Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
SISTEMUL SANITAR ROMANESC
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
SAS
Tue Oct 11 2011, 11:31PM
Registered Member #2168

Fratilor......joia trecuta am avut parte de o experienta la care nu ma asteptam sub nici o forma, mai ales in anii 2011. In jurul orelor 20.30 am fost anuntat ca baietelul meu este intr-o stare foarte grava, respira greu, are stare febrila etc.......... Pana asa ajung acasa, adica in cca 20 minute mama lui a apelat serviciul de ambulanta dr i s-a spus sa astepte. A contactat inclusiv ambulante private dar si acestea au spus ca nu au oxigen pe echipaje. Am ajuns acasa, copilul era cianotic, prezenta recul toracic, iar respiratia era sacadata. Am mai apelat odata serviciul 112. Dupa ce mi s-a facut legatura asistenta de la ambulanta, dupa ce i-am explicat starea de sanatate a copilului imi spune sictirita ca de unde stiu eu ca este insufiecienta respiratorie si ca oricum are ambulanta cu oxigen abia dupa cateva ore. Vazand situatia am luat copilul in masina si ne-am prezentat la cel mai apropiat spital de copii unde intamplator era o cunostinta de garda. Mi-a confirmat diagnosticul, a pus copilul la oxigen dar dupa cca 20 de minute li s-a terminat oxigenul. Aceasta, din interiorul spitalului a apelat pe linie interioara ambulanta dar au comunicat ca poate veni abia in cca 3 ore! M-am incumetat si mi-am dus singur copilul la spitalul de copii Grigore Alexandrescu! Aici am dat peste o doctorita extraordinara! A luat imediat masurile de resuscitare ce se impuneau iar copilul dupa cca 30 de minute era mai bine, respira normal si a fost transferat in salon! De acum incolo a intervenit adevarata aventura!
Back to top
alin
Wed Oct 12 2011, 12:21AM
Registered Member #1206

Imi pare rau sa aud cele intamplate tie dar sa stii ca mizeriile astea se intampla frecvent in Romania.
Eu o vad ca pe o grava amenintare a securitatii nationale, o forma nebagata in seama de epurare a populatiei, un genocid mascat..
Cate sute de mii vor crapa din cauza lipsei de medicamente pentru cronici, lipsei de medici competenti care sa te diagnosticheze corect, conditiilor mizere din spitale si a lipsei de consumabile primare (oxigen!)??
Cati vor deceda astaptand o ambulanta din cauza desfiintarii spitalelor?

[ Edited Wed Oct 12 2011, 12:29AM ]
Back to top
1 User said Thank to alin for this Post :
 Stel (30 Nov 2012, 11:10)
Mihais
Wed Oct 12 2011, 12:33AM

Registered Member #2323

SAS,inainte de toate sper ca juniorul e bine.Toate ca toate,dar pana la copii.
Back to top
Boribum
Wed Oct 12 2011, 01:10AM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

sper ca juniorul e bine.

+1. Ce vina are copilul ?

Bag de seama ca niciunul din sistemele românesti nu se simte prea bine.
Back to top
SAS
Wed Oct 12 2011, 01:16AM
Registered Member #2168

Multumesc mult MIHAIS. Copilul e mult mai bine, azi l-am externat dupa o mica spaga la dom'profesor de 500 lei. Ma dusesem pregatit la el cu un plic cu 3 milioane.........l-a desfacut in timp ce vorbeam si mi-a zis de la obraz ca este cam "slabut"! Este vorba de profesorul Limoncu, de la spitalul Grigore Alexandrescu! Abia dupa ce am suplimentat potul mi-a semnat fisa de externare si acceptat ca tratamentul copilului sa fie facut ambulator de doua ori pe zi!
Dar ca sa continui cu pataniile........copilul cu mama lui, dupa primele cca 48 de ore in care au stat intr-un salon de terapie intensiva unde atat conditiile cat si personalul au fost extraordinari (mai ales ca nu au pretins si nici primit nici macar un leu), au fost mutati intr-un salon normal! Salon care cuprindea 8 patuturi in care se aflau 8 copii si cu 8 mame. Dupa cca 2 zile au mai bagat in acelasi salon inca 3 copii cu 3 mame. Sa zicem ca si peste asta am trecut dar........... duminica cand am fost in vizita la pranz am pus mana pe fisa copilului. Am observat ca ii fusese recomandat un medicament de catre medic la internare (medicament care ii ajuta tocmai la insuficienta respiratorie) dar asistentele au uitat sa ii administreze medicamentul............am intrebat asistenta care se ocupa de acest lucru......mi-a raspuns nonsalant ca "asta e, se mai intampla". Am intrebat-o tot asa intr-una din zile pe o alta asistenta de ce nu pune apa in filtrul de oxigen (oxigenul se filtreaza prin apa inainte de administrare) .....m-a luat la trei pazeste ca ce ma bag eu! Aceste asistente care pentru fiecare injectie facuta si pentru fiecare testare a temperaturii pretindeau si primeau cate ceva (la bani ma refer).
O faza care a culminat..........ieri la pranz m-am dus la spital sa imi vad copilul! Asistenta mi-a spus ca trebuie sa merg la farmacie sa achizitionez unele medicamente (fapt cunoscut in spitalele romanesti). Totodata m-a rugat ca daca sunt un om cu suflet sa iau si pentru un copilas aflat langa al meu in pat un medicament ca parintii nu au posibilitati. Am fost si l-am luat. I l-am dus. A costat cca 30 lei. Azi.........stupoare......mama copilasului respectiv o roaga pe mama copilului meu daca poate sa o imprumute pana vine sotul ei cu 70 lei ca trebuie sa plateasca medicamentul asistentei! ............O mare javra acea asistenta!
O sa va mai povestesc in functie de ce mai rememorez! Sa aveti o seara buna si sa va fereasca sfantul de spital!

[ Edited Fri Oct 14 2011, 11:35PM ]
Back to top
J.A.B.C.
Wed Oct 12 2011, 10:38AM
Registered Member #2445

SAS , sa ii dea D_zeu sanatate familiei tale si tie putere de munca, la fel am patit si eu in Giurgiu, fiul meu a fost diagnosticat cu Hepatita B, ulterior am fost trimisi la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "MARIE S. CURIE" (BUDIMEX) cu masina mea evident nu cu salvarea, iar diagnosticul a fost - Icter Prelungit !
Sistemul Medical Romanesc este la PAMANT, dar culmea APROAPE TOTI MEDICI CER , DA CER SPAGA !
Back to top
ŽELJKO
Wed Oct 12 2011, 09:33PM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730

desi aud mai tot timpul despre astfel de "cazuri",sunt ORIPILAT!sper sa nu mi se intample vreodata asa ceva ca ma vedeti la stiri.sper din tot sufletul sa se insanatoseasca rapid.
Back to top
1 User said Thank to ŽELJKO for this Post :
 Stel (30 Nov 2012, 11:14)
SAS
Wed Oct 12 2011, 09:39PM
Registered Member #2168

Iti dau dreptate! Si eu asi fi facut la fel dar ceva m-a oprit! Nu m-ar fi ajutat la nimic pe moment decat sa imi vars nervii! Sper ca scriind aici fac mult mai bine!
Back to top
1 User said Thank to SAS for this Post :
 Stel (30 Nov 2012, 11:14)
Doru
Thu Oct 13 2011, 07:30PM
doru
Registered Member #14

SAS, pe Ovidiu Limoncu il cunosc de mai bine de 15 ani, suntem chiar amici, este un medic foarte bun cu un salariu foarte mic, toti medicii iau bani de la pacienti, unii daca primesc iar altii conditioneaza actul medical in functie de grosimea plicului, acesta ultima categorie merita organizarea flagrantului si la puscarie.
Insa de rog sa ma crezi ca nu e cazul medicului acesta,in privat o sa-ti povestesc mai multe cand ne vom intalni.

[ Edited Fri Oct 14 2011, 11:35PM ]
Back to top
SAS
Fri Oct 14 2011, 01:48AM
Registered Member #2168

imi cer scuze ca am pomenit numele doctorului care mi-a "numarat banii" dar asa am fost sfatuit sa fac! Azi am vb din nou cu dl. doctor cand am fost cu copilul la tratament. Si-a amintit de mine, mi-a facut cu ochiul si a zis ca nu mai trebuie sa merg si luni! Fac mentiunea ca fiecare tratament la 12 ore a copilului m-a costat in jur de 50 de lei. In rest totul e ok! Copilul e mult mai bine si............cred ca de fapt asta e cel mai important!
Back to top
Boribum
Fri Oct 14 2011, 01:36PM
boribum
Registered Member #2395

Îmi pare rau rau sa citesc despre boala unui copil,tot asa cum îmi pare rau sa aflu ca cineva-oricine- e bolnav. Orice ar fi,sanatatea e cel ami importanta lucru,si nu am dorit/doresc nimanui sa fie fie bolnav.

Boala este totusi un prilej de a verifica anumite fatete ale vietii : vezi cine e alaturi de tine,vezi cine e indiferent,cine e lânga tine,etc. E o proba. Aici,dincolo de motivul ajungerii la spital (un copil) e vorba de o chestie care se cheama (sau se mai cheama înca) "primire de foloase necuvenite". Sa dai -public- numele unui medic,sa descrii cu lux de amanunte cum ai dat si cum a luat bani,sa spui ca un neofit ca "asa am fost sfatuit sa fac" tu fiind om al legii (ma rog...) si apoi sa treci peste aspectele astea ca si cum totul n-ar fi decât un pasaj sumbru dintr-o carte...ei bine,mie mi se pare foarte deplasat. Sau denuntam coruptia (asta era ideea,nu?) sau nu ?
Back to top
ALM
Fri Oct 14 2011, 04:21PM
Registered Member #2039

Domnule Boribum, problema nu este simplă şi nu are două stări stabile [sau denuntam coruptia (asta era ideea,nu?) sau nu ?]. Cândva, înainte de decembriadă, într-un cadru "select", s-a pus problema "stimulentelor" pentru medici. Şi, aproape în unanimitate, concluzia a fost că medicul merită să fie "stimulat", dar să nu se accepte condiţionarea actului medical în funcţie de existenţa şi/sau grosimea plicului. Explicaţia se afla în salariile mici ale medicilor, raportate la cheltuielile care trebuiau să le facă pentru a fi în forma. Astăzi, puterea de cumpărare (legală) a medicilor este mult mai mică decât atunci.

Sigur că, prima reacţie poate să fie "să-l dăm în gât". Ce facem însă, că am rămas cu extrem de puţini medici specialişti şi numai vârsta îi opreşte în ţară? Eu, am avut şi am de-a face cu medici în mod curent şi, cu mâna pe inimă, pot să spun că niciunul nu mi-a cerut bani! Asta nu înseamnă că nu m-am "simţit" şi nu am oferit un cadou simbolic după. Rar, dar am oferit. Nu acelaşi lucru este valabil pentru infirmiere. Am avut ocazia să cunosc infirmiere care nu ofereau niciun serviciu fără bani! "Uitau" să aducă şi medicaţia din farmacia spitalului! Ce să vă mai spun de bucatăresele din spitale? Furau de stingeau!

Printre cei cu necazuri, spitalul Grigore Alexandrescu este cunoscut ca fiind printre cele mai "costisitoare". Poate fiindcă se ştie că omul face totul pentru copilul lui ...

[ Edited Fri Oct 14 2011, 04:22PM ]
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 Stel (30 Nov 2012, 11:17)
Boribum
Fri Oct 14 2011, 04:49PM
boribum
Registered Member #2395

ALM wrote ...

Sigur că, prima reacţie poate să fie "să-l dăm în gât". Ce facem însă, că am rămas cu extrem de puţini medici specialişti şi numai vârsta îi opreşte în ţară? Eu, am avut şi am de-a face cu medici în mod curent şi, cu mâna pe inimă, pot să spun că niciunul nu mi-a cerut bani! Asta nu înseamnă că nu m-am "simţit" şi nu am oferit un cadou simbolic după. Rar, dar am oferit.

Absolut corect,domnule ALM. Doar ca dumneavoastra nu ati venit aici cu nume si sume. Nu e vorba daca eu sunt de acord cu coruptia ca sistem de functionare a unei societati (caci nu sunt,dar as fi daca lucrurile ar fi clare : procente,obligatiile partilor,chestii...) ci de faptul ca a denunta un medic de la un spital public (sau politist,sau magistrat,sau inspector fiscal,etc) e o atitudine care trebuie sustinuta. Nu merge cu "asa mi s-a zis" iar apoi cu "ei,bine ca totul s-a terminat cu bine". Sau suntem corecti sau nu suntem. Despre asta scriam. Pâna una-alta,medicul respectiv (pe care nu-l cunosc si cu care nu am nici o treaba) este acuzat public de o chestie cam urâta. Nu cred ce se scrie despre el (având în vedere credibilitatea raportorului) dar ceea ce e limpede e ca personajul respectiv [sters de admin justme] e pasibil de puscarie pe baza unor afirmatii scrise. Fie si sub anonimat... . Marturisirile venind de la un om al legii (conf. multor afirmatii) mi se pare si mai grav.

Parerea mea,care valoreaza fix nimic.

[ Edited Fri Oct 14 2011, 06:26PM ]
Back to top
ALM
Fri Oct 14 2011, 05:49PM
Registered Member #2039

Eu am înţeles greşit, domnule Boribum. Este absolut corect ceea ce spuneţi şi ar fi cazul ca unul din admini să steargă numele reale. Am văzut că pot înterveni pe textele mesajelor. Vă susţin părerea!
Back to top
SAS
Fri Oct 14 2011, 07:20PM
Registered Member #2168

V-am vazut postarile si sunt doar in parte de acord cu voi. Ca stiu ca Boribum are ceva cu mine sau cu serviciul meu, asta este deja o obisnuinta dar nu mai conteaza. Dar referitor la numele celui care a pretins si primit spaga nu inteleg de ce este atat de grav atata timp cat imi asum acest lucru. Si aici nu are legatura ca sunt sau nu om al legii. In cazul de fata am fost un simplu cetatean care si-a dus copilul la spital si s-a lovit de nebuniile din sistem. Mai mult acl doctor a conditionat in acest fel actul medical.
Si ca sa continui povestea.....aseara am fost iar la tratamentul ambulatoriu.......am comunicat asistentei ca am nevoie de o reteta pentru a putea lua medicamentele necesare continuarii tratamentului. Mi-a zambit frumos si a zis ca "o cafea ceva!" si..........a aparut cu medicamentele.........tot vina mea e ca nu am cautat un alt doctor.........
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF