Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Recrutare ofiteri acoperiti (incadrare indirecta)
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Surry
Sun Dec 13 2009, 12:41AM
Cogito
Registered Member #1945

multumesc de interventie SAS!
Back to top
SAS
Sun Dec 13 2009, 12:45AM
Registered Member #2168

Cu cea mai mare placere surry dar pasionatii de desene animate au la dispozitie jetix si inca cateva canale specifice!
Back to top
birdone
Sun Dec 13 2009, 03:14AM
birdone
Registered Member #2129

Nu stiu de ce, dar am impresia ca unii se uita prea mult la televizor. "Acoperitii" nu sunt peste tot dintr-un motiv simplu: de unde bani pentru toti??? Nu e mai simplu sa folosesti "informatori" pe care ii platesti din cind in cind?
Cit despre cei cere mor de dragul deconspirarii "acoperitilor", pot spune doar ca miros de la o posta a frustrati. Daca erau ei "acoperiti", (asa cum se pare ca multi de aici si-ar dori sa devina, desi nu au curajul sa o spuna)cred ca nu mai vociferau atit pentru ca isi dadeau seama la ce riscuri si privatiuni sunt supusi!!! Mai baieti, nici nu stiti cita munca este in jurul unui "acoperit", dar mai ales cati oameni nu dorm noptile pentru a recruta, instrui, legenda si proteja o asemenea persoana. Si nu o face nimeni pentru bani, ci pentru ca asta ii este misiunea!
Back to top
Roxana I
Sun Dec 13 2009, 03:30AM
Registered Member #238

Birdone iti pierzi timpul explicandu-le unora,kiar degeaba.Vorba ta ,, Daca erau ei "acoperiti", (asa cum se pare ca multi de aici si-ar dori sa devina, desi nu au curajul sa o spuna)cred ca nu mai vociferau atit pentru ca isi dadeau seama la ce riscuri si privatiuni sunt supusi!!! ``.
Back to top
Surry
Sun Dec 13 2009, 11:27AM
Cogito
Registered Member #1945

hmm AZUMIX crede-ma ca nu toata lumea e ignoranta iar adevarul nu e doar in tabara unora.In ceea ce priveste problematica abordata de tine...las si pe altii sa comenteze...sau sa argumenteze....Aveti cuvantul domnilor!
Back to top
ronin
Sat Jan 30 2010, 10:02PM
Registered Member #70

birdone wrote ...

Mai baieti, nici nu stiti cita munca este in jurul unui "acoperit", dar mai ales cati oameni nu dorm noptile pentru a recruta, instrui, legenda si proteja o asemenea persoana. Si nu o face nimeni pentru bani, ci pentru ca asta ii este misiunea!

Frumos spus ! :-S
Back to top
msimula
Sun Jan 31 2010, 12:38AM
Registered Member #2287

Imi place subiectul asta cu incadrarile "directe" si mai nou cu cele "indicecte". Ca tot veni vorba de ofiterii acoperiti. Eu stiu un lucru, dupa '89, s-a produs un mare cutremur in randul acestora ... au fost vanduti ca vitele in obor, au fost mari drame ... de noile structuri, "vandute" si ele unora si altora ... prietenii stiu despre ce vorbesc.
Back to top
ronin
Sun Jan 31 2010, 08:05PM
Registered Member #70

Hai sa fim seriosi. Daca te referi la unitatea de "fantome", chiar crezi ca oamenii aia care erau crema inteligentei din tara asta, nu au anticipat fuga lui Pacepa sau caderea comunismului si schimbarea "stapanului" ???
Cred si eu ca au cazut unii dintre ei dar mai cred si ca altii nu au cazut deloc. Problema nu se pune daca mai sunt sau nu "fantome, problema o reprezinta lipsa unor potentiali candidati care pot lua locul celor "batrani"... Opinia mea.
Back to top
msimula
Mon Feb 01 2010, 11:32AM
Registered Member #2287

Fuga lui Pacepa, dupa parerea mea a fost primul cutremur, sunt convins ca multi nu au avut timp, sa se puna la adapost, chiar daca au anticipat “schimbarile”. Al doilea cutremur, consider ca a fost atunci cand s-au pus conditiile intrarii in NATO, cand mai multi sefi de servicii au fost constransi de americani, sa recurga la un asemenea gest. Intr-adevar lipsa candidatilor tineri pentru inlocuirea celor cu experienta, este o problema. Totul este o chestiune de timp, nu dureaza nimic o eternitate.
Back to top
NoName
Mon Nov 25 2013, 12:24AM
Registered Member #1740

dorobant wrote ...

DOAMNE! un meserias in zona asta se formeaza ... 3pana la x ani! ... nu conteaza de unde e recrutat! Are aptitudini, nu are familie ... pentru fiecare serviciu, misiune, acoperire, etc. .... etc.... totul pleaca din ce vrea cel care ordona misiunea ... profesionsti in Romanica noastra sunt! Dar sunt atat de profesionisti ca lucreaza, pe bune, pe bani ... statu nu are bani!

adevaratii profesionisti in zone sensibile si acoperite sunt bine, multam, cumparati!

... scumpa noastra "SECURITATE" a avut asa cava ... unde sunt?

"Un mesrrias in zona asta" se formeaza continu. Nu in 3-5-10 ani. In general, cei mai vechi in sistem isi recruteaza cativa oameni pe care ii formeaza. Din acest mic grup, unul poate iesi in evidenta si poate deveni spion in adevaratul sens al cuvantului. Un spion curat, care stie si poate sa se descurce in aproape orice situatie.
Cand am spus unul, ma refeream ca din toate grupurile de recruti de la toate sectiile, unul (cel mult doi) devin spioni adevarati. Ceilalti raman la un nivel mai jos si sunt folositi in strangere de informatii care nu necesita un grad ridicat de complexitate.
Cat ii priveste pe spionii curati, cei care i-au recrutat trebuie sa ii tina foarte aproape de ei si sa nu le tradeze increderea. In caz contrar, spionii ar putea sa plece la "concurenta" sau sa devina agenti dubli.
In general, cei foarte buni sunt folositi in contra-spionaj.
Back to top
1 User said Thank to NoName for this Post :
 Azumix (25 Nov 2013, 23:42)
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF