Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SIE

<< Previous thread | Next thread >>
Ion Mihai Pacepa
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
alexandru
Sun Aug 19 2007, 11:47AM
alexandru
Registered Member #169

LINK

[ Edited Sun Aug 19 2007, 11:50AM ]
Back to top
mikhai
Tue Aug 21 2007, 03:37PM
Registered Member #209

your books,your call...

ai facut un sport de echipa?sau...

si nu esti uriciunea pamintului?

stii,si protectzia ,de orice fel,e un blidaj.apare un proiectil mai nou,il penetreaza-sensul balistic-apoi cuirasa
recupereaza si chestia se reia.ying si yang....

si pe colega de era curioasa de moartea
georgianului,intreab-o:ce-ai zice de un sex bun,acolo,in singele aluia mort?pe
unele le excita asta la max.
Back to top
alexandru
Tue Aug 21 2007, 04:28PM
alexandru
Registered Member #169

!amazed
mikhai , care-i faza ?
Back to top
mikhai
Tue Aug 21 2007, 04:33PM
Registered Member #209

alexandru>e o postare complet aiurea care
a ajuns prin accident in acest topic-poate o sterge ex-ad-deh,virsta.... %-6
Back to top
dorobant
Tue Aug 21 2007, 07:37PM

Registered Member #457

... acu o sa ne povesteasca si de dezinformarea Clinton - Lewinski ...
Back to top
alexandru
Tue Aug 21 2007, 09:47PM
alexandru
Registered Member #169

Pe mine m-a distrat POVESTEA cu poza . Asta de mic ar fi vrut sa se mute dar , copil fiind , s-a gandit sa mai stea sa ajunga mare si sa nu plece cu mana goala ca nu-i frumos !amazed
Back to top
alexandru
Tue Aug 21 2007, 09:51PM
alexandru
Registered Member #169

Da dorobant
si eu ma intrebam daca-l ia cineva in serios pe tipu' asta : Pacepa sau cine-o fi ?!

[ Edited Tue Aug 21 2007, 09:54PM ]
Back to top
Altair
Wed Aug 22 2007, 12:44AM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Exemplu tipic de propaganda.Stie baiatu ca doar a invatat de la tatii propagandei:rusii in ww2.Din pacate noi ca si tara/popor suntem bagati in cacatul asta pana la gat din cauza cui? a aceluia pe care suntem acuzati ca il hulim pe nedrept: numele topicului (ca nu mai am chef sa murdaresc tastaturA)

Back to top
dorobant
Thu Aug 23 2007, 07:48AM

Registered Member #457

pe o alta pagina de aici : SRI / Cine conduce ... - un mare sustinator al celui din titlu ne explica cum personajul era hotarat sa-l tradeze pe ceausescu inca de cand a intrat in securitate - pe vremea lui Dej ...
Back to top
Altair
Thu Aug 23 2007, 05:44PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

si dupa razboi multi viteji se arata...
Back to top
ex-ad
Mon Nov 03 2008, 01:32PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Memoriile unui spion (II). Inedit – Pacepa, folosit drept glont impotriva lui Ceausescu
Gardianul, 02-11-2008

Lovitura de teatru in cazul „Pacepa”: generalul, arma impotriva lui Ceausescu. Când agentii secreti se hotarasc sa vorbeasca, e bine sa te intrebi, dupa cum am mai spus-o, daca marturiile lor nu-s precum darurile grecilor. Totusi, sunt imposibil de ignorat. Stelian Andronic - fost ofiter al spionajului românesc in perioada comunista, dar si dupa - a pus intr-o lumina noua scenariul legat de fuga generalului Pacepa. Pentru cei mai tineri, Pacepa a fost cel mai important demnitar român si, totodata, al lagarului comunist, care a cerut si primit azil politic in SUA inainte de 1989. In cartea sa de memorii „36 de ani in serviciile secrete ale României“ - Editura Compania, 2008, Andronic lanseaza trei ipoteze, dar pare a impartasi varianta ca generalul Pacepa a fost folosit de catre KGB drept glont impotriva lui Ceausescu. Fara insa a le exclude pe celelalte. Intr-o discutie avuta vineri cu Stelian Andronic pe aceasta tema, mi-a marturisit ca sustine faptul ca Moscova l-a „lucrat” pe Ceausescu prin intermediul lui Pacepa, nu in urma unor deductii, ci in baza unor informatii pe care le detine.

Generalul Ion Mihai Pacepa, fost prim-adjunct al sefului spionajului românesc si consilier al lui Ceausescu, dar mai ales omul de incredere al acestuia, este cea mai controversata figura a fostei Securitati. A fost mult laudat pentru lovitura pe care i-a dat-o „Geniului din Carpati“, dezertând. Dar, pe de alta parte, fosti ofiteri ai spionajului românesc sustin ca defectiunea sa din 1978 a dus la lichidarea multor agenti ai Securitatii aflati in afara granitelor. Dovezile concrete in acest sens sunt insa subtiri. Pacepa a declarat ca a parasit tara pentru ca Ceausescu i-ar fi cerut sa-l asasineze pe Noel Bernard, directorul sectiei române a postului de radio „Europa Libera”, insa a refuzat, alegând exilul. Chiar daca, sustinea el, a comis fapte pe care le regreta, nu s-a implicat in omoruri.
Stelian Andronic il contrazice pe Pacepa. In cartea sa de memorii, Andronic vorbeste despre trei scenarii vehiculate dupa 1978 in cadrul Directiei de Informatii Externe, devenita, dupa fuga lui Pacepa, Centrul de Informatii Externe. Primul scenariu - Pacepa a fost recrutat de Serviciile secrete vest-germane si, ulterior, preluat de catre americani. Aceasta ipoteza a fost sugerata si de catre Mihai Pelin, dupa ce a studiat dosarul intocmit de Securitate in urma dezertarii generalului. Cu ani in urma, i-am cerut lui Mihai mai multe detalii legate de acest aspect, dar mi-a spus ca, din pacate, nu le are.
Un „ilustru necunoscut” arde etapele

A doua varianta, Ion Mihai Pacepa a parasit România speriat ca ieseau la iveala afacerile sale oneroase - era vorba despre contrabanda. Pe marginea acestui subiect a curs de asemenea multa cerneala. Despre a treia varianta, consemnata in cartea sa de catre Andronic, s-a mai scris, insa el vine acum cu informatii inedite. Asadar, Pacepa ar fi fost inca de când a intrat in spionajul românesc omul KGB. In opinia fostului agent, un „ilustru necunoscut” nu putea ajunge in vârful ierarhiei comuniste atât de repede decât daca era sprijinit de spionajul sovietic. Apoi, sustine Andronic, când KGB a considerat ca momeala a devenit apetisanta pentru americani, l-a „livrat” acestora.
L-am intrebat pe Andronic daca a ajuns la aceasta concluzie prin deductie ori pentru ca detine informatii in acest sens. Mi-a raspuns: „Nu ma bazez doar pe presupuneri”. Asadar, e vorba si despre informatii, dar fostul agent nu spune mai mult. El sustine ca americanii l-au inghitit pe Pacepa, dar nu stie daca pe nemestecate. In opinia lui Andronic, livrarea lui Pacepa catre CIA a fost oricum o lovitura naprasnica asupra lui Ceausescu, care devenise pentru sovietici un instrument periculos in mâna Occidentului. Este prima data când un agent secret, un om care a lucrat 30 de ani in spionaj, spune clar ca Pacepa a fost folosit de catre sovietici drept glont impotriva lui Ceausescu. O ipoteza demna de luat in seama. Mai ales ca sovieticii au avut in România oameni capabili sa infiltreze agenti in cercurile inalte ale puterii de la Bucuresti. Andronic mai sustine ca, daca Pacepa a fost omul unui serviciu strain, a jucat magistral si, in aceasta situatie, nu a tradat. Daca nu, „daca a fost de-al nostru”, mai sustine fostul agent secret, este doar „un simplu, dar periculos tradator”.

Colet cu funda rosie

In cazul in care Moscova a dorit compromiterea lui Ceausescu in fata Occidentului, dar mai ales fata de SUA, si s-a folosit de Pacepa, avem de-a face cu o adevarata lovitura, chiar daca un agent pretios a fost linie moarta in acest fel. Mai adaug ca sovieticii au reusit in timpul Razboiului Rece operatiuni asemanatoare. Exista insa din ce in ce mai multe dovezi ca americanii au stiut de la inceput cu cine au de-a face. Asadar, chiar daca Pacepa era omul Moscovei, a fost folosit inca de la inceput drept un instrument de propaganda impotriva lagarului comunist. Condus de sovietici. Era si firesc, pentru ca cele doua tabere, Estul si Vestul, se aflau in plin Razboi Rece, iar CIA nu putea rata o asemenea pleasca, si daca banuia ca generalul fusese ambalat frumos cu funda rosie si trimisa colet. Daca informatiile despre modul in care a fost zguduit spionajul românesc dupa fuga generalului sunt contradictorii, e limpede ca dezvaluirile pe care Pacepa le-a facut in „Orizonturi Rosii” a demolat practic mitul lui Ceausescu in Occident, chiar daca multe dintre afirmatiile sale din acel volum erau aberante. Si este doar un singur exemplu in acest sens.

CIA s-a spalat pe mâini

Pe de alta parte, trebuie remarcat faptul ca, daca generalul Pacepa le-ar fi fost livrat americanilor de catre sovietici, CIA a stiut exact ce sa faca cu darul otravit. L-au folosit pentru a lovi chiar la temelie sistemul care-l propulsase in America pe fostul adjunct al spionajului românesc, nu doar pe Ceausescu, cum doreau sovieticii, conform celor afirmate de Andronic. Mai mult, se pare ca CIA l-a tinut la distanta pe general. Oare de ce? Este o intrebare de 1.000 de puncte la care nu exista insa un raspuns. O dovada ca Pacepa nu a fost omul americanilor atunci când a parasit România - a primit cetatenia SUA dupa 10 ani. Nu a beneficiat de un regim preferential. Asta in timp ce, de pilda, Mircea Raceanu, alt demnitar român care a lucrat pentru SUA inainte de caderea lui Ceausescu, condamnat si el la moarte din acest motiv, de mai mica anvergura decât generalul, a primit-o intr-un an si jumatate. De consemnat este si modul in care CIA s-a spalat pe mâini precum Pilat din Pont. Si asta nu cu multa vreme in urma. Pe site-ul oficial al Agentiei s-a scris ca volumul ”Programat sa ucida: Lee Harvey Oswald, KGB si asasinarea lui Kennedy”, semnat de Pacepa, este „imaginativ”. O lucrare plina de termeni de genul „trebuie sa aiba” „ar putea sa fie foarte posibil” ori, „desigur, nu exista nici o modalitate de a cunoaste”. Motiv pentru care, ingrijorata de viziunea neverosimila pe care generalul o are asupra asasinarii lui Kennedy, Agentia l-a sfatuit sa-si verifice sanatatea. Mai clar nici ca se putea.

Emil Berdeli
Back to top
tzakapaka
Wed Feb 25 2009, 07:06PM
Registered Member #1443

are cineva idee de cateva numne de colaboratori directi ai lui pacepa...ma refer la cei aflati direct sub el.....?....
Back to top
chimistul
Wed Feb 25 2009, 07:28PM
Registered Member #1234

Ce zici,,tzakapaka,,-nu stiu daca iti este de folos???Dar cel mai bun prieten este google!!!!
LINK
Back to top
adoran
Sun Mar 29 2009, 08:02PM
Registered Member #1494

ce bine-ar fi !!!
Back to top
Eufrosin
Mon Mar 30 2009, 11:47PM
Eufrosin
Registered Member #1542

Mult rau a facut tradatorul asta Romanilor!
Imi amintesc clar cum s-a mai strans surubul si cat de greu am indurat anii urmatori si n-a fost totul din cauza cutremurului.
Departe de a fi un erou, sau macar un iubitor de libertate, Pacepa a plecat din oportunism politic de exact acelasi gen, cu cel manifestat de toti lacheii marelui licurici, din fruntea SRI-ului de azi si a statului.
Azi, poti fi tradator chiar aici in tara, nemaifiind nevoie sa o stergi, iar ca rasplata, ti se asigura onoruri, succes material si pozitii sus-puse!

[ Edited Mon Mar 30 2009, 11:50PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF