Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Poliția
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
justme
Tue Jan 08 2013, 11:49AM

Registered Member #2073

Poliţistul care a învins în lupta cu sistemul. Valentin Popa a fost sancţionat de şefi că şi-a făcut datoria

Subcomisarul Valentin Popa a arestat anul trecut un alt poliţist care folosea bani falşi. În loc să fie recompensat, Popa a primit o mustrare, dar a dat în judecată IPJ Olt. Recent, justiţia i-a făcut dreptate şi i-a anulat evaluarea proastă dictată de şeful lui.

La sfârşitul anului 2011, Valentin Popa, din Balş, a primit un telefon de la soţia lui, care îl anunţa că un bărbat vrea să plătească cu bani falşi la magazinul unde aceasta lucra. Poliţistul se afla la serviciu, a plecat imediat la faţa locului şi a reuşit să pună mâna pe infractor, care, culmea era tot om al legii. Drept „mulţumire“, Valentin Popa nu a fost avansat, ci a primit o mustrare scrisă de la şeful Poliţiei Balş.

„Şeful meu mi-a dat atunci calificativul nesatisfăcător, pe motiv că am plecat din post fără să anunţ. Mai apoi, eu am dat în judecată Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt, iar în luna decembrie am câştigat anularea fişei de evaluare“, a precizat Valentin Popa.

Într-adevăr, în luna decembrie 2012, magistraţii Curţii de Apel Craiova i-au dat câştig de cauză subcomisarului Valentin Popa. „A fost respins recursul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, iar instanţa a decis să anuleze fişa de evaluare. IPJ Olt are obligaţia să treacă din nou la evaluarea lui Valentin Popa. Sentinţa este definitivă“, a spus Liviu Mîndrilă, din cadrul Biroului Relaţii Publice şi Informare al Curţii de Apel din Craiova.

Pe de altă parte, şeful Poliţiei Balş, Ion Şotea, susţine în continuare că Valentin Popa nu şi-a făcut treaba în cei 10 ani de activitate, iar din această cauză a primit calificatul nesatisfăcător. „Că a prins el un bărbat care plasa bani falşi nu este mare lucru. Cu o floare nu se face primăvară. El a fost şoferul meu, iar în perioada aceea plimba doar un baston prin oraş. Să facă ce vrea, nu mă intresează. Poate să mă reclame cât vrea. Au avut loc controale peste controale aici. Şi dacă a câştigat anularea fişei de evaluare, care este problema?“, a spus Şotea.

„Iubesc uniforma de poliţist“

Între timp, Constantin Dumitrescu, din Slatina, poliţistul care a vrut să plaseze bani falşi, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare. Subcomisarul Valentin Popa, din cadrul Poliţiei Balş, este mulţumit că, în sfârşit, i s-a făcut dreptate. „Nu am mai putut fi avansat de la gradul de subcomisar la gradul de comisar, pentru că am primit atunci calificatul nesatisfăcător. Vreau să îmi fie plătite şi toate drepturile din urmă. Mă bucur că am câştigat procesul. Este o dovadă că eu nu am greşit cu nimic. Iubesc uniforma de poliţist şi sunt mândru că o port“, a mai spus omul legii.

Poliţistul a mai avut şi alte lupte cu sistemul. Numele lui este implicat şi într-un alt scandal, alături de un personaj care deja a devenit celebru: Gheorghe Barbu, omul legii acuzat de viol şi înjunghiat de o colegă. Înainte de acest incident, Popa, coleg cu comisarul-şef Gheorghe Barbu, a atras atenţia în mai multe rânduri că acesta se ocupă cu lucruri ilegale. „Au fost dosare care ar fi trebuit să ajungă de mult timp în instanţă, însă erau ţinute în birourile şefilor. Era normal ca eu să mă interesez şi să văd ce se întâmplă. De fiecare dată primeam acelaşi răspuns: să stau în banca mea. În momentul în care am avut curajul să spun lumii ce se petrece la poliţia din Balş, am fost sancţionat. Au crezut că astfel îmi vor închide gura“, mai spune Popa.

I-a scris ministrului

Valentin Popa a mai povestit că a vrut să afle şi fostul Ministru de Interne ce se petrece la Poliţia din Balş şi i-a trimis o scrisoare, în septembrie 2012. Sesizarea poliţistului viza faptul că în cadrul Poliţiei Balş se petrec lucruri necurate. Mircea Duşa a trimis imediat la Balş corpul de control, în perioada 20 noiembrie - 6 decembrie. Nouă poliţişti, dintre care doi cu funcţii de conducere, au primit atenţionări. Toţi sunt cercetaţi pentru mangement defectuos şi lipsă de reacţie în combaterea infracţionalităţii stradale. Printre persoanele denunţate de subcomisarul Popa fac parte Ion Şotea şi Gheorghe Barbu. „Am ştiu că doar aşa la Balş lucrurile vor intra pe un făgaş normal. Am încercat să schimb ceva, dar din păcate nu am reuşit mare lucru“, a mai declarat Popa, poliţistul sancţionat că şi-a făcut datoria.

Scandalul poliţistei Melania

Conducerea Poliţiei Balş este târâtă în momentul de faţă într-un mare scandal. Poliţista Melania Renghea l-a înjunghiat pe data de 26 decembrie 2012 pe Gheorghe Barbu, pe motiv că a violat-o. Poliţista a depus plângere la sediul DIICOT Craiova, iar nume mari din Poliţie sunt amintite în declaraţia femeii.
„A fost depusă plângere pentru viol şi şantaj împotriva comisarului-şef Gheorghe Barbu. Melania Renghea a reclamat faptul că Barbu a constrâns-o să întreţină raporturi sexuale cu el, dar şi cu şeful lui - Ion Şotea şi cu şeful Inspectoratului de Poliţie Olt - Ion Voicu. A fost depusă o plângere şi împotriva prim-procurorului Laurenţiu Turcin de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Balş“, a declarat Adrian Glugă, procuror-şef în cadrul DIICOT Craiova.

Poliţista care l-a înjunghiat pe comisarul-şef din cadrul Poliţiei Balş este acuzată de tentativă de omor. Femeia a fost externată din spital şi este cercetată în stare de libertate. „Gheorghe Barbu este coşmarul vieţii mele. Mai multe femei au fost violate de el, dar se tem să vorebască“, a spus Melania Renghea.

Valentin Popa, subcomisarul din Balş care a fost sancţionat că a prins un om al legii care încerca să plaseze bani falşi, este şi el cercetat de Inspectoratul General al Poliţiei Române. „Sunt acuzat că am stricat imaginea Poliţiei prin dezvăluirile pe care le-am făcut în mass-media. Urmează să fiu audiat la sediul Inspectoratul General al Poliţiei Române“, a încheiat poliţistul.

LINK
Back to top
1 User said Thank to justme for this Post :
 marcellutz (10 Jan 2013, 14:00)
Klaus
Tue Jan 08 2013, 02:15PM
Registered Member #3279

Domnule ministru, bun venit in viata reala
Oricum va antepronuntati si faceti niste afirmatii care nu au suport legal. Ca ministru puneti o rezolutie pe o cercetare facuta de o comisie, nu dati sanctiuni disciplinare sau, si mai si, dati politisti afara pe treptele de la intrarea in minister, in fata camerelor de luat vederi. Schimbati regulile dansului si toti vor valsa dupa cum li se canta. Pana atunci... Ce veti face daca va castiga in instanta, cine ii va plati retributia pentru lunile cat a stat acasa? Lasati pe altii mai priceputi in ale chitibusurilor avocatesti sa faca treaba asta si, in primul rand, urmati pasii prevazuti de legislatia in vigoare. Apropo, politistul care si-a depus raport de pensionare nu i se va aproba pana nu va fi sanctionat disciplinar?
Cat despre procedeu... sa imi aduc aminte de tot felul de sefi de deconcentrate, care in urma cu ceva timp intrau in CM cand auzeau ca vor fi schimbati, stand in CM cateva luni bune, de s-a ajuns sa fie pe o functie cate 3 directori, dintre care 2 in CM?

LINK

Ministrul de Interne: "Nu mi-am imaginat că în Poliția Română poate să existe atâta golănie"

UPDATE 12:20 - Şeful IPJ Olt a anunţat că nu se va prezenta la audirile Consiliului superior de disciplică din cadrul MAI pentru că a intrat în concediu medical. Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat că decizia lui Ion Voicu, de a intra în concediu medical, este o "golănie". Doi alţi poliţişti, cerectaţi alături de Şeful IPJ de comisia de disciplină, se sustrag anchetei. Comisarul-şef Emilian Mladin, adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, a solicitat pensionarea, iar comisarul-şef Valerian Iliescu este în concediu medical.

„Nu mi-am imaginat că în Poliția Română poate să existe atâta golănie. Băiatul ăsta a plecat aseară din spital, s-a angajat că vine astăzi să discute și am aflat astăzi că a intrat iarăși în concediu medical pentru 2 săptămâni și că prin urmare nici ancheta nu se poate derula. Am găsit o soluție foarte simplă, începând de astăzi altcineva va conduce interimar județul. Nu poate fi suspendat pentru că e în spital. Nu știu de ce suferă, dar un om corect venea aici și stătea de vorbă. Sigur că e vinovat din moment ce nu a venit”, a declarat Radu Stroe.

Mai mult, ministrul spune că de îndată ce se va întoarce la lucru, Ion Voicu va fi demis din Poliție. „Am contat pe cuvântul și demnitatea unui individ care e ditamai șef de Poliție județeană. Oricum băiatul asta vă garantez că nu va mai lucra în poliție nicio zi, după ce va reveni la serviciu. Cred că fuge de răspunderile pe care le are acolo, în raport cu cel de la Balș și cu alte fapte”, a mai precizat ministrul.

.............

Şeful IPJ Olt, Ion Voicu, ar putea fi suspendat din funcţie. El va fi audiat astăzi de Comisia de Disciplină, la ministerul de Interne. Ion Voicu este acuzat de management defectuos şi lipsă de reactie in ce priveste criminalitatea stradala. Numele lui Voicu apare şi în plângerea depusă la DIICOT de o poliţistă din Balş. Ea spune că a fost violată de mai mulţi poliţişti, între care şi şeful IPJ Olt.

Radu Stroe, ministrul de Interne a anunţat marţi dimineaţă că şeful IPJ Olt va fi suspendat indiferent de decizia luată de comisia de disciplină.

"Oricum va fi suspendat din funcţie, într-o formă sau alta. Vinovăţia există", a declarat ministrul de Interne, Radu Stroe.

Ministrul de Interne anunţa recent că a vrut să schimbe conducerea IPJ Olt, dar nu i-a permis legea care reglementează Statutul poliţistului.

"Am vrut să schimb conducerea IPJ Olt, însă Statutul poliţistului nu mi-a permis. Nu se poate aşa ceva! Nu este corect! Acolo este o anchetă în curs, iar subalternii celor vizaţi sunt puşi în situaţia să răspundă la întrebări legate de şefii în exerciţiu. Era normal ca, pe perioada cercetărilor, aceşti şefi să fie ţinuţi deoparte. Legea nu ne permite însă acest lucru, iar noi nu putem să facem abuzuri", a spus Radu Stroe.

LINK

Stroe: Şeful IPJ Olt nu va mai lucra nicio zi în Poliţie. Nu credeam că există atâta golănie

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, marţi, că şeful IPJ Olt, Ion Voicu, nu vine la audieri pentru că a intrat în concediu medical, dar că acesta nu va mai lucra nicio zi în Poliţie după ce va veni prima zi la serviciu, precizând că nu credea până acum că în Poliţie există "atâta golănie", informează Mediafax.

"Nu credeam că în Poliţia Română există atâta golănie. După ce acest om (comisar şef Ion Voicu, n.r.) s-a angajat în faţa secretarului de stat că se va prezenta la audieri, aflăm astăzi că şi-a luat concediu medical încă două săptămâni", a spus ministrul Afacerilor Interne.

Radu Stroe a adăugat că a găsit o soluţie foarte simplă şi de marţi va conduce altcineva IPJ Olt.

Ministrul de Interne consideră că Ion Voicu nu a venit la audieri la Ministerul Afacerilor Interne pentru că este vinovat şi fuge de răspundere.

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, Ion Voicu, trebuia să fie audiat marţi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în contextul anchetei disciplinare începute pe numele său în urma controlului dispus în toamna lui 2012, la instituţia condusă de acesta, de către fostul ministru de Interne Mircea Duşa.

Comisarul şef Ion Voicu, inspector şef al IPJ Olt, a fost internat în ultimele trei zile la secţia de cardiologie a Spitalului din Slatina, iar de marţi a intrat în concediu medical timp de două săptămâni.

Potrivit unor surse din MAI, motivele pentru care Ion Voicu a ajuns la spital ar fi "bătăi neregulate ale inimii".

Unul dintre adjuncţii şefului IPJ Olt, comisarul şef Valerian Iliescu, care trebuia să se prezinte la Poliţia Română, a anunţat, la rândul său, că nu poate veni deoarece este în concediu medical.

Totodată, celălalt adjunct al şefului IPJ Olt, comisarul şef Emilian Mladin, şi-a depus raportul de pensionare.

Concediul medical al şefului IPJ Olt şi cererea de pensionare a adjunctului şefului IPJ Olt vin într-o perioadă în care Corpul de Control al Ministerului de Interne efectuează o anchetă în cadrul instituţiei, în urma scandalului sexual în care o poliţistă din Olt a acuzat un ofiţer din Balş că a violat-o şi chiar a plasat-o mai multor poliţişti.

[ Edited Tue Jan 08 2013, 02:30PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
Boribum
Tue Jan 08 2013, 03:46PM
boribum
Registered Member #2395

Constat cu placere o mentinere a nivelului intelectual al discutiilor : unii spun despre..unu' "javra ordinara" ,altii spun despre politisti ca sunt golani,altii au (sau nu) "sânge în instalatie",etc. Întrebarea este : când încep sa se scuipe,a propriu ? Abia acolo se pot departaja convenabil concurentii la proba asta generalizata de mitocanie care pare sa fi devenit ...dialogul institutional.Vremea vorbelor a trecut,treceti si voi la batai,la flegme...civilizat !

Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 Costica J (08 Jan 2013, 16:59) , marcellutz (10 Jan 2013, 14:00)
nadgob
Tue Jan 08 2013, 08:54PM
Registered Member #733

pana la urma se pare ca de la "un caz de hărţuire sexuală sau de {vânzare de favoruri sexuale}" care, dupa acum gandesc unii, "n-au nici o legatura cu Politia, ca institutie in sine, vorba lui ALM", s-a ajuns la ceva tam-tam in presa, un ministru surprins de golania din politie, un sef de IPJ bolnavior, "n" sesizari, bineinteles anonime, cu privire la abuzurile din politie.
mare noroc ca toate astea n-au legatura cu politia.
un lucru bun ar fi sa vedem realitatea. macar atat.
Back to top
1 User said Thank to nadgob for this Post :
ALM
Tue Jan 08 2013, 09:59PM
Registered Member #2039

Domnule Bogdan, să nu credeţi că n-am obsrvat că aţi făcut un "coup de foudre" faţă de mine. De asemenea, observ că interpretaţi informaţiile şi mesajele după cum vă convine. Ministrul a spus că nu credea că ar putea exista "o asemenea golănie" în Poliţie şi nicidecum că Poliţia Română ar fi "o golănie". Sper că puteţi să distingeţi subtilitatea frazei mele. Shalom (שָׁלוֹם)...

[ Edited Tue Jan 08 2013, 10:00PM ]
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
Boribum
Tue Jan 08 2013, 10:18PM
boribum
Registered Member #2395

Domnule ALM,credeti sincer sa domnul minisru si onoratii cititori ai presei (majoritatea covârsitoare) fac diferenta între conditional-optativ si perfectul conditional-optativ? Sa spui "nu mi-as fi imaginat ca ar putea exista atâtia nesimtiti în Parlament" (de pilda) în fata unei adunari (a Parlamentului,de pilda)nu înseamna,gramatical,ca îi faci nesimtiti pe cei din acea adunare. Dar în practica,cam înseamna

Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
Boribum
Tue Jan 08 2013, 10:19PM
boribum
Registered Member #2395

ALM wrote ...

Ministrul a spus că nu credea că ar putea exista "o asemenea golănie" în Poliţie

Traducere : nu credeam (zice ministrul) dar acum cred (adica dupa ce a vazut nu-stiu-ce la nu-stiu-cine).
Back to top
Panait
Tue Jan 08 2013, 10:57PM
panait
Registered Member #5015

Intre 2 lectii de gramatica si teoria chibritului, n-am cum sa nu remarc cum un ministru incearca sa ilustreze "golania" din politie folosind apelari de genul "baiatul asta" de parca ar fi presedintele de asociatie de locatari intr-o discutie cu tanti Geta de la 2 despre brutarul de la colt.
Tot interesant este cum un singur om reprezinta in gandirea lui Stroe "golania" unei intregi institutii. Doamne fereste sa fi fost doi. Ce-i drept, azi la serviciu m-am simtit un pic golan.
Cat despre fratii de arme care cred ca rahatul lor nu pute, ii sfatuiesc sa mai inspire un pic.
Back to top
2 User said Thank to Panait for this Post :
 Costica J (09 Jan 2013, 10:04) , marcellutz (10 Jan 2013, 14:00)
ALM
Tue Jan 08 2013, 11:04PM
Registered Member #2039

Boribum wrote ...

Domnule ALM,credeti sincer sa domnul minisru si onoratii cititori ai presei (majoritatea covârsitoare) fac diferenta între conditional-optativ si perfectul conditional-optativ? Sa spui "nu mi-as fi imaginat ca ar putea exista atâtia nesimtiti în Parlament" (de pilda) în fata unei adunari (a Parlamentului,de pilda)nu înseamna,gramatical,ca îi faci nesimtiti pe cei din acea adunare. Dar în practica,cam înseamna

Domnule Boribum, chiar dacă Poliţia a fost "demilitarizată", eu am histerezisul cam mare şi încă o consider o structură miltară. În acestă situaţie, încă mai cred că există acea mândrie militară în rândul majorităţii poliţiştilor. Că mai sunt şi "uscături" printre ei, că mulţi şefi au fost promovaţi şi susţinuţi politic este altă poveste. Dar eu mă uit la poliţistul comun, acel agent care se duce în misiuni şi rezolvă cele mai diferite cazuri. Nu discut despre ce se întămplă cu munca lui, că dosarele făcute de el sunt ascunse în sertare de şefi înhăitaţi cu mafia sau că unii judecători le nesocotesc munca. Lucruri d-astea se întâmplă în toată lumea.

Nu cred nimic despre capabilităţile domnului ministru şi pun acele cuvinte dure pe seama exasperării. De asemenea, nu prea mă interesează ce cred cei din afara sistemului. Un lucru ştiu precis, când sunt la ananghie telefonează la 112 şi nu cred că se aşteptă să vină violatorii peste ei! Şi eu am avut de a face cu excese de zel amestecate cu "şmecherii". Asta nu înseamnă că am generalizat până la nivel de instituţie.

Asta este părerea mea, pe care o declar, susţin şi semnez ...
Back to top
2 User said Thank to ALM for this Post :
 Panait (09 Jan 2013, 18:22) , marcellutz (10 Jan 2013, 14:00)
Boribum
Wed Jan 09 2013, 12:34AM
boribum
Registered Member #2395

Sigur ca imaginea Politiei nu este facuta de un ministru întârziat la Bacalaureat,de un comisar prieten cu niste camatari,de un presupus violator,de un chestor care are afaceri cu portbagaje în curtea ministerului sau de un agent care îsi împusca sotia în frizerie ori niste oameni care striga altuia "iesi afara,javra ordinara". Nu e asta tabloul,dar niste fresce mari tot sunt.

În privinta dezinteresului despre perceptia celor din afara sistemului,dumneavoastra va dau dreptate. S-ar putea însa ca acest dezinteres sa fie prezent si la cei din sistem,si asta ar fi tare neproductiv. Nu pentru ca s-a putea ca cineva sa se sature de toti "golanii" astia (câti or fi si cum or fi !) ci pentru ca ...pâna una-alta doctrina zice ca trebuie sa para seriosi.
Back to top
nadgob
Wed Jan 09 2013, 05:35AM
Registered Member #733

asemenea specimene au fost, sunt si vor fi. problematic e atunci cand sistemul nu le elimina, ci le ocroteste (vezi cazul "branconerului", a inspectorului sef de la olt, neamt), respectand cu strictete si dupa cum intelege sistemul acel "spirit de casta" pe care tot vad ca-l mentioneaza unii "semperisti".
oricum, politia din judetul Olt are circumstante atenuante: e imposibil de curatat. deja s-au facut ca incearca cativa ministri. nu vad de ce ar reusi acesta. "spiritul de casta" e prea puternic acolo, intrece si respectarea legii.
nu cred ca toti politistii sunt asa, ar fi absurd, dar cred ca in politie exista ceva golanie.
celor care vor sa le ia apararea "branconerului" comisar ori comisarului bolnavior le dau o idee, zic eu, buna: puneti-va banner "si eu sunt golan" dar vedeti ca exista riscul sa va luati bataie de la mineri ( imi cer scuze daca am jignit "golanii" din '90). adoptarea acestui banner ar arata cat de puternic e spiritul de casta pentru unii si cum sunteti pregatiti sa tineti tira oricand este nevoie. acest sfat este valabil pentru cei care tin mortis sa le ia apararea tuturor politistilor, oriunde, oricand si oricum.
Back to top
3 User said Thank to nadgob for this Post :
 sacalulmaret (10 Jan 2013, 12:44) , marcellutz (10 Jan 2013, 14:00) , ŽELJKO (10 Jan 2013, 21:16)
nadgob
Wed Jan 09 2013, 11:00AM
Registered Member #733

Revelaţia “şmecheraşului” Stroe de Marian SULTĂNOIU | ieri, 22:03 Când vine Radu Stroe, actual ministru de Interne, după o viaţă de politician full option, şi declară, siderat "Nu credeam că în Poliţia Română există atâta golănie", e limpede că suntem în derivă - dumnealui ştie ce-i aia, întrucât a terminat "Mircea", la punte, şi e inginer de sunet pentru timpane. Mă miră că actualul ministru a uitat de toate cazurile notorii care au aruncat pe punte hârdaie pline ochi cu rahatul "triadei" mafiote politician-poliţist- interlop, care gravitează de ani de zile "împrejurul" centrelor judeţene şi orăşeneşti de decizie - vezi, inclusiv, cazul din vară, de la Cluj, când fiul unui ministru, coleg de cabinet cu Radu Stroe, a colaborat uns cu interlopii locului, sub privirile nevăzătoare ale poliţiştilor de circumscripţie. Ori acela de la Ilfov, cu japoneza, în care cârdăşia criminală poliţist-psihopat a dus la hăcuirea unor femei nevinovate; şi câte altele. Ministrul Stroe e suprins. Nu are rude în provincie, ca să treacă prin sate şi comune, să poată citi pe uşile închise ale "Poliţiilor", orarul săptămânal de Mini Market "la Dorel" "Luni - Vineri 08.00 - 16.00", timp în care "dom şef" şi adjunctul campează fie la păcănele cu coniac, fie la pomana porcului ori direct în primărie, unde face "mezamplasul" la listele electorale. Radu Stroe n-a circulat prin oraşele patriei, atâta amar de ani, ca să-i vadă pe poliţiştii care ţin spatele cocalarilor ieşiţi la produs: curve, iarbă, zăpadă şi ţigări. Nu-i ştie pe şefii "poliţiilor" de partid cu care politica iese la tenis şi la agape groteşti, fezandaţi de decolteu de folcloriste şi de "tattoo" pe pulpă de animatoare. Ministrul nu a văzut, atâţia ani, nimic din toate astea, aşa cum n-ar fi văzut nimic încă alte două-trei mandate, dacă o femeie disperată, cu nervii explodaţi - poliţistă şi ea - nu i-ar fi înfipit cuţitul în burtă, într-un acces de nebunie, unui coleg pe care îl acuză de viol. Mai mult, în plângerea femeii mai apar, ca violatori în flux, şeful poliţiei Balş, Ion Şotea, şeful IPJ Olt, Ion Voicu, ba chiar şi prim- procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, Laurenţiu Turcin. Femeia declară că nu a fost singura de care indivizii enumeraţi şi-ar fi bătut joc, alte colege din Poliţie şi din oraş având aceeaşi soartă. Această mizerie, despre care vorbesc tot mai multe femei abuzate, n-ar fi existat şi, cu siguranţă, n-ar fi ajuns la asemenea nivel, dacă poliţistul de partid nu s-ar fi simţit ocrotit. Dacă n-ar avea sentimentul că aparţine unei caste privilegiate din interiorul căreia n-are de dat socoteală muritorilor de rând, ci doar şefului său politic. Este inadmisibil ca într-un stat de drept, Poliţia să nu reacţioneze ferm împotriva nulităţilor, corupţilor şi sociopaţilor care şi-au făcut loc în structurile ei, apărându- se ca organism, dincolo de orice filiaţie politică. Dacă se va dovedi că în serviciile ei au loc astfel de crime, ce să ne mai mirăm că într-un sat oarecare, şapte animale violează un copil de 13 ani, după care sunt eliberaţi?! Totul e permis... Dar să nu credeţi că aceste aspecte "minore" l-au făcut pe Radu Stroe să remarce "golănia din Poliţia Română". Nici vorbă. Pe el l-a suprins doar faptul că "După ce s-a angajat în faţa secretarului de stat că vine la audieri, Voicu şi-a luat concediu medical încă două săptămâni". Ca să vezi tupeu...
m.gandul.info/puterea-gandului/revelatia-smecherasului-stroe-10441751
Back to top
2 User said Thank to nadgob for this Post :
 sacalulmaret (10 Jan 2013, 12:43) , marcellutz (10 Jan 2013, 14:00)
Panait
Wed Jan 09 2013, 07:01PM
panait
Registered Member #5015

Dragul meu... Bogdan? ...Presupun. Probabil ca te-ai uitat in oglinda atunci cand te-ai inregistrat pe forum. Simpatic. Hai sa-mi dau si eu totusi cu parerea, desi e posibil sa nu intereseze pe unii.
"Spiritul de casta" ca tot il aduci tu in discutie "aicisa" nu a fost deloc invocat, iar cele spuse de mine mai sus nu au fost din acest motiv. Aici nu e vorba de spirit de casta, ci de faptul ca sunt cu siguranta destui care sa arunce cu noroi. De ce sa o mai fac si eu sau alti? E de ajuns ca te balacaresti cetateanul de rand. Faptul ca te abtii si remarci totusi expresiile folosite de un ministru ("baiatul asta") nu inseamna ca iei apararea cuiva. Ding ding
Acum... ne cerem scuze ca ne mai punem si intrebari si nu halim "carnea de tun promovata in miere" vb cantecului. Imi cer scuze ca ne intrebam cum de timp de cativa ani n-a fost viol asupra unei politiste care cunoaste legea, drepturile sale si este instruita, pana in momentul in care nu i-a mai convenit ceva. Imi cer scuze ca nu mi se pare normal sa fi terfelit pt ca ti se face o plangere pt viol, fara sa mai conteze ulterior ce se intampla. Si mie si tie si oricui de pe acest forum poate sa i se faca o plangere penala pt viol si ulterior nici macar sa nu se inceapa urmarirea penala impotriva ta sau sa fi achitat dupa ce ai fost deja terfelit, familia ta stigmatizata si porti eticheta de violator, hot si de ce oi mai fi acuzat. Un ministru vorbeste de golanie, dar el, inalt functionar al statului, se adreseaza cu "baiatul asta" Imi cer scuze ca-mi mai pun si intrebari. Ba, dimpotriva. Ma deranjeaza ca din cauza a catorva persoane, politistii incep sa capete imaginea de violatori sau golani in mintea unora. Si asa, pana acum am fost "betivi". Astea mai lipseau. Deci, nimeni nu tine partea cuiva, iar asta cu eliminatul din sistem a unor astfel de specimene ... basme de adormit copiii. Vorbim sa ne aflam in treaba.
Dar, probabil ca reactionez asa pt ca le tin eu partea din "spirit de casta" nu pt ca nu pun botul la ce-mi serveste presa.
Asa ca... intrebarea mea: d-le ...jandarm? Am inteles bine? De unde stii d-ta ca nu s-a respectat legea? Pt ca asa scrie in ziare? Mai exact ce lege nu s-a respectat? Probabil ca aici este diferenta. In timp ce tu ai sarit la concluzii (probabil un dinte impotriva politistilor - e de inteles) eu n-as sari sa dau la geoale indiferent daca este vorba de politist, jandarm sau civil pt ca astfel de lucruri pot avea foarte usor un cu totul si cu totul alt scop - de a denigra... pana la proba contrarie, care in cazul de fata nu exista.
Ma intreb totusi. Care este golania cea mai mare? Cea in care un inspector sef, deci O persoana, nu se prezinta la minister si nu poate fi cercetat pt ca e in concediu medical (legislatia reglementeaza acest lucru) sau faptul ca plutoante intregi de jandarmi calca pe cap un protestatar din Piata Univ.? Hmmmm.... Ipocrizie parca se numeste? Sau vezi paiul din ochiul altuia, dar nu vezi barna din ochiul tau?

[ Edited Wed Jan 09 2013, 07:10PM ]
Back to top
2 User said Thank to Panait for this Post :
 sacalulmaret (10 Jan 2013, 12:43) , marcellutz (10 Jan 2013, 14:00)
marcellutz
Thu Jan 10 2013, 10:26AM
Registered Member #5076

nu va mai certati fratilor, adevarul e ca nu exista fum fara foc...unele din faptele pe care le fac colegii intre ei sunt acum scoase la iveala.disponibilizarile nu au fost asa de ''abuzive''?incadrarile din ''sursa externa'' a fost o ''metoda'' ortodoxa? cineva nu si-a tinut promisiunea si a ''violat''?! mai vedem, daca mai traim... NE-UITAREA NATIUNII NASTE MONSTRII?

[ Edited Thu Jan 10 2013, 10:27AM ]
Back to top
1 User said Thank to marcellutz for this Post :
 sacalulmaret (10 Jan 2013, 12:43)
Klaus
Thu Jan 10 2013, 01:30PM
Registered Member #3279

Ca-n bancurile cu prosti... Pentru ce au mai luat atatia bani cei din SIPI la fiecare judet? Tocmai pentru PROTECTIA sistemului de astfel de fenomene acum condamnate cu manie proletara. Testarile sunt de cand lumea, nu se descopera acum focul, roata si apa calda.
O noua campanie de luat ochii opiniei publice.

LINK

POLIŢIŞTII din toată ţara, CONTROLAŢI de agenţi sub acoperire

Ministrul de Interne Radu Stroe a ordonat începerea unei investigaţii la scară largă în Poliţia română, în urma scandalului cu temă sexuală din Olt.
Asigurații înscriși la Casa de sănătate OPSNAJ (polițiști, militari și magistrați) vor putea primi și ridica rețete compensate abia de săptămâna viitoare, promit ofi cialii

Agenţi sub acoperire vor face controale în toată ţara. Vor fi două tipuri de controale, unele la vedere, şi altele neanunţate, făcute prin unităţi specializate ale ministerului. Potrivit reprezentanţilor Ministerului de Interne, "rolul acestor controale este de a culege informaţii din ţară despre posibile nereguli".

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a dispus o serie de controale la inspectoratele judeţene de poliţie cu privire la respectarea principiilor de etică şi deontologie profesională.

''Din dispoziţia ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, echipe de specialişti din cadrul Aparatului central al M.A.I. şi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române se vor deplasa la mai multe inspectorate de poliţie judeţene pentru realizarea unor verificări cu privire la respectarea principiilor de etică şi deontologie profesională. Din aceste echipe de verificare vor face parte sociologi, psihologi, dar şi ofiţeri din structurile de control'', se precizează într-un comunicat al Ministerului de Interne.

Florin Vâlnei, liderul Sedlex, susţine că aceste controale sunt cu tentă politică. De asmenea, acesta a transmis celor care se simt înlăturaţi din funcţie din cauza unor motive politice să facă front comun cu sindicatul.

Ultimele dezvăluiri în cazul de abuzuri sexuale de la Balş ne aduc în lumina reflectoarelor o faţă oribilă a Poliţiei din Olt, relevând faptul că 18 poliţişti şi ofiţeri superiori, precum şi un magistrat, sunt amestecaţi în hoţii, spălare de bani şi, nu în ultimul rând, orgii sexuale.

Cu două zile înainte să aibă loc agresiunea, poliţista îl reclamase pe Barbu pentru viol şi şantaj. Nu oriunde, ci la DIICOT. Pe lista acuzaţilor de viol mai apar nume grele, confirmate chiar de şeful DIICOT Craiova, procurorul Adrian Glugă.

[ Edited Thu Jan 10 2013, 01:31PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF