Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
[sondaj] SPORT... locul anti-sedentarilor
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
erin
Thu Oct 08 2009, 07:20PM
Registered Member #1670

nu poti decat sa admiri astfel de oamenii. jos palaria pentru ei .
Back to top
Chiţac
Thu Oct 08 2009, 10:15PM
Ballistic Expert
Registered Member #1489

Pai eu am facut football cand eram mic ... vre-o 6 luni, dar nu mi-a placut si am mers la judo. Am stat si pe acolo cateva luni dar am plecat (nu mai stiu de ce). Apoi a venit inotul care din pacete nu imi mai permit sa il fac (150 lei/luna). Imi place foarte mult sa inot dar e cam scump, nu imi permit. Acuma fac lupte de toate felurile, dar cum? am un prieten care mai are un frate de varsta noastra si ne uitam pe youtube, mergem pe camp si ne rupem; pot sa spun ca ma descurc mai bine ca un luptator dezinteresat, imi place si imi dau silinta. In rest fac ce face si toata lumea, alerg, flotari, tractiuni si ma bate gandul sa merg la sala dar nu stiu sigur.

P.S. Am facut si speologie si din ianuarie ma apuc de parasutism ca vreau sa imi obtin brevetul

[ Edited Thu Oct 08 2009, 10:15PM ]
Back to top
rlegione
Tue Oct 13 2009, 09:06AM
Registered Member #2075

Sportul, la fel de periculos ca si cocaina?

Dependentii de exercitii fizice au aceleasi simptome ca si consumatorii de cocaina, atunci cand incearca sa se opreasca.

Cei care incearca sa renunte la efectuarea zilnica a exercitiilor fizice trebuie sa se confrunte cu stari de frisoane, tremur al dintilor si clipit des, exact ca si dependentii de droguri. Practicile sportive excesive pot duce, intr-un final, catre o afectiune periculoasa, denumita anorexie atletica, potrivit unui studiu recent al neurocercetatorilor din cadrul universitatii Tufts din Boston

Avertismentul oamenilor de stiinta se refera la cei care fac din exercitiile sportive o obsesie, simtindu-se dependenti de ele ca urmare a eliberarii de endorfine ce preceda aceasta activitate. “Ca si mancarea sau alte componente ale vietii noastre, si in ceea ce priveste exercitiile fizice, moderatia este cheia”, sustin acestia citati de Daily Mail.

Potrivit unui articol publicat in Behavioural Neuroscience, acestia au declarat ca moderatia este cheia in toate aspectele vietii, iar excesele nu fac decat rau, oricare ar fi natura lor.
LINK

Eu unu dupa un accident la varsta de 6 ani,dubla fractura de tibie si peroneu la un picior(am scapat ieftin azi puteam sa nu mai fiu), dupa ce am purtat gips in jur de 2 luni de zile,am fost nevoit sa fac recuperare si fizioterapie si evident sa iau suplimente nutritive si alimentare(am avut noroc de o familie responsabila).Prin urmare fiind nevoit dupa cum va spuneam sa merg zilnic la recuperare(electrostimulare,aerobic,inot) am prins gustul sportului si incet incet am devenit dependent de endorfinele si adrenalina degajate in timpul activitatilor fizice .Ulterior m-am perindat pe la mai multe sporturi dar principalele au fost boxul si atletismul(rezistenta).
Dupa ce m-am lasat undeva prin 2002-2003 am ramas cu placerea de a alerga,tin minte ca in liceu prin clasa a 11-a alergam in jur de 25 km de 3 ori pe saptamana din placere, doar in amintirea vremurilor cand eram sportiv(pt cei care nu sesizeaza, 25 de km inseamna distanta Bucuresti-Tartanesti din apropiere de Buftea ).Tin minte ca obijnuiam sa ascult muzica cand alergam pt ca ma plictiseam,singura oboseala care se instala dupa 10-15 km fiind cea psihica(ce vremuri).Astazi pot spune ca nu mai merge cum mergea este si o diferenta de aproximativ 15 kg acumulate,dar desii la alergat am coborat un pic stacheta preferand un 6-10 km de 2 ori pe saptamana, in ceea ce priveste trenul superior am accelerat un pic ritmul,axandu-ma pe metode de antrenament mai hard core mai old school(tractiuni cu greutati atarnate,complex de genoflexiuni-flotari-tractiuni,catarari pe franghie,inot)ps:urasc salile de forta.
Sportul a fost este si va ramane mult timp de acum inainte o parte importanta din viata mea, se pare ca intradevar practicat in exces poate creea dependenta un alt link care trateaza aceeasi problema LINK !Cu respect!

[ Edited Tue Oct 13 2009, 09:17AM ]
Back to top
rlegione
Wed Oct 14 2009, 03:49PM
Registered Member #2075

Sport!!
Back to top
spk
Wed Oct 14 2009, 05:50PM
primum non nocere

Registered Member #537

alea nu sunt reflexe umane, respect
Back to top
1\*
Wed Nov 11 2009, 02:42PM
Forta fara ratiune se surpa sub propria greutate Horatiu
Registered Member #1808

Germania este în stare de şoc după vestea sinuciderii lui Robert Enke LINK

Germania este în stare de şoc după vestea sinuciderii portarului Robert Enke la 32 de ani, care era favorit pentru a apăra poarta naţionalei germane la turneul final al CM-2010, o tragedie ce a produs o emoţie puternică şi dincolo de lumea fotbalului.
"Sunt extrem de trist. Când aflăm astfel de ştiri, toate celelalte probleme îşi pierd importanţa", a precizat Franz Beckenbauer.

"Suntem fără cuvinte şi plini de durere. Toate gândurile noastre sunt îndreptate spre soţia lui Robert şi către familia lui. Robert Enke a fost un om minunat care a trăit multe drame", a spus, la rândul său, preşedinte Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), Theo Zwanziger.

Într-o ţară în care fotbalul este adânc înrădăcinat în cultura populară, anunţul decesului goalkeeperului echipei Hanovra 96, a generat o agitaţie fără precedent. Principalele canale de televiziune au dedicat ediţii speciale morţii lui Enke, iar chipul lui a apărut pe prima pagină a mai multor cotidiane generaliste.

Sute de suporteri s-au adunat, încă de marţi seara, la sediul clubului din Hanovra pentru a depune mesaje şi a aprinde lumânări.

Portarul german, care avea în palmares 8 selecţii la naţională, s-a aruncat în faţa unui tren, marţi după-amiază, în apropiere de Hanovra, acolo unde locuia cu soţia şi o fetiţă de opt luni adoptată în luna mai. În 2006, cuplul pierduse o fetiţa de doi ani care a murit, din cauza unei boli la inimă. Conform mai multor cotidiane sportive, Robert Enke urma un tratament psihologic.[...]

n.m-Ruhe in Frieden Robert Enke

Back to top
rlegione
Wed Nov 11 2009, 05:05PM
Registered Member #2075

Vin cu o propunere, ca tot ati denumit acest topic locul anti-sedentarilor! ce-ati zice sa stabilim o zi din saptamana de preferat in weekend, sa spunem sambata ,cand sa ne intalnim intr-un parc sau stadion nu are importanta si sa ne dezmortim picioarele cu putin jogging !ar fi un prilej ft bun zic eu sa mai si socializam ,ne oprim ulterior daca e la o "apa plata cu lamaie" si mai discutam una alta!!Ce ziceti? eventual daca preferati si alte activitati sportive,eu unul sunt deschis la propuneri,miscarea indiferent de forma ei este sanatate!!
Back to top
un jandarm
Fri Nov 13 2009, 03:03PM
un jandarm
Registered Member #1163

Mult iubitul si stimatul nostru domn ministru dispune de fonduri banesti suplimentare...
Ce sa faca cu ei?
Sa recompenseze jucatorii de fotbal de la Dinamo...
Este mai utila recompensarea unor fotbalisti decat a unor cadre de Politie sau Jandarmerie pentru rezultate in prinderea hotilor,devalizarea gruparilor interlope?
Raspunde-ti si voi...

Pe larg Komunicatul M.A.I.

Ministrul administraţiei şi internelor interimar, Vasile Blaga, s-a întâlnit,
astăzi, 13 noiembrie, la sediul M.A.I., cu sportivi ai Clubului „Dinamo” care au
obţinut rezultate deosebite în competiţiile europene şi mondiale la care au
participat.
„Ministerul Administraţiei şi Internelor este o structură complexă, cel mai
bine construită fiind, în acelaşi timp, cea mai serioasă construcţie instituţională
a statului român. Acest minister performează dacă fiecare dintre structurile lui
performează şi, indiscutabil, Clubul Sportiv Dinamo reprezintă cu multă
demnitate, nu numai ministerul, ci şi România”, a precizat ministrul Vasile
Blaga.
Printre cei felicitaţi astăzi s-au numărat gimnaşti cunoscuţi, sportivi care
s-au remarcat în competiţiile de scrimă, cei care au obţinut medalii
internaţionale şi europene la canotaj, atleţi, precum şi echipa de volei fete.
Toţi sportivii prezenţi astăzi la sediul MAI au fost felicitaţi de ministrul
Blaga şi de doamna chestor Elisabeta Lipa, preşedinte al C.S. „Dinamo”, şi au
fost premiaţi cu recompense băneşti, din fondul de rezervă al ministrului.
Back to top
Chiţac
Sat Nov 14 2009, 11:43AM
Ballistic Expert
Registered Member #1489

M-am reapucat de inot
Back to top
1\*
Tue Nov 17 2009, 08:40PM
Registered Member #1808

pacat de tineretea lui

Fostul internaţional român de origine cubaneză, Ramses Juravle, s-a stins din viaţă noaptea trecută, la vârsta de doar 33 de ani. Component al naţionalei tricolore în perioada 1995-2003, stângaciul cu o forţă impresionantă în braţ fusese diagnosticat cu tumoare pe creier anul trecut.

Stabilit în Spania de mai mulţi ani, Ramses a format unul dintre cele mai tari cupluri pe partea dreaptă a atacului naţionalei alături de Andrei Iosep. Ultima dată a evoluat în România în ediţia 2006-2007 a Superligii Naţionale.

Dumnezeu să-l odihnească!

Back to top
spk
Tue Nov 17 2009, 08:55PM
primum non nocere

Registered Member #537

Am avut onoarea sa-l cunosc cand juca la Dinamo, era cel mai temut jucator din bazin, in poza e in celebrul lui sut. Cand a avea 14 ani a fugit din Cuba si s-a stabilit in Romania unde s-a apucat de polo. Observati varsta la care a murit, 33.

Dumnezeu să-l odihnească!
Back to top
1\*
Sun Jan 17 2010, 10:24AM
Registered Member #1808

Nesimtirea nu are limita in Romania, si asta nu oriunde ci intr-un spatiu ce apartine Romaniei, pe care niste indivizi il trateaza ca pe tarlaua proprie.Rusine Mirecea Sandu pentru nerealizarile din fotbalul romanesc si pentru aceasta atitudine incalificabila LINK

DOMNULUI CONSTANTIN IACOV I S-A PROPUS POSTUL DE PAZNIC
Referitor la interviul acordat de domnul Constantin Iacov ediției electronice a ziarului ProSport, nu avem de făcut decât două comentarii:

1. Una dintre afirmațiile sale (“Sandu încearcă să cumpere voturi”), care, de altfel, dă și titlul materialului, are, fără doar și poate, iz penal. Așteptăm ca domnul Iacov să probeze, tot public, cele afirmate. În rest, obișnuitele sale elucubrații.

2. Într-adevăr, președintele FRF, domnul Mircea Sandu, i-a propus contracandidatului său un post în cadrul administrației. Acela de paznic. Dar nu al clădirii, ci al porții gardului care împrejmuiește Casa Fotbalului.

Direcția Presă și Relații Publice a FRF
Back to top
Rivas
Sat Feb 20 2010, 03:50PM
SilverSD
Registered Member #2640

Am practicat vreo 4 ani Karate, apoi în facultate 3 ani de kick boxing şi acum în şcoala militară încerc când am timp să mă antrenez singur, cum pot
Back to top
Florinn
Fri Mar 05 2010, 02:39PM
Registered Member #2697

Iubesc mult sportul si il practic aproape in fiecare zi.

Ma antrenez in sala de forta(de vreo 3-4 ori pe saptama),Duminica mai joc un fotbal cu prietenii,iar vara inot,iubesc inotul,cu toate ca il practic mult prea rar decat as dorii eu.

[ Edited Fri Mar 05 2010, 02:40PM ]
Back to top
1\*
Wed Mar 17 2010, 12:07AM
Registered Member #1808

check this out
LINK LINK

Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF