Sau suntem .
Back to top
Boribum
Sun May 11 2014, 04:19PM
boribum
Registered Member #2395

Back to top
criss-cross
Sun May 11 2014, 07:12PM
Registered Member #4853

... sa fie madame, monsieur, mademoiselle?!
Back to top
alin
Mon May 12 2014, 02:31AM
Registered Member #1206

EvigNatt wrote ...

alin wrote ...

EvigNatt wrote ...

Am vrut sa urmez o cariera militara insa din pacate viata m-a dus pe alta cale. Mai banoasa, dar nu e ce mi-am dorit dintotdeauna.
Asa cum ati spus si dvs, militaria de weekend nu ca cea adevarata.
Razboiul e groaznic, dar e si mai groaznic cand te prinde si nu stii sa-ti aperi viata sau a celui de langa tine sau nu ai capacitatea psihologica sa faci asta. Probabil de aceea ma gandesc uneori, daca ar veni un razboi, ce as face? Cum m-as descurca? Care sunt lipsurile mele?
In alte tari exista stagiul militar obligatoriu sau exista firme care ofera cursuri cu programa militara.
Era frumos daca reuseau alesii sa se abtina de la furat suficient incat sa sa se stranga bani pentru un program de cursuri militare. Eventual doar un plan si cu contributia cursantului.

@EvigNatt
Daca ai dorinta de a acumula cunostinte si pregatire gen "operator militar privat" iti recomand sa incepi cu basicul: LINK
Daca ai banii necesari poti merge mai departe: LINK Oferta lor de cursuri este impresionanta iar profesionalismul si seriozitatea instructorilor la fel.. Inclusiv rapel, kill house, etc..
Succes!

Sunt interesante dar sunt facute sa te faca mercenar.

@Evignatt, E.S.A. este o institutie privata de invatamant si tocmai ai jignit cateva mii de SF de pe mapamond (inclusiv din Romania) care s-au antrenat/se antreneaza cu ei. "Mercenariatul" este interzis de lege, apropo. Iar baietii de la Joita te pot ajuta sa deschizi ochii in lumea reala, nu joaca de-a razboiul cu pistoale cu apa si capse.
In alta ordine, iti sugerez ceva mai pe masura/calibrul ambitiilor tale: LINK

[ Edited Mon May 12 2014, 02:53AM ]
Back to top
truepride
Thu Mar 15 2018, 05:11PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

EvigNatt wrote ...

Unul dintre camarazii mei de airsoft este un om destul de influent. A aflat intr-o zi de la o cunostinta cu uniforma ca toti avem dosare la politie. Motivul fiind, in caz de razboi sa fim chemati.
Legal vorbind, grupurile de airsoft ar putea fi considerate grupari paramilitare. Conditia fizica a jucatorilor(cei cu adevarat pasionati) este in princiu buna, iar unele tactici sunt preluate din armata. Acestea pot fi vazute ca plus-uri fata de populatia generala. Nu?
Adevarat, nu e acelasi lucru cu instructia si cunostintele primite in armata, dar tot e o farama de ceva. Nu se pleaca de la 0 barat.

Vai doamne, cum si de ce am ratat acesta discutie... imi luam basca de bascalie si incercam sa vorbesc serios.

In fine, am vazut si eu un astfel de pistol astazi. Va spun sincer ca eram absolut paralel cu astfel de teme pana acum cateva zile.
Sesizati va rog cate situatii(cunoscute) in ultima luna s-au soldat cu "soferul s-a dat jos la victima cu un pistol cu bile". La politie oligofrenii respectivi se apara, ca sunt de airsoft si nu prezinta niciun pericol.
Acum las deoparte imbecilitatea prompteristilor care plaseaza intentionat "pistolul cu bile" si nu mentioneaza de airsoft langa armele de autoaprare neletale in sensul legii 295/2004 si ma gandesc ce reactie poti avea?

Edit: nu ar trebui reglementate si jucariile astea cumva? Irelevant ca in sine nu reprezinta pericol ci perceptia asupra pericolului social pe care il poate genera, in sensul legii penale este identic cu cel al unei arme reale.

[ Edited Thu Mar 15 2018, 05:17PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF