Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
banii de chirie?!?!?
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
SAS
Wed Dec 02 2009, 10:20PM
Registered Member #2168

Frate iar te iei de aia cu stelute?
Back to top
mozambic76
Wed Dec 02 2009, 10:23PM
shaqy
Registered Member #423

lasa bro ca sunt destui care sunt ok intre ei , eu ziceam de cei care fac de-alea alea....

si astia sunt din pacate destui
Back to top
gogu007
Thu Dec 03 2009, 09:49AM
cristian007
Registered Member #2002

Se mai platesc banii de chirie?
Back to top
kagulas
Fri Jan 08 2010, 08:22PM
Registered Member #2303

Buna seara, tuturor,
V-as ruga, daca stiti, sa-mi spuneti shi mie se aplica "chestia" aia de instalare. Esti din provincie, dar ti se cere mutatie? Au dreptul toti cei care nu au mai mult de 3 ani in sistem? Sau...
Daca nu ma insel, la incadrare era conditia sa ai domiciliul stabil in Buc. sau judetele limitrofe (urgenta 2)?
Te rog ex_ad sa unesti cele 2 topicuri pt ca se refera tot la bani

[ Edited Sat Jan 09 2010, 01:44AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sat Jan 09 2010, 10:07AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Daca ai fost mutat la ordin sau numit in prima functie si nu ti-ai luat deja banii pana acum, CRED ca se aplica prevederile art. 20 din Legea 138/1999

ART. 20
(1) Cadrele militare in activitate, mutate sau transferate in interes de serviciu dintr-o localitate in alta, individual sau impreuna cu unitatea, au dreptul la:
a) o indemnizatie de mutare egala cu solda lunara bruta cuvenita pentru functiile in care au fost numite la noua unitate;
b) o indemnizatie pentru fiecare membru de familie aflat in intretinere, egala cu 1/4 din solda lunara bruta cuvenita cadrelor militare, in luna schimbarii domiciliului membrilor de familie;
c) rambursarea costului transportului pentru cadre, membrii de familie si gospodaria lor;
d) o permisie de 5 zile lucratoare, in vederea mutarii efective, acordata la cerere.
(2) Indemnizatia de mutare prevazuta la alin. (1) lit. a) se acorda cadrelor militare in activitate la prezentarea in unitatea stabilita prin ordinul organelor competente, iar indemnizatia prevazuta la alin. (1) lit. b) se acorda membrilor de familie numai dupa schimbarea domiciliului in localitatea in care au fost mutate cadrele militare in activitate.
(3) Drepturile prevazute la alin. (1) se acorda si persoanelor chemate sau rechemate in randul cadrelor militare in activitate, daca sunt incadrate in unitati militare situate in alte localitati decat cele in care isi au domiciliul. Indemnizatia se calculeaza in raport cu solda lunara bruta stabilita pentru functiile in care sunt numite.
(4) Cadrele militare in activitate care urmeaza cursurile unei institutii de invatamant beneficiaza, dupa absolvire, de indemnizatia de mutare si de decontarea costului transportului, prevazute la alin. (1), daca sunt mutate in alte localitati decat cele din care au plecat la studii sau in care isi au domiciliul.
(5) La absolvirea institutiilor de invatamant, elevii si studentii militari carora li se acorda grade de ofiteri, maistri militari sau subofiteri ori cei care au obtinut asemenea grade pe timpul scolarizarii au dreptul, la prezentarea la unitati, la o indemnizatie de instalare egala cu solda lunara stabilita pentru functiile in care au fost numiti si la decontarea cheltuielilor de transport pentru ei, membrii de familie si gospodaria lor. Aceste drepturi se acorda si celor care sunt repartizati in unitati ale marinei civile, aviatiei civile sau in alte unitati. Militarii angajati pe baza de contract, care au obtinut grade de subofiteri ca urmare a absolvirii unor cursuri, beneficiaza de indemnizatie de instalare numai in situatia in care nu au beneficiat de indemnizatie in conditiile art. 20 alin. (6). In localitatile cu conditii grele de cazare sau izolate, stabilite de ministerele sau institutiile centrale, indemnizatia poate fi la nivelul a doua solde lunare brute.
(6) Militarii angajati pe baza de contract, la incheierea primului contract cu durata de 3 ani, beneficiaza de o indemnizatie de instalare egala cu solda de functie in care au fost incadrati, solda de grad, gradatiile la care au dreptul si indemnizatia de dispozitiv.
(7) Cadrele militare in activitate, care au beneficiat de indemnizatia de instalare si care ulterior si-au prezentat demisia inainte de implinirea unui termen de 3 ani de la absolvirea institutiilor de invatamant, vor restitui indemnizatia primita, proportional cu perioada ramasa pana la expirarea termenului de 3 ani. Aceasta prevedere se aplica in mod corespunzator si militarilor angajati pe baza de contract.
(8) Cadrelor militare trecute in rezerva sau direct in retragere, in baza art. 85 alin. 1 lit. a)-f) din Legea nr. 80/1995, care isi schimba domiciliul in termen de 12 luni de la data schimbarii pozitiei de activitate, li se ramburseaza cheltuielile de transport pentru ele, membrii lor de familie si gospodarie, pana la localitatea unde isi stabilesc domiciliul.
(9) In cazul decesului cadrului militar, familia acestuia are dreptul la rambursarea costului transportului prevazut la alin. (8), daca in termen de 12 luni de la data decesului isi stabileste domiciliul in alta localitate.

Pentru ce se va intampla de aici incolo, dicteaza Legea 330/2009
Oricum, cred ca mai bine ar fi sa intrebi pe cineva mai priceput, cum ar fi truepride, poate are timp si iti raspunde
Back to top
kagulas
Tue Jan 12 2010, 01:08AM
Registered Member #2303

admin_cnsas wrote ...

Iar cursul de profesionalizare nu trebuie sa fie suportat de JR? Sau jandarmul baga iar mana in buzunar ca sa ii tina pe carca sa pe cei din centrele de pregatire (indoctrinare)?

Scuze ca ma intorc la pag.1. Dar sunt multe nereguli, si anume:
1. Trebuia sa fii "initiat" la incadrare (ca jabc sau sof). In 2005&2006 au fost colegi care au fost "initiati" de 2X (odata ca jac si odata ca sof, in acelasi an).
2. Norma de hrana a fost diminuata din considerentul ca daca nu esti operativ si nu consumi atat de multe calorii. Ciudat este faptul ca banii opriti se vireaza in bugetul centrelor de pregatire pt asigurarea hranei, dar.... acolo trebuie sa platesti din buzunar ce consumi la popota: 4 lei mic dejun, 6 lei pranz, 4 lei cina (puteai sa alegi mesele/zi sau zilele in care mancai la popota). Este posibil ca acei bani sa fie considerati ca un fel de subventie, sa poti beneficia de acele mese la un pret redus (ceea ce este real; calitatea lasa mult de dorit). Oricum ai lua-o platesti de doua ori. Si mai continua:
3. Ca nu se mai intelege rostul unei "initieri" dupa atatia ani (pt. unii) s-a mai vorbit, dar urmeaza "practica" cu ciudateniile ei si anume:
-Esti considerat incepator si trebuie sa fii insotit de un tutore;
-Nu ai dreptul sa ai asupra ta arma cu glont;
-Nu poti executa mis. pe timp de noapte, cu armament si munitie (program de lucru 8-16 sambata&duminica liber), mai ales inlocuri izolate. Si totusi le faci pe toate fara sa iti (de fapt sa le) pese ca solda lunara iti este micsorata, din cele 4 sporuri pe care le cuprinde un fluturas de salariu ai ramas doar cu doua - TOTAL IN MINUS 3-4-500 ron;
-Esti afectat si la 13-lea (ca de, incepatorii cu peste 10 ani vechime asta merita);
-Cu putin noroc nu mai vezi (vedeai) solda de merit ca doar esti incepator;
- Ministerul iti va fi recunoscator si iti va da o diploma pe care nu o poti arata nepotilor ( sa vada si ei ce m.a.i.-st de frunte ai fost); o semnezi si Resursele Umane o pun in rama.

INTREBARE: Exista unele zvonuri ca la unele unit. din Buc. sau din tara nu s-au oprit acesti bani (sau atatia bani). Confirmati?

[ Edited Tue Jan 12 2010, 01:12AM ]
Back to top
Ghost_dog
Wed Jan 13 2010, 10:37AM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

La spusele tale legate de misiunile efectuate in perioada de tutela , la mine in "cotet" cel putin , misiunile au fost executate cot la cot cu restul detasamentului , si cu arma si cu misiuni de noapte . Nu stiu unde esti incadrat tu , dar cred ca acolo aveti prea multi oameni ...
Cat despre oprit bani la cursuri , e o intreaga nebuluoasa , inteleg unele sporuri sa fie sistate , dar sa se umble adanac si la alte parti ale salariului , mie unul nu imi miroase bine ...
Back to top
kagulas
Wed Jan 13 2010, 11:07PM
Registered Member #2303

Imi pare rau, Ghost, dar ai inteles gresit. Si in ograda mea s-a intamplat la fel; citeste te rog pct.3, alin.3. Sau poate m-am exprimat eu gresit (scuze).
Back to top
shoeman
Wed Jan 27 2010, 06:05PM
Registered Member #2071

In legatura cu O.M.A.I. 275/13.11.2009 referitor la repartizarea de spatii locative cadrelor militare...s.a.m.d., stie cineva daca in tara s-au inceput ceva demersuri? La mine la I.J.J au spus sa intocmim rapoarte in conformitate cu ordinul. Stie cineva ceva mai mult???
Back to top
un jandarm
Wed Jan 27 2010, 06:22PM
un jandarm
Registered Member #1163

Barbate...
Ce am auzit si eu...
M.A.I. inchiriaza prin Politie,jandarmerie la nivel de judet apartamente pentru cadre...
S-au cerut si alocat bani cu prioritate pentru asta.
Se fac dosare,exista comisii la nivel de unitati...
Ideea este ca s-au facut si magarii.
Unii stiu ca erau facute mutatii fictive si contracte de inchiriere discutabile intre unchi si nepot sau cu socrii
Multi smecheri stateau in acte cu chirie dar in realitate cu familia bine mersi.
Statul le dadea bani,desi multi nu stateau la adresele alea.
Au fost trimise si anchete sa verifice pe teren unde stau chiriasii.
Surprize.
Acum nu mai merge
M.A.I.inchiriaza locuinte si le subinchiriaza la randul lor.
Are loc un altfel de control.
Back to top
Illusionist
Wed Jan 27 2010, 06:45PM
Pseudoleucocit
Registered Member #1855

... are loc exact acelasi gen de control, diferenta e "infirma"
Back to top
un jandarm
Wed Jan 27 2010, 07:02PM
un jandarm
Registered Member #1163

Amice,eu zic ca M.A.I.are controlul locuintei subinchiriate si nu socrul cu ginerele...
Iti spun sincer ca nu prea mai au cum sa faca manevre.
Am vazut baieti tineri la posturi de politie care stau in locuinte pe langa post.
Au deocamdata alt caracter fata de cei smecheri de dinaintea lor.
Nu isi permit sa insele Statul si sa stea cu chirie in alte locatii,sa dea date false...
Si inca o constatare:
Fac treaba fata de multi sefi de post pusi pe trandaveala.
Back to top
Ghost_dog
Thu Jan 28 2010, 01:30PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Da secondez la ce spune un jandarm , treaba e pe roate , se pare ca e pe finalizare treaba cu locuintele subinchiriate . Sa vedem si finalizarea efectiva . Prea toata lumea lua de aiurea bani de chirie .
Back to top
eagle
Wed Aug 04 2010, 08:36PM
Registered Member #2025

Salutare un model de raport pentru chirie la un I.P.J m-ar interesa si pe mine si s mai avea o intrebare: stie cinevaa baza legala pentru decontarea chirie politistilor??? nu de alta da sa le daau cu ea in nas..la noi se practica un fel de santaj..de genu: te-ai trezit tu ca vrei chirie..vezi poate nu tie bine unde muncesti...
Back to top
truepride
Wed Aug 04 2010, 11:49PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Aici aici temeiul legal:

Extras din statutul politistului adica Legea 360/2002:
"ART. 31

(1) Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul şi care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiu de locuit corespunzător, are dreptul la o compensaţie pentru chirie de până la 50% din salariul de bază.

(1^1) Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului în localitatea în care îşi are domiciliul, dar care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiul de locuit corespunzător, poate beneficia de compensaţia lunară pentru chirie, prevăzută la alin. (1), în cazuri justificate, pe baza rezultatelor anchetei sociale efectuate de o comisie constituită prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, însuşite de către conducătorul unităţii din care face parte poliţistul, la solicitarea acestuia.

(2) Soţul sau soţia poliţistului mutat/mutată în interesul serviciului în altă localitate, care a fost încadrat/încadrată în muncă şi a întrerupt activitatea datorită mutării împreună cu soţul sau soţia, are dreptul la o indemnizaţie lunară de 50% din salariul de bază al poliţistului, până la o nouă angajare sau până la prestarea unei alte activităţi aducătoare de venituri, dar nu mai mult de 9 luni.

(3) *** Abrogat

(4) De indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (2) beneficiază şi soţul sau soţia care, la data mutării poliţistului, era înscris/înscrisă, în condiţiile legii, ca şomer, dar numai după expirarea termenului de plată a ajutorului de şomaj, stabilit prin lege.

(5) Cuantumul compensaţiei prevăzute la alin. (1) şi condiţiile de acordare se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministrului administraţiei şi internelor"

Model aici pe care il modifici in functie de situatia ta : LINK

Bafta in continuare, sper sa-ti fie de folos.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF