Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Panait
Tue Dec 17 2013, 07:57PM
panait
Registered Member #5015

Marius Militar este, intr-adevar, purtatorul de vorbe ale MAI, dar nu el si-a iesit din tatani. Mi se pare ca-l cheama Enache pe respectivul, care e "purtatorul" al Jandarmeriei Bucuresti sau al IGJR daca nu ma insel.
Back to top
1 User said Thank to Panait for this Post :
 Karpov (18 Dec 2013, 21:34)
alin
Wed Dec 18 2013, 11:38AM
Registered Member #1206

Intrebare-intrebare.. Jandarmeria are voie sa poarte cutite sau boxuri agatate la vedere? Sau numai in zonele speciale de siguranta publica?
Back to top
Pârvu Florin
Wed Dec 18 2013, 12:22PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Cuțite??? adică cuțite-cuțite, de-alea de tai porcii, nu vreun briceag sau vreun multi-tool...?

Boxuri? adică niște chestii cu care produci fracturi craniene dintr-un pumn?

Iartă-mă, da' eu nu o cred pe asta... poate dacă văd vreo fotografie mă mai gândesc... dar până atunci nu o cred... așa-s io, mai sceptic de felul meu...
Back to top
alin
Wed Dec 18 2013, 01:18PM
Registered Member #1206

@Parvu Florin
Orice jandarm care se respecta si are legatura cu O.P. poarta la el un multitool sau macar o brisca acolo.. Cunosc!
Dar scula despre care vb eu si o sa o prezint a devenit un accesoriu indispensabil pentru toti mardeiasii care se "respecta".. Are lama cam de 15 cm, te poti barbieri cu ea (probat) si are garda pentru pumn. Se poate folosi cu lama inchisa sau deschisa.. Rupe teasta sigur dar nu am probat..
Ideea e ca nu ma simt safe deloc sa vad un reprezentant al legii (mai ales acolo unde e zona crepusculara si se petrec fenomene "stranii")cum poarta agatat la vesta asa o scula.. Daca e voie ma duc sa imi iau si eu macar 3 bucati.. Nu? "Pai ori suntem smecheri, ori nu mai suntem!", vorba inteleptilor de dupa blocuri..
LINK
Se poate urmari in clip incepand cu minutul 2:04 la nenea maioru'..

[ Edited Wed Dec 18 2013, 01:24PM ]
Back to top
djebel
Wed Dec 18 2013, 02:14PM
Registered Member #3603

Bine ca nu va deranjeaza pistolul de la cingatoare! La fel protectiile cu tije metalice pentru antebrat si pentru tibie .

Calitatea imaginii nu e cea mai buna, dar daca te referi la chestia aia agatata de vesta multifunctionala pe umarul drept, ei bine, aia pare a fi o carabina cutit. Nu e box.

In alta ordine de idei, legea 61/1991 la art2 (1) spune :

1. portul, fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica, a cutitului, pumnalului, sisului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere sau lovire, precum si folosirea in asemenea locuri sau imprejurari a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru socuri electrice;

Idiotenia consta in faptul ca legea nu arata cand e legal portul acestora.
Back to top
2 User said Thank to djebel for this Post :
 ŽELJKO (18 Dec 2013, 17:06) , justme (18 Dec 2013, 17:44)
alin
Wed Dec 18 2013, 02:25PM
Registered Member #1206

djebel wrote ...

Bine ca nu va deranjeaza pistolul de la cingatoare! La fel protectiile cu tije metalice pentru antebrat si pentru tibie .

Calitatea imaginii nu e cea mai buna, dar daca te referi la chestia aia agatata de vesta multifunctionala pe umarul drept, ei bine, aia pare a fi o carabina cutit. Nu e box.

In alta ordine de idei, legea 61/1991 la art2 (1) spune :

1. portul, fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica, a cutitului, pumnalului, sisului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere sau lovire, precum si folosirea in asemenea locuri sau imprejurari a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru socuri electrice;

Idiotenia consta in faptul ca legea nu arata cand e legal portul acestora.

E cutit carabina, adevarat.. Faina scula, apropo.
Problema e ca daca ma duc eu cu ala agatat la cingatoare ma aresteaza si ma aleg cu un dosarel penal.. De ce dl. maior ar fi mai indreptatit ca mine sa poarte asa ceva?! Legea nu se aplica pt toti..?
Nu ma deranjeaza sa poarte agatate de gat PM sau SMG, baioneta la centura sau ce vor ei, atat timp cat face parte din dotarea regulamentara.. Cu ce scop poarta asa ceva?! Nu e nici protectie corporala nici mijloc de interventie, nici nimic..
In alta ordine, toata lumea din OP poarta la ei asa ceva.. Dar le tin si ei palmate prin buzunare, veste, etc.. Ca legea e lege pana la urma..

[ Edited Wed Dec 18 2013, 02:32PM ]
Back to top
djebel
Wed Dec 18 2013, 02:49PM
Registered Member #3603

Pana apare un coleg jandarm, am facut eu un pic de munca de cercetare .

In Legea 550/2004-Legea Janndarmeriei, la articolul 29 scrie cam asa:

În îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, personalul militar al Jandarmeriei Române foloseşte armamentul din dotare cu muniţia aferentă, veste antiglonţ,scuturi de protecţie, căşti cu vizor, bastoane de cauciuc sau tompfe, bastoane cu energie electrostatică, dispozitive cu substanţe iritant lacrimogene, arme albe, jeturi de apă sau coloranţi, arme cu glonţ de cauciuc sau coloranţi, cătuşe, cai şi câini de serviciu, dispozitive sonore şi luminoase, mijloace blindate, lucrări şi mijloace genistice, precum şi orice mijloace de protecţie şi de imobilizare aflate în dotare

Cam la fel cu dreptul de a purta/folosi armamentul din dotare, fara sa ai permis de port-arma (ala vizat de Politie).
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 alin (18 Dec 2013, 14:52)
alin
Wed Dec 18 2013, 02:54PM
Registered Member #1206

Atunci eu recomand sa foloseasca macete.. Sa taie raul din radacina, fara discriminare!
Back to top
Boribum
Wed Dec 18 2013, 04:28PM
boribum
Registered Member #2395

Ce e pacat (din punctul meu de vedere,fara sa fiu nici partizan al vreunei parti -anti/pro gaze,etc- si nici vreun amorezat de jandarmi sau politisti) e ca jandarmii au profitat din plin de ocazia de a-si face o imagine proasta. Nu prin ce au facut (nu am vazut personal,si mi se pare normal sa fie mai duri decât politia ) ci prin cum au facut (aerele astea de Rambo corcit cu omul de Cro Magnon care ard retina). Pacat. Tocmai pentru ca sunt militari si reprezinta legea printre civili,ar putea sa faca un efort de curtoazie. Curtoazie care nu exclude fermitatea.

Iar protestatarii sa învete naibii sa protesteze,ca în afara de tone de filmulete altceva nu-i vad sa faca.

[ Edited Wed Dec 18 2013, 04:29PM ]
Back to top
4 User said Thank to Boribum for this Post :
 ŽELJKO (18 Dec 2013, 17:12) , Karpov (18 Dec 2013, 21:36) , alin (18 Dec 2013, 22:01) , Kuji In (22 Dec 2013, 15:16)
Panait
Wed Dec 18 2013, 10:34PM
panait
Registered Member #5015

Ce a descoperit domnisoru` Aliiin!!! Da` chiar ... De ce nu ti se permite, domne, si dumitale sa porti pe langa acel cutit pe care l-ai remarcat cu atata dibacie si un pistol? Ca doar nenea jandarmul poate. Tu probabil lucraaand ...
In alta ordine de idei, tentivele astea de protestatari isi bat joc de ceea ce inseamna cu adevarat un om care protesteaza si care isi sustine ideile in public. In afara de a face filmulete pt youtube sau plangeri aiurea pt nimic fata de nimeni nu sunt in stare a face altceva.

[ Edited Wed Dec 18 2013, 10:35PM ]
Back to top
alin
Wed Dec 18 2013, 10:45PM
Registered Member #1206

Pff.. Dl. Panait.. Am purtat pocnitori de diferite marimi si culori Si in tara si pe afara..
Imi pare rau daca ati inteles postarea mea ca pe un atac la adresa jandarmeriei.. Din contra!
Boribum a pus pct pe I mai sus.. Nu da bine la imagine deloc..
Back to top
Boribum
Wed Dec 18 2013, 11:27PM
boribum
Registered Member #2395

În acelasi timp,sunt convins ca li se cam fâlfâie jandarmilor de imaginea pe care o au/si-o fac. Presiune morala din partea societatii nu exista,din partea manifestantilor nici atât. Deasemenea,sa nu uitam ca jandarmii români (oricât ar fi de discutabil acel episod de la Pristina) sunt cam singurii care au reusit sa omoare niste manifestanti,în conditiile în care mai toti cei care am tinut un scut în mâna pe Austerlitz la Mitroviça am reusit sa evitam chestia asta. Nu e vreo critica,ci o constatare : si-au facut treaba prost,si niste oameni sunt morti. Scopul misiunii nefiind asta.

Da' ce sa-i faci ? Aia scoliti la St.Astier au fost dati afara,aia cu masterat în ciobanie sunt generali !
Back to top
djebel
Wed Dec 18 2013, 11:34PM
Registered Member #3603

alin wrote ...

Atunci eu recomand sa foloseasca macete.. Sa taie raul din radacina, fara discriminare!

Off-topic

O sa razi, dar ai sa gasesti pf-isti cu macete agatate de rucsac sau cu kukri si topoare la centura. Doar pentru vegetale.
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 alin (19 Dec 2013, 00:30)
Mihais
Wed Dec 18 2013, 11:35PM

Registered Member #2323

Episodul ala din Kosovo e chiar discutabil si nu prea a tinut de cei aflati la fata locului.Din ce-mi amintesc io.Personal prefer ca jandarmii sa fie in situatia de acum.Aia buni afara,mojicii generali.Face situatia mai usoara,inclusiv dpdv moral.
Este loc de mult mai bine,''dupa''.

[ Edited Wed Dec 18 2013, 11:39PM ]
Back to top
Boribum
Wed Dec 18 2013, 11:37PM
boribum
Registered Member #2395

Da,dar aia merg...prin vegetatie. Si jandarmii montani au niste scule...dar ar fi bizar sa-i vezi cu opturi si cordelina în Piata Victoriei. Poate daca ar vrea sa se spânzure,atunci s-ar justifica.

Uite-aici cum protesteaza niste fermieri nemultumiti. Vidanja Viberti,plina cu rahat :

Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 alin (19 Dec 2013, 00:29)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF