Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General
 
<< Previous thread | Next thread >>
Invatamantul romanesc
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
criss-cross
Wed Jul 25 2012, 10:39PM
Registered Member #4853
Joined: Tue Apr 24 2012, 08:47PM

Posts: 1059
Thanked 182 time in 142 post
D-na doctor, imi inchipui ca d-na prof.- ministru Andronescu nici nu avea habar de cele pe care, cu atata rabdare, le-ati insiruit in postarea d-voastra... banuiesc si ca va fi surprinsa de priceperea in a oferi solutii pentru ,,renasterea" invatamantului in forma de acum zeci de ani....Daca ma intrebati pe mine, va spun clar ca eu prefer sa merg spre inainte, sa evoluez, sa ma bucur de beneficiile contemporane si sa cresc. Chiar doriti sa revenim la nasterea cu moase si la aplicarea de ventuze?! (ca , banuiesc, intoarcerea in timp va fi si pentru sistemul sanitar)... atunci, o sa-mi permit si eu sa ma arat indignata de ce sunt doctorii atat de slab pregatiti incat le mor pacientii in spitale,de ce nu trateaza bolnavii in spitalele de stat si ii atrag conditionat catre clinicile lor private, de ce sunt romani care isi pun sperante costisitoare doar in medicii din strainatate, in timp ce medicii de aici nu-i pot ajuta...sa continui?! propun si eu ca sistemul sanitar sa revina la vechea organizare, sa dispara cabinetele particulare,fuga medicilor intre un cabinet sau altul ,interesul exclusiv pentru castig... Unde e responsabilitatea?! Dar respectul?!

,,Vrem sa avem o natie sanatoasa? Atunci sa ne comportam normal, cu responsabilitate, dar mai ales cu RESPECT." Aici sunt de acord cu d-voastra!

Eu,insa, nu fac acest demers cu speranta ca medicii sunt la fel de responsabili ca si profesorii !... dar,nimeni nu e perfect!

[ Edited Wed Jul 25 2012, 10:46PM ]
Back to top
criss-cross
Tue Jul 31 2012, 10:48PM
Registered Member #4853
Joined: Tue Apr 24 2012, 08:47PM

Posts: 1059
Thanked 182 time in 142 post
Din aceasta toamna, o noua scoala postliceala.... cu explozia asta a audiovizualului, este o optiune de luat in seama!

,,Cu mici exceptii, nimeni nu mai pregateste in Romania specialisti cu studii de nivel postliceal pentru meserii de maxima importanta in domeniul audiovizualului si a artelor spectacolului, fie ca vorbim de teatru, film, televiziune, radio sau spectacol in general. Motiv pentru care, in multe platouri de filmare, de televiziune, in culisele scenelor sau in studiourile tehnice, exista o aglomeratie inutila de personal (sau de persoane...) care ar avea mari dificultati daca ar fi pusi sa raspunda la o intrebare simpla de genul „ce faceti aici?”, sau, mai precis „ce ar trebui sa faceti”? Multi dintre cei care isi spun cu emfaza „asistenti” (de regie, de productie), „operatori” (de imagine, de sunet), „tehnicieni” (de camera, de lumini) au invatat meseria in salturi, de pe un platou pe altul, „dupa ureche”, dupa diverse stiluri ale celor care ii conduceau, rezultatul fiind, de cele mai multe ori, dezamagitor. Si nu e de mirare. Si, in primul rand, nu sunt de vina ei. Pur si simplu nu au avut unde sa invete. Ei bine, pentru asta suntem noi aici. Incepand din acest an scolar, vom incerca, impreuna cu voi, cei care va doriti cu adevarat acest lucru, sa construim o scoala care sa formeze specialisti „adevarati”, oameni cu cunostinte solide, atat teoretice cat si practice in meseria pentru care se pregatesc. Oameni care, la capatul a doi ani de scoala, sa intre intr-un platou de filmare, pe o scena sau intr-un studio, satapani pe sine, pe ceea ce au invatat si stiu, fara alte emotii decat cele artistice, specifice actului de creatie."

LINK
Back to top
criss-cross
Wed Aug 15 2012, 10:41AM
Registered Member #4853
Joined: Tue Apr 24 2012, 08:47PM

Posts: 1059
Thanked 182 time in 142 post
Are si EDUCATIA olimpicii ei! Mai putini, dar buni! Mai nemediatizati, dar chiar exista! Mai cocosati de greutatea stiintei,dar totusi pe picioarele lor! Mai rebeli in formule, calcule, creioane suferinde,dar contemporani cu cei care inca nu stiu ce sa faca cu viata lor....

LINK
Patru medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie (o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz)
Componenţii lotului olimpic al României (foto) au cucerit o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz la a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 21 - 29 iulie 2012, la Washington (Statele Unite ale Americii). Palmaresul este superior celui de anul trecut, compus din trei medalii de argint şi o medalie de bronz.
Câştigător al unei medalii de argint la ediţia precedentă, Vlad Băcăuanu, absolvent al clasei a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi-a depăşit performanţa anterioară şi a obţinut medalia de aur.
Medaliile de argint au revenit Mariei Andreea Filip (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi lui Alexandru Paraschiv (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava" din Bucureşti), în timp ce medalia de bronz a ajuns la George Silvian Baltac (clasa a XII-a/Liceul Teoretic „Neagoe Basarab" din Olteniţa, judeţul Călăraşi).
La ediţia din acest an au participat 282 de concurenţi din 78 de ţări.



Olimpicii romani la matematica nu au mai fost premiati, pentru ca Ministerul Finantelor nu a aprobat platile


,,Elevii romani care au cucerit medalii la olimpiadele internationale de matematica nu au fost recompensati anul acesta cu traditionalul premiu, al carui cuantum maxim este de 2.000 de euro pentru medalia de aur, deoarece ministerul de Finante nu a aprobat platile, afirma coordonatorul lotului olimpic de matematica, Radu Gologan, intr-o scrisoare deschisa adresata premierului Victor Ponta si presedintelui interimar Crin Antonescu.

"Pentru anul 2011, dupa luni de intarzieri, finalul prevazut pentru iulie, anul curent, a fost inexplicabil: in ultimul moment, elevi, profesori si scoli au fost intorsi din drum pentru neaprobare din partea ministerului de finante", se arata in aceasta scrisoare.

Radu Gologan se declara revoltat si il intreaba pe primul ministru cum comenteaza afirmatia facuta luni seara, la premierea sportivilor care au obtinut medalii la Olimpiada de la Londra, potrivit careia niciodata nu a avut "un astfel de consens cu ministrul de finante pentru deblocarea a 3 milioane de euro".

Romania a ocupat primul loc din Uniunea Europeana si locul 10 din 100 de tari la Olimpiada Internationala de Matematica de anul acesta, potrivit clasamentului neoficial realizat in fiecare an dupa acest eveniment.

Olimpicii romani la matematica au revenit in tara cu doua medalii de aur, trei de argint si una de bronz.

Iata mai jos scrisoarea deschisa semnata de profe. univ. dr. Radu Gologan:

"Domnule Prim Ministru
Domnule Presedinte Interimar,

Aseara am trait o mare umilinta. In numele zecilor de generatii de elevi matematicieni de excelenta ce, fara publicitate, au facut in ultimele decenii un lobby imens pentru Romaniei. Pe fondul dezintegrarii imaginii tarii in ultimele luni aceasta durere ma marcheaza pana la revolta.

Iata de ce. O traditie pornita in anii 90 si sutinuta constant de ministrii educatiei, premiaza elevii olimpici internationali. Pentru anul 2011, dupa luni de intarzieri, finalul prevazut pentru iulie, anul curent, a fost inexplicabil: in ultimul moment, elevi, profesori si scoli au fost intorsi din drum pentru neaprobare din partea ministerului de finante.

Nu stiu daca stiti ca cuantumul maxim pentru medalia de aur este de 2000 de euro. Domnule Prim Ministru, cum comentati afirmatia de aseara: niciodata nu am avut un astfel de consens cu ministrul de finante pentru deblocarea a 3 milioane de euro!

Stimati domni, responsabili de viitorul acestei tari: traim cu totii acel normal sentiment inaltator al tricolorului deasupra noastra ca semn al victoriei genei noastre si devastator al nereusitei, unde ne refulam acuzand politicul sau neputinta.

Realizati insa ca acesti copii si tineri a caror suparare o transmit (poate ei naivi si educati, nu o vor recunoaste), matematicieni in devenire, fizicieni, biologi, chimisti, informaticieni, care acum va judeca prin naivitatea bucuriei varstei (si va iarta daca le veti arata ca ii respectati), au monopolizat procente de incredere stiintifica incredibile in marile universitati si centre de cercetare din lume. Daca ei parasesc Romania acum pentru a invata sau a se realiza, Romania trebuie sa le ramana in suflet.

Iata cateva exemple: Ciprian Manolescu si Adrian Ioana, profesori in SUA, laureti ai premiului European de Matematica la Congresul Europen de Matematica Cracovia, iulie 2012 (un gen de premiu Nobel matematic pentru matematicieni sub 35 de ani), Andrei Negut, doctorand la Harvard, in acelasi timp cercetator la Institutul de Matematica al Academiei Romane, considerat de specialistii germani ca cel mai promitator matematician in geometria algebrica sau Ana Caraiani, la mai putin de 30 de ani un geniu al matematicii (zeci de sentimente romanasti, cinstite doctorate, pot fi gasite pe internet).

Ce sa mai spun despre antrenorii nostri, profesori de matematica, ce ramin anonimi dupa aceste realizari si care nu accepta oferte de aiurea tentante crezand in poezia sentimentului patriotic.

Domnilor, ca o concluzie, cea mai mare nemultumire a mea, pe care va conjur sa o desfiintati, este complexul clasei politice fata de pregatirea intelectuala normala data de scoala romaneasca de excelenta prezenta inca in fiecare judet si fata de proliferarea nonvalorii, inclusiv in sport, pe care din pacate nu stiti sa o indepartati.

Radu Gologan
Fost modest olimpic international in 1970, 1971
Coordonatorul Olimpiadelor de Matematica din 2001
Presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania"


[ Edited Wed Aug 15 2012, 10:45AM ]
Back to top
criss-cross
Wed Aug 15 2012, 11:27AM
Registered Member #4853
Joined: Tue Apr 24 2012, 08:47PM

Posts: 1059
Thanked 182 time in 142 post
142 de elevi şi liceeni au reprezentat România în 2011 la olimpiade internaţionale fiind medaliaţi cu aur, argint, bronz sau recompensaţi cu menţiuni. Potrivit legii, cu toţii merită recompense financiare din partea statului român. Din păcate, acestea întârzie să vină de mai bine de zece luni. Motivul? O ordonanţă emisă în timpul Guvernului Boc prin care se anula orice premiere. Bani însă s-au găsit pentru sportivii medaliaţi anul acesta la JO de la Londra, a sesizat profesorul Radu Gologan, coordonatorul olimpicilor din lotului internaţional de Matematică, nemulţumit de situaţie. Într-o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta şi preşedintelui Crin Antonescu, Gologan se declară "umilit" şi "revoltat", "în numele zecilor de generaţii de elevi matematicieni de excelenţă ce, fără publicitate, au făcut în ultimele decenii un lobby imens pentru României".

LINK

Marius Tiba, olimpic la matematică: Statul român nu ne apreciază

Marius Tiba este unul dintre olimpicii medaliaţi cu aur la matematică anul trecut care a fost nevoit să-şi anuleze biletul de tren pentru festivitatea de premiere. "Am aflat cu o zi sau două înainte că nu mai are loc. Mi-a părut rău, dar nu pentru bani, ci pentru că aşa statul român ne arăta că ne apreciază", a declarat pentru gândul Marius Tiba, acum student la matematică la Iaşi.
LINK



RADU GOLOGAN, un interviu deosebit de interesant:
Back to top
justme
Wed Aug 15 2012, 01:16PM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2257
Thanked 197 time in 143 post
Normal ca Ministerul Finantelor nu a aprobat platile. Statul roman nu are bani de aruncat in vant. Auzi obraznicie, sa le dea bani olimpicilor la... matematica! Daca era insa vorba de o angajare pe pile, la vreun minister, treaba era de mult rezolvata.
Back to top
criss-cross
Thu Aug 16 2012, 08:22PM
Registered Member #4853
Joined: Tue Apr 24 2012, 08:47PM

Posts: 1059
Thanked 182 time in 142 post
Pe ei cine ii felicita?! Pe profesorii lor cine ii apreciaza?!
Felicitari, din nou, copiilor pasionati de minte ascutita in varful creionului!


,,Elevii români participanţi la VI-a ediţie a Olimpiadei Balcanică de Informatică pentru juniori au obţinut patru medalii (două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz). Competiţia s-a desfăşurat în localitatea Ohrid (Macedonia), în perioada 9-15 august 2012.
Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Gramatovici (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti) şi Costin Andrei Oncescu (clasa a VI-a/ Colegiul Naţional „Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş). Palmaresul a fost completat de Vlad Andrei Tărniceru (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional de Informatică din Piatra-Neamţ) care a intrat în posesia unei medalii de argint şi de Casian Pătrăşcanu (clasa a VIII-a/ Şcoala cu clasele I-VIII nr. 56 „Jose Marti" din Bucureşti), câştigător al unei medalii de bronz.
La ediţia din acest an au participat peste 50 de concurenţi din 10 ţări."

LINK
Back to top
criss-cross
Thu Aug 16 2012, 08:31PM
Registered Member #4853
Joined: Tue Apr 24 2012, 08:47PM

Posts: 1059
Thanked 182 time in 142 post

Ei sunt: elevi de gimnaziu...




Back to top
criss-cross
Mon Aug 27 2012, 10:19AM
Registered Member #4853
Joined: Tue Apr 24 2012, 08:47PM

Posts: 1059
Thanked 182 time in 142 post
....daca tot am vorbit de minoritati:
Nu sunt xenofoba, n-am o problema cu o convietuire de tip multinational...pamantul ne suporta pe toti si e al tuturor...ma abtin de la comentariile pe care le dezvolt in mintea mea in legatura cu subiectul de mai jos; doar atat,ma gandesc la olimpicii romani pentru care nu se gasesc niciodata fonduri suficiente si se impaca cu ideea!

LINK
Secretarul de stat în Ministerul ungar de Externe Nemeth Zsolt consideră că Guvernul României ar trebui să finanţeze, alături de cel al Ungariei, lucrările la o nouă facultate a Universităţii Sapientia din Cluj-Napoca, după ce instituţia a primit acreditare din partea autorităţilor române în 2010.
,,Nemeth Zsolt a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că universitatea privată cu predare în limba maghiară Sapientia serveşte la îmbunătăţirea situaţiei comunităţii maghiare din Transilvania.
"Această universitate privată cu predare în limba maghiară din Transilvania, Sapientia, serveşte la îmbunătăţirea situaţiei comunităţii maghiare. Guvernul Ungariei are ca obiectiv intenţia clară ca sediul Facultăţii de Ştiinţe şi Arte a Universităţii Sapientia să fie finalizat până în toamna anului viitor. Pornind de la ideea că între România şi Ungaria există un acord bilateral care stipulează faptul că, după acreditarea Universităţii Sapientia, Guvernul României va lua în considerare finanţarea acesteia, Guvernul Ungariei crede în posibilitatea unei finanţări descrescătoare, iar o sumă crescătoare să vină în completare de la Guvernul României", a spus diplomatul de la Budapesta.

Rectorul Universităţii Sapientia, David Laszlo, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că Guvernul Ungariei a alocat până acum pentru lucrările la sediul Facultăţii de Ştiinţe şi Arte suma de 400 de milioane de forinţi (1,4 milioane de euro) şi că există promisiuni ferme că suma va fi dublată pentru anul viitor, în vederea finalizării proiectului.

"Valoarea totală a investiţiei este de 4,5 milioane de euro", a precizat David.

Nemeth Zsolt a inspectat, duminică, lucrările la viitorul sediu al Facultăţii de Ştiinţe şi Arte a Universităţii Sapientia din Cluj-Napoca, care au început în luna ianuarie 2010 şi care vor fi încheiate în toamna anului 2013.

Universitatea privată maghiară Sapientia a fost înfiinţată în anul 2001 şi a primit acreditarea ARACIS în 2010. Instituţia este finanţată de Fundaţia Sapientia care primeşte bani de la Guvernul Ungariei.

În anul universitar 2011-2012, Universitatea Sapientia a avut 1.959 de studenţi care învăţau la cele patru facultăţi, care au sedii în Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc."

Back to top
criss-cross
Tue Aug 28 2012, 02:07PM
Registered Member #4853
Joined: Tue Apr 24 2012, 08:47PM

Posts: 1059
Thanked 182 time in 142 post
Revin cu aceleasi vesti bune....alti copii care stiu cum sa-si fructifice mintea,sa mearga inainte cand majoritatea stau pe loc si asteapta, sa razbata prin lume chiar si cu nume de Constantin si Traian...
LINK
,,Lotul olimpic al României a reuşit perfomanţa de a obţine patru medalii şi de a se clasa pe locul doi pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Geografie, desfăşurată în perioada 21 - 27 august 2012 la Köln, Germania. Dintre cele patru medalii câştigate, două au fost de aur, una de argint şi una de bronz.
Medaliile de aur au fost câştigate de Popa Constantin (clasa a XII-a/ Colegiul Naţional „Nicu Gane" din Fălticeni, Suceava) şi Ursică Ştefania (clasa a XII-a /Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Sfântu Gheorghe, Covasna). Medalia de argint a fost obţinută de Găman Miruna Andreea (clasa a XII-a /Colegiul Naţional, „Alexandru Ioan Cuza" din Ploieşti, Prahova), iar cea de bronz i-a revenit lui Tomenco Traian (clasa a XI-a/ Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Bucureşti, sectorul 1."
Back to top
ALM
Tue Aug 28 2012, 04:10PM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Stimată Criss-cross, ştiu că sunteţi doar în vizită dar încerc să înfiripez un dialog. Aprecierea calităţii a "ceva", fie învăţământ, fie butelii de aragaz, se face global, adică se face o medie a calităţii. Faptul că există câteva excepţii ce pot fi numărate pe degetele de la mâini şi de la picioare, într-o "mare" de peste două milioane de elevi şi studenţi nu ne îndreptăţeşte să dăm calificative superioare învăţământului românesc. Este similar cu a afirma că cele două medalii de aur obţinute la ultima Olimpiadă arată înalta calitate a sportului românesc.

Acei copii excepţionali au ajuns olimpici fiindcă au avut ambiţie, şi-au sacrificat copilăria şi au beneficiat de sprijin special din partea profesorilor. Nici nu ştiu dacă veştile sunt bune. Sunt convins că deja sunt pe listele "vânătorilor de creiere" şi vor lua drumul occidentului cât de curând. Şi? Noi tot cu mediocrităţile şi buza umflată rămânem ...
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 dorobant (01 Sep 2012, 11:35)
criss-cross
Tue Aug 28 2012, 04:42PM
Registered Member #4853
Joined: Tue Apr 24 2012, 08:47PM

Posts: 1059
Thanked 182 time in 142 post
D-le Alm,nu incerc sa ma imbat cu apa rece! Exista un fenomen care face moda in Romania,acela de a ne plange pe umerii proprii pentru toate relele care,curios sau nu, sunt bine cunoscute.Intentia mea nu este decat de a evidentia mintile ascutite chiar daca ele se pierd intr-o mare de crestete netede si fara culoarea transpiratiei interioare... ar trebui sa-i ignoram tocmai pentru ca sunt exceptii?! Si, da, vestile sunt bune macar pentru faptul ca nu e totul pierdut in generatia asta iar profesorii inca mai pot face performanta in conditii de statut incert intr-o societate in care banul dispune valoarea!
Back to top
1 User said Thank to criss-cross for this Post :
 dorobant (01 Sep 2012, 11:35)
Pârvu Florin
Fri Aug 31 2012, 10:49PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2132
Thanked 662 time in 427 post
Atentie! continut explicit!

Cine stie, poate asa merge...!


Vezi mai multe din Comedie, Umor romanesc pe 220.ro
Back to top
criss-cross
Sat Sep 01 2012, 11:07AM
Registered Member #4853
Joined: Tue Apr 24 2012, 08:47PM

Posts: 1059
Thanked 182 time in 142 post
Posibil doar daca se stie ce e aia ,,cratima"....poti primi si replica: ,,ce,ma?! mama are de toate....cratime cate vrei!"atata vreme cat multe persoane spun ca ,,te-am"(de ex.) se scrie dezlegat(?!)cand ,de fapt, sunt doua cuvinte legate prin cratima,pronuntate impreuna....
Back to top
criss-cross
Tue Sep 04 2012, 11:15AM
Registered Member #4853
Joined: Tue Apr 24 2012, 08:47PM

Posts: 1059
Thanked 182 time in 142 post
Semnarea protocolului de colaborare între Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România şi Ministerul Educaţiei din Republica Moldova pentru următorii trei ani şcolari
,,Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, doamna Ecaterina Andronescu, a semnat marţi, 17 iulie, la Chişinău, împreună cu omologul său din Republica Moldova, domnul Mihail Şleahtiţchi, „Protocolului de colaborare între Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România şi Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova pentru anii de învăţământ 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015."
Semnarea protocolului de colaborare între cele două ministere oferă cadrul legal pentru aprobarea unui număr de 5000 de locuri subvenţionate de stat, pentru tinerii din Republica Moldova, pentru anul şcolar 2012-2013. Dintre acestea, 1.500 de locuri, dintre care 800 cu bursă, pentru învăţământul preuniversitar; 2.800 de locuri, dintre care 1.000 cu bursă, pentru studii de licenţă (ciclul I); 550 de locuri, dintre care 250 cu bursă, pentru studii de master (ciclul II); 25 de locuri cu bursă pentru studii de rezidenţiat (ciclul II) şi 125 de locuri, dintre care 25 cu bursă, pentru studii de doctorat (ciclul III).
Cu prilejul acestui eveniment, ministrul Educaţiei, doamna Ecaterina Andronescu, a avut o întrevedere bilaterală cu ministrul Educaţiei din Republica Molodova, domnul Mihail Şleahtiţchi, în care au fost discutate o serie de aspecte ce privesc susţinerea şi dezvoltarea relaţiilor cu Republica Moldova în domeniul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului."
LINK
Back to top
justme
Tue Sep 04 2012, 04:54PM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2257
Thanked 197 time in 143 post
Structura anului şcolar 2012-2013. Ministrul Educaţiei anunţă când SE VA RECUPERA săptămâna pierdută din cauza amânării începerii şcolii

Când începe şcoala, care e structura anului şcolar şi când sunt programate vacanţele - sunt întrebările pe care toţi elevii şi le-au pus în acest sfârşit de săptămână odată cu anunţul premierului Ponta că şcoala nu va începe la data cunoscută. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, duminică seara, pentru Gândul, că săptămâna decalată la începutul anului şcolar 2012-2013 va fi recuperată în vacanţa de primăvară, prevăzută pentru luna aprilie.

Anul şcolar 2012-2013 va începe la 17 septembrie, cu o săptămână mai târziu decât era prevăzut până acum.

"Săptămâna va fi recuperată în aprilie anul viitor. Nu vor mai fi două săptămâni de vacanţă, ci numai una. Oricum elevii au atunci săptămâna de şcoală ALTFEL, între 1 şi 5 aprilie, cu activităţi extracurriculare, şi care tot vacanţă o putem considera pentru că nu merg la şcoală şi nu fac lecţii. Pe lângă aceasta, ei vor mai avea o săptâmână de vacanţă începând cu 6 aprilie", a declarat Ecaterina Andronescu.
Astfel, anul şcolar 2012-2013 deşi începe cu o săptămână mai târziu va avea tot 36 de săptămâni, câte erau prevăzute. Ceea ce înseamnă 178 de zile lucrătoare.

STRUCTURA ANULUI ŞCOLAR 2012 - 2013:

Semestrul I
Cursuri - luni, 17 septembrie 2012 - vineri, 21 decembrie 2012.
În perioada 29 octombrie - 4 noiembrie 2012, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă.
Vacanţa de iarnă - sâmbătă, 22 decembrie 2012 - duminică, 13 ianuarie 2013

Semestrul al II-lea
Cursuri - luni, 14 ianuarie 2013 - vineri, 5 aprilie 2013
Vacanţa de primăvară - sâmbătă, 6 aprilie 2013 -duminică, 13 aprilie 2013
Cursuri - luni, 22 aprilie 2013 - vineri, 21 iunie 2013
Vacanţa de vară - sâmbătă, 22 iunie 2013 - duminică, 8 septembrie 2013

Săptămâna 1-5 aprilie 2013 din semestrul al doilea este săptămână dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit "Şcoala altfel".

Tezele din semestrul I se susţin până la data de 30 noiembrie 2012, iar tezele din semestrul al II-lea se susţin până la data de 25 mai 2013.

LINK
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.