Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Intelligence-ul romanesc

<< Previous thread | Next thread >>
Existenta enigmaticului "NUCLEU"...!!!???
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ronin
Fri Apr 10 2009, 02:44PM
Registered Member #70

Eu, unul, ii inteleg lui mercurie "aversiunea" fata de aproape orice tine de "informatii"...
Daca ati citit postarile sale, el este o persoana dezgustata de lipsa de reactie a "serviciilor" (ochiul si timpanul) in cazul multor persoane de calitate, unele aflate in imediata sa apropiere... Mercurie este un luptator, ramane de stabilit o strategie REALA de lupta ...
Din nefericire, este posibil sa fie "blocat" pe o idee, si sa confunde "tatonarile" reale cu "politia politica"...
Back to top
alin
Sat Apr 11 2009, 12:55PM
Registered Member #1206

ronin, ani buni mi-am pus intrebarea daca acest nucleu exista sau nu..intr-o forma legal recunoscuta sau adanc ingropata in cadrul serviciilor secrete..parerea mea, daca exista, sunt adevaratii profesionisti, dedicati meseriei si cu sentimente profunde de patriotism, oameni dispusi sa renunte la multe in viata pt atingerea scopurilor..dar daca privim cu realism ce se intampla in tarisoara asta de la revolutie incoace, vedem ca puteri din umbra au ingenunchiat economia si industria Romaniei, inclusiv au distrus industria de aparare a tarii..de ce nu intervenit aceste persoane? cred ca, daca exista, sunt legati de maini, nu au puterea necesara de a se opune organizatiilor oculte care au subminat Romania..imparatul Nero spunea ca poporul se tine in frau cu "paine si circ"..exact asta se intampla in Romania, castigam cat sa supravietuim si stam lipiti de emisiunile care indobitocesc spiritul, ne ucid lent materia cenusie..cati din generatiile actuale au auzit macar de Haralamb Zinca? efectiv, s-a ajuns in situatia cand oamenii nu mai stiu sa decida pt ei..asteapta sa vada ce zic unii pe la tv, oameni fara calitate, fara traditii de carturari sau politicieni..asta, in situatia in care eu vad ca singura libetate pe lume este cea de a alege, de a decide..eu aleg sa traiesc sau sa mor! eu aleg cum traiesc, liber sau inrobit!..la momentul asta, populatia este scufundata intr-o dulce nepasare, singurul lucru pe care ii preocupa sunt banii..am fost impinsi in noua forma de sclavie..cea a banilor! majoritatea muncesc de dimineata pana seara doar ca sa poata plati datoriile acumulate, fara sa mai aiba timp sa ii preocupe si altceva..ofiterii de armata stiu prea bine..soldatul nu trebuie sa aiba prea mult timpt liber! daca are, incepe sa gandeasca si sa-si puna intrebari..
in concluzie, daca exista aceste persoane, activitatea lor este restransa, sunt impiedicati de interesele care au subjugat Romania..pt ca trebuie sa fim la fel de realisti, suntem guvernati politic si economic de puteri din umbra..asta e parerea mea de economist si fost militar..apropo, incerc sa gasesc o carte despre istoria serviciilor secrete romanesti, incepand de la Cuza, WWI, WWII..eu am citit-o mai demult si am gasit-o f interesanta..sper sa o regasesc si sa postez datele ei pt cei interesati..
Back to top
ronin
Sat Apr 11 2009, 07:53PM
Registered Member #70

alin, imi place cum gandesti...
Din cate am auzit (si) eu, acest nucleu lupta cu cele mai periculoase "elemente", care daca nu ar fi fost "temperate" din cand in cand si prin mijloace diferite..., situatia Romaniei ar fi fost cu mult mai trista..., poate nici nu mai existam ca si natie, etc...
Pe de alta parte, ar fi numarul mic de oameni de calitate (profilul cautat) care compun acest nucleu, si cum lupta lor, "banuiesc" eu, nu-i doar una de interior ci si de exterior, intelegi cam cum se duce..., personal, finante, etc...

Cred eu ca acest nucleu, prin biroul sau de "resurse umane", este in cautare permanenta de persoane de caracter care sa lupte pentru romani si Romania si viata in general...
Poate o alta problema a nucleului, care posibil sa fie luata in calcul, ar fi aceea daca nu cumva nucleul ar trebui sa fie "putin" mai ofensiv...
Este evident ca nu avem inca un politic curat care sa poata exploata corect informatia pusa la dispozitia lui...
Cineva sugera exemplul Rusiei unde ofiterii de informatii conduc tara..., ce bine ar fi ca acei ofiteri din cadrul nucleului sa formeze viitorul politic al tarii noastre, asa incat intre "informatii" si politic sa nu mai fie "razboi"..., o alta problema aici, o reprezinta poporul care inca nu are suficienta educatie informativa...

Ce carti ai citit de Haralamb Zinca...? mie mi-a placut in mod deosebit "Pe urmele Agentului B-39".

[ Edited Sat Apr 11 2009, 07:55PM ]
Back to top
alin
Thu Apr 23 2009, 10:09AM
Registered Member #1206

acum imi vine in minte doar "Limuzina neagra" si "Moartea vine pe banda de magnetofon"..da, poporul este tinut cu capul in jos, nu o sa gaseasca la "stiri" informatii relevante..si da, daca urmarim exemplul Rusiei, de cand au preluat puterea ofiterii de informatii am vazut o crestere spectaculoasa din toate pct de vedere a "maicii Rusia"..cred ca au reusit sa castige reprize importante in fata intereselor straine.
Back to top
paul_X
Wed Dec 09 2009, 11:55AM
Registered Member #2332

Extrem de interesant subiectul.
Enigmaticul Nucleu....suna extrem de interesant.
Recunosc ca dl Ronin in postarile sale, a amintit de cateva persoane care au facut afirmatii despre ceea ce Corut numea in cartile sale Octogonul...eu sunt Paul, cel care a facut aceea afirmatie pe un alt forum.
Un coleg de-al meu mi-a spus ca o ruda de-a sa, fost general, lucrase in Securitatea Romanesca inainte de '89 si afirma cu tarie ca a existat aceasta Structura de Elita a serviciilor secrete romanesti. Acum daca aceste declaratii sunt false sau adevarate nu pot sa afirm 100%, insa inclin sa cred ca este imposibil ca oameni de bine din posturi de actiune si decizie sa nu vada realitatea si sa nu incerce sa ACTIONEZE intr-un mod mai eficient si mai concret.
Am citit toate postarile...
Observ un suflu pesimist si e normal. Logic si eu inclin mai mult spre nu, decat spre da. Si totusi, ceea ce cred eu nu are nici o relevanta. Si oricum daca acest Nucleu ar exista nu ar veni nici unul aici ca sa afirme ca Exista.
Asadar vor fi doar supozitiile noastre si cateva mici "brese" pe care unii le-am vazut sau nu.
Mercurie...esti prea categoric in afirmatii. Respect punctul tau de vedere, insa lucrurile nu sunt atat de "logice" cum le vezi tu. Totusi modul tau pesimist de a vedea lucrurile insa e descurajant...
No3...Am citit si eu Corut. Lasand la o parte toata polologhia de acolo si atacurile sale impotriva religiei (pentru mine religia insemnand = dogma, deci inacceptabil), povestea Octogonului Romanesc, chiar daca romantzata si putin futurista m-a atras extrem de mult. M-a atras pentru ca daca nu ar exista acest serviciu, ar trebui INVENTAT.
Imi place Alin cum gandesti...:)
Stii psihologii spun ca modul de gandire si de viziune a lucrurilor ne influenteaza succesul sau insuccesul in viata. De asemenea ceea ce gandim atrage la noi anumite persoane, anumite oportunitati....asadar noi astia care vedem "Nucleul" ca fiind o posibilitate avem mai mare probabilitatea sa-l intalnim...:) sic!..
Asadar bafta in gasirea lor....:)
Back to top
mozambic76
Wed Dec 09 2009, 04:57PM
shaqy
Registered Member #423

dar a auzit cineva de ,,Divizia de Arme Speciale Henri Coanda'' ?
Back to top
Quasimodo
Wed Dec 09 2009, 05:17PM
Registered Member #2040

Bun venit pe forum, Paul!

Eu cred ca daca nu exista acel "nucleu" de care spui tu, in momentul de fata am vorbi ungureste sau ne-am vizita rudele din Ardeal cu pasaportul in mana.

Dupa "seismul" devastator care s-a abatut asupra serviciilor secrete romanesti in decembrie 89 nu cred ca avem vreo sansa sa aflam ceva despre ei. Gandeste-te ca atunci noi toti i-am tradat, i-am lasat singuri in fata hienelor. Adu-ti aminte de uslasii ucisi sub ochii nostrii!

Dar sa stii ca exista o singura sansa (infima ce-i drept) sa-i intalnesti: sa vina ei la tine.

Back to top
ronin
Thu Dec 10 2009, 02:38PM
Registered Member #70

Da, am preluat acele vorbe de pe un alt forum deoarece mi-au placut.
Poate ne mai ajuta, in mica noastra "investigatie", si PaulX dar si Dandelion si Apostol, daca citesc si ei acest topic...

Q. cred ca ai dreptate.
Despre USLA-si, am scris, era nevoie ca dusmanii nostrii sa ne termine toate fortele care tineau de informatii si contrainformatii, anti tero si trupele de cercetare parasutisti.
Cand ma gandesc ca toate astea s-au intamplat sub ochii nostrii si in TARA NOASTRA...imi urca sangele in cap...
Sper ca acesti tradatori vizibili, daca nu au murit, sa fie pe undeva notati si sa fie pedepsiti atat ei cat si acei tradatori care prefera sa-si faca treaba murdara prin mainile altora.

Back to top
ronin
Sat Dec 26 2009, 08:55PM
Registered Member #70

"Nu ca nu ar exista, doar ca-si desfasoara activitatea intr-un anonimat total.
Sunt teribili, o sustin in cunostinta de cauza, demni de respect, si singurii romani care se lupta cu sanse de succes cu toata suflarea spionajului mondial. Totusi, numarul restrans de cadre, finantarea uneori insuficienta, face ca aceasta companie sa aiba si rezultate mai putin vizibile, chiar daca in timp, cu siguranta, vom putea vorbi de marile batalii din umbra ce au salvat Fiinta Nationala a Statului Roman!"
Dandelion

********************************************************************************************************************************************************

Momentul solemn al oficierii casatoriei s-a desfasurat aproape in anonimat. Nimic comun cu grupurile mari, exuberante, ce insotisera cununiile efectuate mai devreme. O veselie retinuta; o participare perfect echilibrata: parintii lui Toma, parintii vitregi ai Marilenei; doi colegi ai lui Toma, doua prietene ale Marilenei.
Doar Bujor aparea fara o contrapondere. De aceea era considerat ca apartinand amandurora. Era nasul. La masa organizata in casa lui Toma, viitoarea casa a mirilor, nasul si proaspatul ginere s-au retras in bucatarie, prilej pentru a sta iarasi indelung de vorba.

La ordinea zilei era, pentru ei, lectia de pregatire profesionala pe care tocmai o dezbatusera. Aceasta avusese ca tema analiza, realizata in mare masura pe baza filmelor documentare nemtesti, asupra interventiei efectuate de unitatea antiterorista germana CSG-9 la mii de kilometrii de baza, tocmai la Mogadiscio, in Somalia, pentru a anihila o actiune a organizatiei "Fractiunea Armata Rosie - RAF."

- Ce zici, Tomita, vezi ca nemtii nu se joaca ?
- Vad. Au fost si au ramas niste duri. Dar vreti sa va spun ceva ? Dincolo de actiunea din Somalia, care, orice s-ar zice, a fost excelent realizata, pe mine altceva ma framanta. Eu nu cred ca toti aia din conducerea RAF aflati in inchisoare au hotarat asa, brusc si dintr-o data sa se sinucida. Altfel spus eu nu cred ca s-au ... sinucis.
- Cand s-au angajat in asemenea actiuni, la ce crezi tu ca puteau toti astia sa se astepte ? Ce crezi ca puteau sa spere ? Sa tot loveasca, dar ei sa nu o incaseze niciodata ?
- In mod normal, cred ca fiecare dintre ei stia, de la bun inceput, ca se logodeste cu moartea. Dar, stiti cum e, oricine vrea, dupa o astfel de logodna, sa amane cat mai mult nunta. Nimeni nu vrea sa moara.
- Sa nu fi incalcat legea, si atunci nu li se intampla nimic.
- Pierdusera increderea in Lege...
- Atunci de ce sa se astepte sa fie protejati de legea pe care ei au nesocotit-o in asa hal ?
- Vorbiti cu patima ...
- Vax albina, Tomita. Teroristii nu prea mor de batranete.
- Important este nu cat traiesti, ci cum traiesti. Atat cat ti-e dat.
- Vorbesti de parca i-ai admira...
- Poate. Stiti ca in calitatea mea de ofiter de contrainformatii am studiat practic toate datele existente despre organizatiile intitulate indeobste "teroriste". Si Armata Republicana Irlandeza, si Brigazile Rosii italiene, si Fractiunea Armata Rosie din Germania. Eu am lasat la o parte motivatia politica, religioasa sau sociala a fiecareia si am pastrat ceea ce pentru mine este esenta: forme si mijloace de actiune.
Si aici, nemtii sunt iarasi cei mai buni. Ani de-a randul cei din RAF au tinut in priza un aparat politienesc imens. De-aia zic ca pentru toata lumea varianta sinuciderii in grup e cea mai comoda. Dar dupa ei, dupa mortii astia, raman niste conceptii destul de bine inchegate despre gherila urbana, despre luptatorul izolat care actioneaza in conditiile junglei de beton a marilor orase...
- Mi-e teama cand te aud cum vorbesti. Stii ca dupa admiratie primul pas poate fi imitarea modelului admirat.
- Poate. Iar cine este gata sa faca acest prim pas trebuie sa accepte ca moartea brutala - fie ea sinucidere sau crima - este in mod necesar finalul luptei pe care un revoltat individual indrazneste s-o declanseze impotriva unui sistem. Oricare ar fi acesta.
- Sa accepte deci un rol de kamikadze.
- Fara anonimatul acestuia...

********************************************************************************************************************************************************

Bujor i-a prezentat generalului Diamant o informare detaliata in legatura cu capitanul Toma si conceptiile sale.
Peste trei luni Dragan l-a contactat pe Toma si l-a atras in "nucleu" ...
Back to top
Boribum
Sun Dec 27 2009, 04:34AM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

Subscriu pesimismului lui Mercurie....si celor spuse despre sirbi.ei sunt un popor cu iubire de tara si de natiune cum nu e altu` .pentru asta am o stima imensa pentru ei ,pentru faptul ca la ei nationalismul este la mare respect.
vezi Arcan Raznatovic .unii vor spune ca a fost un mafiot, ceea ce e poate adevarat prin prisma legii dar nu e mai putin adevarat ca a luptat pentru tara lui si pentru poporul lui.de asta a si fost omorat .

Zeljko Raznjatovic asta al dumitale a fost un criminal de razboi. Sanski-Most,Sehovici,Sasina sau Trnova sunt 4 dintre locurile în care acest mare patriot a comis crime de razboi,iar cei pe care el si reziduurile pe care le comanda merita orice numai respect nu. Iar baiatul care l-a executat,politistul acela,a facut cel mai mare serviciu posibil tarii sale. Sârbii nu sunt Miloseviç si nici "Arkan",din fericire.

Daca vreodata veti avea posibilitatea/curiozitatea de a vizita localitatile pe care le-am mentionat,puneti o floare pentru femeile violate si spânzurate cu sârma ghimpata,pentru copii decapitati,pentru barbatii emasculati. Daca asta e nationalism,sau operatiune militara,sau razboi ...ei bine atunci hai sa-l consideram pe Hitler ca fiind un poet plin de umor si Inchizitia spaniola ca pe o tabara de vacanta.

Arkan a fost o combinatie de bandit/ criminal/ exaltat nationalist /psihopat pe care,din pacate,numai un glont în cap l-a putut opri.

живи живот , Аркана је мртав

[ Edited Sun Dec 27 2009, 04:38AM ]
Back to top
ronin
Sun Dec 27 2009, 04:14PM
Registered Member #70

ACH - m-ar interesa si parerea ta despre subiectul in cauza, lasa razboiul din Yugoslavia...
Acolo s-au intamplat multe.
Daca ar fi sa fac o umila analiza (despre conflictele din jurul Yugoslaviei) cred ca as pleca de undeva de prin sec. 3, m-as opri si prin sec. 7, as ajunge si la 1831, m-ar interesa si felul cum si-a croit drum Kosovo, dar si rolul Croatiei in conflictul cu Serbia, in special prin org. "Ustasii" si la mai vechiul conflict intre musulmani-catolici pe de o parte si ortodoxia pe de alta parte.
(Re)citeste stenograma procesului lui Milosevici.
LINK

Nu sarbii au fost problema acolo ci altii...
Vezi la "Geoplitica" si spune-mi daca tu consideri ca pretextul pentru care Austro-Ungaria ataca Serbia (primul razboi mondial), sta, astazi, in picioare ?!

Ca si "legionar" prins in acele "lupte", te inteleg, insa eu nu incerc sa comentez profesionalismul "trupelor speciale", ci, asa cum spuneai tu, "fondul" problemelor, desi nu-i usor dar nici imposibil.

Deci, care-i parerea ta vis a vis de "nucleu" ???!!!
Back to top
Boribum
Sun Dec 27 2009, 04:40PM
boribum
Registered Member #2395

Salut,
Am sa-ti raspund cu toata onestitatea.

1. Ghilimelele de la "legionar" si "lupte" le consider jignitoare,în masura în care camarazii mei au murit acolo ajutând oameni.

2. Participând la razboiul din ex-Iugo si cu casca albastra si fara (Div.Salamandra de dupa) îti marturisesc ca nu istoria veche a spatiului iugoslav m-a marcat,ci suferinta oamenilor (tuturor oamenilor ) de acolo.

3. Am avut o reactie epidermica la comment-ul despre Arkan deoarece am vazut/trait "live" realizarile acelui animal.

4. Am citit si eu câteva carti ale lui Pavel Corut,si notiunea aceasta de nucleu nu îmi este straina. Daca ar fi sa "vorbesc" pe un ton glumet,as spune ca daca acest nucleu exista,el se ascunde foarte bine. Atât de bine ca nici nu se observa existenta lui (în viata de zi cu zi a oamenilor). Personal nu agreez ideile conform carora totul e subteran,secret,ascuns...dar asta pentru ca teoriile despre care am cunostiinta nu se verifica în practica. Deasemenea,ma feresc sa adopt teorii conform carora forte oculte fac legea pe planeta asta. Nu de alta,dar mai mereu cei care explica marirea si decaderea lumii prin astfel de teorii sunt tentati sa faca din ele axiome.

Eu sunt mai cartezian de felul meu... . Dar citesc cu atentie.
Back to top
ronin
Sun Dec 27 2009, 05:04PM
Registered Member #70

ACH - scuze, nu am intentionat sa jignesc, cu atat mai putin luptatorii din LS.
Am pus " pentru a scoate in evidenta "actorii" implicati in zona de-a lungul timpului.

Abordarea pe care eu o incerc este una care incearca sa arate ca o "forta" se poate perpetua in ciuda regimurilor care se perinda, etc., si cand spun "forta" ma refer si la aspectul pozitiv (nucleul) dar si la cel negativ (1540).

Spun asta deoarece am remarcat ca desi nu intri in amanunte nu esti deloc strain in a face diferenta intre "fond" si "forma".
Formele, de-a lungul timpului, au facut obiectul conflictelor (nationale sau internationale), de aceea imi permit sa atrag atentia, ca militarul dincolo de arme, nu i-ar strica daca ar intelege si "fondul" si legatura sa cu "cauzele". Restul sunt efecte.
De multe ori lupta se duce (regretabil) cu efectele si nu cu cauzele.

Mihai Axante in cartea domniei sale, "Cercetare, Spionaj" arata cum lumea militara a sec. XXI(si nu numai) inca NU cunoaste CAUZELE REALE care au generat conflictele...

Back to top
Boribum
Mon Dec 28 2009, 05:55PM
boribum
Registered Member #2395

Am priceput folosirea ghilimelelor si totul e în regula.

Despre "Nucleu" si forta care l-ar fi generat,personal cred ca aceasta forta se numeste simplu : patriotism. În exces este periculos,în lipsa este daunator (sau invers). Cunosc personal ofiteri din servicii de informatii ale altor tari,si ceea ce am remarcat întotdeauna la dânsii este daruirea. Pentru tara lor,pentru serviciul lor,pentru misiunile lor. La armata e mai simplu,întrucât lucrurile sunt mai usor de afisat si de asumat (prin portul uniformei). Asadar,daca acest nucleu exista,personal am tendinta sa îl consider mai degraba un birou de istorici cu veleitati de salvatori ai neamului decât altceva. Nu de alta,dar pe strada nu se vede nimic bun. Si nu de ieri-de azi,ci de vreo doua sute de ani.
Back to top
paul_X
Tue Dec 29 2009, 10:16AM
Registered Member #2332

Si totusi, ACH Borium, rezultatele unui serviciu de informatii nu se vad pe strada sau in PIB-ul Romaniei. Lupta din umbra este o lupta surda, tenebroasa, care implica jocuri, manipulari, dezinformari.
De acord, situatia Romaniei nu deloc buna. Este chiar dezastruoasa, o placa turnanta a serviciilor din lumea intreaga, a coruptiei. Economia a fost toata vanduta sau concesionata strainilor, factorii de decizie au fost cumparati de straini, moralul populatiei este la pamant, fluctuatia monedei nationale se face prin jocuri financiare "suspecte"...asadar ai perfecta dreptate, ACH Borium, sa spui ca daca ar exista acest Nucleu, el ori nu isi face datoria, ori nu e eficient, ori lucrurile nu sunt asa simpliste. Eu cred ca in indatoririile acestui nucleu nu ar intra ridicarea nivelului de trai al populatiei. Scopul sau este sa protejeze informativ statul roman, sa lupte contra amenintatilor de ordin informational. Problemele culturale, morale, economice ale Romaniei depind de NOI, de Popor, de fiecare dintre noi. NU de un Nucleu. Haideti sa nu punem in carca unui grup sau a unui serviciu, lucruri care tin de noi toti. Serviciile secrete ale oricarui stat sunt insarcinate sa protejeze acel stat din punct de vedere informational, insa nu au ca sarcina sa ridice nivelul de trai sau sa rezolve toate problemele societatii.
Poate ca solutia ar fi ca sa existe un NUCLEU care sa isi extinda indatoririle : sa se implice in jocurile economice si financiare "suspecte", sa se implice chiar si la nivel politic, caci sincer clasa politica este toata incapabila sau aservita intereselor straine, sa se implice si din punct de vedere cultural si educational, deoarece scade calitatea pregatirii noii generatii. Poate ca asta ar fi o solutie....cine stie?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF