Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Decembrie 89
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Popov Dusko
Fri May 15 2015, 11:08AM
Registered Member #10271

Cred ca nu am fost inteles cum trebuie , eu nu am spus ca cei din LS au omorat pe cineva in Romania in '89,am afirmat doar ca erau in Ungaria pregatiti de interventie in Romania daca lucrurile aveau o turnura mai proasta ,adica Armata si Secutitatea sa fie de partea lui Ceausescu si sa traga masiv in populatie. Unitatile din exterior au creeat diversiune , gen operatiunea de la OTOPENI sau cea de la TVR cand se primeau informatii ca o coloana de teroristi se indreapta spre televiziune ( acei "teroristi " fiind de la USLA chemati sa apere TVR-u).Parasutistii de la TVR primind ordin sa traga fara somatie cand ajunge coloana.Un alt caz de diversiune a fost la C.C in timpul discursului lui Ceausescu cand un grup de"manifestanti" au venit de pe o strada laterala tipand pentru ca erau intepati de grupul de diversiune creend panica si busculada.
Back to top
Popov Dusko
Fri May 15 2015, 11:17AM
Registered Member #10271

[quote]
De protectia personalului legatiei franceze la Bucuresti urma sa se ocupe un detasament al GIGN. Cum în România era cam brambureala pe cer,oamenii au plecat cu masinutele. Pâna sa ajunga la Bucuresti (nu ca ar fi fost realmente necesar) Revolutia se terminase.

Protectia ambasadelor era asigurat de Serviciul Special de interventie
asa ca nu prea vad ce sa cautat GIGN, dar ma rog.Daca personalul ambasadei considerat ca elemente ale Statului Roman ii sunt ostile atunci sigur nu ar fi putut intra in tara detasamentul GIGN,ci doar cu o forta mult mai numeroasa.
Back to top
Pârvu Florin
Fri May 15 2015, 11:26AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Popov Dusko wrote ...

Parasutistii de la TVR primind ordin sa traga fara somatie cand ajunge coloana.

Care e sursa acestei informatii?
Back to top
Popov Dusko
Fri May 15 2015, 11:44AM
Registered Member #10271

Pârvu Florin wrote ...

Popov Dusko wrote ...

Parasutistii de la TVR primind ordin sa traga fara somatie cand ajunge coloana.

Care e sursa acestei informatii?

Secretele U.S.L.A de Teodor Filip

Am pus eu paragraful pentru a va usura munca .Cartea este interesanta puteti sa o cititi in intregime.
"Am lăsat spre sfârşit un episod, ale cărei urmări puteau fi deosebit de tragice.
Aşa cum acei uslaşi au fost atraşi în capcană şi ucişi cu sânge rece în faţa M.Ap.N., aşa
s-a intenţionat lichidarea tuturor luptătorilor din Serviciul Special de Intervenţie
(dacă U.S.L.A. era crema Ministerului de Interne, luptătorii acestui serviciu erau spuma
unităţii). La solicitarea dezinformatorilor de la Televiziune, comanda unităţii trimite
acest serviciu să o apere. Se deţinea „informaţia” că o coloană de „blindate-teroriste se
îndreaptă spre Televiziune pentru a o rade de pe suprafaţa pământului”. Aceasta era
versiunea servită comenzii unităţii, încrezători, conduşi de maiorul Ene, luptătorii se
pun în mişcare, în jurul Televiziunii şi pe străzile adiacente erau importante forţe ale
M.Ap.N. în dispozitiv de luptă. Acestora li s-a transmis ordinul.
„Vine U.S.L.A. să ne atace. Trageţi fără somaţiei”. Coloana luptătorilor se
apropia, când, în dreptul restaurantului „Perla”, este oprită de un TAB din care coboară
un civil şi un maistru militar. Aceştia îi spun maiorului Ene: „Înapoi! Se
intenţionează măcelărirea voastră. Este o capcană!”.
În primăvara anului 1990, după multe căutări, maiorul Ene reuşeşte să ia
legătura cu cele două persoane şi cu lacrimi în ochi le-a mulţumit. Aceste două persoane
au salvat vieţile luptătorilor-uslaşi. Merită toată recunoştinţa şi admiraţia lor. Nu am
latitudinea să le dezvălui numele. Nu este o fabulaţie, stimaţi cititori. Este purul adevăr,
este realitatea crudă a acelor zile când, nişte persoane fanatice, sadice aş putea spune, au
intenţionat lichidarea fizică a tuturor uslaşilor şi a cadrelor de la Direcţia a V-a!
Iar aceste persoane se plimbă în libertate. Unele au parte de o pensie sfidătoare, altele
ocupă diferite funcţii în structurile M.Ap.N. şi în viaţa politică. Şi nimeni, dar absolut
nimeni nu se auto-sesizează. Suntem în cea mai originală democraţie din lume..."

[ Edited Fri May 15 2015, 11:47AM ]
Back to top
Boribum
Fri May 15 2015, 01:06PM
boribum
Registered Member #2395

Nu era nicio Legiune Straina ,nici în Ungaria,nici în Cehoslovacia,Polonia,Albania,Bulgaria si nicaieri în spatiul est-european. Nici atunci nu era,nici astazi nu e. Daca cineva ar fi dorit sa trimita niste bezmetici care sa se joace de-a teroristii-diversionisti,avea de unde alege. Legiunea Straina nu este,nu a fost si nici nu va fi vreodata ceea ce numim "forte speciale",iar operatiunile astea nu se fac cu infanterie,geniu si blindate usoare (adica ce avea Legiunea Straina atunci si are si acum ca forte disponibile).

EPIGN-ul (desfiintat între timp) si GIGN-ul aveau la acea vreme atributii în protectia personalului diplomatic francez în cazuri de forta majora (lovituri de stat,rascoale,revolte,revolutii) iar dispozitivul lor de la Bucuresti la acea data nu era pregatit pentru INVEX (informatiile publice ce se pot corobora cu alte informatii,nu toate publice). Motiv pentru care acel detasament al GIGN a fost alertat.

Cautând cu atentie si perseverenta aveti toate sansele sa va faceti o idee proprie despre ce si cum s-a întâmplat,evitând pe cât posibil amalgamurile,racursiurile si facile.

.

Back to top
Boribum
Fri May 15 2015, 01:17PM
boribum
Registered Member #2395

Popov Dusko wrote ...

Protectia ambasadelor era asigurat de Serviciul Special de interventie
asa ca nu prea vad ce sa cautat GIGN, dar ma rog.Daca personalul ambasadei considerat ca elemente ale Statului Roman ii sunt ostile atunci sigur nu ar fi putut intra in tara detasamentul GIGN,ci doar cu o forta mult mai numeroasa.

Domnule,faceti niste confuzii teribile si amestecati totul. Românii îsi protejau (si protejeaza ) oaspetii (misiunile diplomatice) cu...ce vroiau ei (USLA,pâsla,Securitate,Militie,aviatia calare,nu conteaza). În cazuri de forta majora în tara gazda,însa,fiecare stat are tendinta (si obligatia) de a-si proteja propriul personal diplomatic,inclusiv prin exfiltrare. Toti fac asa,conceptul nu e nou,si fiecare tara are servicii care se ocupa cu asa ceva. Iar în Decembrie 1989 -în ciuda parerii ca totul era deja organizat si cunoscut- nu se prea deosebea om de tovaras prin învalmaseala aia.
Back to top
Popov Dusko
Fri May 15 2015, 01:32PM
Registered Member #10271

LS nu are unitati de recunoastere? Actiune de cercetare diversiune in adincime este facut cu unitati de recunoastere.
2.Cred ca am venit cu oarece informatii spre deosebire de dumneavostra care nu imi indicati de unde stiti ca nu a fost asa.Eu trebuie sa merg pe rationamentul sugerat de dumneavostra ca intr-un fle " eu am fost in Legiune deci stiu tot ce s-a intamplat in toata Legiunea"
In ceea ce priveste Revolutia, dumnevostra erati in timpul facultatii?
Back to top
Pârvu Florin
Fri May 15 2015, 01:36PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

@Popov Dusko

Nu intenționez să contest nimic din ce spuneți dumneavostră sau Teodor Filip fiindcă nu sunt în măsură să fac asta, cu o singură excepție, în multitudinea de zvonuri pe care le-am auzit atunci, nici una nu s-a referit la luptători USLA care vin să atace televiziunea.

Spun asta din ipostaza de fost parașutist care a fost în 89 la Televiziune, toate evenimentele acelea fiindu-mi încă foarte proaspete în memorie, chiar și acum, după un sfert de secol.

Altfel, îmi doresc și eu să știu cine a fost tipul care a tras de foarte aproape, deci probabilitatea unei confuzii e extrem de scăzută, în camarazii mei care au murit și au fost răniți aici LINK , tip care a încercat apoi să fugă spre Calea Dorobanților, dar nu a apucat să facă nici măcar doi pași, fiindcă toată lumea care era acolo și-a golit încărcătoarele în el.

Opinia mea generală despre Decembrie 89 e că s-a încercat o "revoluție de catifea" împotriva regimului Ceaușescu, cu evidentul sprijin al unor servicii de informații străine, dar lucrurile, dintr-un motiv care mi-e neclar, au luat o întorsătură neprevăzută, cu consecințele de rigoare.

[ Edited Fri May 15 2015, 01:40PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Karpov (17 May 2015, 18:10)
Boribum
Fri May 15 2015, 01:43PM
boribum
Registered Member #2395

Nu,domnule,în timpul Revolutiei aveam tendinta de a termina liceul. Eram copil.

V-am îndemnat sa cautati dumneavoastra caci drumul poate fi mai interesant decât destinatia (si în cazul asta). Nu are nicio legatura cu ce am facut eu,unde am servit,ce am auzit,vazut,trait Are legatura cu faptul sunteti (poate nu din vina dumneavoastra) pe o pista gresita în privinta Legiunii Straine. Atâta tot. Legiunea are multe chestii,dar nu se ocupa cu asa ceva. Sper ca nu faceti parte dintre cei care cred ca Franta are nevoie de straini (de...legionari) pentru a desfasura operatiuni speciale,operatiuni clandestine,etc. Are si cu cine,si cu ce. Legiunea Straina e alta mâncare,nu de peste.

Over&out.
Back to top
Popov Dusko
Fri May 15 2015, 01:48PM
Registered Member #10271

Pârvu Florin wrote ...

@Popov Dusko

Nu intenționez să contest nimic din ce spuneți dumneavostră sau Teodor Filip fiindcă nu sunt în măsură să fac asta, cu o singură excepție, în multitudinea de zvonuri pe care le-am auzit atunci, nici una nu s-a referit la luptători USLA care vin să atace televiziunea.

Spun asta din ipostaza de fost parașutist care a fost în 89 la Televiziune, toate evenimentele acelea fiindu-mi încă foarte proaspete în memorie, chiar și acum, după un sfert de secol.

Altfel, îmi doresc și eu să știu cine a fost tipul care a tras de foarte aproape, deci probabilitatea unei confuzii e extrem de scăzută, în camarazii mei care au murit și au fost răniți aici LINK , tip care a încercat apoi să fugă spre Calea Dorobanților, dar nu a apucat să facă nici măcar doi pași, fiindcă toată lumea care era acolo și-a golit încărcătoarele în el.

Opinia mea generală despre Decembrie 89 e că s-a încercat o "revoluție de catifea" împotriva regimului Ceaușescu, cu evidentul sprijin al unor servicii de informații străine, dar lucrurile, dintr-un motiv care mi-e neclar, au luat o întorsătură neprevăzută, cu consecințele de rigoare.

Varul meu a fost impuscat la MAPN.Era la UM. 2545 ,din autobuzul cu care au venit au murit doar 2 .Varul meu al carui tata era sef ascultari pe Transilvania si celalat baiatul unui colonel de militie.A primit un telefon tatal lui acasa prin care sec i-a sopus " sa vi la Bucuresti sa-l iei pe fiu'tu ca ti l-am impuscat"
Back to top
bushes
Fri May 15 2015, 01:59PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

vorbea in franceza tipul de la telefon ?

[ Edited Fri May 15 2015, 01:59PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Fri May 15 2015, 02:33PM

Registered Member #1287

Îmi manifest compasiunea și înțelegerea pentru pierderea suferită de familia dumneavoastră, și vă rog să mă credeți că nu sunt doar vorbe, cu atât mai mult cu cât acum câteva luni, tata mi-a mărturisit cu ochii în lacrimi, pentru prima dată în viața mea, că la începutul lui ianuarie 90 a primit o scrisoare de la unitatea mea prin care era anunțat că sunt mort (o încurcătură birocratică pentru a cărei explicație ar trebui să scriu mult, pe scurt, împreună cu trei camarazi am ajuns undeva pe strada Alexandru Constantinescu, la casa generalului Nuță, fostul comandant al Miliției, să o păzim, și în haosul din zilele acelea, cei de la biroul "Front" au tras concluzia că dacă nu mai suntem în Televiziune, suntem morți), v-am spus că nu intenționez să contest nimic din ce spuneți referitor la Decembrie 89 despre care nu am cunoștință în mod direct, dar nu văd legătura dintre ce am spus eu și răspunsul dumneavoastră.

[ Edited Fri May 15 2015, 02:40PM ]
Back to top
Popov Dusko
Fri May 15 2015, 03:06PM
Registered Member #10271

bushes wrote ...

vorbea in franceza tipul de la telefon ?

EU NU AM AFIRMAT CA CEI DIN LEGIUNE STRAINA AU OMORIT PE CINEVA , EU AM SPUS CA ERAU CANTONATI IN UNGARIA)AM REPETAT SI PENTRU CEI CARE NU INTELEG DIN PRIMA.

Am venit pe forum cu acest episod , ca poate domnul boribum sau alti vor spune ca si asta este fantasmagorie, sau ca de unde stiu daca nu am fost acolo si ca daca mai caut si citesc pe sursele pe care( apropo spunti-mi si mie de unde sa citesc sau unde sa caut ) ca tot ce stiu eu este poveste iar ei sunt atotstiutori.

a fost ultimul post pe care il mai fac pe tema LS in cadrul Revolutiei
Back to top
djebel
Fri May 15 2015, 09:26PM
Registered Member #3603

@Boribum , uite aici articolul in care un nene a facut un comentariu LINK si vad ca e obligatoriu sa-l cred, asta il transforma intr-o sursa demna de incredere.

@Popov Dusco, daca Legiunea are unitati de recunoastere (fiind vorba de parasutisti, banuiesc ca va referiti la CRAP/GCP-2REP), este obligatoriu ca ele sa fi fost folosite la noi? Scuzati-ma, dar logica e foarte, foarte subtire. Ma repet: Legiunea nu mai are batalioane de parasutisti din '55 (asa cum a afirmat respectivul), 1er REP a fost desfiintat in '61, si 1er REP oricum nu se pupa cu 1er Regiment Chasseurs Parachutistes asa cum admiteti la final. Vad ca mergeti din confuzie in confuzie si ca insistati sa bagati Legiunea in ciorba Revolutiei din '89! Da mai bine?

Pe de alta parte, sper ca nu lucrati in domeniul informatiilor altfel ati fi stiut cum e cu documentele si marturiile, cum e cu sursele, cu culegerea informatiilor, cu verificarea lor si din cate surse. Ce a comentat un babuin la un articol nu-l transforma in expert. De asemenea, sper ca-mi crutati bruma de inteligenta pe care o am si nu ma luati cu fasaiala "un zvon nu e decat o informatie care nu s-a confirmat...inca".

Si ca sa termin in tonul lui Boribum,

Recu-Termine

Edit: Acum am vazut, raman dator cu un miel: Dusko

[ Edited Fri May 15 2015, 11:40PM ]
Back to top
2 User said Thank to djebel for this Post :
 ALM (16 May 2015, 07:05) , chimistul (16 May 2015, 10:35)
criss-cross
Sat May 16 2015, 02:27PM
Registered Member #4853

djebel, poate ţi-l oferă Boribum pe cel primit de la Ragman pentru LINK
....mielul, vreau să zic!

[ Edited Sat May 16 2015, 02:28PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF