Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SIE

<< Previous thread | Next thread >>
Sie sau altceva?
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
tobeornot
Sat Oct 22 2011, 01:50AM
Registered Member #4607

Daca ati avea de ales intre SIe si o cariera privata, prin care ati putea contribui
putin la viitorul patriei, ce ati alege? Argumentat pe cat posibil.
Back to top
ALM
Sat Oct 22 2011, 12:08PM
Registered Member #2039

Stimate domn, meseria aleasă trebuie să fie o vocaţie şi nu o soluţie mercantilă sau patriotică. Cea mai mare parte din timp şi din viaţă se petrece la serviciu şi este groaznic să faci ceva ce nu-ţi place. La viitorul Patriei puteţi contribui oriunde şi aproape în orice domeniu (excluzând preocupările infracţionale). Un strungar bun contribuie la viitorul Patriei făcând piese bune, aducând plusvaloare materiei prime şi contribuţii la buget. Un militar din MApN, chiar dacă nu produce bunuri materiale, produce securitate prin descurajare. Poliţistul, lucrătorul din Servicii, jandarmul, pompierul, afară de starea de securitate pe care o insuflă, contribuie la bogăţia Patriei prin apărarea şi conservarea bunurilor, prin împiedicarea infracţiunilor economice, prin păstrarea ordinii şi liniştii publice, prin apărarea vieţii cetăţenilor. Toţi cei menţionaţi asigură buna desfăşurare a activităţii strungarului, inginerului, profesorului, medicului etc, cu toţii contribuind mai mult decât puţin la viitorul Patriei.

Sper că înţelegeţi ce aş alege. Aş alege (cum de fapt am ales) un loc de muncă unde să mă duc cu plăcere, unde să nu simt când trece timpul, unde să-mi pot desfăşura aptitudinile. Dacă simţiţi nevoia unor argumente suplimentare, atunci trebuie să ne oferiţi mai multe date, începând cu "deconspirarea" motivului pentru care aţi adresat întrebarea.
Back to top
tobeornot
Sat Oct 22 2011, 12:50PM
Registered Member #4607

Multumesc pt raspuns. Doresc mai multe detalii, si mai putin lucruri evidente (sa faci ce iti place, etc)
Problema este una de cost de oportunitate. La SIe poti face ceva cu impact sau mai probabil faci ulcer si te pensionezi cu un gust de nerealizare?
Activitatea si viata in sie este destula de obscura si nu poti sti apriori daca ar fi placuta sau nu. Apoi din forum reies multe agende politice si prea putin despre realizari.
Sa reformulez: Ce este mai necesar la noi: inovatie sau protectia ei?
Back to top
msimula
Sat Oct 22 2011, 02:22PM
Registered Member #2287

„Ce este mai necesar la noi: inovatie sau protectia ei ?”

Nici nu trebuia pusa aceasta intrebare, necesare sunt si una si alta, iar dl ALM a fost cat se poate de clar si concis.
Nu stiu daca la ora asta veti gasi acel loc de munca, unde sa fie numai placere si oportunitati.
Timpul, din pacate trece oricum repede, totu-i o chestiune de autosugestie, autoimpunere, autoeducatie, etc. Pana la urma toate astea pleaca din launtrul capsorului nostru.
Back to top
truepride
Sun Oct 23 2011, 02:19PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

In opinia mea cariera militara te alege pe tine nu tu o alegi pe ea.Plecand de la acest principiu orice conditionalitate este exclusa prin definitie, probabil din aceste motive inca mai exista oameni care isi risca viata zilnic- vezi pompieri - pe zece milioane.
Back to top
tobeornot
Thu Feb 02 2012, 11:30AM
Registered Member #4607

revin cu o intrebare despre utilitatea SIE in contextul actual. eu nu sunt probabil destul de bine informat si as vrea sa imi spuneti cateva dintre pericolele externe ale Romaniei. mai precis, despre ce ar trebuie sa se informeze ofiterii de la SIE? ce pericole reale sunt pentru Romania? .... ma gandesc daca nu sunt pericole mai mare din interior, unde SRI ar trebui sa lucreze. voi ce credeti?
Back to top
ALM
Thu Feb 02 2012, 12:38PM
Registered Member #2039

Domnule Tobeornot, puneţi întrebări la care niciodată nu veţi primi răspunsuri complete. Dar, dacă renunţăm la imaginea lui James Bond, s-ar putea să fiţi dezamăgit de munca de furnică a celor care adună informaţii externe. Ce pericole reale sunt pentru România? De exemplu pregătirea unor celule teroriste care să intenţioneze să creeze un "cap de pod" în România. Vă închipuiţi că-şi vor anunţa intenţia în Monitorul Oficial? Alt exemplu: culegerea de informaţii despre firme sau persoane străine care ar vrea să investească în România. Chiar dacă nu pare un pericol, cunoaşterea anumitor direcţii de dezvoltare tehnologică pe plan extern este importantă: măcar nu se fac investiţii în domenii în care s-ar putea să nu mai găsim piaţă. Vă asigur că lista teoretică de sarcini ale SIE este extrem de lungă. Liniştea de la suprafaţă nu înseamnă întotdeauna linişte şi în adâncime ...
Back to top
6 User said Thank to ALM for this Post :
 SAS (02 Feb 2012, 13:20) , Radu89 (02 Feb 2012, 17:35) , justme (03 Feb 2012, 00:39) , Stel (04 Feb 2012, 01:34) , 0050 (04 Feb 2012, 13:33) , tobeornot (06 Feb 2012, 13:48)
Stel
Sat Feb 04 2012, 02:35AM
Registered Member #2461

Eu cred ca m-ar interesa asa:
-De ce UE vrea sa blocheze exportul de petrol al Iranului catre UE !!! desi este iarna, suntem in plina criza si, daca alti exportatori de petrol nu-si maresc productia, s-ar putea sa ne confruntam cu o crestere substantiala a pretului petrolului?!

- Statele occidentale au făcut planuri pentru a contracara o posibilă criză petrolieră majoră, provocată de Iran prin blocarea strâmtorii Hormuz. Dar pentru ca Iranul nu a dat semne ca ar lua asemenea masuri extreme, pentru ca nu il avantajaza, UE s-a gandi ca a fi mai intelept sa PROVOACE IRANUL! De ce?

-La reuniunea Bilderberg 2010 s-a discutat despre un eventual atac asupra Iranului. Nu cumva lipsa unui motiv intemeiat a dus, in final, la aceasta provocare? Ar fi interesant de stiut ce se discuta la aceste reuniuni secrete, nu din pura curiozitate ci datorita implicatiilor extrem de complexe pe care le au deciziile acelor personaje misterioase, pentru intreaga planeta.

-Ar fi extrem de interesant de stiut cine este, de fapt, FMI. Pentru ca "expertii" lui au distrus economiile nationale ale tarilor prin care au trecut. Acum au in vizor Grecia, careia ii impun aceleasi masuri... pe care le cunoastem bine. Nici macar nu se jeneaza sa aplice aceleasi metode.

-Este stiut faptul ca, in prezent, corporatiile conduc lumea. Dar ele nu ar avea niciun interes in prabusirea economiilor nationale, pentru ca interesul lor este sa aiba piata de desfacere pentru produsele lor si implicit PROFIT, ceea ce presupune o cat mai buna putere de cumparare a populatiei. Asta cam intra in contradictie cu directivele FMI care duc la saracirea excesiva, ceea ce inseamna ca acele corporatii sunt doar instrumente in mainile unor "papusari" care urmaresc un alt scop decat profitul. Ar fi foarte interesant de stiut cine sunt acei papusari.

Back to top
3 User said Thank to Stel for this Post :
 ŽELJKO (04 Feb 2012, 08:18) , 0050 (04 Feb 2012, 13:31) , tobeornot (06 Feb 2012, 13:48)
ŽELJKO
Sat Feb 04 2012, 08:19AM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730

eu am o vaga idee despre cine ar fi papusarii dar nu spun ca ma crede lumea anitsemit.

[ Edited Sat Feb 04 2012, 08:20AM ]
Back to top
truepride
Sat Feb 04 2012, 11:29AM

Registered Member #996

Domnule tobeornot, puneti o intrebare foarte buna si corecta din perspectiva sponsorului principal al bugetului de stat - contribuabilul.

In masura pregatirii mele, fara pretentii de expertiza, am sa incerc sa conturez un raspuns, poate va este util:

Munca de informatii, in general are legatura cu note informative privind situatii ce pot degenera in probleme de interes national insa nu aici este punctul de greutate.
Munca de informatii in general aduce fundamentul necesar luarii unei decizii in cunostinta de cauza de catre factorul insarcinat cu acest aspect.Informarea, prin mijloace specifice a organelor de stat cu atributii in domeniul politicii externe este esenta activitatii SIE.Nu este nevoie de pericole la granita pentru ca activitatea sie sa fie justificata, avem nevoie doar de activitatea statului roman pe plan extern.
Fara acesta informare constanta si deosebit de utila nu vad pe ce baza se poate contura politica externa a Romaniei.
Discutand in abstract doar cu legea in fata- fara a face referire la persoane, SIE este in subordinea CSAT, organ de natura executiva format din institutii ce definesc intr-o cantitate mai mica sau mai mare politica externa a statului Roman printre altele.Ca atare sefia CSAT este garantata de presedentia Romaniei, instituie ce are rol definitor in politia externa.Orice decizie a acestui consiliu ori a institutilor componenente nu se poate lua decat informat.Sarcina de informare, pentru probleme de natura externa revine prin lege SIE.Dupa cum am spus, la inceput, sa facem abstractie de persoane.
Daca doriti sa vorbim despre unificarea SRI-SIE intr-o singura structura, utila din perspectiva informativa si din perspectiva financiara, aici se poate discuta mult si bine.Desfintarea acestei structuri din lipsa de atributii nu poate fi decat o gluma.
Atat cat se poate, sper sa va lamureasca cele de mai sus.Lista atributilor de serviciu este secret de stat.
Back to top
3 User said Thank to truepride for this Post :
 0050 (04 Feb 2012, 13:32) , Stel (05 Feb 2012, 20:32) , tobeornot (06 Feb 2012, 13:48)
Stel
Sun Feb 05 2012, 08:40PM
Registered Member #2461

ŽELJKO wrote ...

eu am o vaga idee despre cine ar fi papusarii dar nu spun ca ma crede lumea anitsemit.

Corect!
Adevarul este ca, daca ii cauti putin "la dinti" pe papusari, vezi ca toti apartin acestei etnii. Stiu ca cei care spun ceva despre papusari sunt etichetati drept antisemiti, dar adevarul este ca eu, si sunt convinsa ca nici tu, nu am nimic cu fiii lui Sem. Eu si cei ca mine arata cu degetul (cel mijlociu!) spre acele cateva minti infierbantate, nu spre intreaga etnie, care este dintotdeauna victima inocenta a propriilor conationali avizi de bani si de putere.

PS
Pe topicul cu evreii sunt cateva nume extrem de interesante. Am putea completa lista...

Back to top
tobeornot
Mon Feb 06 2012, 01:48PM
Registered Member #4607

Multumesc la toti, in special Domnului truepride,
Eu cred ca incerc sa rezolv o problema de alegere. Daca ai avea de ales intre o cariera de informatii sau una de creatie, inovatie ce ai face ?!. Amandoua pot fi la fel de importante, in amandoua poti sa realizezi ceva semnificativ (sau sa esuezi cu brio). Probabil ca alegerea este foarte subiectiva si nu exista un mod clar in care (iti) poti spune ca alegearea ta a contribuit cu mai multe la viitorul Romamiei decat alternativa.... bineinteles, trebuie sa poti sa faci alegerea asta (adica sa ai optiunile).

sau poate ca mai bine intru in politica si daca fac destui asta se va putea inlocui clasa existent.. care nu ma inspira deloc. este trist sa vezi atatia oameni care injura politicienii dar nu vor sa le ia locul (ei considerand ca ar fi mai buni, mai corecti, incoruptibili)...

cat despre complexul-paranoia-conspiratia evreiasca cred ca exagerati. sunt oameni si oameni, deosebirea prin calitati non-personale sunt in anturajul unor minti slabe... eu cred ca toate natiile, religiile (sau alte caracteristici) au aceleasi distributii de prostie, bunatate, rautate... adica si la noi si la ei (nemti, rusi, chinezi, etc) sunt cam tot atatia prosti, destepti, mediocri, corupti, fuduli, etc.

apropo, cum va fi Romania in 20 ani? ma gandesc ca anul sunt "produsi" 1.000.000 (da, un milion) de ingineri chinezi.
Back to top
sniper999
Sat Jun 09 2018, 12:51PM
Registered Member #12073

Salutare colegi,
Sunt elev al unei scoli militare de subofiteri jandarmi in an terminal,si as avea posibilitaea ca dupa absolvire sa pot activa in cadrul SIE, departamentul protectie/Paza.(subofiter)
Doresc sa stiu daca o cariera in SIE, ofera mai multe avantaje, posibilitati de avansare, dezvoltare profesionala sau daca ar fi o mutare nu tocmai rentabila.
Fiind elev in an terminal nu am avut ocazia sa lucrez la in niciuna dintre cele doua structuri, de aceea nu pot face o comparatie, pentru a ma hotari.
Astep sugestii din partea celor cunoscatori.
Multumesc.
Back to top
truepride
Mon Jun 11 2018, 04:25PM

Registered Member #996

Buna ziua, bine ati venit pe forum.
"Sunt elev al unei scoli militare de subofiteri jandarmi in an terminal,si as avea posibilitaea ca dupa absolvire sa pot activa in cadrul SIE, departamentul protectie/Paza.(subofiter)"

Aici aveti o intrebare sau o afirmatie? Intreb ca sa pot intelege exact. Intrebati daca va puteti transfera de la MI la SIE dupa sau pur si simplu cei de la SIE au venit cu acesta oportunitate la scoala la care dvs activati si intrebati daca este o alegere inteleapta.
Back to top
sniper999
Tue Jun 12 2018, 04:30PM
Registered Member #12073

Buns ziua,
Cei de la Sie au venit cu propunerea recrutarii, si doresc sa aflu daca este o alegere inteleapta.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF