Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Legiunea Straina
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Fri Feb 26 2010, 09:47AM
boribum
Registered Member #2395

Conditii pentru a deveni ofiter rang (adica provenit din legionar) : subofiter (minim sergent) detinator de BSTAT (brevet superior de tehnician al armatei de uscat) si vârsta maxima 24/26 de ani (sunt niste imperative legate de diferite ordine interne acordate cu legislatia militara. Exista deasemenea posibilitatea de a fi propus pentru a deveni ofiter au choix ,adica la alegerea ierarhiei (propus de catre superiori)sau promovarea dupa gradul de major. Deasemenea,odata devenit francez, legionarul poate prezenta concursul EMIA (scoala militara interarmate). TOTUL fiind la aprecierea ierarhiei. Este IMPOSIBIL sa îti faci si sa urmezi un plan. Profilul "tip" al ofiterului rang (daca se poate spune...) este : angajat la 18 ani,bacalaureat,sergent la 4 ani de serviciu,detinator de BSTAT si...bine vazut de ierarhie.La 26 de ani are sanse sa fie locotenent. Deja cu 3 ani mai în vârsta decât locotenentii iesiti de la St.Cyr,asadar. Cariera se opreste la gradul de colonel,pe la 50-55 de ani (nici un legionar nu a devenit vreodata general,si nici nu va deveni vreodata)

În L.E NU EXISTA PLANURI DE CARIERA : ca legionar nu îti poti planifica "drumul" în viata militara,iar totul depinde de : 1) nevoile Legiunii în materie de personal si 2) aprecierea ierarhiei.
Personal,multe idei mi-au trecut prin cap,majoritatea însa nu au gasit corespondent în viata reala Am fost degradat de doua ori,prima data de la adjudant la sergent-sef si a doua oara de la major la adjudant-sef (diferite diferende cu diferiti superiori). Am "pierdut" 4 ani,iar cariera de ofiter s-a închis pentru mine (daca o fi fost vreodata deschisa... )Asta se numeste la noi "cariera în dinti de fierastrau" si nu este o raritate.

Sper sa fi raspuns întrebarii tale.

[ Edited Fri Feb 26 2010, 09:51AM ]
Back to top
Radu Patrascu
Fri Feb 26 2010, 11:40PM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Da. Multumesc.
Back to top
coduVerbal
Tue Mar 02 2010, 09:27PM
Registered Member #2686

Salut la toti si in special tot respectul pentru ACH Boribum .....vreau sa comentez la pozele cu beciul, acolo am fost si eu, acolo iti ia ce ai si iti dau treningul albastru si echipamentu din dotare( prosop, periutza de dinti , pasta, unghiera, hartie igienica, tot ce tine de igiena)......si despre discipilna e cea mai bine lucrata....
Back to top
1\*
Tue Mar 02 2010, 10:02PM
Forta fara ratiune se surpa sub propria greutate Horatiu
Registered Member #1808

pentru moment, imi asum esecul , sper insa ca in scurt timp sa fiu inapoi, mult mai bine pregatit
oricum, va pot spune ca se vede inca de la intrarea in regimentul de la Aubagne, un alt sistem militar, care simplu spus, curge de la sine in sensul corect
Back to top
ex-ad
Tue Mar 02 2010, 10:09PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

offtopic: welcome back, bro... pot sa fiu sincera si egoista si sa spun ca ma bucur de intoarcerea ta?

ontopic: ia zi cum a fost...
Back to top
1\*
Tue Mar 02 2010, 10:33PM
Registered Member #1808

off-topic
ce ma enervezi sis...nu spun nimic, este secret, n-am voie

poate la zeama, daca beau peste masura, ceai verde desigur
Back to top
rlegione
Wed Mar 03 2010, 09:22AM
Registered Member #2075

@ 1\*Bine ai revenit aventurierule !!
Omule pe mine unul recunosc ca m-a luat prin surprindere decizia ta de a pleca in Franta!!...sincer si fara sa fiu ipocrit ma asteptam sa te primeasca baietii, pentru ca avand in vedere varsta pe care o ai si ambitia de a te inhama la acest drum, sigur trebuia sa te bazezi pe ceva(zic frate omu are aproape 40 de ani,nu parea genu de inconstient teribilist, daca a plecat la drum sigur e intr-o super forma fizica).
Am vb cu ACH despre "esecul" tau...asta e man, mai incerci data viitoare da gandeste-te doar ca testele de la Aubagne sunt desene animate, ma refer la cele fizice, spre deosebire de cele de la Castel'.
Eu plec in aprilie sunt gata pentru ei, e doar o chestiune de timp!!
Mai vb pe privat, am niste intrebari pentru tine daca esti amabil!!
Sa avem bafta zic!!
Back to top
coduVerbal
Wed Mar 03 2010, 10:20AM
Registered Member #2686

rlegione* de unde esti , si cand ,mai exact pleci ??, tot in aprilie vreau sa ma reintorc si eu inapoi, pe la jumatea lui aprilie,. aaa ceva important sa nu uiti sa iti iei un ceas ca fara el acolo nici nu mai sti in ce zi esti
Back to top
coduVerbal
Wed Mar 03 2010, 10:24AM
Registered Member #2686

Si l-as ruga pe d-l ACH Boribum sa ne spuna daca sunt ceva **trucuri** pt. gestapo si cum e mai bine sa fi baiatu cuminte sau baiatu rau .... Inca ceva mi-ar place sa merg la lunetisti , de ce criteri tine sau ce trebuie sa fac *antrenez* sa pot sa ajung la lunetisti , sau totul tine cum ziceai si de nevoile legiuni? ms

[ Edited Wed Mar 03 2010, 10:27AM ]
Back to top
1\*
Wed Mar 03 2010, 11:18AM
Registered Member #1808

pot sa va spun atat, testarile, oricare ar fi ele se vor face in diferite momente ale zilei, de ex, am fost in situatia de a merge la o anumita testare dupa mai bine de 14 ore de activitati mai mult sau mai putin stresante, placute sau neplacute. pot fi situatii in care nu vezi toaleta mai toata ziua, sau in care nu ai baut apa de dimineata, sunt tot felul de situatii extrem de bine induse, fac parte din selectia naturala si nu din cea de baza. as putea sa va mai spun sa fiti atenti numai la ce aveti de facut si incercati sa intelegeti de la inceput ce vi se spune, de cele mai multe ori nu aveti posibilitatea sa intrebati a doua oara si nici sa reluati, pentru ca o sa auziti, vous êtes civile

un brazilian care a fost in serie cu mine, pana la iesirea pe poarta, la testarea sportiva pe bara la tractiuni era mai rau decat un cimpanzeu, insa la luc-leger, s-a ars la un palier, a plecat o sec mai tarziu, nici nu s-a stat la discutie...poarta a fost a lui.

@ codu' verbal

pentru gestapo, iti recomand sa fii tu, cu bune si rele, cei de acolo nu-s in niciun caz cofetari, se ocupa cu altceva
Back to top
1 User said Thank to 1\* for this Post :
  (01 Sep 2014, 01:21)
ronin
Wed Mar 03 2010, 11:57AM
Registered Member #70

Bine ai revenit 1\*.
Tot la 04.00 AM e' scularea ?
Munca la bucatarie se mai baga sau pe la "Peluvieni" ?

Pana la ce stadiu ai ajuns ? Ai trecut de testul psiho-tehnic ? De "Cooper" ?
Ti-au luat amprentele ?

Back to top
rlegione
Wed Mar 03 2010, 12:03PM
Registered Member #2075

@ronin Nu se mai da demult testul Cooper, s-a trecut la testul Luc Leger gasesti si pe siteul oficial.
Back to top
ronin
Wed Mar 03 2010, 12:06PM
Registered Member #70

@rlegione. Merci. Ei deh, e' mult de cand bateam la poarta legiunii...
Back to top
coduVerbal
Wed Mar 03 2010, 12:26PM
Registered Member #2686

@1\* merci de sfat, sper sa trec de el

@ronin scularea e la 5 , seara ai privilegiul de 20 de sec de dus

@rlegione poate imi raspunzi si mie, .....:P
Back to top
rlegione
Wed Mar 03 2010, 12:51PM
Registered Member #2075

@codulVerbal din Bucuresti sunt si tot cam asa plec si eu pe la sf lui aprilie vreau sa fiu acolo!!Dar deja vad ca e inghesuiala mare sa vedem poate mai aman cateva luni plecarea ca nu vreau sa fim acolo 30 de insi toti romani ne taiem creanga unul altuia si nu e bine.Acum daca e sa-l ascultam pe ACH 30 aprilie(Cameronul) ar fi un moment prielnic dar...asta nu inseamna ca trebuie sa mergem toti odata incolonati de manutze ca la teatru
Ramane de vazut!!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF