Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti
 
<< Previous thread | Next thread >>
Copiii nostri
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ex-ad
Sat Jun 03 2006, 02:15PM
nosce te ipsum

Registered Member #1
Joined: Tue Feb 28 2006, 11:26AM

Posts: 4678
Thanked 67 time in 37 post
Acest topic tine, indubitabil, de securitatea nationala, dar l-am postat deocamdata aici.
Articolul este infiorator de real.


Evenimentul Zilei

Eroii liceenilor: Gigi Becali, Nicolae Ceausescu si Mihai Viteazul
3 Iunie 2006
Dollores Benezic

Elevii de clasa a XII-a cred ca un mare roman "are bani, putere si e smecher".



Campania initiata de "Evenimentul zilei" impreuna cu TVR, dupa un model de succes inventat de BBC, ne-a purtat in cateva licee din Bucuresti si din tara cu intentia declarata de a strange nominalizari pentru clasamentul celor mai mari romani. Tema a starnit controverse. Majoritatea elevilor au recunoscut ca nu s-au gandit niciodata la asta, dar, dupa ce i-am provocat la introspectii, am obtinut rezultate surprinzatoare.

Fara sa avem pretentia unui sondaj profesionist, facut dupa reguli sociologice, am reusit totusi sa intredeschidem o usa spre mintile tinere si destul de usor influentabile ale tinerei generatii. Cum spunea cineva, ei sunt cei care ne vor plati pensiile peste ani, daca nu vor alege sa plece din tara. E important sa stim cum gandesc.

Valori de scoala si cultura TV-ului

"Istoric vorbind, primul mare roman este Mihai Viteazul, pentru ideea si incercarea lui, chiar daca a iesit cum a iesit, de a-i uni pe romani. Pe locul doi ar fi Ceausescu, desi comunismul e privit azi cu indignare, cred ca Ceausescu a facut si bine, pentru economie mai ales. Pentru ca, pana la urma, ceea ce ne trage in jos sau in sus este banul", deschide cutia Pandorei Horia Batranul, elev la Colegiul National "Dr. Ioan Mesota" din Brasov.

La fel gandesc si colegii lui din liceele bucurestene. Mihai Viteazul si Ceausescu s-au clasat pe pozitii egale, urmati indeaproape de Eminescu si Gigi Becali. Lista continua cu nume mari, din manuale sau de la editiile de stiri. Motivele pentru care se regasesc pe aceeasi lista? "Pentru ca se evidentiaza doua serii de valori: cele pe care copiii le au de la scoala, raspunsuri formale, pe care stiu ca iau note, si cultura TV-ului, Gigi Becali, Basescu, Mona Musca...", traduce sociologul Mircea Kivu.

Ceausescu si Becali, oameni mari care se trag de jos

Ceausescu si Mihai Viteazul n-au intrunit toate voturile. "Sa fim seriosi! Numai cine a citit doar manualele poate sa-l nominalizeze pe Mihai Viteazul. Noi stim ca el, de fapt, a vrut sa cucereasca pur si simplu, nu are nicio treaba cu ideea de nationalism si unitate", arunca in aer clasamentul Diana Dimitriu, de la Colegiul "Iulia Hasdeu", a carei prima nominalizare s-a oprit la romanul Poenaru, inventatorul stiloului.

Nici Ceausescu n-a scapat: "Era baiat de cizmar si nu stia sa vorbeasca. A crescut datoria tarii pentru proiectele lui megalomane, nu merita sa fie nominalizat", puncteaza Ana Gheorghe, de la Liceul "Jean Monnet".
Totusi, colegi de-ai ei, de la acelasi liceu, l-au nominalizat pe Gigi Becali. "Baiat de oier, nu stie sa vorbeasca, dar are bani multi, face mult bine, e credincios si patriot", spune Adriana Gicariu.

"Ce-ti face tie Eminescu, fraiere?!"

Becali e aproape venerat la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", din sectorul 2, unde exprimarea e mai putin elevata, dar ajunge direct la subiect: "O fi incult, prost si taran, dar se descurca, are avere de milioane de dolari si face ce vrea, e tare! Il compari cu Eminescu al tau, ce-ti face el tie, fraiere? Becali are bani, putere, e smecher!", il pune la punct Alexandru Isarescu pe colegul lui, Valentin, care il alesese pe Eminescu, scarbit de actuala clasa politica. "Cei care sunt acum la putere n-au facut nimic, ne-au dat alocatie de 200.000... mare lucru!".

In ciuda admiratiei pentru Becali, Alexandru Isarescu e la unison cu alti colegi in privinta lui Ceausescu: "Pe vremea lui nu se fura ca azi, nu era coruptie, viata era ieftina si nu puteai sa ai trei masini in fata blocului". Gabriel Manea il completeaza: "Datorita lui avem metrou, Casa Poporului, iar daca mai traia azi nu eram asa jos unde suntem acum!".

Sociologul Mircea Kivu nu se mira: "Cand i-ati intrebat de "mari romani", ei au inteles probabil romani care au insemnat ceva pentru tara, bun sau rau. Asa se justifica Ceausescu, despre care multi stiu ceea ce le-au spus parintii. Ei exprima de fapt frustrarile sau nostalgiile parintilor".

Mai multa putere pentru Basescu

Cuza a fost "smecher" si asa a reusit sa infaptuiasca unirea, Vlad Tepes a indemnat la cinste prin metode dure: "N-aveti voie sa furati, ca va tai!", Vadim Tudor ar starpi si el coruptia, daca ar fi lasat, iar Basescu, "cel mai simpatic presedinte pe care il are Romania de 16 ani incoace", ar trebui sa aiba mai multa putere ca sa poata sa ajute tara cu adevarat. Sunt cateva solutii pe care elevii de la "Monnet" si "Edmond Nicolau" le impartasesc. "Ne lipsesc conducatorii fermi in decizii. Suntem un popor needucat, care nu vrea sa mearga spre binele lui. Puterea fragmentata duce la haos, Basescu ar trebui sa aiba mai multa putere ca sa poata face ceva", e de parere Radu Restivan, de la "Jean Monnet", un adept al dictaturii "cu masura".

Ca o concluzie, copiii s-au aratat sceptici in privinta viitorului propriu. "Nu stiu daca in societatea de azi, din Romania, un Mihai Viteazul ar mai cadra. Din pacate, prototipul de azi este speculantul, gen Gigi Becali. Deocamdata, societatea noastra e bazata pe alte valori si cu inclinatie mare catre bani", conchide Mihai Oprea, un viitor om de afaceri, care acum e elev la Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita. Nu-l contrazice Adrian Trica, elev de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", care nu vrea sa devina altceva decat "magnat", pe motiv ca "un mare roman e unul care are multi bani!".

Portretul-robot al "romanului mare"

"Niciunul din marii romani nu credea ca va ajunge mare", e de parere Raluca Carligeru, de la "Jean Monnet". Ei i-a spus tata ca "inainte de a fi mare trebuie sa fii mic si sa faci compromisuri. "Deci eu nu voi fi niciodata mare, pentru ca nu vreau sa fac compromisuri", a tras ea concluzia.

Totusi, un portret-robot al "romanului mare", vazut din clasa a XII-a, cuprinde multe cuvinte grele. Sa-si depaseasca conditia de roman pesimist, sa fie perseverenti si sa aiba propriile idei (Alexandra Sava, Liceul "George Cosbuc"). Sa lase ceva dupa el (Simona Muresan, Scoala Centrala). Munca, talent, capacitatea de a depasi obstacolele, lipsa vanitatii, a orgoliului excesiv, dorinta de a-i ajuta pe cei din jur si de a face ceva care sa dureze (Mihai Badic, Liceul "Cosbuc"). Sa fie patriot, sa-si iubeasca tara, sa fie drept si cu sufletul curat, determinat sa lupte pentru o cauza dreapta, sa-si sacrifice viata personala pentru binele celorlalti (Horia Batranul, Colegiul National "Dr. Ioan Mesota", Brasov).

Sa fie destept, dar sa aiba si noroc, ca, uite, in pasaj la Universitate cerseste un mare regizor... (Valentin Grosanu, Colegiul "Edmond Nicolau"). Sa aiba bani, totul se cumpara cu bani (Adrian Trica, Colegiul "Edmond Nicolau"). Limita de jos - sa stie sa vorbeasca romaneste, e suprema dovada de respect fata de tara (unanimitate la "Jean Monnet").

Propune-ti favoritul la "Mari Romani"!

Preferatii liceenilor

Mihai Viteazul - pentru Unirea de la 1600;
Nicolae Ceausescu - pentru constructiile impresionante din Bucuresti;
Gigi Becali - are bani, putere, e smecher;
Mihai Eminescu - cel mai total poet, filosof, roman pur si simplu;
Corneliu Zelea Codreanu - pur si simplu;
Lucian Pintilie - pentru ca face filme in care nu e vorba despre cat de saraci si prosti suntem;
Alexandru Iona Cuza - a folosit o smecherie ca sa ne uneasca din nou;
Traian Basescu - cel mai simpatic presedinte, zambeste la interviuri, chiar daca situatia e grava;
Constantin Brancusi - a dat suflet sculpturii romanesti;
Vlad Tepes - a starpit coruptia;
Ion Luca Caragiale - mare om, mare caracter;
Adrian Paunescu - a ramas neschimbat;
Mircea Cartarescu - tare;
Ecaterina Teodoroiu - era femeie;
Mona Musca - simpatica, dar nu chiar ca Basescu - tace si face;
Elena Lupescu - ca ni l-a luat pe Carol al II-lea de pe cap;
Corneliu Vadim Tudor - vrea sa starpeasca coruptia;
Back to top
colonelul
Tue Jun 13 2006, 12:42PM

Registered Member #20
Joined: Mon Mar 06 2006, 10:52AM

Posts: 622
Thanked 4 time in 4 post
Educatia, inclusa ca prioritate nationala in Constitutie, este una din axele de forta ale fiecarui stat, constient ca viitorul va apartine celor care stapinesc CUNOASTEREA ! Este si ratiunea pentru care agresiunile subtile la securitatea natiunii vizeaza domenii cu impact in orizontul de timp indepartat: educatia si sanatatea.

Este oare intimplatoare nominalizarea unor ministri slabi la aceste ministere? Daca fostii comunisti erau "cozi de topor" acesti indivizi pot fi considerati adevarati "inamici din interior".
Back to top
elefantul_alb
Tue Jun 13 2006, 02:37PM
Registered Member #124
Joined: Mon Jun 05 2006, 01:21PM

Posts: 12
Thanked 0 time in 0 post
Cunoasterea...suna extrem de plenar. suna chiar a metacunoastere. dar cum se realizeaza ea? daca un cetatean cu functie de raspundere, prin plimbarile sale turistice sau de lucru, ar avea rabdarea sa identifice cateva aspecte din societatea occidentala, ce credeti ca ar putea afla? ar putea afla de exemplu ca cetateanul european nu e neaparat mai destept decat romanul (in termeni de IQ) dar sigur este mai...CORECT INFORMAT. ar mai putea observa ca...are CULTURA MUNCII si a TIMPULUI LIBER. ar putea observa ca..initiativa privata si spiritul antreprenorial sunt..RESPECTATE. Dar risca sa se intrebe: cum este posibil asa ceva?. La o asemenea intrebare nu ar gasi raspunsul deoarece EL - formatorul de opinie, ganditorul de neam, umarul politic al tarii şi bratul..manjit al politicii...au cu totul si cu totul...ALTE CONVINGERI. Ne miram ca un behait extrem de muzical pe ritmuri sportive te duce cu gandul la daci, romani si Mihai Viteazu. Ne miram precum ..curcile lovite de aviara. Ne ingrozim ca in scoli se filmeaza pe rupte, sub forma de campionat scene adulte si violente. Ne miram - razand chiar - de perlele de la bac sau nu stiu ce rezidentiat masluit. Ne miram degeaba. Starea asta de mirare continua e sora mai mare a prostiei cronice. Ca doar nu degeaba ne mandrim cu supravietuirea de vreo 2000 de ani incoace. Sunt invocate criterii de incompetenta in educatie. Da - asa este. E mare gradina asta romaneasca. NU e neaparat mai crunt decat prin alte zone puternic dezvoltate. Dar culmea incompetentei consta in altceva: se cultiva cu patos si efervescenta politica laitmotivul "ratatului profesionist". Nu exista nimic din dinamica invingatorului. Iar asta e o chestiune dincolo de politica..se vede pina si la sport.
Back to top
colonelul
Wed Jul 12 2006, 05:09PM

Registered Member #20
Joined: Mon Mar 06 2006, 10:52AM

Posts: 622
Thanked 4 time in 4 post
Intr-o discutie avuta cu peste zece ani in urma, cu niste amici din sfera artelor martiale, le-am marturisit ca am ajuns la convingerea ca neamul nostru are resurse de invingator dar nu are EDUCATIA de invingator. Asa ne putem explica de ce, in sport precum fobalul, meciul pentru romani nu tine 90 de minute! In artele martiale sufixul DO se poate traduce prin CALE, MODALITATE sau MIJLOC si esti invatat ca drumul spre victorie este mai important, de cele mai multe ori, decit victoria propriu-zisa.

Din pacate, este doar o opinie personala, MEDIUL este cel care descurajeaza competitia si, deci, constientizarea ca doar ceea ce americanii definesc ca fiind HARD WORK constituie premisa victoriei durabile. Asa ne putem explica de ce intr-un mediu favorabil valorificarii potentialului real romanii devin invingatori merituosi si respectati.

Este de notorietate ca trebuie sa te recunoasca strainatatea pentru a-si aduce aminte de tine cineva de-acasa...
Back to top
Surry
Sat Dec 12 2009, 09:04PM
Cogito
Registered Member #1945
Joined: Mon Jul 06 2009, 11:35AM

Posts: 526
Thanked 1 time in 1 post
ma iertati ca intervin ,mediul intr-adevar este important insa familia e cea mai importanta! colegii mei mult mai tineri de la facultate vin la cursuri fara pix,caiete si ce e cel mai rau fara un bagaj de cunostinte care sa le permita sa acumuleze informatie sa se perfectioneze.De ce? pentru ca zic ei.."nu vezi colega ca se duce naibii tara asta...tata zicea ca mai bine nu ma dadea la scoala,mai bine ma invata sa fur" .Intrebandu-i de ce au venit la facultate motiveaza "asa sa mai scot de la ai mei un ban" sau "e la moda " ,"imi trebuie la servici "-aici fiind valabil doar pentru cei care sunt ucenici la vreun ziar de mic orasel din tara.
Astfel ma intorc cu generatiile din trecut care aveau mai putin dar mult mai mult in cap si in inima. Cei mai in varsta poarta povara nereusitei celor mai tineri!
Back to top
ex-ad
Mon Jul 04 2011, 10:26PM
nosce te ipsum

Registered Member #1
Joined: Tue Feb 28 2006, 11:26AM

Posts: 4678
Thanked 67 time in 37 post
subiectul BAC-ului de anul asta am fi putut sa-l comentam intr-unul dintre topicurile dedicate caderii RO... dar il avem p-asta deschis...

deci si prin urmare? e de BINE!

(postat de mihais pe chatbox)
Back to top
Mihais
Mon Jul 04 2011, 11:16PM

Registered Member #2323
Joined: Mon Nov 30 2009, 11:22PM

Posts: 3943
Thanked 457 time in 321 post
Io,io(ridic 2 degete).

Azi fac semn in grinda.Aprob ceva facut de administratia actuala.Nu e greu,nu e inginerie,dar e ceva:au pus camere de supraveghere la bac.Rezulta ca s-a furat mai putin.Adica rezultatul de acum e cat de cat real.E rau, e nasol,dar e si bine ca avem ceva cat de cat adevarat de la care sa pornim.

Pe vremea cand era Constantinescu prezident iar Isarescu(parca) premier,subsemnatul a dat bacul.O mie de materii,asa ca s-a apucat tocilarul din noiembrie anterior.Astia zic ca au invatat 3 saptamani(un cocalar cu tricou roz-mascul feroce altfel).Pai bipu-ti puncte puncte de mucos,la ce te mai vaieti ca ai picat?
p.s Parca nici nu mai au decat vreo 3 materii,dar cine a stat sa le numere.Huoo ,manelarilor.
pps Aia care au luat macar vor intra lejer la facultate,apoi vor pleca la mare.Asa,sa faca tocilarii misto de jmecheri,odata in viata.
Back to top
Rafale
Mon Jul 04 2011, 11:22PM
Pour un défense d'avance
Registered Member #3438
Joined: Sun Oct 31 2010, 09:59PM

Posts: 144
Thanked 0 time in 0 post
Back to top
SAS
Mon Jul 04 2011, 11:23PM
Registered Member #2168
Joined: Thu Oct 08 2009, 12:16AM

Posts: 1158
Thanked 8 time in 8 post
Trist dar adevarat dar se pare ca asta e adevaratul nivel la ora actuala in Romania. Si in felul asta nu ne mai miram cum in anii trecuti ieseau diversi din faculate si daca ii intrebai ceva se uitau pe cer. Sa speram ca in cazul actual se vor tine si directorii de licee in continuare tare si ca la sesiunea urmatoare nu va fi promovabilitate de 100%! E bine ca stim si mai les pe cine ne vom baza, intr-un fel spus, peste 4-5 ani cand vor termina facultatea. In opinia mea e un inceput bun. Trebuia sa iasa la iveala si povestea bac-ului.
Back to top
Mihais
Mon Jul 04 2011, 11:26PM

Registered Member #2323
Joined: Mon Nov 30 2009, 11:22PM

Posts: 3943
Thanked 457 time in 321 post
Rafale,am ras cu lacrimi.Nu stiam ca scot astia si parodii cu Bin Laden.Bine ca nu dau examen la cautat pe Youtube.
Back to top
justme
Mon Jul 04 2011, 11:51PM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2257
Thanked 197 time in 143 post
ex-ad wrote ...

subiectul BAC-ului de anul asta am fi putut sa-l comentam intr-unul dintre topicurile dedicate caderii RO... dar il avem p-asta deschis...

Sau aici, la concurenta LINK

Una peste alta, ma bucur de rezultatele bacului 2011. Or mai fi scapat, poate, cativa care au copiat, dar situatia este radical diferita fata de alti ani, cand se promova in masa.
Ce nu au inteles unii este faptul ca promovarea examenului de bacalaureat nu-i obligatorie. Poti sau nu poti. Iar daca nu poti nu-i nici o paguba, ca nu toata lumea trebuie sa treaca prin facultate ca sa realizeze ceva in viata. Si nici viata nu ti se scurteaza daca nu ai bacalaureatul.
O spun inca o data: ma bucur de rezultatele exemenului. Sa vada si "jmecherii", care au promovat pana acum datorita telefoanelor date de "tati" sau "mami", cum este sa cada. Sa vada ce inseamna sa stai in baruri in loc sa inveti. Sa vada ce inseamna sa inveti cateva saptamani si, mai ales, sa te bazezi pe copiat. Poate vor invata ceva din asta. Iar aceste rezultate ii impiedica pe cocalari sa ajunga studenti analfabeti, apoi la catedra - profesori mediocri, pe mainile carora vor incapea copiii nostri...
Back to top
ex-ad
Tue Jul 05 2011, 01:18AM
nosce te ipsum

Registered Member #1
Joined: Tue Feb 28 2006, 11:26AM

Posts: 4678
Thanked 67 time in 37 post
va duc in atentie doua speech-uri senzationale (le-am bagat si pe FB in urma cu juma' de an)... au subtitrare si in limba romana (porniti filmul apoi alegeti limba din optiunea care va aparea in bara de jos)



[ Edited Tue Jul 05 2011, 01:20AM ]
Back to top
Radu89
Wed Jul 06 2011, 04:58PM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
O veste buna pentru copii :
Roberta Anastase vrea să facă Instituția Avocatului Copilului .Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a lansat miercuri, 6 iulie, în dezbatere publică, iniţiativa legislativă cu privire la modificarea şi completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului. Tema a mai fost propusă cu ceva timp în urmă de liberala Theodora Berzi.

Potrivit unui comunicat de presă remis miercuri, prin această iniţiativă se înfiinţează funcţia de Avocat al Copilului, ca adjunct al Avocatului Poporului. Proiectul a fost lansat cu prilejul dezbaterii raportului Organizaţiei “Salvaţi Copiii” cu tema “Administraţia publică în beneficiul copiilor- măsuri generale de implementare a Convenţiei privind drepturile copilului”.
Sursa : link
Back to top
justme
Tue Nov 01 2011, 08:44PM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2257
Thanked 197 time in 143 post
O altfel de veste despre ce fac unii copii. LINK
Imediat m-am gandit cum am putut noi sa invatam fara laptop si net, sa "inghitim" teme la greu si sa mergem la scoala inclusiv sambata de la 8.00 la 14.00...
Back to top
Resboiu
Tue Nov 01 2011, 11:04PM

Registered Member #2526
Joined: Tue Jan 26 2010, 05:50PM

Posts: 793
Thanked 61 time in 46 post
Laptop?

Imi aduc aminte de Pegas... Aveam o pusculita, in care strangeam cu orice ocazie bani si banuti, si lei. Parintii imi promisesera ca, daca iau premiul intai, imi vor cumpara Pegas.

N-am poftit la nimic, fara sa nu mi se faca poftele. Tata, era zugrav. Probabil cel mai bun. Mama, vanzatoare la magazinul cu profil apicol. Nimic spectaculos. Nici macar premiul intai.

Stiam sa scriu si sa citesc de la trei ani. Evident, nu am fost primul de la premiul intai: a fost Cristina, acum actrita, apoi a fost Flavius, acum medic militar, apoi cativa mai... X-uleasca, al carei tata era contabil la AJVPS, apoi X, a carui casa era langa un centru de butelii, apoi inca o X care aducea tovarusului invatator caiete de la CCH, bla-bla.

Pegasul, cand s-a spart pusculita, despre care acum glumesc cu mama pe tema celor o suta de poezii pe care le stiam si in contul carora s-au strans banutii... a costat mai putin. Nu se mai fabrica acel Pegas cu "gratarul" din teava - Camping? Si, ai mei au nimerit un Pegas Practic. Si acum il vad. Am avut spite duble si contrafrana din inox. Lux!

Dar, l-am meritat.

Dincolo de Pegas, am fost marcat de bunul simt si niste vorbe: invata, ca sa ai un serviciu mai usor decat al meu!

Si, povestile despre studentii care lucrau in echipa, cot-la-cot, in vacante, care mai tarziu au devenit printe cei mai tari ingineri constructori, directori si patroni. Evident, nimeni nu ii putea da peste cap, pentru ca dumnealor cunosteau meseriile de jos in sus. Astea m-au marcat!

Primul laptop l-am avut tarziu si-l visam. Acum, un laptop nu ma mai emotioneaza. Am dresat roboti de 12 metri...
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.