Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Proiect SEMPERFIDELIS :: Infiintare, activitati, proiecte, programe

<< Previous thread | Next thread >>
Ingropati sub zapezi
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
justme
Fri Feb 10 2012, 11:50PM

Registered Member #2073

Zeci de mii de oameni ingropati sub zapezi. Sute de stalpi de curent electric au cazut. Se traieste ca in pestera. Toate acestea se intampla in Romania anului 2012, in judetele Buzau, Ialomita, Vrancea, in Delta Dunarii, iar imaginile difuzate spun totul. Militarii si echipajele medicale de urgenta fac mari eforturi (cinste lor!) pentru a salva cat mai multi oameni, dar se pare ca nu sunt suficienti. In antiteza avem culmea nesimtirii factorilor politici: in loc sa degajeze drumurile, pentru a facilita accesul echipelor de salvare, reprezentantii autoritatilor se cearta, invinuindu-se reciproc de situatia creata.
Fac un apel catre toti colegii de forum, sa ajutam – fiecare cu ce si cu cat poate –, pe cei care acum au nevoie de ajutor mai mult ca noi. Pe cei care risca sa moara de foame. Asta am auzit, cu totii, foarte des la stiri: “NE ESTE FOAME!”
Asociatia Proiect SEMPER FIDELIS are in cont banii din donatiile pentru victimele inundatiilor de acum doi ani. Banii vor fi folositi pentru cumpararea alimentelor ce urmeaza a fi expediate catre cei care, in aceste moment, lupta pentru supravietuire.
De ajutat putem ajuta. Depinde numai de noi daca vrem.

Vom reveni curand cu informatii suplimentare privind initiativa APSF.
Back to top
1 User said Thank to justme for this Post :
 Stel (11 Feb 2012, 00:46)
Boribum
Sat Feb 11 2012, 12:00AM
boribum
Registered Member #2395

Serios : dau o solda unui membru al forumului* asta daca un om (nu neaparat membrul respectiv) poate produce o scrisoare din partea autoritatilor române în care sa scrie : "multumim pentru ajutor. Situatia aceasta NU este normala si ne asumam impotenta" .

* ca strain,risc sa-mi iau niste în înjuraturi în schimbul banilor respectivi,si nu vreau asta
Back to top
ALM
Sat Feb 11 2012, 08:15AM
Registered Member #2039

Domnule Justme, cred că avem o problemă. Oamenii din zonele calamitate nu duc lipsa banilor, ci a drumurilor de acces! Dacă aveţi vreo idee cum să deschideţi drumurile, atunci ăsta este cel mai mare ajutor în acest moment. Donaţiile au fost făcute pentru cei care au pierdut TOTUL la inundaţii, nu pentru a duce alimente acolo unde pot fi duse de autorităţi, contra cost, dacă ar exista o organizare gospodărească. Banii trebuie păstraţi fiindcă, atunci când va începe dezgheţul, vor veni inundaţii şi iar vom vedea gospodării rase de pe suprafaţa pământului. Da, atunci banii vor fi de folos, acum nu văd la ce ar folosi.

După părerea mea, iniţiativa APSF ar trebui să se manifeste într-o formă de presiune asupra autorităţilor pentru adoptarea unor măsuri de comportament normal în asemenea cazuri. Cu banii înhăţaţi de firmele de "deszăpezire" se puteau achiziţiona sute de utilaje specifice acestei acţiuni. Practic, fiecare localitate ar trebui să deţină un astfel de utilaj, dimensionat după necesităţi. Ce am văzut, păreau imagini dintr-un film cu proşti! Buldozele (şenilate sau nu) nu puteau să îndepărteze zăpada, fiindcă lucrau între pereţi de zăpadă de 2-4 metri. În toată lumea confruntată cu zăpada, îndepărtarea ei se face cu autofreze, echipate cu turbină pentru aruncarea zăpezii la distanţă (acolo unde se poate), sau cu elevator, pentru încărcarea camioanelor care vin în urma autofrezei, în cazul deschiderii drumurilor dintre gospodării.

Cu milioanele de euro aruncate către "băieţii deştepţi" din salubritate, cu care şi-au achiziţionat câte o lamă hidraulică (sau nu) ataşabilă la orice autovehicul şi restul ajungând în buzunare, bani pe care îi înhaţă indiferent dacă este zăpadă sau nu, se poate face o dotare specifică locală (cum este în ţările civilizate), cheltuielile pentru utilizare şi întreţinere fiind infinit mai mici, cu o eficienţă infinit mai mare. Dacă tot se bat câmpii cu locuri de muncă, se poate organiza în acest an o producţie de astfel de utilaje (intreprinderi mecanice închise sunt cu duiumul), astfel încât anul viitor să nu mai fim "surprinşi" 100% că iarna ninge şi viscoleşte.

Deoarece mai sus scriam despre forme de presiune asupra autorităţilor, adăugând şi politicienii, acestea trebuie făcute sub forma unor scrisori deschise adresate prin mass-media şi, de ce nu, plângeri penale pentru pierderile de vieţi omeneşti. Cu cît "tămbălăul" va fi mai mare cu atât vor fi mai multe şanse ca să se gâtuie risipa banului public în favoarea unor măsuri eficiente, gospodăreşti.
Back to top
8 User said Thank to ALM for this Post :
 Mihais (11 Feb 2012, 08:53) , blacks (11 Feb 2012, 10:14) , Klaus (11 Feb 2012, 10:25) , dorobant (11 Feb 2012, 12:01) , Homefire (11 Feb 2012, 12:25) , justme (11 Feb 2012, 13:21) , djebel (12 Feb 2012, 14:39) , Stel (13 Feb 2012, 15:41)
justme
Sat Feb 11 2012, 01:32PM

Registered Member #2073

Domnule ALM, imi cer scuze daca am fost gresit inteles.
Dupa cum vedeti in postul de “deschidere”, NU am propus nici un moment ca sinistratilor sa li se dea bani. Din punctul meu de vedere, in acest moment, alimentele sunt de prima necesitate pentru oamenii care au nevoie de ajutor. Oamenii cer mancare. Uitati-va la jurnalele de stiri si veti vedea ca nu am gresit.
Sunt total de acord cu afirmatiile dumneavoastra referitoare la ce s-ar fi putut face cu milioanele de euro date firmelor “baietilor destepti”. Este absolut corect ce spuneti. Va rog sa-mi iertati, insa, indrazneala: cand oamenii nu au mancare, cred ca prioritatea zero este oferirea de alimente si abia dupa aceea este loc pentru discutia in cauza. Este parerea mea, nu trebuie sa fiti de acord cu mine.
Nu in ultimul rand, imi pare sincer rau ca am deschis acest topic. Intuiti de ce…
Back to top
ALM
Sat Feb 11 2012, 02:20PM
Registered Member #2039

Domnule Justme, îmi cer şi eu scuze dacă m-aţi înţeles greşit. Da, oamenii au nevoie de alimente din cauză că nu s-au putut aproviziona, nu fiindcă viscolul le-ar fi luat agoniseala. Nu au nevoie de pomeni, au nevoie de implicarea autorităţilor în ceea ce priveşte datoria lor. Şi datoria lor, în această situaţie, este să asigure traiul oamenilor care le plătesc salariile babane şi contribuie la PIB, fie că vor, fie că nu vor.

Am mai scris despre urgia din februarie 1954. A doua zi, când încă ningea şi viscolea, peste nămeţi de 2 metri trecea Armata Română cu tancuri, camioane sau chiar vânători de munte pe schiuri, cărând pâine şi mezeluri la magazinele de desfacere. N-au aşteptat 8 zile ca să se liniştescă ninsoarea şi viscolul! N-a murit nimeni de foame sau din lipsa asistenţei medicale. Au fost câţiva morţi din cauza imprudenţei lor. La câteva zile, poate o săptămână, au apărut şi utilaje de deszăpezire, turbo-freze, cumpărate rapid din URSS. Mai există şi astăzi câteva prin România. Dar, de atunci nimeni nu a mai făcut nimic. Era austeritate. Astăzi este tot austeritate dar doar pentru unii. Firmele prigonilor, umbrăreştilor, cătunenilor şi care mai sunt fixaţi la robinetul bugetului incasează sume astronomice şi rezultatele se văd. Ba, proaspatul premier, se miră şi se răţoieşte la oamenii din zonele calimitate că nu ies cu lopeţi şi târnuri să cureţe drumurile. Adică, şi ... înzăpeziţi şi cu banii luaţi! Sitaţia asta trebuie stopată. Este treaba comunităţilor locale, dar şi banii trebuie redirecţionaţi către acestea!

Nu trebuie să vă pară rău că aţi deschis topicul. Nu este inutil. Sunt de acord cu solidaritatea dar nu sub formă de alimente. Oricum, ar trebui să aşteptaţi să se deschidă drumurile, iar dacă se deschid, se va putea face aprovizionare normală. Dar putem să facem o socoteală a fondurilor Asociaţiei şi să cumpărăm, pentru anul viitor, o motofreză individuală şi să o dăruim unei comunităţi sărace. Un astfel de utilaj (BSF 40), de firmă, costa cca. două mii de lei (foto). Sunt gata să mai contribui în cursul acestui an ca să strângem suma necesară.

[ Edited Sat Feb 11 2012, 02:26PM ]
Back to top
2 User said Thank to ALM for this Post :
 Klaus (12 Feb 2012, 11:55) , Stel (13 Feb 2012, 15:42)
ALM
Sat Feb 11 2012, 02:23PM
Registered Member #2039

Am uitat poza. Scuze!

Back to top
ex-ad
Sat Feb 11 2012, 11:26PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

ultimul extras de cont postat anul trecut pe site a ramas valabil fiindca nu s-a mai rulat nimic de atunci... deci facem cu banutii tot ce decideti voi...
Back to top
Klaus
Sun Feb 12 2012, 01:30PM
Registered Member #3279

Problema este ca mass media amplifica fenomenul si ii da o dimensiune sentimentala. Mai zilele trecute stateam de vorba cu un coleg subofiter, care face naveta de la tara, la oras. Nici acum nu a reusit sa-si elibereze toate acareturile, dar si-a luat masuri de functionare a sobelor pe lemne daca centrala nu i-a mai mers, din lipsa de curent. Iar in casa si-a adus toate cele necesare, ma refer la hrana si lemne.
Oare acum 100 ani (sau mai mult), cine ii deszapezea pe cei de la sate intr-o Romanie eminamente agrara? Mi-e si frica sa mai dau drumul la TV, ca vad o batrana plangandu-se ca a terminat tot, lemne, paine, malai si ca vrea ajutor. Oamenii respectivi au probleme in ce priveste aprovizionarea normala cu alimente a punctelor de desfacere a lor, nu au pierdut nimic (casa, masa si alte bunuri), cum se intampla la inundatii, cutremure si altele asemenea. Faptul ca s-a tocit spiritul de autoconservare la sate mi se pare mai mult decat ingrijorator. Adica in februarie sa zici ca nu mai ai faina sau malai, ca nu mai ai apa (eventual plata), ca nu mai ai medicamente (daca tot stii ca ai nevoie), ca s-au terminat lemnele, ca nu este curent electric si nu mai ai lumanari, ca a murit nustiucine si nu are cele necesare sa-l ingroape... Eu unul sunt dezolat de ce se intampla acum. Cea mai grea iarna prinsa de mine a fost prin saizecisiceva, nu am avut o perioada curent electric, am folosit lampa cu gaz asezata in mijlocul mesei si am mancat paine facuta in cuptor cu faina din camara, tot de acolo cartofii si varza. Dupa un timp au aparut niste senilate (sau o fi fost una vazuta de mai multe ori?) facute pentru recoltarea stufului in delta (cu senila lata, deci presiune specifica pe sol mica) si au inceput sa care alimente la magazine. Si nu retin sa fi fost vreo iarna, cat de grea, in care sa fi consumat toate lemnele si proviziile. Iar mai incoace, m-a chemat mama si mi-a zis unde sunt randuite cele necesare, numai cosciugul mai ramanea de luat
Eu zic ca este o problema de functionare a comunitatilor locale si, in ultima instanta, a comunitatii numita Romania. Iar daca statul incurajeaza populatia sa fie asistata va avea mult de tras.
Am fost de parere ca situatiile de exceptie vor arata slabiciunile statului in mangementul lor, pe hartie fiind toate bune si frumoase. Cazul si al zapezilor de acum, al inundatiilor cand s-a mers pe malul marii Banat (prin 2005 parca) fara barci fara pompe, dar cu APCA , cand a ars biserica evanghelica din Bistrita (prin 2008?) si pompierii nu ajungeau cu apa pana sus, in turla, pentru ca aveau o autoscara nepotrivita, cand s-a descoperit ca nu exista o retea nationala de scafandri care sa intervina pe apele interioare etc. etc. Si stati sa vina un cutremur cu magnitudine de peste 7,5 grade pe scala Richter, mai vorbim atunci (cine scapa)...
Dupa mine armata nu are cu ce interveni la deszapazire decat cu lopeti cu tractiune umana si autovehicule cu tractiune pe toate puntile (dar, in marea lor majoritate cu roti simple, nu duble) sau senilate, victime sigure ale zapezilor mari. Deszapezirea trebuie facuta de cei platiti pentru asta cu milioane de Euro pe sezon, si care, constructori fiind, de obicei isi trec ca dotare mijloacele tehnice care oricum stau iarna, daca este sa fie viscol.

Nu stiu daca am dreptul sa-mi dau cu parerea la suma aflata in contul APSF, necontribuind deloc la ea, dar daca mi se permite eu cred ca vor fi alte situatii cu adevarat dramatice cand chiar va conta un ajutor material. Si nu se stie cat de repede va apare, dupa atata zapada si intensificarea miscarilor telurice
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 djebel (12 Feb 2012, 14:38) , ŽELJKO (13 Feb 2012, 16:29)
pa11on
Sun Feb 12 2012, 04:53PM
Registered Member #2983

Aceste zapezi au scos la iveala multe din problemele Romaniei actuale. Nu neaparat cele materiale ci mai mult cele morale si de comportament.
Pentru a nu fi inteles gresit, spun inca de la inceput ca nu ma voi referi la batrani, bolnavi si copii, singurele victime nevinovate ale situatiei din tara.
La moda acum este sa comentezi si sa acuzi premierul, pt ca si-a permis sa nu aiba limba de lemn a la Iliescu sau a la Boc (si de dreapta si de stanga) si sa spuna cateva adevaruri. Nu le-a spus pe alea mai mari, nu a spus nimic de guvernantii care timp de 20 de ani nu au facut altecva decat sa tina conectate conductele de bani ale bugetului la firmele prgonilor, casunenilor, umbrarestilor si ale multor altora.
A acuzat insa primarii si alesii locali pe care ii doare-n cot de sateni. In fiecare vara Zarescu, Pestisor si alti reporteri chefuiesc si dantuiesc cot la cot cu localnicii, la toate petrecerile campenesti, scaldate in bere, mici si manele, organizate de primarii din banii cu care ar putea cumpara utilaje. Utilaje? La ce ne trebuie? Noi vrem guta, salam, vijelie, mici si bere. Sa vina salam sa dea la lopata.
Si-a permis sa spuna ca sta la caldura in casa tocmai poporul cu cel mai inalt simt civic din istorie, a acuzat de lene cel mai harnic popor din lume, cere poporului sa puna mana pe lopata insa lopetile au fost vandute de mult la fier vechi pe un pahar de tuica si 2 tigari.
Intr-o transmisie tv reporterul spunea ca dupa ce s-a degajat drumul, au venit cei de la electrica sa refaca alimentarea cu energie electrica, dar nu au putut deoarece cablurile rupte de ger si viscol tocmai fusesera furate. Cine sa le fure? Localnicii (toti numai batrani, bolnavi si copii) erau ingopati in case de nameti deci nu puteau sa le fure. Paranormal nu alta. In orice caz, cum sa acuzi de hotie poporul cel mai cinstit, drept si viteaz dintre traci?
La Ramnicu Sarat, in transmisie directa, jandarmii deszapezeau masinile de pe marginea drumului iar proprietarii stateau cu ochii beliti la ferestre stresati ca nu cumva vreun jandarm, cuprins de prea mult imbold civic sa le zgaraie masina cu lopata.
In 2010 la inundatii, aceiasi localnici cinstiti, harnici, muncitori, nu mai aveau loc in birturi in timp ce militarii si voluntarii umpleazu saci cu nisip, consolidau diguri sau le scoteau namolul din case.
Acum se asteapta ajutoarele (alimente, lemne, apa), si deszapezirea drumului catre crasma pt a preschimba ajutoarele pe bautura si tigari.
La RTV, Zarescu transmitea din localitatea Ziduri/Buzau si propunea solutii autoritatilor: sa care militarii alimente cu rucsacii in satele unde nu au ajuns inca utilajele. El spunea ca a mers 10 km pe jos si ca daca i-ar fi dat cineva un rucsac cu alimente l-ar fi carat cu placere. Deci nenea Zarescu, cetatean model, sufletist cum e, stiind ca merge in zona, nu a cumparat din banii lui o paine sa o duca localnicilor, insa daca i-ar fi dat cineva un rucsac plin, alta era situatia. Bravo domn reporter.
Am vazut un reportaj despre o comuna din ialomita unde primaria s-a organizat exemplar si a deszapezit aproape toate satele. Deci se poate.
Nu ai nevoie de freza ca sa cureti din ora in ora zapada de la usa si din dreptul ferestrei. In trei zile nu vezi ca ti se intuneca fereastra acoperita de zapada? In sate, majoritatea sunt inruditi – cateva zeci de familii extinse, incuscrite, inrudite intre ele. Nu se gasea niciunul care sa se intrebe ca face bunica sau matusa batrana si sa incerce sa ajunga macar la ea? Nu le cerea nimeni sa deszapezeasca drumurile dar macar in jurul casei sau pana la cotetul de pasari sau la grajd, puteau sa o faca. Imi aduc aminte ca bunicii tineau in permanenta iarna rezerve mari de apa, lemne si alimente in casa, imi aduc aminte ca bunicul lua toamna lopata de zapada dintr-o anexa si o baga in casa. Astazi, sateanul modern, nu mai are astfel de apucaturi. E dependent de magazine, lipsa curentului electric nu-l mai lasa sa priveasca la tembeleziuni la telenovela preferata, elodia si talkshow-ul preferat de pe otv. Sateanul capitalist, de dreapta daca se poate, nu mai poate trai fara taraf tv, ce mai fac sanziana, tonciu si alte rapandule a devenit mult mai important decat busu si vremea lui, iphone-ul a ramas fara baterie si astfel aplicatia ilopata nu poate fi accesata.
Unii dintre cetatenii aia care s-au simtit jigniti, vand paine celor neajutorati cu 10 ron bucata.
@justme, eu am renuntat de mult sa mai iau de bun ce spun astia la tv. Nu spun ca nu sunt probleme, insa acestea sunt folosite in scopuri mercantile. Oare de ce se dau de ceasul mortii sa se declare stare de alerta, cod rosu, etc? Traiesc din reclame, platite la secunda functie de audienta. Un cod rosu, o stare de alerta, suprapusa peste “soc, groaza, record, breakin news” da bine la audienta si implicit la profit.
Cand televiziunile transmit live din satele ingropate de nameti de 5-7 metri, in niciun caz nu te poti gandi ca mint. Nu, satele si drumurile de unde transmit sunt sub nameti, nu a ajuns niciun utilaj de n'spe zile, se poate ajunge doar pe jos, insa reporterul transmite in direct folosindu-se de un car ca acestea:
LINK
LINK
pe care l-a carat la subrat in timp ce a mers pe jos catre sat.

[ Edited Sun Feb 12 2012, 05:19PM ]
Back to top
2 User said Thank to pa11on for this Post :
 Radu89 (15 Dec 2013, 17:19) , Klaus (28 Mar 2014, 17:09)
Klaus
Sun Feb 12 2012, 05:10PM
Registered Member #3279

@pa11on - mai este un aspect pe care l-ai uitat, in conditii de stare de necesitate achizitiile se fac fara respectarea Ordonantei de Urgenta nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii Trai, nineaca!

In plus, pentru tot asa o actiune de deszapezire la nivel de judet mai acum cativa ani cineva s-a facut om repartizand cantitatile de carburant primite de la guvern dupa cat a intervenit fiecare la zapada in judetul lui.

+ link-urile date nu se prea deschid, pimul este pentru o usa de sticla

[ Edited Sun Feb 12 2012, 05:13PM ]
Back to top
Klaus
Sun Feb 12 2012, 05:40PM
Registered Member #3279

La capitolul aberatii jurnalistice, si nu numai - LINK
Sunt convins ca altceva s-a intamplat acolo, iar presa a preluat, precum pelicanul, vestea, fara sa o mestece. Cum adica, s-au folosit numai capse? Electrice sau pirotehnice. Astea fac doar plici, nu au o actiune distructiva consistenta, o stie orice militar, si sunt destinate pentru a initia explozivul, care o fi el.

Armata aruncă în aer zăpada care ţine izolat satul Hânţeşti de mai bine de opt zile

Drumarii au acţionat până târziu în noapte pe drumul spre Hânţeşti
Cu toate eforturile depuse aseară de echipele de deszăpezire de la Drumuri şi Poduri, accesul spre satul Hânţeşti din nordul judeţului Galaţi, nu a putut fi eliberat de nămeţii înalţi chiar şi de trei metri. Armata a plecat din nou spre Hânţeşti în această dimineaţă, la ora 9.00.

Utilajele au lucrat până aseară târziu, dar n-au reuşit să elibereze cei patru kilometri care leagă Buciumeniul de satul Hânţeşti. Zăpada tasată, înaltă pe alocuri de peste trei metri, a dat mari bătăi de cap, chiar şi pirotehniştilor, care au detonat capse pe alocuri pentru a încerca să elibereze drumul.

În aceste condiţii, cele aproape 50 de familii rămân izolate şi în această dimineaţă. Nici camionul cu provizii strânse în cursul zilei de ieri nu a putut ajunge la sinistraţi. Alimentele au fost depozitate la Mănăstirea din Buciumeni şi vor ajunge la oameni imediat ce drumul va fi deszăpezit.

Câteva sănii au ajuns aseară cu ajutoare la oameni care aveau nevoie neaparat de provizii.

Reprezentanţii Consiliului Judeţului Galaţi speră ca în cursul zilei de azi să deszăpezească drumul şi să ducă alimentele oamenilor care stau izolaţi de restul lumii de mai bine de opt zile.
Back to top
truepride
Sun Feb 12 2012, 09:13PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Ce s-a intamplat cu echipamentele rusesti care puteau sa curete o pista de aterizare in doar cateva ore.Aaaaaa stati ca mi-am adus aminte...erau mari consumatoare de combustibil, nu erau pe placul nato, nu se gaseau piese si alte chestiuni asemanatoare, ergo au fost casate de o firma privata si in schimb s-au primit cauciucuri:

Back to top
pa11on
Sun Feb 12 2012, 09:45PM
Registered Member #2983

Klaus wrote ...

+ link-urile date nu se prea deschid, pimul este pentru o usa de sticla

nu stiu ce s-a intamplat
LINK
LINK
Daca romanii nu existau trebuiau inventati:
LINK

[ Edited Sun Feb 12 2012, 10:30PM ]
Back to top
Ultra'
Sun Feb 12 2012, 11:33PM
Registered Member #2406

Membrii galeriilor din Bucureşti au salvat un bărbat rămas îngropat în nămeţi

Un bărbat era să moară înghețat în groapa de trei metri pe care o săpase în zăpadă după cocenii pentru animale. A fost scos la timp de suporterii echipelor de fotbal veniți cu ajutoare în sat. Miracolul s-a petrecut in localitatea Cotu Ciorii, comuna CA Rosetti, la limita județelor Buzău si Brăila.

Soţia bărbatului țipa disperată încă de dimineaţă, dar nu o auzea nimeni. Nici nu avea cine, pentru că viscolul a început din nou să bată, iar casa ei e la marginea satului, acoperită complet de zăpadă. Soțul ei care a ieșit dimineață să scoata din munții de zăpada coceni pentru vaca din grajd nu mai venea. L-a găsit în groapa adâncă de peste trei metri, prins ca într-o capcană din care nu mai putea ieși.

Norocul lor a fost ca un grup de suporteri ai echipelor Steaua și Dinamo au venit în sat să împartă ajutoare și să ajute cu lopețile la săpat căi de acces. „De la opt am stat acolo şi nu puteam deloc să urc. Să le dea Dumnezeu sănătate copiilor ăstora”, spune Cristian Dragomir, bărbatul salvat de membrii galeriilor bucureştene.

Suporterii au pus mână de la mână ca să cumpere alimente și apă. Acesta nu a fost singurul lucru pe care l-au făcut. Acolo unde au găsit oameni neajutorați au pus mâna pe lopeți ca să facă tuneluri către grajduri și către porți. „Aici nu am venit în calitate de suporteri. Am venit după ce am văzut la televizor ce nenorociri s-au abătut peste aceşti oameni”, spune Florin Andrei, suporter al echipei Dinamo Bucureşti.

Back to top
1 User said Thank to Ultra' for this Post :
 Stel (13 Feb 2012, 15:45)
Ghost_dog
Mon Feb 13 2012, 10:07AM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Ultra' wrote ...

Membrii galeriilor din Bucureşti au salvat un bărbat rămas îngropat în nămeţi

Un bărbat era să moară înghețat în groapa de trei metri pe care o săpase în zăpadă după cocenii pentru animale. A fost scos la timp de suporterii echipelor de fotbal veniți cu ajutoare în sat. Miracolul s-a petrecut in localitatea Cotu Ciorii, comuna CA Rosetti, la limita județelor Buzău si Brăila.

Soţia bărbatului țipa disperată încă de dimineaţă, dar nu o auzea nimeni. Nici nu avea cine, pentru că viscolul a început din nou să bată, iar casa ei e la marginea satului, acoperită complet de zăpadă. Soțul ei care a ieșit dimineață să scoata din munții de zăpada coceni pentru vaca din grajd nu mai venea. L-a găsit în groapa adâncă de peste trei metri, prins ca într-o capcană din care nu mai putea ieși.

Norocul lor a fost ca un grup de suporteri ai echipelor Steaua și Dinamo au venit în sat să împartă ajutoare și să ajute cu lopețile la săpat căi de acces. „De la opt am stat acolo şi nu puteam deloc să urc. Să le dea Dumnezeu sănătate copiilor ăstora”, spune Cristian Dragomir, bărbatul salvat de membrii galeriilor bucureştene.

Suporterii au pus mână de la mână ca să cumpere alimente și apă. Acesta nu a fost singurul lucru pe care l-au făcut. Acolo unde au găsit oameni neajutorați au pus mâna pe lopeți ca să facă tuneluri către grajduri și către porți. „Aici nu am venit în calitate de suporteri. Am venit după ce am văzut la televizor ce nenorociri s-au abătut peste aceşti oameni”, spune Florin Andrei, suporter al echipei Dinamo Bucureşti.

E bunicica miscarea asta nu ?
Si eu ma intreb unde sunt "mancatoarele de zapada" ptr ca le-am vazut cu multi ani in urma in actiune si sincer isi faceau treaba cu prisosinta . Buldozerele excavatoarele nu sunt facute pentru asa deszapezire PUNCT .
Cat despre placerea de a vedea cum altii iti fac treaba , zapada din curte , este o fascinatie a romanilor. Pe la inundatii am dat si eu de acel romanism pur unii dadeau la lopata alti erau in birt cei care dadeau la lopata desigur voluntari pompieri jandarmi politisti cei din birt localnici . Nu consider ca a fost o fapta buna dar acum ceva ani cei aflati intr-un birt au fost scosi ( in suturi) si pusi sa munceasca alaturi de toata lumea . Pana nu intelegem ca trebuie sa fim cu toti uniti cand este greu niciodata nu vom reusi sa trecem peste greutatile aparute . Imi place ca totul a devenit o disputa politica , ala de psd nu a facut ala de la PDL sa fofilat , pana la urma sunt cu toti o apa si un pamant ...
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF