Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Decembrie 89
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Sat May 16 2015, 03:08PM
boribum
Registered Member #2395

Lasati mielu-n pace ! :">

Ce mi-e mie greu sa pricep e cum poate o minte normal constituita sa considere ca plauzibila ipoteza conforma careia o tara (România) aflata la un moment dat (1989) în sfera de influenta a altei tari (U.R.S.S) urma sa fie atacata/infiltrata/dezmembrata de catre o alta tara (Franta) aflata într-o parte a lumii (Europa de Vest) în conflict cu alta (Europa de Est). Unde mai pui ca la acea data Franta era într-o situatie particulara în cadrul NATO ! Cu toate astea,cineva poate considera ca aceasta istorie (într-o tara de la granita URSS-recte în Ungaria-o alta trimite trupe pentru a invada o a treia). Ai dracu' francezii astia,cum mai faceau ei legea în Europa de Est ! Si cu cine o faceau ? Cu straini,francezii n-având nici armata 100% frantuzeasca,nici servicii speciale. Trimiteau straini,în schimb îsi semnau implicarea cu nume si prenume !

Si ca totul sa nu se termine cu pase de miel,în coada de peste si întrebari fara raspuns,iata un început de documentare care poate lamuri cel putin în parte situatia francezilor în Est,dpdv militar. Cu rabdare si eventual tutun,se pot gasi informatii corecte care sa duca spre altele care saconfirme ori infirme enormitati precum aceasta cu elemente ale Legiunii Straine cantonate în Ungaria asteptând sa intre-n România.

LINK

LINK
Back to top
Boribum
Sat May 16 2015, 03:10PM
boribum
Registered Member #2395

Pârvu Florin wrote ...

Opinia mea generală despre Decembrie 89 e că s-a încercat o "revoluție de catifea" împotriva regimului Ceaușescu, cu evidentul sprijin al unor servicii de informații străine, dar lucrurile, dintr-un motiv care mi-e neclar, au luat o întorsătură neprevăzută, cu consecințele de rigoare.

Treaba facuta româneste. E simplu.
Back to top
justme
Sat May 16 2015, 05:33PM

Registered Member #2073

In situatii ca cea din Decembrie 1989 - si nu numai - nu exista absurd (aia nu se poate, ailalta este de neinteles). Exista doar doua variante: eficient sau inutil. Ba unele chestii se fac tocmai pentru ca, dupa ceva timp, sa se spuna: Hai dom'le, ca asta este prea de tot! Ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca arhivele cu informatiile esentiale vor fi bine inchise zeci de ani, daca nu sute de ani, iar altele (care ar putea intregi tabloul istoric) niciodata nu vor ajunge la cunostinta opiniei publice. C-asa-i in tenis...
Back to top
2 User said Thank to justme for this Post :
 Popov Dusko (17 May 2015, 16:12) , Karpov (17 May 2015, 18:08)
Boribum
Sat May 16 2015, 08:17PM
boribum
Registered Member #2395

Pai în cazul asta,daca absurdul e exclus si bunul-simt în cercetarea istorica e o tâmpenie,eu unul va doresc succes în aflarea adevarului via tot felul de surse,care mai de care mai pline de logica,informatii "dezvaluite" si deductii fara fisura,totul prezentat într-o limba româna desavârsita si cu cea mai mare politete,fara rasism,sovinism si antisemitism : exact asa cum sunt sursele astea care hranesc cautatorii de adevar-adevarat.

Mult noroc !
Back to top
alexius
Sun May 17 2015, 05:59PM
Registered Member #2949

Sunt surprins că vă învârtiți în jurul unei elucubrații fenteziste. Mulți oameni posteaza, dar nu toți sunt raționali.

Variante de lucru în aceeași temă: Poate luăm în calcul că și MI6 a fost implicată în evenimentele din 22 dec 1989 de la Botoșani. Categoric SAS a trimis oameni să provoace agitații și apoi să se urce pe clădiri și să facă în jur de fix 23 de victime. Dar de implicarea MOSSAD-ului cum ați uitat? Și mai erau și trupele turcești pregătite să intervină, parte a unui plan de refacere a Imperiului Otoman. Ceaușescu urma să fie răpit și pus să semneze că cedează spada lui Mircea cel Bătrân statului turc.

Par plauzibile teoriile? Nu ? Și atunci de ce ne mai agităm în jurul lor?
Back to top
Mihais
Sun May 17 2015, 08:25PM

Registered Member #2323

In putem presupune ca toata lumea a dat cu ochiul si urechea la noi.Asa ca or fi fost si francezi si englezi si nemti si Dumnezeu stie cine.E simplu de ce.Romania nu e chiar o tara mica si neinsemnata,iar tulburari cu potential de extins peste granita afecteaza pe toti.Deci e normal sa trimiti baieti abili sa faca poze si sa raporteze live ce si cum.
De la dat cu geana pana la implicare activa e insa un mare pas.Putem presupune,chiar daca nu am sti nimic altceva,ca tari cu interes major in Romania lui 89,adica URSS si Ungaria au facut mai mult decat poze.
De la niste chestii logice pana la a presupune ca o companie de legionari cazati in Ungaria erau mai-mai sa darame Romania e cale lunga.Or fi aia dati naibii,da' nici chiar asa

Oricum,coleguul forumist e modest in aprecieri.Fostul premier Roman se lauda peste tot pe unde apuca cum a salvat el tara de vreo 30000 de militari sovietici,care ar fi stat in case conspirative un an de zile.
Luati baaa,mercenarilor imperialisti,lectii de la adevaratii maestri ai razboiului secret.Aia tin nu o companie,ci 3 divizii in teritoriul strain si nu se prinde nimeni,afara de Petre Roman.
Back to top
djebel
Sun May 17 2015, 11:30PM
Registered Member #3603

Evenimentele din Decembrie '89 au fost si asa indeajuns de condimentate si fara implicarea LE (pentru exotism???). Habar nu am daca a mai facut-o cineva, si daca a facut-o mea maxima culpa, dar pun si eu o intrebare, oricum mai pertinenta decat gogorita cu Legiunea: care au fost actiunile Batalionului 404 in acele zile? Intreb pentru ca, contrar parerii generale ca Armata la vremea respectiva era varzet in totalitatea ei, uite ca am avut militari mai mult decat bine instruiti in domeniul culegerii de informatii si al diversiunii. Nu vreau sa insinuez nimic, dar referintele gasite de mine sunt cam subtiri. Oricum, pentru o viziune realista a acelor evenimente trebuie sa asteptam declasificarea informatiilor. Asa ca pana atunci sursele vor fi documentele (alea care sunt) si marturiile. Bat saua sa priceapa iapa:

marturie= Declarație făcută de o persoană pentru a adeveri un lucru sau pentru a-și susține părerile. ♦ Spec. Depoziție făcută de un martor în fața unei instanțe judecătorești LINK
Back to top
Vrednic
Mon May 18 2015, 12:24AM
Registered Member #5172

djebel wrote ...
care au fost actiunile Batalionului 404 in acele zile?

Cred ca userul "me" a scris un pic pe aceasta tema.
Back to top
Popov Dusko
Mon May 18 2015, 02:05PM
Registered Member #10271

Pentru djebel :mai complet Batalionul 404 CERCETARE DIVERSIUNE IN ADINCIME PRIN PARASUTARE . Evenimentele din Decembrie 1989 au impus implicarea nemijlocită a B. 404 Cc. pentru asigurarea cu date şi informaţii a factorilor militari decizionali. Efectivele unităţii au desfăşurat actiuni specifice culegerii de informaţii prin observare în Timişoara, iar după 22 Decembrie au executat misiuni de pază şi apărare a unor obiective militare strategice. Efectivele unităţii au fost atacate în seara zilei de 22 decembrie, în timp ce se deplasau spre sediul Ministerului Apărării Naţionale, pentru primirea misiunilor. În urma schimbului de focuri şi-au pierdut viaţa 4 cercetaşi (Trutulescu Gheorghe ara seful de stat major al 404 ).Cine este antrenat in diversiune poate sa identifice diversionistii .

P.S am simtit cravasa

[ Edited Mon May 18 2015, 02:06PM ]
Back to top
djebel
Mon May 18 2015, 06:05PM
Registered Member #3603

@vrednic, merci pentru pont.

@Popov Dusko, stati linistit, n-a fost nicio cravasa. Totusi, fair-play e sa puneti si link-ul la postarea de mai sus, altfel lumea va crede ca e efortul mintii dvs., dar e cam copy-paste de aici LINK .
Back to top
Popov Dusko
Mon May 18 2015, 08:28PM
Registered Member #10271

djebel wrote ...

@vrednic, merci pentru pont.

@Popov Dusko, stati linistit, n-a fost nicio cravasa. Totusi, fair-play e sa puneti si link-ul la postarea de mai sus, altfel lumea va crede ca e efortul mintii dvs., dar e cam copy-paste de aici LINK .

Nu am pus linkul, pentru ca,te interesa doar ce a facut 404 in '89 , iar daca intereseaza pe careva , cine sunt cei de la 404 astazi , sunt Um 1010 Targu Mures FOS. Am cautat mai intai sa vad daca este publica

[ Edited Mon May 18 2015, 09:34PM ]
Back to top
djebel
Mon May 18 2015, 09:06PM
Registered Member #3603

Off-topic

1.In link-ul pus de mine e vorba doar de 404. In momentul in care reproduci mot-a-mot un paragraf dintr-un articol salon e sa pui si sursa. Ceva legat de drepturile de autor, ceva cu proprietatea intelectuala... Un fleac.

2.Oare de ce în majoritatea postarilor tale mai adaugi ceva ce n-are legatura cu contextul? A intrebat cineva de FOS? Are legatura cu Revolutia?
Back to top
alexius
Mon May 18 2015, 09:13PM
Registered Member #2949

Popov Dusko wrote ...

Nu am pus linkul, pentru ca,te interesa doar ce a facut 404 in '89 , iar daca intereseaza pe cine sunt cei de la 404 astazi , sunt Um 1010 Targu Mures FOS. Am cautat mai intai sa vad daca este publica

Popov Dusko tu de ce nu reușești să te exprimi corect ?

Folosești Google translate și mai corectezi tu puțin pe unde mai crezi că nu sună bine ?

Unde ai auzit tu în румынский "dacă te intereseaza pe cine sunt cei...?"

Unde ai auzit tu de expresia "am simtit cravașa" în rumânski?

Back to top
Popov Dusko
Mon May 18 2015, 09:39PM
Registered Member #10271

djebel wrote ...

Off-topic

1.In link-ul pus de mine e vorba doar de 404. In momentul in care reproduci mot-a-mot un paragraf dintr-un articol salon e sa pui si sursa. Ceva legat de drepturile de autor, ceva cu proprietatea intelectuala... Un fleac.

2.Oare de ce în majoritatea postarilor tale mai adaugi ceva ce n-are legatura cu contextul? A intrebat cineva de FOS? Are legatura cu Revolutia?

pai numai cat am pus eu din link era legat de revolutie restul nu avea legatura.Cum tu ai pus tot postul asa am adaugat si eu
Back to top
Popov Dusko
Mon May 18 2015, 09:41PM
Registered Member #10271

alexius wrote ...

Popov Dusko wrote ...

Nu am pus linkul, pentru ca,te interesa doar ce a facut 404 in '89 , iar daca intereseaza pe cine sunt cei de la 404 astazi , sunt Um 1010 Targu Mures FOS. Am cautat mai intai sa vad daca este publica

Popov Dusko tu de ce nu reușești să te exprimi corect ?

Folosești Google translate și mai corectezi tu puțin pe unde mai crezi că nu sună bine ?

Unde ai auzit tu în румынский "dacă te intereseaza pe cine sunt cei...?"

Unde ai auzit tu de expresia "am simtit cravașa" în rumânski?

La prima am omis "careva" nu am scris cu "te" iar la a doua : cravasa este acel obiect cu care lovesti calul. djebel a scris mai sus ca bate saua ca sa priceapa calul.

[ Edited Mon May 18 2015, 09:45PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF