Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. si drepturi ale asiguratilor
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
un jandarm
Mon Jul 12 2010, 06:50PM
un jandarm
Registered Member #1163

Cu totii ajungem pe la medicul militar.
Dupa o reteta gratuita...dupa o scutire medicala...la o consultatie...poate pentru o pensionare...
Deseori vedem pe usile de la CASAOPSNAJ anunturi.
Nu mai sunt bani pentru retete gratuite/se elibereaza numai compensate sau contracost...
Unde sunt banii?
Cat platim lunar si pentru ce servicii?
Cabinetul medical din jud. Calarasi are 1(una buc.)doctor.
Unul s-a pensionat medical si altul la limita de varsta.
La usa lui se face coada de la prima ora.
Acesta deserveste Politia,Pompierii,Jandarmii,arestatii si multe alte categorii de asigurati.
Trista situatie sa stai pe la usa unui singur medic.
Trist sa stii ca platesti lunar cam 1,3 mil ptr asigurari si sa vezi ca nu beneficiezi.
Esti asigurat.
La unitatea unde lucrez se vorbeste mult de CASAOPSNAJ.
Fereasca Dumnezeu sa ajungi pe mana doctorilor.
Nu de la Cabinete ale MAI,ci de la Spitale sau Policlinici.
Sunt 2 situatii.
Mori cu zile daca nu ai bani sau stai la mana doctorilor.
Platesti orice.
Si schimbarea lenjeriei la patul ce il imparti cu inca o persoana costa.
Si plosca.
Orice.
Mai ales doctorul.
In urma cu 20 ani lucram la un Spital.
Cel Judetean din Calarasi.
Eram tehnician de intretinere reparatii aparatura medicala.
Inca de pe atunci am asistat la jecmanirea celui ce urma sa fie operat.
Toti cereau bani...
Anestezeistul,doctorul,asistentii.
Nu dai cat trebuie nu se face calitate.
Se lucreaza mizerabil.
Specific romanesc.
Esti militar si ai probleme cu dantura.
Se necesita lucrari,proteze...
In legea de organizare a Institutiei tale scrie ca protezele sunt gratuite.
In realitate vei vedea ca ele costa.
Medicii stomatologi militari sunt raritati.
Si ei lucreaza pe bani.
Prefera nu pe militari sau politisti caci ei sunt saraci/nu au decat datorii.
De aia se lucreaza cu civili de tot felul.
Tu esti militar.
Ai un singur drept.
Sa platesti obligatoriu asigurarea.
Si sa suporti...
Back to top
Morocanosu
Mon Jul 12 2010, 07:50PM
Registered Member #1992

Spune-ne ceva ce nu stim....
Back to top
Kuji In
Mon Jul 12 2010, 08:24PM
Registered Member #1400

Cum putem sa nu mai platim acea contributie, sa primim banutii inapoi si sa ne asiguram unde doreste fiecare. Cum se poate face asta?
Back to top
truepride
Mon Jul 12 2010, 09:52PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Legal nu se poate face desi ar fi normal sa te asiguri unde doresti dumneata.
Back to top
un jandarm
Mon Jul 12 2010, 10:16PM
un jandarm
Registered Member #1163

Magistratii si-au luat de mult banii dati de la CASAOPSNAJ.
Sa revenim la Jandarmerie.
Conf legii 116/1998 (fosta lege de organizare si functionare a Jandarmeriei)
Art. 46

(2) Personalul militar si civil din unitatile de jandarmi, pe timpul cat se afla in activitate si dupa pensionare, precum si membrii de familie ai acestuia - sotul, sotia si copiii minori aflati in intretinere sau cei care urmeaza studiile pana la varsta de 26 de ani - beneficiaza de drepturi de asigurari sociale, in conditiile legii.
(3) Asistenta medicala si medicatia necesare pentru cadrele in activitate si cele pensionate, precum si pentru membrii familiilor acestora se asigura gratuit prin unitati sanitare proprii ale Ministerului de Interne, iar in localitatile unde acesta nu are unitati sanitare proprii, prin cele apartinand Ministerului Apararii Nationale, conform protocolului incheiat cu acest minister, ori in unitatile sanitare ale Ministerului Sanatatii, potrivit legii.

In legea 550/2004 privind organizarea si functionarea Jandarmeriei a disparut gratuitatea serviciului medical.
Medicatia,tratamentul si consultul se fac prin plata asigurarii lunare...

Cum ramane cu banii retinuti in perioada 1998-2004 pentru asigurari,cand acestea erau gratuite conf legii 116-in vigoare?

Problema astazi nu se rezuma doar la restituire a banilor incasati ptr asigurari vreo 6 ani.
Este mai grav.
Ai nevoie de o proteza dentara si constati ca degeaba platesti asigurarea/ei nu iti deconteaza chetuielile astea...
Trebuie sa bagi mana in buzunar.
Sunt unul in cauza.
O simpla lucrare dentara ma costa peste 35 mil lei.
Un alt coleg a apelat la Asociatia Ghica pentru ca tratamentul cu interferon il costa lunar vreo 15 mil lei...el luand de luna asta vreo 12 mil lei...
Intrebarea ce se pune firesc...
De ce sa mai fie obligatoriu plata asigurarilor de sanatate,daca acestea nu sunt responsabile fata de starea de sanatate a asiguratului?

Iar dupa cum scrie@truepride in ultima postare...De ce sa platesc la CASAOPSNAJ cand ar trebui sa imi aleg singur doctorul respectiv Spitalul unde sa pot vira banul?
De ce CASAOPSNAJ?

[ Edited Mon Jul 12 2010, 10:19PM ]
Back to top
Kuji In
Tue Jul 13 2010, 04:44PM
Registered Member #1400

Totusi rog pe cei mai bine pusi la punct cu legile sa caute o poarta prin care sa putem cere si evident primi banii inapoi si sa ne putem face asigurare unde dorim noi, de ce mama d..... sunt obligat sa asist cum imi baga astia mana in buzunar si tot eu sa le spun multumesc frumos. Multumesc lui Dumnezeu ca ma tine sanatos, dar mai tarziu? Am cerut o reteta ptr sotie si m-au trimis la plimbare, am cerut aceeasi reteta pe numele meu, si iar am mers la plimbare, evident ca ultima oara am plecat fara sa mai deschid usa, a cazut din perete, mama lor de hoti....
Back to top
Kuji In
Tue Jul 13 2010, 04:47PM
Registered Member #1400

Ieri un camarad si-a rupt piciorul, in timpul serviciului si in actiune in interesul serviciului, a fost nevoit sa scoata bani din buzunar pentru radiografii si ghips, medicii de la spital ne-au informat ca mareata noastra CASAOPSNAJ nu a mai incheiat nici un contract cu spitalele. Ce se poate face in acest caz?
Back to top
un jandarm
Tue Jul 13 2010, 05:04PM
un jandarm
Registered Member #1163

Azi am vrut sa vad cum stau lucrurile.
Am sunat la numarul foarte vered de la CASAOPSNAJ dar nu am avut sansa sa vorbesc pe el era vesnic ocupat.
Asa ca am sunat la 021 2024664.
Pana am reusit sa vorbesc cu cineva abilitat pentru stomatologie am fost plimbat pe la vreo 5 functionari.
Intrebarea era simpla...
Daca noi cadrele medicale beneficiem conform Legii de gratuitate pentru protezele dentare.
In final am aflat adevarul.
Nu exista gratuitate.
Se suporta maxim 60% din valoarea protezei si nu mai mult conform Normelor de lucrari dentare...adica maxim 5 mil lei vechi,care spunea doamna de la CASAOPSNAJ reprezinta o proteza dentara intreaga sus sau jos....
Pai...doamna spun eu nu inteleg cum ati calculat aia 5 milioane cand in provincie asta este contravaloarea a 1,5 dinti ...adica un dinte si jumatate fara alte lucrari,slefuiri extractii...
Ce Norme aveti cum ati facut calculatia aia de au iesit 5 mil lei?
Este vreun Normativ de calcul din timpul fostului regim comunist...nu inteleg...O proteza ar costa vreo 40 mil lei...si nu 10 mil cum credeti dvs...
D-le...mi-a spus doamna...nu sunt eu de vina/v-am comunicat ca asta este stabilit...
Pai cum imi fac eu proteza aia fantastica la mine in judet unde medicul stomatolog de la CASAOPSNAJ mi-a zis ca el nu are tehnician...ca si pe asta trebuie sa il platesc...
Ca el primeste pe luna 10 mil lei de la CASAOPSNAJ pentru lucrari dentare la toti asiguratii CASAOPSNAJ din judet...
Da el 5 mil din banii aia pentru proteza vreunui sinistrat care este si cadru militar...sa isi puna dintii rupti in vreo misiune?
Nu!
De ce mai platim asigurari de sanatate obligati la CASAOPSNAJ?
Sa se bata joc de noi?
Cu banii nostri?
Femeia m-a inteles si a spus ca ea nu are nici o vina...
Este ca si mine asigurat...
Traim in Romania doar...
Back to top
dorobant
Wed Jul 14 2010, 04:38PM

Registered Member #457

un jandarm - ai dat in judecata ministerul pentru abuz ? Eu l-am dat. Dosarul este la ICCJ. Cand vor pronunta o sentinta definitiva, o voi face cunoscuta ... dosarul a fost deschis in anul 2003 si de atunci este plimbat prin toate instantele ... am primit o hotarare (ceva cum ca problema nu se sustine, dar hotararea a fost anulata si la recurs si la apel).
Altfel, putem vorbi vorbe despre incalcarea legii organice (L80/95, cu completarile si modificarile ulterioare - toate prin HG, OUG si legi ordinare - adica contrare Constitutiei), pana la a 7-a judecata de apoi ... dar raman vorbe pe forum. Fapte !!! Daca se poate, daca nu, vorbim ... ca sa ne aflam in treaba !!! ... parerea mea !
Back to top
un jandarm
Wed Jul 14 2010, 07:57PM
un jandarm
Registered Member #1163

Sa ceri unui cadru militar activ sa dea in judecata ministerul...este ca si cum l-ai obliga sa isi dea demisia in alb.
Se vor gasi forme de sanctiune,mutare,schimbare din functie,mergand pana la desfacerea contractului de munca.
Ti se va spune ca musti mana ce te hraneste.
Dvs. d-le @dorobant aveti calitatea de pensionar militar si altele sunt raporturile fata de Stat.
Eu am jurat sa suport cu stoicism rigorile serviciului militar si asta mi se va imputa mereu...juramantul.
Mi se va spune ca de obicei ca sa imi dau demisia ca sunt altii la poarta care asteapta sa fie incadrati in locul meu.
Astept ca si alte categorii sociale sa se faca dreptate si fata de mine ca militar.
Mi s-au oprit totusi lunar din salariu in perioada 1998-2004 bani pentru asigurari de sanatate desi acestea imi reveneau gratuit conf. legii 116/1998.
Avem juristi si avem pretentia ca suntem o Institutie ce aplica legea corect/suntem reprezentantii acesteia in relatia cu cetateanul.
Pana la urma eu am sesizat o situatie reala.
Sunt in viata se stie cine sunt/unde lucrez...
Am nevoie de o proteza dentara care ma costa peste 40 milioane lei si nu 6 milioane lei cat imi da CASAOPSNAJ.
In situatia mea sunt si alte categorii de cadre ce au avut accidente sau situatii ce impun interventia medicala.
Cand se vor termina platile astea obligatorii fata de CASAOPSNAJ care nu are nici un pic de respect fata de asigurati?
Back to top
Klaus
Tue May 05 2015, 09:35PM
Registered Member #3279

Abradacadabranta chestia asta cu cardul de sanatate. Legea scrie ca este obligatoriu (iar seful CNAS si ministrul sanatatii declara ca se poate si fara), dar eu, ca asigurat la ei, nu am primit cardul. Posta romana nu are contract cu OPSNAJ de distribuire (mi-a confirmat in scris), medicii nu (prea) vor sa se implice, in SIUI scrie ca sunt asigurat si am cardul emis, la sediul central iti trebuie constitutie de rugbist sa patrunzi... Si cand ajungi constati la ghiseu te pun sa semnezi un formular prin care soliciti sa ti se elibereze cardul neeliberat Desi pe site-ul lor scria sa stam cuminti acasa ca ni se va distribui pana la 01.05...
Nu ca as avea nevoie urgenta, dar daca voi avea, ce fac? Culmea este ca restul familiei este la medic cu contract cu CNAS si ei au primit cardurile, eu la OPSNAJ nu.
Iar cand zici OPSNAJ te gandesti la ceva mai mult decat CNAS...

[ Edited Tue May 05 2015, 09:37PM ]
Back to top
ALM
Tue May 05 2015, 11:01PM
Registered Member #2039

Vă gândiţi greşit! Cardurile de sănătate le eliberează numai CNAS. Nu ştiu în ce oraş trăiţi dar aici, în Bucureşti, totul a mers relativ simplu: CASMB a trimis prin poştă cardul, eram la tratament la Olăneşti, poştaşul a zis "Bog-da-proste" şi la returnat! Ca să-l recuperez a trebuit să fac o cerere pe net şi, după câteva zile, m-au anunţat cu un SMS că pot să ridic cardul (şi de unde). La prima vizită la medicul de familie am validat cardul şi am introdus o parolă. Este vreo problemă?
Back to top
djebel
Wed May 06 2015, 07:17AM
Registered Member #3603

Cardul mi-a venit la unitate si, daca nu ma insel, scrie CASAOPSNAJ pe el. Nu m-am uitat prea atent la el pentru ca medicul de familie nu-l poate valida neavand deja celebrul cititor. Oricum, o alta mare ameteala cu acest card. Un lucru bun totusi, macar acum stim cati suntem asigurati.
Back to top
ALM
Wed May 06 2015, 09:06AM
Registered Member #2039

Vă înşelaţi! Pe card scrie "CASA NAŢIONALĂ DE SĂNĂTATE", din care face parte şi CASAOPSNAJ. Pe de altă parte, numai CNAS are dreptul legal de a comanda, distribui şi achita costurile cardurilor. Deoarece e vorba de sănătate şi nu de profesie sau grade, este normal ca să existe un "obiect" universal valabil în întreg sistemul sanitar al României (policlinici, spitale, farmacii etc).
Back to top
djebel
Wed May 06 2015, 12:52PM
Registered Member #3603

Posibil domnule ALM. Departe de mine pretentia ca parerea mea sa aiba valoare de expertiza. Cardul mi-a ramas in fichet la serviciu, o sa va anunt ce scrie pe el. Daca nu cumva o va face altcineva intre timp.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF