Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
Loc de dat cu capul!
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ALM
Wed Jul 06 2011, 11:02AM
Registered Member #2039

Acest nou topic poate fi sters de "head admin" in 24 de ore. Daca acest lucru nu se intampla, putem considera ca fiind o aprobare tacita.

Scopul: evitarea situatiilor "offtopic" care au invadat topicurile cu tematica bine definita, respectiv plangeri pe care nu le poate rezolva nimeni, admonestari ale colegilor care nu achieseaza la vaicareli, solutii utopice de stopare a reformelor (aruncarea caschetelor, bombardele, asocieri oculte).

Invitati: In primul rand cei care, atunci cand au avut ocazia sa spuna NU dezastrului, au ales DA sau indiferenta.

Stimati comentatori si prieteni, suntem intr-o situatie neplacuta, pentru unii chiar dramatica. Toate categoriile socio-profesionale au fost "luate la mâna" si au simtit binefacerile reformelor de modernizare a statului .
Intai, "reforma" a lovit drepturile tuturor "bugetarilor". Protestele au fost atenuate de nauceala socului si de speranta ca vor fi pe termen scurt. Apoi, a venit randul pensionarilor militari. Ce mai freamat, ce mai vuiet. Atunci am replicat numai celor care considerau ca pensionarii militari sunt un balast nesimtit, cu nimic mai indreptatiti decat profesorii, medicii, politistii etc. De bine, de rau, actiunile in justitie au limitat dezastrul proiectat de guvernanti. Acum, majoritatea pensionarilor militari s-au linistit. Pana la toamna, cand va fi modificat punctul de pensie. A venit randul celor din MAI, o sa-i rareasca, cei ramasi vor prelua si sarcinile celor azvarliti pe strada. O sa se obisnuiasca si ei ca doar sunt de-ai nostrii, mioritici. Prin MApN nu prea mai au ce sa "reformeze", decat vreo noua taiere de drepturi. Ei si? Conform "teoriei" Taylor-Ford, cat timp se protesteaza inca mai e loc pentru taieri. Abia cand lumea o sa inceapa sa râda situatia devine "groasa". Dupa cum vedeti, am ocolit serviciile. Ei bine, sunt atat de secrete ca nu rasufla nici o nemultumire. Poate nici n-or fi, Zeus stie!

Si acum, START la comentarii! Accept (numai aici) orice apelative sau etichete, daca asta va ajuta sa treceti hopul.
Back to top
Rafale
Wed Jul 06 2011, 11:41AM
Pour un défense d'avance
Registered Member #3438

excelenta idee Domnule ALM, cateva sugestii

era sa uit

Back to top
Radu89
Wed Jul 06 2011, 12:32PM

Registered Member #918

Excelenta idee ; ce sa mai dom'le , cine se pricepe se pricepe.
Va rog sa permiteti....

Back to top
Lagardere
Wed Jul 06 2011, 12:34PM
si vis pacem,para bellum.
Registered Member #2888

pentru cei stresati cu capul, un moment de relaxare

[ Edited Wed Jul 06 2011, 12:37PM ]
Back to top
Boribum
Wed Jul 06 2011, 01:45PM
boribum
Registered Member #2395

Buna idee,cam asa gândisem si eu când am propus off-topic –ul acela,demult. Postez dintr-un motiv foarte personal : sunt dintre cei care l-au ales pe Basescu prima oara si-apoi nu au mai votat deloc . Stiu perfect de ce l-am votat pe Basescu atunci,stiu de ce nu l-am votat niciodata pe Iliescu,stiu de ce l-am votat pe Constantinescu…,stiu. Stiu,dar asta nu ajuta cu nimic. Problema cu nue capul,ci trupul : nu alesii sunt problema,ci alegatorii.

Oricine citeste zbaterile si dezbaterile de aici (de pe forum,vreau sa spun) si are suficient recul poate remarca cu usurinta un lucru : nemultumiri si nemultumiti exista,desigur,dar majoritatea celor care cer ca statul sa-i respecte nu ar trebui sa aiba dreptul de a completa nici macar un proces-verbal de amenda,daramite sa mai poarte o uniforma si o arma. Cauzele sunt multe,dar situatia este una singura. Si-atunci,cunoscând calitatea maselor (din interior si pe propria piele,nu de pe internet,ca mine) ce cap încoronat (general,ministru,senator,deputat) poate avea chef sa devina martir întru salvare ? Salvarea cui ?

Într-un schimb de mesaje private pe acest forum,la un moment dat,cineva mi-a dat cuvântul sau de om si de ofiter ca lucrurile pe care le relata erau adevarate. Ei bine,tinând cont de evolutia ulterioara a evenimentelor,acel cuvât de ofiter (ala de om e alta treaba..) s-a dovedit un balon de sapun. Eu m-am vaccinat cu o experienta pe internet,dar cei care traiesc aceste chestii realmente,oare cât de vaccinati vor fi fiind ei ? Nu toti subofiterii de pompieri sunt fosti cercetasi,nu toti ofiterii sunt Klaus,nu toti pensionarii militari sunt (aici nu va mentionez,ca nu se face)…din pacate. Majoritatea permite si îndeamna la comportamente de genul celor care le sunt aplicate astazi de catre conducatorii tarii. Majoritatea aceea care nu se urneste la nici o greva (cazul profesorilor) majoritatea care arunca cu caschete ,majoritatea care danseaza pinguinic (ca nu stiu cum sa-i spun) . Ce minoritate s-ar sacrifica pentru o astfel de majoritate ?

Am mai pomenit undeva despre « modelul » ofiterilor Legiunii Straine în Algeria (model care nu este,totusi,un model în masura în care este bazat pe forta si violenta fizica). Nu dorinta de functii sau curatenie generala i-a mânat pe aceia sa treaca de partea cealalta a baricadei,ci faptul ca simteau ca efortul lor si mortii lor nu mai contau,în acel moment,pentru clasa politica (condusa de un militar,în plus). Si cu riscul de a fi tradusi în fata justitiei si împuscati (ceea ce s-a si întâmplat cu unii) au facut pasul. L-au facut urmati fiind de oamenii lor (nemti,cehi,rusi,români,englezi,francezi) . Numai ca pe toti acei oameni îi anima o idee comuna,o convingere comuna si mai ales un trecut comun. La noi,în zilele astea,ce general se simte lovit personal în demnitatea sa militara de moartea unui pompier în incendiu,ce chestor sufera realmente pentru politistii de la Baia Mare dati afara de-a-n boulea ? Carui ministru îi crapa obrazul de rusine ca ministerul sau e doar o îngramadire de birouri ? Si,invers,ce sergent-major se simte solidar cu un general care trebuie sa-l dea afara because of restructurare ? E convins acel sergent-major ca generalul respectiv chiar traieste o drama ? Traieste el,acel general,o drama ? Realmente..nu cred asta. Si-atunci,când esti sus si ai asemenea supusi,cum sa nu faci tot si orice ? Si,mai ales,oricum ?! Si daca la civili spiritul de casta nu exista,la militari ar trebui sa fie ceva evident. Si este ? Nu este. Da’ deloc nu este…
Back to top
ALM
Mon Aug 08 2011, 11:01AM
Registered Member #2039

Când am deschis acest topic, m-am gândit că v-a înregistra ceva trafic, mai ales din partea celor cu o brumă de spirit autocritic, sau a celor pe care-i sufocă nedreptatea şi se simt legaţi de mâini şi de picioare. Puteam să-i spun şi "loc pentru defulare" dar am preferat un titlu mai glumeţ. Am greşit! Se pare că toată lumea este încântată de propriile performanţe, că nu există nedreptate, cu toate că topicurile profesionale sunt sufocate de ţâfne şi văicareli mioritice.

Am ajuns la concluzia că, într-adevăr, sunt un unicat! Eu am ce să-mi reproşez şi simt continuu nevoia să defulez tot ce am refulat o viaţă întregă. În primul rând, mi-am dat seama că m-am rupt de realitate atunci când am postat replici cu iz critic pe topicurile profesionale. Am pierdut din vedere starea de încordare ce domină pe majoritatea activilor. Am crezut că ei mai au capacitatea de a vedea diferenţa între o critică cu adresă şi încercarea de a închega o discuţie care să ne lămurească de ce aşa şi nu altfel. Eu am greşit fiindcă ştiam, sau măcar bănuiam, de ce aşa şi involuntar am răsucit cuţitul în rană. Este momentul să-mi cer scuze faţă de cei care s-au simţit nedreptăţiţi şi să-mi asum răspunderea pentru lipsa mea de înţelegere.

Am multe de defulat, dar am să mă rezum la viaţa post decembristă. După apariţia FSN-ului şi citirea declaraţiei către ţară, cu toate că ştiam ce a fost decembriada, am sperat şi am crezut că va fi mai bine, mai ales că, economic, exista infrastructura ca să fie mai bine. Lipsea numai un management performant, bazat pe capacităţi reale şi nu pe "calităţi" politice. La acel moment eram încă activ şi mi-am dat repede seama că s-a schimbat numai pălaria Măriei. Cei obedienţi din naştere au facut un pas în sus, cei "guralivi" au rămas pe loc sau au devenit indezirabili, trecuţi pe lista celor care trebuie eliminaţi din sistem. După câţiva ani, am putut să ies din sistem neîmpins, dar ajutat de la nivel înalt, datorită operaţiei de "curăţare" a sistemului de cadrele vechi, retrograde. Am fost pensionat, cu vechime completă dar cu penalizare pe criteriul vârstei.

Aşa am devenit propriu meu stăpân! La scurt timp, am înfiinţat o firmă privată de cercetare-proiectare în domeniul mecatronicii. Pentru mine a fost bine, chiar dacă din profituri n-am putut să cumpar măcar o maşină. Tot profitul a mers către scule, computere şi licenţe de programe CAD. A fost bine, pentru că timp de 14 ani am făcut ce mi-a plăcut mai mult în viaţă. Am avut contracte cu INCDMF, DACIA-Piteşti, MEFIN-Sinaia, Băneasa SA-Bucureşti, Electromagnetica şi o mulţime de firme private din ţară şi strainătate. Totul a mers satisfăcător până la venirea la putere a regimului portocaliu. Din acel moment s-a terminat cu plăcerea! A început un balet pe buza prapastiei, încheiat cu suspendarea activităţii din cauza forfetarului Pogea. Acum am timp berechet şi, când nu primesc sarcini de la soţie, bântui pe bloguri şi forumuri, sau zdrăngăn jalnic la chitară. Îşi poate da cineva seama câtă frustrare am în mine?

Asta este o parte din "laboratorul" meu, locul unde predomină dezordinea:

Back to top
Ghost_dog
Mon Aug 08 2011, 12:12PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Cafeaua e cu lapte sau fara ?
Back to top
ALM
Mon Aug 08 2011, 12:28PM
Registered Member #2039

@ Ghost_dog
Sunt înţărcat de peste şase decenii. E cafea "americană", un rest din cel un litru, plus încă ceva, pe care-l savurez zilnic. Nu vă interesează şi ce tutun fumez?
Back to top
semper amator
Mon Aug 08 2011, 12:29PM
semperist amator
Registered Member #2100

Ca absolvent a unei institutii militare de invatamant , am putut sa cunosc foarte multi oameni din diferite zone ale tarii.Intrand in productivitate am cunoscut si mai multi oameni din diferite structuri/servicii ale statului.Ma deranjeaza enorm un lucru:acei colegi ai mei unii si prieteni merg pana in panzele albe si mai mai sa se jure pe familia lor ca la ei in serviciu e foc si para, salariile taiate si iminenta unei restructurari.RUSINE domnilor colegi!!!
Back to top
bugs
Mon Aug 08 2011, 01:06PM
iarta-ti mereu dusmanii .nimic nu-i supara mai tare
Registered Member #4472

N-am inteles chestia cu productivitatea...cat despre restul e pamflet n'est-ce pas?
Back to top
semper amator
Mon Aug 08 2011, 01:12PM
semperist amator
Registered Member #2100

Ai inteles destul de bine JAWS ce am vrut sa zic..e vorba de srvicii/structuri

[ Edited Mon Aug 08 2011, 01:13PM ]
Back to top
Ghost_dog
Mon Aug 08 2011, 06:49PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

ALM wrote ...

@ Ghost_dog
Sunt înţărcat de peste şase decenii. E cafea "americană", un rest din cel un litru, plus încă ceva, pe care-l savurez zilnic. Nu vă interesează şi ce tutun fumez?

Ca si un bautor inrait de cafea nu pot decat sa salut un confrate care are tot timpul o cana plina de cafea langa monitor . Nu ma intereseaza tutunul caci nu face parte din tabieturile mele , dar daca discutam despre un pescuit poate este un punct comun . Nu a fost o intrebare sarcastica sau jignitoare in vreun fel si imi cer scuze daca asa a parut .
Back to top
bugs
Mon Aug 08 2011, 07:06PM
iarta-ti mereu dusmanii .nimic nu-i supara mai tare
Registered Member #4472

Vad ca topicul asta s-a transformat in topicul personal al lui @alm chiar ma zvarcoleam noaptea in somn pentru ca nu stiam ce nu a mai reusit el sa faca...

chiar era necesar sa-i vad calculatorul lui @alm sa stiu ce cafea bea si la ce chitara zdrangane (masina si-a aratat-o deja pe alt thread) ,pentru asa ceva exista chestii de socializare..

rog respectuos un moderator sa inchida acest topic inainte ca @alm sa ne puna sa-i alegem culoarea la chiloti ,dupa cum s-a mai intamplat pe la inceputurile acestui forum ....HOWGH

[ Edited Mon Aug 08 2011, 07:08PM ]
Back to top
ALM
Mon Aug 08 2011, 08:07PM
Registered Member #2039

Stai liniştit fălcosule că tu te întreb nimic. Port chiloţi Botezatu! Totuşi, ai nimerit bine. Ăsta e locul potrivit pentru tine! Regret că nu pot să-ţi ofer o batistă ...
Back to top
justme
Mon Aug 08 2011, 09:54PM

Registered Member #2073

@jaws
1.Libera exprimare nu poate fi ingradita, atata timp cat este facuta in mod civilizat.
2.Topicul nu incalca nici o regula a forumului.
3.Fiind "Loc de dat cu capul!", topicul ramane deschis.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF